Keresés

Részletes keresés

Aeslan Creative Commons License 2012.01.18 0 0 65

És ennek a további részeiben, pl. a 2.-ban is látható Kelen.

Előzmény: Aeslan (64)
Aeslan Creative Commons License 2012.01.18 0 0 64

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=qALvZJIewDc#!

 

Üdv!

 

Ebben a videóban láthatjátok Kelenföld egy része panelházainak építését. Azt hiszem, Kelenföld, Város-központnál, és az Etele útnál a Tétényi és a Fehérvári közötti szakaszon.

ezüstszalag Creative Commons License 2011.07.05 0 0 63

Budapest teljes közterületén szeszesital fogyasztása szabálysértés !

ezüstszalag Creative Commons License 2011.07.05 0 0 62

 Újbuda Önkormányzata 39/2003./XI.26./ XI.ÖK számú állattartási rendelete szerint Újbuda közterületén csak chippel ellátott kutya tartózkodhat. Továbbá arra, hogy a kutyák veszettség elleni oltásának beadatása, a kutyák bőr alá ültethető mikrochippel való ellátása, valamint ezeknek önkormányzati nyilvántartásba való írásos bejelentése továbbiakban is az állattartók kötelezettsége.
-------------------------------------------------------
Noda hiába a rendelet ha NEM ELLENŐRZI a közterületfelügyelet stb

ezüstszalag Creative Commons License 2011.07.05 0 0 61

BRFK XI. Kerületi Rendőrkapitányság
Tel. : 381-4300; 51-100
Fax : 381-4300; 51-401
E-mail : 11rk@budapest.police.hu

Vezető neve: dr. Balázs Norbert 

Cím: 1113 Budapest, Bocskai út 90.
Postacím: 1518 Budapest Pf.: 13
Vezetői telefon: 381-4310
Vezetői fax: 381-4374
fogadóórája: bejelentkezéstől számított 3 munkanapon belül

ivódzsima Creative Commons License 2011.03.27 0 0 60

Úgy tűnik nincs műszaki ellenőre a kerületnek.

 

Most volt időm megnézni az öblöt, és körülötte a sétányt. Na, itt sincs műszaki ellenőr. Ha meg van(volt), azt elzavarni.

Előzmény: gabe203 (57)
Aeslan Creative Commons License 2011.02.11 0 0 59

Én szoktam ott várni a járművekre. Ez nem is nagyon tűnet fel. Eléggé balesetveszélyes.

 

Bár a rothadó fa, szerintem nem igazán szennyezi a talajt, inkább táőanyag, de nyilván nem túl szép látvány, így el kéne takarítani.

 

 

Hasonló párhuzam. Nálunk, Albertfalván az elmúlt pár évben építettek egy vadiúj játszóteret (szerintem a legfiatalabb). Kicsit arréb volt egy sokkal kisebb pár játékkal, az aszfaltra meg valamiféle műanyag "leesés-védő" burkolatot raktak, hogy a kisgyermekek ne sérüljenek meg. Nos ezt a pici játszóteret elbontották, s felhasználták a nagyobb, vadi újhoz. Ez érthető. No, de ahogyan felszedték ez műanyagot az aszfaltról, olyan undorítóan ott maradt a nyoma..

 

Üdv!

Előzmény: gabe203 (55)
gabe203 Creative Commons License 2010.07.29 0 0 58
Nagyon bízom benne, hogyha nem is ír ide senki, legalább olvassa.
Mindenesetre az biztos, hogy nem történik semmi a leírtak miatt.
gabe203 Creative Commons License 2010.07.23 0 0 57
Szevasz !

Hát igen, "tökéletesen" dolgoznak ezek az "útjavítók".
A nagyobbik baj, az hogy ezeket a munkákat az önkormányzat egy dolgozója veszi át.

HOGYAN vagy MIÉRT ?
Előzmény: Törölt nick (56)
gabe203 Creative Commons License 2010.07.21 0 0 55
KÖRNYEZET VÉDELEM - KÖRNYEZET SZENNYEZÉS !
Nem tudom hányan szoktak várni a városközpont megállóban a befelé menő
buszokra a megállóban, de ha megfordulnak láthatják a zöld parkban hagyott
aszfalt darabokat.Ezek már több, mint négy éve ott hevernek. A járda javítást végző "szakemberek" nem vitték magukkal. Ha jól tudom, az aszfalt darabokat ismét fel lehet használni.
A szomorúbb viszont az, hogy "Tisztelt" polgármesterünk a kampányát a szemben lévő oldalon szokta tartani.
Feltehető, hogy annak idején sok idős ember panaszára (bukdácsoltak a felpúposodott, töredezett járdán) lett kijavítva ilyen módon.
Szóval eddig polgármesterünk nem vette észre, pedig mindenre van gondja.
Ettől kb. 50 méterre kialakíttatott egy pihenő park szerűséget a volt homokozó helyén (mert ugyebár a homokozó tisztán tartása is az önkormányzat feladata lett volna) Néhány millióba biztos belekerült.
A padok elhelyezése is volt olyan sikeres, hogy ha szeretnének az idősebbek beszélgetni egymással, akkor csak oda kiabálnak a másiknak.

Hasonló jó módszer már bevált a Kosztolányi Dezső téren is a tereprendezés után.
Különös módon az aszfalt még mindíg itt van pedig a kertészet és a kerületi közterület-felügyelet is tud róla.

MÁS ! A nagy viharok után kicsavart fa és az ágak még mindig várnak a korhadásra.
Tudom, hogy a kerületben sok park és lakótelep van, de van rá megoldás a rendben tartásra. Ha az előző választásra nem, akkor talán az idei népszerűség fokozásra jó lesz időzíteni ezeket a feladatokat.

De az idő meg fogja oldani a problémát, mert a föld mozgásából kifolyólag és a nehézségi erő folytán el fog tűnni a talaj felszínéről.

DE A MÉLYBŐL IS SZENNYEZNI FOGJA A TALAJT ÉS NEM LEHET CSODÁLKOZNI, HOGY NEM NŐ A FŰ SEM.
duále Creative Commons License 2008.02.17 0 0 53
EBTARTÓK FIGYELMÉBE!


Az állategészségügyről szóló 2005. évi CLXXVI. tv. 44.§ (2), (3) bek. és a 41/1997. (V.28.) FM számú rendelettel megalkotott Állategészségügyi Szabályzat 212. § (1) (2) és a 213. §. (1-4) (6-8) bekezdése értelmében

Az ebtulajdonos (ebtartó) köteles:

az eb tartási helye szerint illetékes jegyzőnek bejelenteni, ha az állata
a.) a három hónapos kort elérte,
b.) elhullott vagy elveszett,
c.) tartási helye három hónapnál hosszabb időre megváltozott, vagy
d.) új tulajdonoshoz került.
Minden három hónaposnál idősebb ebet veszettség ellen beoltatni az alábbiak szerint:
- a három hónapos kort elérteket 30 napon belül,
- az első oltást követően 6 hónapon belül,
- ezt követően évenként

Az eboltási könyvet megőrizni, azt az oltás elvégzését ellenőrző hatósági állatorvos vagy rendvédelmi szerv felszólítására bemutatni, illetve tulajdonátruházás esetén az új tulajdonosnak átadni.
Az eboltási könyv megrongálódása, elvesztése esetén az oltást végző állatorvostól pótlását kérni.

A jegyző az előző évi eboltást elmulasztó ebtulajdonost (ebtartót) - szabálysértési eljárás megindítása mellett - a szervezett oltás befejezését követő 30 napon belül felszólítja a pótoltásra, valamint annak igazolására.

Az állategészségügyről szóló 2005. évi CLXXVI. törvény 44. §. (2) bekezdés b.) pontja értelmében a települési önkormányzat jegyzője a nyílvántartás pontosítása érdekében az ebeket szükség szerint, de legalább háromévenként összeírja".
perselus Creative Commons License 2008.02.16 0 0 52
Be lehet. Így télvíz idején ne számíts túl sokra. Előny, hogy kevesen vannak. Még folynak az utómunkálatok. A "plázs"-ra kíváncsi leszek, hogy fog kinézni, ha itt lesz a jó idő. Ami már most elmondható, hogy a homok amit leterítettek, tartalmazott valami szürkés kötőanyagot, ezért elég csúnyán nézett ki amikor arra jártunk (eső után). Lesznek vendéglátóipari egységek, de ahogy elnézem nem az olcsóbb fajtából. Sajnos az Aranyhalnak egyszer s mindenkorra vége:-( 
Előzmény: Dr. Benjamin Justice (51)
Dr. Benjamin Justice Creative Commons License 2008.02.14 0 0 51
Sziasztok, az Öbölbe a Lágymányosi Hídnál be lehet már sétálni? Meg van az nyitva? Van ott valami szép?
tonio11 Creative Commons License 2007.07.20 0 0 50

Nos, a táblát és a tartóoszlopot megcsinálták. Nem kis dolog, de anyi esze már nem volt az illető illetékesnek, hogy inkább felbontatta volna az egészet...

 

Ámbár lehet, hogy továbbra is szükség van rá, mert ott készül valami út a pályaudvar felé. Az ember csak találgat és szentségel.

Előzmény: Tomahawk_ (49)
Tomahawk_ Creative Commons License 2007.06.07 0 0 49
Persze értem én..iróniának szántam a dolgot.Igen most jobb nem lett, de rosszabb igen így a helyzet.No igen nem kevesen átmennek ott naponta.Majd figyelemmel kísérem a történéseket a kis szigetünkön!:-)
Előzmény: tonio11 (48)
tonio11 Creative Commons License 2007.06.06 0 0 48

Igen, láttam a maradványokat! De én nem ezért imádkoztam! Sőt most már végképp életveszélyes! Ki sincs világítva, és egy alu cső mered az úttest felé. Nem vagyok egy könnyen háborgó típus, de rettenetesen felháborít, hogy nem igaz, hogy nem jár arra egy önkormányzati illetékes, és nem látja - és nem tesz semmit! Vagy nincs annak a körzetnek egy önkormányzati képviselője? Vagy annak is tesznek magasról a bejelentésérére?

Mert az, hogy nem olvassák ezt a topicot, még el is tudom fogadni - de, hogy ne járjanak nyitott szemmel, az iszonyú!

Előzmény: Tomahawk_ (47)
Tomahawk_ Creative Commons License 2007.06.05 0 0 47
Meghallgatásra került az imád,...majdnem....valaki kibombázta a szigetet este, legalábbis a táblát mindenképpen.Az olajteknője, pár liter motorolaja meg néhány lerepülő alkatrésze bánta a dolgot.Persze nem állt meg...állítólag nem kettővel jött:-)
Előzmény: tonio11 (45)
Tomahawk_ Creative Commons License 2007.05.25 0 0 46
Hogy pozitív változásokról is essen szó..a Hadak útja mögötti 15 emeletes házak által körülvett játszótereket, egész jól megcsinálták.Éjszaka automatikus öntözőberendezésel, zárható kapukkal.eleinte még biztiőr is őrizte őket...mára már ez egy esti zárássá és reggeli lánccal kombinált lakatnyitássá szelidült.:-)A játékok viszonylag sűrűn elromlanak...ennek én felettéb örülök, főleg mikor a kétmillió hertz-es hangon nyikorgó körhinta teszi ezt!:-)Nagyobb lett a zaj ugyan a kéglinkben,de akkor is pozitív változásnak tartom,hogy a gyerekeknek van hol játszania zárt helyen.Kutyás lévén, megértem a szülőket,hogy nem kutyakakiban szeretnék,ha homokozna a csemetéjük,de sajnos...saját megfigyelés,hogy a kóbor macsok ezekbe a homokozókba intézik a dolgukat!:-(
A Bikás parkban most a legutóbbi majálison kint sétálva,viszont a párommal azt mondtuk mindketten,hogy ez nagyon ciki,ahogy le engedték robbanni ezt a területet.Ez a majális is elég bazárira sikeredett..és sajnos nem feltétlenül a fellépők miatt.Ezen dolog megszervezésével is valaki dolgozott,tehát az Ő munkájukat elismerem,de nekem nem tetszett sajnálom!Emlékszem a 70-es, 80-as években ennél sokkal színvonalasabb játékok, műsorok várták az ide kilátogatókat.Ez nem pénz kérdés volt, ebben biztos vagyok.Azon s gondolkodtam,csak én öregedtem meg és a mai gyerekeknek ez jelent óriási élményt,mint anno nekem a zárt csőben végigiuruló,majd a végében előbukkanó dióra kalapáccsal való ráütés, egy szovjet pezsgő reményében?!:-)
Előzmény: tonio11 (45)
tonio11 Creative Commons License 2007.05.25 0 0 45

o:))))))

 

Lehet! Nagy optimizmusra vallana! Bár az is lehet, hogy addigra szétporlik,  és széthordja a szél! :-))

Előzmény: Tomahawk_ (44)
Tomahawk_ Creative Commons License 2007.05.25 0 0 44
Való igaz jól betett ott nekünk az a lámpássá vált kereszteződés!32 éve lakom itt, igaz,hogy eddig balesetveszélyesebb volt az "átkelés", de jóval folyamatosabb is!Lehet költséghatékonysági okok végett nem bontják el, kivárják amíg megépül a 4-es metro!?
Előzmény: tonio11 (43)
tonio11 Creative Commons License 2007.05.25 0 0 43

Igen. De 100 méter az 50 autó! Az rengeteg ebben a kereszteződésben! Tehát megoldaná a dolgot, vagy legalábbis jelentősen csökkentené a tumultust. Ráadásul az teljesen felesleges ott, az a terelősziget.

De mindegy is, aki ebben intézkedhetne, az úgysem olvassa ezt a topicot. :-(

Előzmény: Tomahawk_ (42)
Tomahawk_ Creative Commons License 2007.05.25 0 0 42
Igen néztem az általad említett szigetet ma,de annak a likvidálásával max 100 méter előnyre tennének szert a balra kanyarodók szerintem,mert "mögötte" úgyis csak egy sávban érkeznek be az autók!
Előzmény: tonio11 (39)
zebrina Creative Commons License 2007.05.24 0 0 41
Nem tudjátok, mikor lesz a Szabadsághíd lezárva?
A gyalogos forgalom is megszűnik?
tonio11 Creative Commons License 2007.05.24 0 0 40
A kerületi kalauz most jelent meg, a napokban szórják szét!
Előzmény: Devil23 (37)
tonio11 Creative Commons License 2007.05.23 0 0 39

Igen! teljesen érthetően írtad le - legalábbis számomra. És így lehet a hatamas forgalom mellé még nagyobbat generálni!

 

Ha viszont kivennék azt a szvsz teljesen felesleges terelőszigetet, akkor két sávon futhatna a forgalom az Etele felé - a belső sávban a balra kanyarodni, a szélsőben pedig a jobbra kanyarodni szándékozók. Biztos vagyok benne, hogy gördülékenyebb lenne az egész forgalom.

Előzmény: Tomahawk_ (38)
Tomahawk_ Creative Commons License 2007.05.22 0 0 38
Elnézést...ritkán nézek be ide én is...de próbálok,ha tehetem!
Ne is mondd azt a Hadak útja-i rettenetet!Én az Etele út "belső"(Plus közért utcája) részéről próbálok meg kikanyarodni balra az egér út felé minden reggel háromnegyed hét felé,de manapság már arra kényszerülök,hogy inkább elmegyek jobbra,majd a lámpánál ismét jobbra az Etele útra és az első lehetőségnél az első piros lábas árkádos háznál csinálok egy visszafordulót és visszamegyek a lámpáig és befordulok balra a Hadakra..mindezt azért,mert így időt is spórolok és az autóm is egyben marad nagyobb eséllyel,mintha az egyetlen balrafordulással kockáztatnám meg a kikanyarodást!Viszonylag érthetően írtam le?:-)
Ha kivennék az általad említett terelőszigetet...attól még az Etele út felé beáramló forgalom a Thán károly felöl egy sávon csorogna be ugyanúgy nem?
Üdv:Toma
Előzmény: tonio11 (34)
Devil23 Creative Commons License 2007.05.18 0 0 37

Sziasztok!

Arról szeretnék tájékozódni, hogy ti már kaptatok idén kerületi kisokost vagy kalauzt? Mert mi még nem. Bár én nem a XI. kerületben lakom.

tonio11 Creative Commons License 2007.05.18 0 0 36

Hát...úgy tűnik, hogy az itt elhangzottak még a pusztába kiáltott szónál is kisebb hatásúak...:-(

Pedig biztosan van valaki, aki ezekre tud valami bíztatót mondani...!

Mert nem ártana áttekinteni pl. a kelenvölgyi buszközlekedés anomáliáit sem...az eléggé átgondolatlannak tűnő útvonalkijelölést!

roby399 Creative Commons License 2007.05.17 0 0 35
Egyre érdekesebb és kaotikusabb átjutni a pesti oldalra kelenföldröl.A pár éve jo pénzért felujitott fehérvári utat teljesen szétturták megbénitották.A körteret is a gellért és a kálvin teret is évekre.A rakpartokat és a szabadság hidat is lezárják.És elöre láthatolag pénzhiány miatt vajon hány évet csuszik a metro átadása??Ezek a demszkyék ezt amit müvelnek az emberekkel komolyan gondolják?Ja,hogy öt nem érdekli mert nem is pesten lakik,ha egyáltalán itthon van két horvátországi fiesta között.
tonio11 Creative Commons License 2007.05.16 0 0 34

Éljen, valaki megjelent!

 

Nagyon örülök a pozitív változásoknak - amiket szintén érdemes volna itt is kitárgyalni!

 

Persze mindig lehet találni javítanivalót! Hogy merre? Pl a Borszéki utcában, ahol a metróépítkezés miatt lezárták az Etele út előtt a balra kanyarodást, és jelentős sorok alakulnak ki reggelente - pusztán egy ici-pici apróság miatt.

Megmaradt ugyanis az a a terelősziget, ami korábban - a lezárás előtt - a buszpályaudvar felé történő balra kanyarodó sávot volt hivatott lezárni. Ott a kanyarodás lehetősége megszűnt, de a terelősziget megmaradt, emiatt az a belső forgalmi sáv használhatatlan, és egy sávban kénytelen torlódni  az Etele útra balra és jobbra kanyarodni kívánó összes jármű.

 

Csak egy pici odafigyelés kellene erre is, és akkor még több pozitív változásról számolhatnánk be itt a topicon (is).

 

De ha én rosszul látom, és annak a terelőszigetnek továbbra is fontos funkcója van - könyörgöm, valaki magyarázza el nekem, hogy mi, és megigérem: igyekszem megérteni!

Előzmény: Tomahawk_ (33)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!