Keresés

Részletes keresés

Levron Creative Commons License 2006.08.29 0 0 665
Sziasztok! Esetleg beszállhatok én is? Mármint a kutakodásba.
Törölt nick Creative Commons License 2006.07.13 0 0 664
ja, folytassuk a nyomulást!
nekem is vannak ötleteim..
Előzmény: NEXUS7v2 (662)
szg307 Creative Commons License 2006.07.12 0 0 663
Mesélj!
Előzmény: NEXUS7v2 (662)
NEXUS7v2 Creative Commons License 2006.07.10 0 0 662
Asszem itt az ideje, hogy egy kis életet vigyünk ebbe a senyvedő fórumba.

Elnézést kérek azoktól akiket annak idején, hiába izgattam fel, de kicsit rázós évem volt.

Szerencsére azokat a kísérleteket, amiket én is terveztem mások elvégezték, ráadásul elég nagy sikerrel!!!;)

Viszont egy klubhelységet sikerült összehozni, szal most már nem csak a kocsmahívatal áll rendelkezésre egy tömeges tudathasításra.

Ha némi késéssel is de azért úgy tűnik beindítjuk a dolgokat.
WarbiRunner Creative Commons License 2006.05.23 0 0 661
Gondolom akad itt aki hallott már a Tesla turbináról. Van valakinek érdemi tapasztalata ilyen szerkezettel? Esetleg épített valaki ilyet?

WR
sniffí Creative Commons License 2005.01.10 0 0 660
hát igen, a lépcsöfokok amiket átugrani nem lehetséges,egy gazdaságitársadalomban sem!
Előzmény: NEXUS7 (659)
NEXUS7 Creative Commons License 2005.01.05 0 0 659
Én egyelőre egy ZPE-vel hajtott kispolszkival is kiegyeznék;)
Előzmény: sniffí (658)
sniffí Creative Commons License 2005.01.04 0 0 658

Addid úgysem lesz nyugtom, míg civilizációnk elnem jut a "térenergiával"müködő antigravitációs járművek,korszakába.

BUÉK

krezidiesel Creative Commons License 2005.01.04 0 0 657
Falun lakom , ha ez nem gáz?Gondoltam nem a disznoszarszag, hanem távolság miatt...Adatlapom többet is elárul. Nagyon örülnék ha össze jönnénk igy páran ugyhogy rajta!
Előzmény: NEXUS7 (656)
NEXUS7 Creative Commons License 2005.01.03 0 0 656
Háj krezidiesel!

Ha komolyan gondolod, akkor szívesen elfogadnánk a felajánlásod, egy műhely + némi segítség tényleg jól jönne;)
Én nagyon örülnék, ha sikerülne összehozni egy kis csapatot.
Már emilben is meg itt a fórumon is jelentkeztek páran.

A stirling motor egy nagyon jó hatásfokú berendezés, hőenergia mozgási energiává történő alakítására. Egy olyan jelenséget, ami ugyan folyamatosan, de a mai energiahordozókhoz képest, csak viszonylag kisebb energiát/hőt tud biztosítani, lehet hogy csak egy ilyen berendezéssel lehetne hatékonyan kiaknázni.
Itt a hírek közt egy pár hónapja tűnt fel, hogy csak mostanában sikerült néhány ezzel a motorral kapcsolatos technikai problémát kiküszöbölni, annak ellenére hogy az elv már régóta ismert.

Az az effektus, amire alapozva szeretnénk egy önfentartó működésű berendezést megépíteni, szintén hőtermeléssel jár, szóval a stirling motor is egy járható alternatívának tűnik.

Előzmény: krezidiesel (651)
JFEry Creative Commons License 2005.01.03 0 0 655

Egely nem ciki.

 

Megfelelően kell olvasni. Nem tőle, hanem belőle kell tanulni.

Előzmény: krezidiesel (653)
szg307 Creative Commons License 2005.01.03 0 0 654
Azért nem kellene a gyerekeket már ilyen korán elrontani... :-))
Előzmény: krezidiesel (653)
krezidiesel Creative Commons License 2005.01.03 0 0 653
Tudom cyki ,de olvastam könyveket Egelytöl amiben ilyen gépekről ir, de a neten finomam szolva mindenhol alázzák őt, ezért már arra gondoltam hogy az összes könyvét feltehetem a gyerek polcára Grimm és Andersen közé...vagy azért mégsem?
Előzmény: NevemTeve (652)
NevemTeve Creative Commons License 2005.01.03 0 0 652
Flame {Ezek (Striling-motor, hőszívattú, szélerőmű, üzemanyagcella) sajnos nem jók: ezeket ugyanis a buta "hivatalos tudósok" is ismerik; olyasmi kellene, amit csak a jólértesültek szűk köre ismer, és energiát lehet vele csinálni a semmiből...}
Előzmény: krezidiesel (651)
krezidiesel Creative Commons License 2005.01.03 0 0 651

Sziasztok! Nagyon érdekes dolgokrol olvastam itt a topicban. Nem tudom lehetne-e összehoznunk  egy csapatot és erőinket egyesitve valami kézzel foghatot alkotni a témában. Talán naivul hangzik ez igy elsőre, de hátha nemcsak fikázni tudnátok egymást. Engem elsősorban a stirling motor érdekelne mert talán hőszivattyúval lehetne kombinálni.Érdekes lehetne még szélrerőmüvel termelt energiából vizet bontani, csak nem tudom pl: hogy lehet a hidrogént tárolni stb. Lehet-e üzemanyagcellát csinálni otthon stb. De ha bármi más megvalósithato ötletben benne lennék, nagyon tágak a lehetőségek. Ha nagyon hülyeségeket irtam nézzétek el nekem és ne szedjetek izekre. Elméleti tudásom nagyon kevés, de gyakorlati dolgokban szivesen támogatnék egy CSAPATOT. Amit adni tudok az a melóm, a mühelyem (100nm) és némi pénz. Űdv mindenkinek! Ja meg BUÉK is van... 

Előzmény: otako1 (650)
otako1 Creative Commons License 2004.12.30 0 0 650

...köszi a helyreigazítást.... Hasznos volt és sikerült megtudnom mi az amit roszzul tudtam. Köszi mégegyszer!

 

üdv:

 

otako

Előzmény: tere (649)
tere Creative Commons License 2004.12.30 0 0 649

"A Beta Rendszer rossz példa volt mert "EZ" az egyetlen "vertikális" rögzítési rendszer. A Beta rendszer sokkal több szinkron jelet igényel mint a "helikális" rendszerek!!! Ez lényegesen több elektronikát igényel viszont sokkal jobb képet ad....Ezért CSAK stúdiókban használják mert nagy a "Hardware" igénye!!!! Léteznek rendszerek amiket úgy hívnak, hogy "helikális" rendszerek."

 

Ezt nem tudom honnan szedted, de marhaság. Már bocs.

A Sony Betamax és BetaCam rendszerek video Y/C (a BetaCam-ben a VITC is) fejei forgó dobon találhatóak, ami miatt ugye ezt a rögzítési rendszert helikálisnak nevezzük. Semmivel nem igényel "több" szinkronjelet egyik rendszer sem. Arról van itt csak szó, hogy minden rendszer rögzít ('vertikális' álló fejjel) egy úgynevezett 'control track'-et, ami lejátszásnál a beállított szalagsebességhez (így a szalagról leolvasott impulzussorozathoz) szinkronizálja a gép egyéb mechanikai elemeit. A pro- rendszereknél követelmény a rendszerbe illeszthetőség. Ezért ezeknél a gépeknél egy központi szinkronjellel (Sonyéknál a legegyszerűbb a 'genlock') lehet az eszközt pontos együttfutásra bírni. Ha megvan ez a jel, akkor is a control tracket olvassa a gép, viszont a szalagsebességet és a helikális fej fordulatszámát -lehetősége szerint- úgy szabályozza, hogy a szinkronjel ütemében olvassa le ezeket az impulzusokat. Ezt spékeli a TimeCode info is, amire most nem térek ki. Ez a szinkronizáció azonban még mindig kevés ahhoz, hogy tiszta, élvezhető képet lássunk, ez így 'lebegni' fog a képernyőn. Mivel mechanikailag lehetetlen akkora pontosságot elérni, hogy a szinkronizált rendszerhez képest ne csússzanak el a sorok, ezért egy beépített digitális TBC (TimeBase Corrector azaz időalap korrektor) adja a szinkronjel ütemének megfelelően (helyes soridőkkel) a képeket.

...

A "helikális rendszer" lényege, hogy kis tényleges szalagsebesség mellett, mégis nagy sebességgel haladjon el a szalag a fejek előtt. Ez azért kell, mert a szalagsebesség növelésével a rögzíthető frekvenciasáv felső határa is kitolódik.

Az általad említett 'vertikális' rendszer lényege egyébként az volt, hogy az egyébként szintén helikális fej a szalagra merőlegesen írt, nem ferde (~45°) sávokban, mint a helikális rendszerek. Ez viszont hamvába holt, mielőtt bármit is kiadtak volna. Az ember ugye szeret próbálkozni... szóval, egyszer csak kevés lett az a sorhossz, amit így ki lehet írni egy vonal mentén. (Aztán még állandó szinkrongondok is voltak és a szalagnak valamint a fejeknek se tett jót ez a terhelés.) Ezek miatt döntötték el a fejet.

A V2000 volt egyébként az első rendszer, ahol a fejpozícionálást piezo-lapkákkal oldották meg, így dinamikus trackinggel rendelkezett. Ezt manapság nem sokan tudják, a pro technikából az ún. DT-s gépek működnek így. Ez volt a fordítóskazettásos gép.

A VCC (Video Compact Cassette) volt az, ahol a kazettában egymás alatt voltak az orsók. Ez nem volt fordítós. A Sony U-Maticcal egyidőben került piacra, de rövidúton kihalt. Igaz, nem feltétlenül összemérhetők, mert a U-Matic pro volt, a VCC háztartási célú. A VCC volt viszont az első rendszer, ahol a felírt videosávok jó elkülönítését a dobon található fejek szögének (azimut) különböző beállításával érték el.

A VHS-t egyébként a JVC találta fel... na csókollak.

Előzmény: otako1 (643)
otako1 Creative Commons License 2004.12.30 0 0 648

Kedves Nevem Teve!

 

  Nincs semmi gond a lelkivilágommmal. :-) Én egy mindig mosolygós, vidám, viccelődős, emberszerető, békés tipusú ember vagyok. Az írásjelek és a kiemelések egy kicsit olyan felrázós, kizökkentős célzattal lettek ilyenek. Azt tapasztaltam, hogy sokan elég felületesen olvasnak el dolgokat és rendszeresen kiragadnak szavakat a mondat környezetből. Természetesen emiatt más értelmet kaphat az egész... És azután elindul a szavakon lovaglás. Persze lesz aki megsértődik és lesz aki meg további olajat önt a tűzre. Alapvetően nem az a baj, hogy az emberek vitatkoznak hanem az, hogy ezt úgy teszik mint a politikusok. A viták többször is egymás pocskondiázásába fordulnak amit szerintem itt a tudományos topicban nem kéne. Arra inkább kéne csinálni egy "köpködő" nevű topicot. :-)

  Nos ha addig nem "találkoznánk" akkor:

 

    Boldog Új Esztendőt Kívánok minden topiclakónak!

 

 

üdv:

 

otako

Előzmény: NevemTeve (644)
NEXUS7 Creative Commons License 2004.12.28 0 0 647
Háj otako1!

Köszönöm szépen jelentkezésedet!
Elmondhatom, hogy alakulgat a kis csapat;)

A közüzemi számlákat én is utálom, és "szerencsére" pl a villanyosok engem is motiválnak, hogy az ilyen irányú érdeklődésem ne csak elméleti legyen. Pl most küldtek már megint ki egy minden alapot nélkülöző több tízezer forintos villanyszámlát, csak úgy, hátha bejön, gondolom;)))

A vízbontásos, stirling-motoros tapasztalatod azt hiszem kapóra fog jönni, és a publikálással kapcsolatosa feltételeiddel is egyetértek.
Szerintem is a lehető legkorrektebb módon kell csinálni, mert csupán csak magunkat csaphatjuk be!

JFEry-t én sajnos csak innen a netről ismerem, de olyan kép alakult ki bennem róla, hogy ha őt végül sikerül valamiről meggyőzni akkor azzal nem lesz gond. Minden csapatban szükség van egy "ördőg ügyvédjére", hogy ne csak annak örüljünk, hogy mi milyen okosak is vagyunk, mert az ilyen vezethet sajna a legnagyobb pofáraesésekhez.
Előzmény: otako1 (643)
NEXUS7 Creative Commons License 2004.12.28 0 0 646
Hogy miben kérem az együttműködésed?

Lásd a 610-es beírásom. Egy "kazán"-turbina-generátor-áramátalakító jellegű, hagyományos berendezésről lenne szó. Ehhez szeretném a "perpetuum mobilekben" szerzett méréstechnikai tapasztalatodat igénybevenni.
Egyéb tanácsaidat és segítségedet is szívesen fogadom.

A cél az hogy a berendezés önműködő legyen.
Nos ez azért buli, mert ugye ez olyan tény, amely a mérést bizonyos szinten másodlagossá teszi;)))
Előzmény: JFEry (634)
NEXUS7 Creative Commons License 2004.12.28 0 0 645
Akkor abban azt hiszem egyetérthetünk, hogy az adott időszakban soha nem a piacon levő legjobbat vásárolják az emberek, (mint azt John Nash is megmondta és ezért aztán Nobel díjat is kapott,) hanem egyéb tényezőket vesznek figyelembe pl: jelenlegi és jövőbeni ár/érték, elavulás, divat stb.

Ha ez az élet minden területén így működik, akkor valszeg így van az igen csak telített energia piacon is!

Ez pedig bőven elég, hogy , minden féle globális összesküvés nélkül bármilyen jelentős fejlesztés bevezetését megakadályozza egészen az olaj elfogyásáig!!!


Előzmény: JFEry (636)
NevemTeve Creative Commons License 2004.12.28 0 0 644
Kedves oatko1!

Tegyük fel hogy én írok egy olyan hozzászólást, ahol az egyetlen írásjel a három felkiáltójel, minden második szó ki van emelve aláhúzással és/vagy vastagítással továbbá szélsőségesen csaponganak a gondolatok.
Mit gondolnál ennek alapján az én lelkiállapotomról?
Előzmény: otako1 (643)
otako1 Creative Commons License 2004.12.27 0 0 643

Kedves Fórum Lakók!!!

 

  Azt látom, hogy megint kezditek egymást baszogatni sokszor "érdemi tudás" nélkül!!!!!  Ez nem visz előbbre senkit!!!!!!!!! Ezzel nem azt akarom mondani, hogy én vagyok a legokosabb DE....!

 Rossz példákat hoztok fel és láccik messziről, hogy nem ismeritek egymást, és képtelenek vagytok a dolgokat a "gondolkodás" felől megközelíteni!!!!!!!! Elindul a szellemi maszturbáció (szellemi faszverés) és senki semmit nem bizonyít csak a vég nélküli, parttalan vita folyik!!!!! Teljesen mindegy, hogy egy "műszaki" vagy egy "műszaki-ezoterikus" állít valamit a másik rögtön el kezdi fikázni!!!! Mi lenne ha a másik fejével kezdenétek el gondolkodni!!!!!! (paradigma váltás?)

 

 Megértem Jferit és sokatokkal ellentétben személyesen is ismerem...és Ő maga mondta, hogy a NET-en kíméletlenül megbírál mindenkit....!(Ezt sokkal durvábban fogalmazta meg....)  Ezzel szemben a valóságban egy rendkívül toleráns és vizsgálódó típusú embert ismeretem meg a személyében. Nagyon pontosan képzett méréstechnikai szakember és ráadásul sokunkkal ellentétben Ő nem csak elektronikai, hanem még vegyipari szakmával is rendelkezik. Tehát az atomok és molekulák viselkedéséről sokat tud!!!!!

  Ezek után, hogy Jferit magasztaltam halljatok néhány olyan dolgot ami tény és nem én állítom!!!!!

  A Beta Rendszer rossz példa volt mert "EZ" az egyetlen "vertikális" rögzítési rendszer. A Beta rendszer sokkal több szinkron jelet igényel mint a "helikális" rendszerek!!! Ez lényegesen több elektronikát igényel viszont sokkal jobb képet ad....Ezért CSAK stúdiókban használják mert nagy a "Hardware" igénye!!!! Léteznek rendszerek amiket úgy hívnak, hogy "helikális" rendszerek. Ennek a legolcsóbb tagja mind mechanikailag és elektronikailag egyaránt a VHS. Pedig ennél sokkal jobb rendszer volt a VCC (Video Compact Casette) !!!! A VHS rendszer "alapból" 240 sort, míg a VCC 320 sort volt képes kezdetben rögzíteni, fél colos  szalagszélességre  ráadásul a VCC-t meg is lehetett fordítani, tehát fél szalagot  használt és kazetta kímélőbb volt.  Persze azóta fejedlődött minden elektronika és főleg a képfelbontás de a mechanika kihalt! Sajna  ezt a Grundig találta ki és  jóval drágább volt......a piac döntött!!!!!

  A számítógépeknél is az IBM előjött egy olcsó de rettentően korlátozott képességű hardverrel és "bill gates" megvette hozzá más munkáját  a"DOS"-t és ebből lett a világ legnagyobb részesedéssel használt computer rendszere. De csak azért mert a legolcsóbb volt és a világ ELHITETTE, hogy "jogosítvány nélkül is lehet autót vezetni!!!!!!" Ez a valóságban nem így van!!!!! Ma ha valaki komoly számítógép rendszert akar létrehozni például nyomdatechnikai dolgokra akkor nem IBM PC kompataibilis rendszert vesz hanem MAC-et..... Persze megint a piac döntött!!!! Higyjétek el, hogy nem sok új PC architektúrát fognak már kihozni mert a "vas" lassacskán "beveri a fejét a plafonba"!!!! A P-4 után már csak egy név lesz "de az is csak paraszt vakítás lesz"  a "P-5" ha lesz egyáltalán de abban biztos vagyok, hogy "P-6" már nem lesz!!! Ez már csak játék a nevekkel, hogy meddig lehet a fogyasztót megetetni!!!! Az operációs rendszerek tekintetében is  komolyan szorongatja  a Linux a Microsoft-ot.....és persze megint a piac döntött de felettébb rosszul !!!!! Kezd elegem lenni a piacból mert én műszaki vagyok és utálom amikor dilettáns pénzemberek súgnak millióknak illetve amikor a pénz súg ... rosszul...de sajna csak rövid távon...!!!! Az ÉSZ hosszútávú döntéseit a pénz döntései sokszor ledöntik....!

Persze lehet azt mondani, hogy "én" mint kompúteres jól megélek a szar piaci döntésekből de ez koránt sem van így jól!!!!!! Ezzel csak hátráltatjuk az emberiség fejlődését ugyan úgy mint a soxor letagadott ilyen-olyan szuper katonai titkos fejlesztésekkel!!!! ...Ezek után jönnek a "szép" összeesküvés elméletek.....!

 

  Kedves Nexus7!

 

 Ezek után szeretném neked felajánlani méréstecnikai tudásomat! 23 év szakmai gyakorlatta bírok és elég sokáig dolgoztam olyan munkakörökben ahol megtanultam "mérni". Felajánlom ezúton műszereimet  és oly kevés szabad időmet!!!!!! De mind ehhez feltételeim vannak!!!!

  Magam is végzek saját kísérleteket vízbontás, ZPE, Lifter, Stirling motor és minden féle energia nyerési módszer kapcsán. Utálok villnyszámlát fizetni! :-) Vannak ezotrikus dolgok amiben magam is "hiszek" és ráadásul még működnek is!!!....DE......! 

 

- A közös és megbízásos mérési eredményeket NEM publikálom! Azokat a méréseket amelyket a Te rendszereden mértem annak az eredményit Te fogod pulikálni !!! (Vagy meghatalmazol engem, nyilvánosan) Ha nem bízol meg a publikálással akkor hivatkozhatsz rám amit az eredmények függvényében vagy megerősítek vagy elutasítok és közlöm a valós eredményeket a saját lapomon.

- A  saját kísérleteim mérési eredményeit természetesen publikálni fogom a saját lapom! Ebben nem akadályozhatsz meg még akkor sem ha ha hasonló kísérleteket végzek mint Te! Persze ezt előtte egyeztetjük olyan formán, hogy azokban a témákban nem végzek méréseket nálad  ahol én is érdekelt vagyok csak akkor, ha ha eredményeinket összesítjük és közösen publikálunk.

- Csak jól és perecízen definiált méréseket vagyok hajlandó elvégezni és persze kell, hogy rendelkezzem a megfelelő mérő parkkal!!!!

- Minden mérésnek  környezettől függetlenül reprodukálhatónak kell lennie! Nincs olyan mérés ami csak a "mama garázsában" működik!!!

- Nincs "földfüggetlen" mérés!!! Magyarul nem lóg egyetlen mérőzsinór sem a  levegőben és nincs nyitott mérőkör sem!!!!! Minden mérés alapja a drága földanya!!! :-)

- Eszebe ne jusson olyat kérni, hogy a mérőkör nyitott maradjon!

- Szakmai tudásomat meghaladó mérés vagy eszközhiányos mérés esetén (pl.: kalorikus mérések) külső, általad elfogadott segítséget vehetek igénybe. Ezekenek a költségeit Walakinek viselni kell amiről az alkalom felmerülésekor együtt döntünk.

 

 Persze a részletekről együtt döntünk és akár szerződést is köthetünk rá...

 

 

Jóéjt mindenkinek!

 

üdv:

 

otako

tere Creative Commons License 2004.12.27 0 0 642

Nnnnanana, az a BetaCam rencer. Nem ugyanaz!

Előzmény: JFEry (636)
JFEry Creative Commons License 2004.12.27 0 0 641
A fotonnal hogyan elmélkednek, hogy töltést visz?
Előzmény: JFEry (640)
JFEry Creative Commons License 2004.12.27 0 0 640
Nahát!
Mire nem jó egy kibelezett porcelánbizti!
Előzmény: Józan Paraszt (639)
Józan Paraszt Creative Commons License 2004.12.26 0 0 639

NEXUS7 !

Ezt próbáld ki: http://jlnlabs.online.fr/cfr/lorio/index.htm

Állítólag 1 fölötti a hatásfok. Meg anyagátalakulások is történnek. Wolframból arany, meg ilyesmi.

 

Előzmény: NEXUS7 (633)
JFEry Creative Commons License 2004.12.26 0 0 638

ahan. Kerülgeted, mint nemzetiségi az igényes munkát.

 

Szóval! Miről is van szó?

Előzmény: NEXUS7 (633)
JFEry Creative Commons License 2004.12.26 0 0 637

"Látom, nem igen hiszed el, de komolyan mondom: ezen már rég túl vagyunk (ezt is montam: kb 100 éve).

Most kb ott tartunk, mintha valaki 200-300 éve egy felszínre törő olajforrásból merítve, a koszos vizes, gázos kőolajrol nem tudná eldönteni hogy mitől is ég. Talán éppen a víztől;) "

 

Szerintem a második bekezdésedben olvasható legendaszerűség, melyre alapozod az ötleted, valahogy nem meggyőző. Evvel akarsz rávenni, hogy segítsek?

 

"Egy kávéfőző megtervezéséhez nem kell tisztába lennünk tudományos szinten a molekulák közötti erők természetével, a molekula szerkezetével. "

 

-Persze, hogy nem!-


"Ha nagyon precízek akarunk lenni talán elég ha ismerjük a forráspontot, meg a fajhőt, illetve a gőz néhány paraméterét, de ezek is mért értékek!"

 

Azt sem árt tudni, mire akarjuk használni. Ahhoz pedig olyan tapasztalat kell, hogy az alapanyagokból jó biztonsággal előállítható a várt végtermék.

Az az :

 

Őrölt kávé + forró víz => kávé ital + zacc .

 

Szeretném látni az ilyenszíntű, idevágó tapasztalatodat.

Előzmény: NEXUS7 (631)
JFEry Creative Commons License 2004.12.26 0 0 636

A BETA rendszer mindig is drága volt, ám a professzionális technológiában nagyon is elterjedt. Az ára is odavaló volt.

A lézerlemez hasonló okok miatt végezte rövidúton. Mire elég olcsó lett, a digitális technika túlhaladottá tette.

A többit nem ismerem.

Előzmény: NEXUS7 (630)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!