Ez ellen két féle képpen lehetne tenni. Vagy meg kellene adóztatni a luxus fogyasztást. Pl. 4.5 millás órára ráverni még 10 milla adót. Akinek egy órára van 4.5 millája, van 14.5 is.
Vagy nagy értékű luxustermék vásárlásakor be kellene mutatni, hogy az adott mértékű jövedelem után valaki adózott is.
Amúgy nem a 4.5 millás óra a gáz, hanem az, hogy az ezeket viselő emberek adakozókedve rendszerint közelít a nullához. Szóval a gazdasági elit egyelőre a saját gazdagodásával van elfoglalva, és magas ívből leszarja a plebsz problémáit. Hát akkor viszont ne csodálkozzon az irígységen...
tökmindegy, ha neki volt erre pénze, vagy kapta, ha ezt az igényét ki tudta elégíteni.
a rövid zakóujjról meg annyit, hogy eddig fingod se volt,hogy ilyen órája van... ergo nem ezzel villogott, mint te a motorral tennéd.
Mint azok akik a körúton a nyugati és az oktogon között motoroznak a baszomnagy motorjaikkal és két menet között egy órát állnak a gyalogosok helyén. Most ki is frenkizik a sokmilliós szarával?
(tűnődj el ezen, meg hogy a juszt hogy nézne ki egy rendes protektoros szerkóban egy motoron :)
az meg, hogy felhívta a gergényit szerintem nevetséges, elképzelem, ahogy alsógatyában kaffog a telefonba, hogy gergikém csinázzá valamit, a gekik elvitték az órámat :))))
te is felhívhatod a gergényit aki sztem pont annyit fog törődni az óráddal, mint jusztéval :)
En is azon gondolkodtam, hogy az is hulye, aki 4,5 millert orat vesz. Aztan leesett, hogy kicsit masak a problemai. Neki 4,5 millje van orara, es gondolom ezzel aranyos osszeget szan autora, meg lakasra. Mondjuk, ha nekem lenne folos 4,5 millem, eszembe sem lenne orara kolteni. Vennek gyorsan egy TDM 900-ast, es meg mindig agyalhatnek, mit csinalok a maradek ket millioval. Raadasul a motor sokkal jobban latszik, es a zakoim bal ujjat sem kene rovidebre szabatnom.
csak azért szóltam be, mert te az irígységgel jöttél...
őszintén mondom: semmit nem irígyelek Juszttól (anyagi, intellektuális, külső). tehát az ezer százalék, hogy nem cserélnék vele.:). de. naponta százaknak lopják el pl az autóját (rabolják ki stb) - és nem hívhatják fel a Gergényit, és a bulvársajtót. szóval inkább a megrendendülés hiánya amit a topicban láttál - mint irígység. imho
Mellesleg ismered azt a tapasztalati megfigyelést, hoyg általában a leggazdagabbak a legszarrágóbb, legfillérbaszóbb népség?
ez inkább az újgazdagokra jellemző. a régi gazdagok városépítők, mecénások (nem szponzorok) voltak és vannak.
Az a vessző ugyan egy pont a "Co", mint rövidítés után, de teljesen mindegy, mert a Shaffhausen után sincs, pedig a hejesírás szabályai szerint kéne.
Csak ez egy cégjelzés nem központozási kisszótár. :)
Az összes kiadványban, árjegyzékben úgy szerepel, hogy IWC Schaffhausen. A cég honlapján, mikor magukról írnak, akkor meg csak simán IWC.
Ez van.
Alaptétel: Jusztnak ellopták az óráját, ami egy Patek.
Reakciók:
1. Nem is Patek volt, csak fake (a mercije igazi? Az nem replika?)
2. Juszt egy magamutogató f@sz, aki az órájával villog (még az is lehet, hogy igaz, de ez mennyiben árnyalja a lopást?)
3. Lopott pénzből vette
4. Nem is ő vette lopott pénzből, hanem az apja
5. Nem baj, majd vesz másikat a gázsijából (lásd 2. pont)
6. Ellopatta a hamis óráját, hogy a szállodával kifizettesse (no comment)
7. Jusztnak a durva annyát
Én írtam, mégpedig azért, mert az az IWC Shaffhausen (ez a cég becsületes neve, nem szimplán IWC) órákon a az IWC alatt mindig ott a Schaffhausen felirat is. Ezek az órák egyszerűsítve Schaffhausen néven közismertek. Soxor még a szakcikkekben is.
ezúttal is inkább hüle vagy, mint söjtöri. nem kell ez...
Az, hogy valaki utánamegy 30 deka párizsinak az nem jelenti azt, hogy ő maga is szegény/proli. Juszt sose mondta magáról, hogy ő milyen rosszul él. Azt mondja, hogy mások rosszulélése miatt bohockodik. (aztán, hogy ezt ki hiszi el, az már más kérdés)
Mellesleg ismered azt a tapasztalati megfigyelést, hoyg általában a leggazdagabbak a legszarrágóbb, legfillérbaszóbb népség?
Szerinted édemes a tartalom helyett a helyesírást kritiálni? Ha mégis: érdemes ezt kioktató stílusban tenni?!
"Nos. Valszeg ő ismeri a magyar nyelvet. Ez persze nem jelenti azt, hogy mindenki, aki ezzel dicsekedhet, ilyen értékű óra "jut", de e képesség elsajátítása kezdetnek nem rossz.
Másnak meg marad az ökölbe szorult agy, és a nem 0 irigység."
De hogy ennyi esze legyen, hogy szimplán otthagyja az öltözőben, egyrészt mert nagyon drága cucc, másrészt mert a faterjától kapta és ezért neki megfizethetetlen értéket képvisel, akkor megérdemli.
nem kell ez.
éppen attól groteszk (és nyilván csak egy bulvárhír, a vagy igaz - vagy nem tipusból), hogy Juszt most a közszolgálati műsorában (mennyit is markol fel?) kb harminc deka párizsinak is lihegve "utánamegy", ha a prolit "megkárosítják" -közben elhagy egy ötmillás órát, egy négycsillagos szállodában. ugyan már.:)
"a egész topik félig a töketlenek irigysége féleg meg a juszt-utálók hisztije."
Igaz, hogy én nem költenék annyit egy órára, de rendben van, neki ez a mániája.
De hogy ennyi esze legyen, hogy szimplán otthagyja az öltözőben, egyrészt mert nagyon drága cucc, másrészt mert a faterjától kapta és ezért neki megfizethetetlen értéket képvisel, akkor megérdemli.
Az összes strandon, fürdőben ki van írva, hogy az öltözőben hagyott értékekért nem vállalnak felelősséget.
Mellesleg általában ilyen helyeken ami nincs lehegesztve viszik egyből.