Keresés

Részletes keresés

Wouldnotsayso Creative Commons License 2004.03.29 0 0 115
Az írigység nagy úr...

Ez ellen két féle képpen lehetne tenni. Vagy meg kellene adóztatni a luxus fogyasztást. Pl. 4.5 millás órára ráverni még 10 milla adót. Akinek egy órára van 4.5 millája, van 14.5 is.

Vagy nagy értékű luxustermék vásárlásakor be kellene mutatni, hogy az adott mértékű jövedelem után valaki adózott is.

Amúgy nem a 4.5 millás óra a gáz, hanem az, hogy az ezeket viselő emberek adakozókedve rendszerint közelít a nullához. Szóval a gazdasági elit egyelőre a saját gazdagodásával van elfoglalva, és magas ívből leszarja a plebsz problémáit. Hát akkor viszont ne csodálkozzon az irígységen...

Wouldnotsayso

Kamukáze Creative Commons License 2004.03.29 0 0 114
Hayloft, Hayloft! Mintha regebben kepes lettel volna felismerni az (on)ironiat. :)

OFF

A fel ala korzozo mutogatos sracokkal, es a dugoban allo kocsisorok kozott hetvenel dongeto baromarcuakkal nincs mit kezdeni.

ON

Előzmény: Hayloft Ezekiel (113)
Hayloft Ezekiel Creative Commons License 2004.03.29 0 0 113
az is hülye aki két millerért tdm900-ast vesz...

tökmindegy, ha neki volt erre pénze, vagy kapta, ha ezt az igényét ki tudta elégíteni.

a rövid zakóujjról meg annyit, hogy eddig fingod se volt,hogy ilyen órája van... ergo nem ezzel villogott, mint te a motorral tennéd.

Mint azok akik a körúton a nyugati és az oktogon között motoroznak a baszomnagy motorjaikkal és két menet között egy órát állnak a gyalogosok helyén. Most ki is frenkizik a sokmilliós szarával?

(tűnődj el ezen, meg hogy a juszt hogy nézne ki egy rendes protektoros szerkóban egy motoron :)

Előzmény: Kamukáze (111)
Hayloft Ezekiel Creative Commons License 2004.03.28 0 0 112
télleg irigység

az meg, hogy felhívta a gergényit szerintem nevetséges, elképzelem, ahogy alsógatyában kaffog a telefonba, hogy gergikém csinázzá valamit, a gekik elvitték az órámat :))))

te is felhívhatod a gergényit aki sztem pont annyit fog törődni az óráddal, mint jusztéval :)

Előzmény: Ezentúl söjtöri vagyok (103)
Kamukáze Creative Commons License 2004.03.28 0 0 111
En is azon gondolkodtam, hogy az is hulye, aki 4,5 millert orat vesz. Aztan leesett, hogy kicsit masak a problemai. Neki 4,5 millje van orara, es gondolom ezzel aranyos osszeget szan autora, meg lakasra. Mondjuk, ha nekem lenne folos 4,5 millem, eszembe sem lenne orara kolteni. Vennek gyorsan egy TDM 900-ast, es meg mindig agyalhatnek, mit csinalok a maradek ket millioval. Raadasul a motor sokkal jobban latszik, es a zakoim bal ujjat sem kene rovidebre szabatnom.
repülősgizi Creative Commons License 2004.03.28 0 0 110
az ki...? a Gerarde Phillipe báttya???
Előzmény: bayernmotor (9)
bayernmotor Creative Commons License 2004.03.28 0 0 109
sorry, nem tudom hogy hoztam ossze ezt a duplazast.
bayernmotor Creative Commons License 2004.03.28 0 0 108
megneztem a cegbirosagi bejegyzeseket. az 1979es RTs bejegyzes nem emlit Schaffhausent:

http://www.powernet.ch/cgi-bin/fnrGet.cgi?fnr=2903002790&amt=290&lang=1&hrg_opt=1100

ugy tunik, 2003ban levedettek az IWC Schaffhausen-t is, mivel ez szerepel az orak szamlapjan:

http://www.powernet.ch/cgi-bin/fnrGet.cgi?fnr=2909014352&amt=290&lang=1&hrg_opt=1100

remelem, most mindenki megnyugodott.
lenyeg a lenyeg, Schaffhausen nevu ora tovabbra sem letezik.

Előzmény: HAME (101)
bayernmotor Creative Commons License 2004.03.28 0 0 106
a régi gazdagok városépítők, mecénások (nem szponzorok) voltak és vannak.

az altalad emlitett reteg kihalt az elmult 50 evben.

Előzmény: Ezentúl söjtöri vagyok (103)
bayernmotor Creative Commons License 2004.03.28 0 0 105
az IWC alatt mindig ott a Schaffhausen felirat

nemet nyelvteruleten szokas odairni a varost a cegnev melle. pl: Kögel Ulm, pedig ott is csak siman Kögel a ceg neve.

Előzmény: HAME (98)
Törölt nick Creative Commons License 2004.03.28 0 0 104
Az ember legyen igényes !!!!!
Hamár !!!!!
:)

/majd vesz másikat.....legfeljebb...../
Elkapják úgyis.......
:)

Ezentúl söjtöri vagyok Creative Commons License 2004.03.28 0 0 103
csak azért szóltam be, mert te az irígységgel jöttél...
őszintén mondom: semmit nem irígyelek Juszttól (anyagi, intellektuális, külső). tehát az ezer százalék, hogy nem cserélnék vele.:). de. naponta százaknak lopják el pl az autóját (rabolják ki stb) - és nem hívhatják fel a Gergényit, és a bulvársajtót. szóval inkább a megrendendülés hiánya amit a topicban láttál - mint irígység. imho

Mellesleg ismered azt a tapasztalati megfigyelést, hoyg általában a leggazdagabbak a legszarrágóbb, legfillérbaszóbb népség?

ez inkább az újgazdagokra jellemző. a régi gazdagok városépítők, mecénások (nem szponzorok) voltak és vannak.

Előzmény: Hayloft Ezekiel (97)
Alpári Gnác Creative Commons License 2004.03.28 0 0 102
Bocs, de az nem vessző, hanem egy pont a Co. után.

Mellesleg pongyolaság talán, de ha valaki Schaffhausen-ről beszél, mint óra, szerintem mindenki erre gondol.

De én is ajánlom a svájci órák topikot, már aki tényleg ezt tartja a történet legfontosabb elemének:)

Előzmény: Hayloft Ezekiel (99)
HAME Creative Commons License 2004.03.28 0 0 101
Az a vessző ugyan egy pont a "Co", mint rövidítés után, de teljesen mindegy, mert a Shaffhausen után sincs, pedig a hejesírás szabályai szerint kéne.
Csak ez egy cégjelzés nem központozási kisszótár. :)
Az összes kiadványban, árjegyzékben úgy szerepel, hogy IWC Schaffhausen. A cég honlapján, mikor magukról írnak, akkor meg csak simán IWC.
Ez van.
Előzmény: Hayloft Ezekiel (99)
Alpári Gnác Creative Commons License 2004.03.28 0 0 100
Nem tudom, számomra annyira szomorú ez a topik...

Alaptétel: Jusztnak ellopták az óráját, ami egy Patek.

Reakciók:

1. Nem is Patek volt, csak fake (a mercije igazi? Az nem replika?)
2. Juszt egy magamutogató f@sz, aki az órájával villog (még az is lehet, hogy igaz, de ez mennyiben árnyalja a lopást?)
3. Lopott pénzből vette
4. Nem is ő vette lopott pénzből, hanem az apja
5. Nem baj, majd vesz másikat a gázsijából (lásd 2. pont)
6. Ellopatta a hamis óráját, hogy a szállodával kifizettesse (no comment)
7. Jusztnak a durva annyát

Egyáltalán miféle topik ez???

Hayloft Ezekiel Creative Commons License 2004.03.28 0 0 99

hát van egy vessző a cégnév meg a safhajzen között, de inkább erről vitatkozzunk, mint a jusztról :)

sajnos nincsenek nálam a cég eredeti papírjai, hogy igazságot tegyünk :)

(ha meg egy szakcikk safhajzent ír az nem szakcikk)

HAME Creative Commons License 2004.03.28 0 0 98
Én írtam, mégpedig azért, mert az az IWC Shaffhausen (ez a cég becsületes neve, nem szimplán IWC) órákon a az IWC alatt mindig ott a Schaffhausen felirat is. Ezek az órák egyszerűsítve Schaffhausen néven közismertek. Soxor még a szakcikkekben is.
Előzmény: Hayloft Ezekiel (95)
Hayloft Ezekiel Creative Commons License 2004.03.28 0 0 97
ezúttal is inkább hüle vagy, mint söjtöri. nem kell ez...

Az, hogy valaki utánamegy 30 deka párizsinak az nem jelenti azt, hogy ő maga is szegény/proli. Juszt sose mondta magáról, hogy ő milyen rosszul él. Azt mondja, hogy mások rosszulélése miatt bohockodik. (aztán, hogy ezt ki hiszi el, az már más kérdés)

Mellesleg ismered azt a tapasztalati megfigyelést, hoyg általában a leggazdagabbak a legszarrágóbb, legfillérbaszóbb népség?

Előzmény: Ezentúl söjtöri vagyok (87)
HAME Creative Commons License 2004.03.28 0 0 96
És akkor hogy?

Nem azt állította, hogy ő ismeri magyar nyelv, hanem Juszt.

Előzmény: Molaf (94)
Hayloft Ezekiel Creative Commons License 2004.03.28 0 0 95
tudom, csak valaki utánad még írt valami marhaságot.

egyébként én nem sírok az órájáért, meg a pénziért se, nekem messze nincs ilyen órám, de azt sem hagyom öltözőben vagy bárhol.

juszt hülye volt és bebukta azt az órát. azt nem értem, hogy ez mitől hír?

lopni nem szabad
az óra értékes, nem csak drága
juszt egy pöffeteg, aki hisztizett, mert elvették a homokozóban a körteformáját

nem a szegények védőszentje ő se.

ez az egész nem hír, nem érdekes, minek az egész topik?

Előzmény: bayernmotor (92)
Molaf Creative Commons License 2004.03.28 0 0 94
Kedves Tamás!

Szerinted édemes a tartalom helyett a helyesírást kritiálni? Ha mégis: érdemes ezt kioktató stílusban tenni?!

"Nos. Valszeg ő ismeri a magyar nyelvet. Ez persze nem jelenti azt, hogy mindenki, aki ezzel dicsekedhet, ilyen értékű óra "jut", de e képesség elsajátítása kezdetnek nem rossz.

Másnak meg marad az ökölbe szorult agy, és a nem 0 irigység."

Szerintem nagyon nem. :(

Előzmény: Tamás (0)
bayernmotor Creative Commons License 2004.03.28 0 0 93
De hogy ennyi esze legyen, hogy szimplán otthagyja az öltözőben, egyrészt mert nagyon drága cucc, másrészt mert a faterjától kapta és ezért neki megfizethetetlen értéket képvisel, akkor megérdemli.

ebben van valami.

Előzmény: tüzes fal (86)
bayernmotor Creative Commons License 2004.03.28 0 0 92
pontosítsunk kicsit. a safhauzen az egy város.

en ugyanezt irtam.

Előzmény: Hayloft Ezekiel (85)
zsele5 Creative Commons License 2004.03.27 0 0 91
Meg kell védenem Hayloft-ot.
Erősen figyelmetlen vagy.
Mielőtt írsz olvashatnál is, vagy ha igen, akkor értelmezhetnéd is a leírtakat.
Előzmény: halford (88)
Röné Creative Commons License 2004.03.27 0 0 90
Télleg nem kellett volna az öltözőben hagynia.

Vehetett volna példát Koons kapitányról. A film szerint tuti rejtekhely egy órának. :-)
(gy.k.: Ponyvaregény)

Törölt nick Creative Commons License 2004.03.27 0 0 89
Szép karrier!
Csak kellett hozzá Amerika. :(
Előzmény: BoRó (75)
halford Creative Commons License 2004.03.27 0 0 88
:)))
Patek-Philippe az AZ.
Ezentúl söjtöri vagyok Creative Commons License 2004.03.27 0 0 87
a egész topik félig a töketlenek irigysége

nem kell ez.
éppen attól groteszk (és nyilván csak egy bulvárhír, a vagy igaz - vagy nem tipusból), hogy Juszt most a közszolgálati műsorában (mennyit is markol fel?) kb harminc deka párizsinak is lihegve "utánamegy", ha a prolit "megkárosítják" -közben elhagy egy ötmillás órát, egy négycsillagos szállodában. ugyan már.:)

tüzes fal Creative Commons License 2004.03.27 0 0 86
"a egész topik félig a töketlenek irigysége féleg meg a juszt-utálók hisztije."

Igaz, hogy én nem költenék annyit egy órára, de rendben van, neki ez a mániája.
De hogy ennyi esze legyen, hogy szimplán otthagyja az öltözőben, egyrészt mert nagyon drága cucc, másrészt mert a faterjától kapta és ezért neki megfizethetetlen értéket képvisel, akkor megérdemli.
Az összes strandon, fürdőben ki van írva, hogy az öltözőben hagyott értékekért nem vállalnak felelősséget.
Mellesleg általában ilyen helyeken ami nincs lehegesztve viszik egyből.

Hayloft Ezekiel Creative Commons License 2004.03.27 0 0 85
pontosítsunk kicsit. a safhauzen az egy város. Volt szerencsém járni is ottan.

a "márka" pedig az IWC, internesönel vaccs & co.

patina és egyéb óratörténeti kérdésekben a kevésbé irigyek tájékozódhatnak a svájci órák topikban.

a egész topik félig a töketlenek irigysége féleg meg a juszt-utálók hisztije. Az utóbbit értem :) az előzőn meg nem tudok segíteni, nem is akarok.

Előzmény: bayernmotor (80)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!