1991-ben lattam oket eloben Londonban. Akkor megtetszettek es azota amikor csak tudom megveszem a lemezeiket. Az ujabak nincsenek meg meg, mert szeretem, hasznaltan, olcsobban venni a CD-ket. Eddig ezek vannak meg:
An Ambush Of Ghosts (1993) Anatomy of a Poet (1994, 49.14) Asphalt (soundtrack) (1997, 69.38) Composite (1997) Counterpoint (1989, 53.13) Deco (1996, 55.48) Duality (1992, 48.25) Engel (2001, 54.12) Groundloop (2000, 43.10) Hallucinations? (1988, 20.29) Hindle Wakes (2000) Koda (1988) L'Espirit (1990, 57.01) Prelude (When Cherished Dreams Come True) (1989, 56.02) Scatter (1995, 70.43) Sense (1991, 46.13) Stormhorse (1987, 48.39) Twins (1986, 48.37) Les Jumeaux: Cobalt (1997, 61.13) Les Jumeaux: Feathercut (1996, 49.24)
Nekem a következő albumok vannak meg:
- Deco
- Lingua
- Hindle wakes
- Groundloop
Egytől egyik profi zene, az előttem szóló is remekül megjegyezte, hogy tökéletes háttérzene. Én általában nem tudok zenére tanulni, kivéve ezt az egy együttest. Na meg persze tökéletes "családalapító" zene is egyben...
Hogy mióta ismerem? Nem olyan régóta, kb fél éve, de azóta egyfolytában keresgélem az albumokat. Eddig csak ezt a párat sikerült elcsípnem. De remélem, hogy meg tudom majd szerezni idővel az összes többit is.
A zenekarral kapcsolatos első élményem az Anatomy of a Poet című lemez (1994-ben jelent meg). A szó legjobb értelmében vett tökéletes háttérzene, sokat melóztam úgy, hogy közben ezt hallgattam fejhallgatón.
Sajnos a többi lemez sokkal kevésbé fogott meg - úgy tűnik, véletlenül sikerült elsőre a számomra legjobbat megvennem. Egyébként a Prelude talán az, amit egyből a második helyre tennék, utána már egy kisebb szakadék jön...
Üdvözlégy a topicban, ritka dolog ám, hogy egyáltalán valaki ismeri ezt a nagyon periférikus zenét, pedig méltatlanul vannak nélkülözve. A gagyi ömlik mindenhonnan... De hát szinte az egész világban ez van, pláne Magyarországon (tisztelet a kivételnek). Mielőtt elmerülök ilyen közhelyekben, inkább megkérdezlek: mióta ismered őket, milyen albumaid vannak meg? Én nem rég fedeztem fel magamnak őket, de eszméletlenül jók szerintem.
Ui.: Remélem, hogy a lenti seggfejek örökre eltűnnek, mert eddig csak szétcseszték a topicot.
Én is In the nursery rajongó vagyok. Jó lenne, ha találnék másokat is e témában, mert úgy veszem észre, hogy nagyon szegényes ismeretekkel rendelkeznek a magyarok erről a zenekarról (többek között én is).
Remélem, nem fog lesüllyedni ez a topic, mert sehol máshol nem akadtam "in the nursery-s" fórumokra. Vagy nem jó helyen kerestem?
Erős a gyanú, hogy te vagy Észak Gyémántja is. Jobb lenne, ha leállítanád magad, és nem offolnál többet. Vagy hozzászólsz a topichoz, vagy repülsz topicrombolás miatt.
Most hogy ezt így leírtad, azt hiszem, hogy inkább Észak Gyémántjával értek egyet, úgy látszik, hogy nagyon jó megérzései vannak, jófejnek tűnik, és a neve is nagyon tetszik, nem tudom, hogy mi bajod van vele, viszont azt kell, hogy mondjam, hogy a te nikked cseppet sem egyedi, nem eredeti, látszik, hogy te nem vagy egy egyéniség.
Tudod, az "Észak Gyámántja" nicket meg általában az olyan degenerált, alapvetően kóros körülmények között szocializálódott amorf lények választják, amilyen az utánad szóló majom is. Szánalmas pojáca lehet, igazi szégyene az emberiségnek, mert nálam az Ember (!) úgy ítél meg valamit, ha ismeri azt. Vagyis nem fosmányozza le. Sebaj, tele van a világ sajnos ilyen előítéles elő-emberekkel...
Periférikus: nálam azt jelenti, hogy nem mainstream, sőt, az egyes rétegzenén belül is a "szél". Ha azt mondom ma, hogy alternatív zene, azzal nem mondok már semmit, mert ez a kifejezés totálisan devalválódott (note bene: a '80-as évek kifejezését ma már nincs értelme ráaggatni zenekarokra).
Az In The Nursery egy new wave banda volt (talán most is léteznek, nem tudom), de ha a Duran Duran-t, Spandau Ballet-t és a Talk Talk-ot is a new wave-hez sorolják, addig ez a zene azon belül is bizony periférikus (lásd még: Christian Death, Alien Sex Fiend, Public Image LTD, stb.)
Szia, Csinos! Tudod, a „periferikus” szót általában a sznobok használják a kedvenc zenekaraikra, tehát jó eséllyel ez is egy szar, sznob banda. Egyébként azért használják ezt a kifejezést, mert meg vannak sértődve, hogy nagyon kevesen hallgatnak ilyesféle fosmányokat.