Keresés

Részletes keresés

NevemTeve Creative Commons License 2004.10.07 0 0 4
A Kiberiádában mintha lenne egy verselő számítógép... azt kellene előkeresni
Előzmény: Csekk (2)
Silan Creative Commons License 2004.10.07 0 0 3

Miért ne lenne, lásd:

Minden vízbe mártott test

A súlyából annyit veszt

Amennyi az általa

Kiszorított víz súlya!

Előzmény: Csekk (2)
Csekk Creative Commons License 2004.10.07 0 0 2

Na!

Tegnap este lement az első rádiós műsorunk is. - Természetesen nagy sikerrel :)

Kaptunk heti 2 órát ajándékba egy rádiótól és hát megpróbáltuk. Akkor és ott az adás közben jutott eszembe: miért nincs tudományos -(abb) kultúra?

- Mármint a kultúrális műsorokban!

Ad abszurd, mondjuk egy jó vers a "bozonokról"! ... vagy tudósokról. Abszolut köznépi nyelvezettel, de mégis műfajilag valamelyik írásos műfaj jellemzőivel.

Mondjuk Ódák a fizikáról. Gyerekvers a gravitációról :)))

Tényleg. - Miért nincs több?

Csekk Creative Commons License 2004.04.26 0 0 1
Hát sajnos nincs valami nagy tolongás a tudomány apostolait tekintve a publikációs gyakorlópályánkon, pedig igény az lenne rá, az biztos, :)
Néhány cikk már felkerült és az olvasottságot tekintve biztos, hogy lenne rá igény.
A fórumtémáink pedig egyenesen kiáltanak néhány szkeptikus után. Ott aztán kiélhetné magát. :)
Előzmény: KoporShow (0)
KoporShow Creative Commons License 2004.03.23 0 0 0
Nem nulla ;)
Előzmény: Csekk (-)
Csekk Creative Commons License 2004.03.22 0 0 topiknyitó
Sziasztok.
Már régebben is szerettem volna kérni a tudós uraktól, de nem halogatom tovább:
Egyszer csak hogy hogynem, egy ötlet során megvalósítottam egy kis portált, ami tulajdonképpen egy totális internetes kommunikációs gyakorlópálya akar lenni mindenki számára aki publikálni szeretne, akar, vagy tud is.
Persze az sem baj, ha most kezdené még csak el a szárnybontogatást a tudományt népszerűsítő műfajban.
A lap abból él, amit a tagjaink beküldenek. A festészettől a versig, az újságírástól, az esztétikáig, a történelemtől, a scifiig. Tehát a tartalmat nem mi diktáljuk, hanem a publicistáink.
Többségük amatőr. Persze nem mind, (de titkolják)de ez minket nem motivál. Lehetsz vérprofi is, aki akár álnéven ír, oktat, nevel, .... dialogizál.
A tudomány műfaj mint önálló téma, kategória csak most készült el, mivel most jelezte egyik tagunk, hogy feltenne néhány orvosi tanulmányt, és néhány saját dolgozatát is, ő főleg erre a területre.
Előkészítettem hát mindent, bekonfiguráltam a fórumokat, ... vagyis erre a területre is elkészült a gyakorlópálya.
Csak egyvalami téma nem lesz ott soha. Közélet, és politika. (Mi e tartalomtól szeretnénk szűzek maradni)
Ha van kedved hozzá, gyere, és próbáld ki magad nálunk is, remélhetőleg hamar találsz gondolattársat, vagy vitapartnert is.
Nem ígérünk világhírt senkinek sem :)
Viszont ezt sohasem lehet tudni, hiszen bár nem számítottam rá, épp tegnap, a kultúra művelőinek perceken keresztül magyarázták a Magyar Televízióban, hogy itt mi és miért lehet hasznos a publikálóknak, ezen a honlapon. (felfigyeltek rá.)
Szóval örömmel vennnék, ha néhány jó fej, nálunk is próbálkozna az írásos műfajjal.
Klikk ide

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!