Keresés

Részletes keresés

AliceCsodaországban01 Creative Commons License 2009.11.14 0 0 17
Eredj a patikába, és vegyél 2-300 ft-ért egy hagyományos lázmérőt. Ne higanyosat kérjél hanem "hagyományosat", (a higanyosat már betiltották), de ugyanúgy néz ki, és ugyanúgy mér mint a régi megbízható higanyos, csak kurva nehéz lerázni, percekig kell rázogatni, azt a fülhőmérőt meg dobd ki a fenébe.
ÁgóBerci Creative Commons License 2009.11.14 0 0 16

Szia,

 

 nekünk is ilyen van kb. két éve vettük, de én azóta nem tudom mérni rendesen a lázát vele, illetve ha nagyon lázas 39+ akkor mérte ( egyszer  volt ilyen ). amúgy rámérek a sima digitálissal hónajban ( ettől párom akad ki, hogy miért vettük drágán a füleset ) és kb. 1-1,5 fok az eltérés. Viszont felnőtt használatra kiváló, nálam még soha nem tévedett.

Előzmény: Törölt nick (15)
whiterabbit Creative Commons License 2008.12.02 0 0 14
Megvettem az alant említett lázmérőt, az első benyomások vegyesek. A szoba hőmérsékletét magasabbnak mutatja, mint amennyi és a zsír új elemnél is kijelzi, hogy lemerülőben van. Mivel ott mér, ahol a többi lázmérőnk nem, ezért még nem tudom, mennyire pontosak a fő funkciói, magamon használva hihető eredményeket hozott ki. Babafülben nem sikerült a mérés, de nem erőltettem, egyelőre nem volt rá igazán szükség. 
Gotika Creative Commons License 2008.11.11 0 0 13
Nem vagy eltévedve, tényleg pár másodperc, de a fülét tényleg nem kell huzigálni, abba a pici hallójáratba akkor se férne be a hőmérő.
Előzmény: whiterabbit (12)
whiterabbit Creative Commons License 2008.11.11 0 0 12
Akkor én el vagyok tévedve, azt hittem, hogy homlokon mérni csak pár másodperc, míg a fülét húzgálni, igazgatni kell, hogy kiegyenesedjen a hallójárat és rendesen be lehessen illeeszteni a hőmérőt.
Előzmény: Gotika (11)
Gotika Creative Commons License 2008.11.10 0 0 11
Hogy mennyire pontos, nem tudom, mert mi inkább a fülben mérjük vele, ugyanis a gyerekünket könnyebb lefogni ehhez, mint a homlokos történethez, mert utálja a mérést még így is, hiszen ha lázas akkor nagyon nyűgös.
Ha jól emlékszem 1x mértük ott is és a kapott értéket pontosnak véltük, de ugye ki venne rá mérget, hiszen nincs kontrollmérőnk ami tuti-tuti biztosan mér.
Azt gondolom nem kell túlaggódni a témát, ha lázas akkor úgyis felébred, akkor felveszem, összeteszem a halántékunkat és már érzem is, hogy lázas-e. Ha igen, jöhet a mérés. Anyukám állítólag annyira tökélyre fejlesztette ezt a módszert, hogy tizedre pontosan meg tudta mondania hőfokunkat.
Nem tom?!
Előzmény: whiterabbit (9)
Törölt nick Creative Commons License 2008.11.10 0 0 10

nekünk fülhőmérőnk van (akkor még nem volt homlokhőmérő), könnyű vele félremérni, de irányadásnak jó, én nagyon szeretem

 

egy idő után pedig mérés nélkül is pontosan be fogod tudni lőni, hogy mennyi a láza

 

hónaljban sztem 1,5 éves kortól is lehet mérni, öledbe ültetve

whiterabbit Creative Commons License 2008.11.10 0 0 9
Köszi a tippet, még annyi érdekelne, hogy a homlokon mért hő mennyire pontos?Ott is szoktad használni, vagy inkább a fül funkciót?
Előzmény: Gotika (6)
whiterabbit Creative Commons License 2008.11.10 0 0 8

Majdnem vettem ilyen cumit, de a védőnő szerint megbízhatatlan.

Igazából nekem azért kell a homloklázmérő, hogy az alvó babát ne kelljen felébreszteni, viszont látnom kell, hogy lázas-e, ill. hat-e a kúp, vagy sem.

Csak a pontossága miatt nem tudom rászánni magam, de ez a D-marson talán megér egy próbát, a többi mind igen drága.

Előzmény: Aminah (7)
Aminah Creative Commons License 2008.11.09 0 0 7
Nem próbáltam, tapasztalatom nincs, de a múltkor a patikában láttam cumi hőmérőt :-)
Gyerek beteszi a szájába, és a fogantyú helyén van egy kis digitális kijelző, az mutatja a hőmérsékletet.
Gotika Creative Commons License 2008.11.08 0 0 6
Nekünk "dimárszon" (bocs, de a szabályzat tudod?) van. 4 in 1 használtuk is sajnos a múlt télen, nem volt vele gondunk.
Mi azért vettünk ilyet, mert amikor beteg a gyerekünk és a hátsójába merem dugni a lázmérőt, akkor 2 perc folyamatos visítás, üvöltés van, a szívünk pedig majd megszakad.
Előzmény: whiterabbit (4)
Monca Creative Commons License 2008.11.08 0 0 5
Csak általánosságban tudok írni, konkrét márkákat már nem tudom, volt több. A popsiban mérő digitálisaink megbízhatóan mértek, de a homlok illetve fülhőmérők messze nem olyan pontosak, mint a higanyos. De azért nagy hasznát vesszük ezeknek is: az ember kitapasztalja, milyen láznál merre mennyit szokott tévedni és nagyon jó kontroll. Ha nem mér lázat, akkor többnyire nincs is, ha mér, akkor általában ellenőrzöm higanyossal, aztán a lázcsillapító beadása után már tudom vele nézni a tendenciát. Arra nagyon jó, hogy az alvó gyereket ne kelljen felébreszteni, ha azt mérem a fülhőmérővel, hogy elindult lefelé a láza, akkor tudom, hogy lefekhetek én is. Pontos lázmeghatározásra (pl hogy eldönthessem milyen erősségű lázcsilllapítót adjak, szinte mindig a higanyost használom, mert a digitálisaim időnként erősen becsaptak (pl simán mérnek egyik fülben 37,5-öt a másikban meg 38,8-at...azért nem mindegy.) Szóval jól nézd meg milyet veszel, ha nem akarsz higanyost is használni.
Előzmény: whiterabbit (4)
whiterabbit Creative Commons License 2008.11.08 0 0 4

Sziasztok!

 

Örülök, hogy 4 éve senkinek sincs gondja a lázméréssel, így biztos tudja majd valaki a választ a kérdésemre. Homloklázmérőt szeretnék venni, de egyrészt igen sokféle van, különböző funkciókkal (talán egy részük fölösleges is), másrészt hallottam negatív véleményt néhány ismertebb márkáról is, így kissé elbizonytalanodtam, hogy vajon érdemes-e egyáltalán, és ha mégis, akkor melyiket vegyem? Várok minden érvet és ellenérvet, márkanevekkel együtt, hogy könnyebb legyen a döntés.

Orsi Creative Commons License 2004.03.25 0 0 3
Köszi a véleményeket!
Szerencsére egy évben kb. kétszer-háromszor kell lázat mérni.
A hónalj módszert majd kipróbáljuk.
O.
Minke Creative Commons License 2004.03.22 0 0 2
Orsi, szerintem egy kétévesnek nyugodtan mérhettek már hónaljban!
Előzmény: Orsi (-)
levelibeka Creative Commons License 2004.03.22 0 0 1
Hónaljban még nem próbáltátátok? Mi egy éves kora óta ott mérjük, átalában mesét néz közben, fogjuk az ölünkben és magunkhoz öleljük a karját, vagy könyvet olvasunk, stb.... Azóta szereti a lázmérést is.
Én egyébként azt hallottam, hogy a digitális lázmérő nem mér pontosan, de biztosan van abból is többféle. Nekünk nem jött be, mi hagyományos higanyosat használunk.
Előzmény: Orsi (-)
torkrisz Creative Commons License 2004.03.22 0 0 0
Nekünk Bebe Confort digit, hajlékony végü van, mérési id? kb 1,5-2 perc. 3500 körüli az ára, én meg vagyok vele elégedve.És símán tudok vele hónaljban is mérni, fél éves babát.
Előzmény: Orsi (-)
Orsi Creative Commons License 2004.03.21 0 0 topiknyitó
Sziasztok!
Kérlek segítsetek, hogy milyen digitális gyorsan mérő lázmérőt vegyünk?
Eddig a hagyományos higanyos lázmérőt használtuk, de nagy az üvőltés mindig, ha már közeledünk a popsija felé. Ezért keresünk egy emberségesebb módszert a mi kétéves kisfiúnknak.
Kinek milyen lázmérője van, mennyire elégedett vele?
Köszi:
Orsi

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!