Keresés

Részletes keresés

nyalok Creative Commons License 2020.04.15 0 0 355

Szia nekünk is volt kisgyerek koromban ilyen zománcos beöntő kannánk. Akkoriban szinte minden családnál a fürdőszobában meg lehetett találni a beöntőt,és használták is. Manapság már nem lehet kapni. az 1950-1960 as években gyártották. Most már csak mindenféle ócska műanyag létezik  Ezek a régiek voltak az igazi beöntőkannák.

Előzmény: nyuggerfarhát 58 (354)
nyuggerfarhát 58 Creative Commons License 2020.04.10 0 0 354

Helló!

Köszi.

Talán ez a képen a gyerek korodból maradt.

Emlékszem nekünk is ilyen volt az alján egy kis csőr féleség volt. 

Lehet ezt patikában kapni ott vetted?

Voltam rektroszkópián ott ilyen fecskendő félével adták a beöntést, no persze előtte vagy 48 óráig koplaltam.

Előzmény: guminadrag (353)
guminadrag Creative Commons License 2020.04.03 0 0 353

guminadrag Creative Commons License 2020.04.03 0 0 352

Szia nekem szerencsére ritkán van ilyen problémám,de ha van akkor nagyon brutális székrekedésem van. Semmi nem segít csak a beöntés. Egy szappanos magas beöntést kapok a feleségemtől és rögtön megoldódik a kaki probléma. Nem kell a beöntést szégyenli, ilyenkor valóban az a leghatékonyabb          legegyszerűbb. Sokkal jobb mint a hashajtók szerintem. A hashajtóktól csak rosszul leszek hascsikarás meg minden kellemetlen dolog.Nem lehet kiszámítani mikor kell rohannod a WC re. A beöntésnél viszont nincsenek ilyen gondok. Szóval szerintem a régóta nagyon bevált és alkalmazott beöntést próbáld.

Nekem gyerekoromban a mama rendszeresen beöntést adott mert kaki problémák voltak  

Előzmény: nyuggerfarhát 58 (349)
nyuggerfarhát 58 Creative Commons License 2020.04.02 0 0 351

Köszi.

Utána kérdezek.

Előzmény: ines88 (350)
ines88 Creative Commons License 2020.04.01 0 0 350

Én megkérdeznék egy gyógyszerészt

Előzmény: nyuggerfarhát 58 (349)
nyuggerfarhát 58 Creative Commons License 2020.03.30 0 0 349

Helló!

Ezt a Macrogole 4000-t felírják felnőtteknek is.

Az iránt érdeklődtem volna hogy mennyi ideig lehet szedni hogy ne legyen káros.

Vagy hogy van-e káros hatása.

Nekem a proctológus írta fel hogy könnyebben menjen a WC.

Ráadásul most leállt az e.ü., időpontokat mondanak vissza stb.

A kérdésem az lett volna hogy nem e káros valamire.

Még nincs 1 hónapja hogy szedem és próbáltam beállítani a nekem megfelelő adagot.

Ha valaki infóval tudna szolgálni.

Köszönöm.

ines88 Creative Commons License 2020.03.20 0 0 348

igen

nyuggerfarhát 58 Creative Commons License 2020.03.11 0 0 347

Hahó!

Jár ide olvasni valaki?????

Beku76 Creative Commons License 2017.08.22 0 0 346

Sziasztok,

véletlenül néztem ide vissza, érdekes volt visszaolvasni a pár éve írottakat. Jelentem: a lányom 10 éves, és évek óta teljesen rendben van a székletürítése. Nem is reméltem ezt a hosszú kínlódás után. (Miután vége lett a masszív visszatartásnak, a helyzet még korántsem normalizálódott.)

És ha már itt vagyok, ajánlom egy kedves ismerősöm könyvét a témában:
https://www.libri.hu/konyv/simko_anna.kakapara.html

BosziAnya Creative Commons License 2017.05.18 0 0 345

Szia Meredit!

Nem tudom mi mindent próbáltatok. Szerintem az egyedül vécézés akkor fog működni, ha sokszor megtapasztalja, hogy ez könnyen megy. Én székletpuhító dolgokat próbálok adni.  Sok folyadék, rost, és mozgás. Nekünk ezek fontosak. De mégsem elég amit adok, hogy rendbejöjjön. Az én gyerekem a fájdalmat akarja elkerülni, ezért halogatja a dolgot, így lesz kemény. Készülök kineziológushoz, elkezdtem vinni pszichológushoz. Ök is segíthetnek. 

meredit Creative Commons License 2017.05.17 0 0 344

Kedves Anyukák !

Kislányom középsúlyosan sérült és korababa volt.

Most  6,5 éves és sajnos soha nem tud segítség nélkül kakilni. Voltam már vele gasztroenterológián is . Ott pezsgőkúpot és macragolt kapott. De nem nagyon használ :(

Mit tudnék tenni érte még ?

Köszönöm

Ágnes Karasz Creative Commons License 2017.02.25 0 0 343

Kedves Fórumozók!

Segítséget szeretnék kérni diplomamunkám elkészítéséhez, amely a kisgyermekkori étkezéssel kapcsolatos. Az alábbi kérdőív kitöltésével nagyban hozzájárulhatnak a munkám előrehaladásához. Segítségüket előre is köszönöm!

https://goo.gl/forms/fvqp8e6xCRkLrDhH3

Törölt nick Creative Commons License 2017.01.20 0 0 342

Természetesen makrogolt akartam írni :) :D 

Előzmény: Lumaja (340)
Törölt nick Creative Commons License 2017.01.20 0 0 341

Szia remélem megoldódott a problémátok. Mi is hasonló cipőben járunk elkezdtük a Magrogolt használni és két nap elteltével most reggel tudott kakilni. Azt mondják ha rendszeresen kapja akkor ez segít és idővel el is lehet hagyni. Nektek már biztosan van tapasztalatotok a készítményről írd meg légyszíves ,hogy nektek ,hogy használt és ,hogy később is hatott e . :) 

Előzmény: Lumaja (340)
Lumaja Creative Commons License 2016.10.25 0 0 340

Kedves Anyukák!

Remélem valaki még olvassa ezt a fórumot.

2,5 éves kislányommal belekerültünk ebbe az ördögi körbe. Egy-két kemény széklettel kezdődött és elkezdett tartogatni, ami ugye szintén kemény produktumot szült. Ordítva, visítva kakál nagy nehezen keményet és sajnos időnként véres volt a kaka vége is, tehát berepedt a feneke. Minden természetes székletlazító módszert kipróbáltam, sok folyadékot iszik, igaz kevés gyümölcsöt tudok belediktálni, és semmi nem segített. A Laevolac mellett is nagyon kemény volt a kakája. Matricát kap kakálás után, így 2naponta már van széklete, (de már lenne hamarabb is, csak lábujjhegyezik, ugrál, mindent bevet, hogy bent maradjon a kaka)de így is borzasztóan kemény és egybeáll, nagydarab, így nagyon fáj neki.

Elkezdtük a Makrogol-t ma. Az orvos azt írta rá, hogy 1-3*1/2-1 tasak, tapasztaljam ki, hogy nála mi hatásos. Kezdjem a maximummal és felenként vegyek vissza, ha sok. Így ma 3*1 tasakot kapott, széklet nem volt, bár olvastam, hogy később fejti ki hatását. Itt 1-1,5 tasakról írtok/nap. Megijedtem. Akkor ez nagyon sok, amit én adtam ma? 

Ja, korábban nála az is nagyban segítette a tartogatást, hogy állva akart kakálni, nem volt hajlandó leguggolni. Leszoktattam róla, azonnal guggoltatom le, ha jön az inger. Nálunk ez is sokat segített és a matrica. Ha ezeket nem vetem be, akkor félő, hogy jobban elfajult volna nálunk is ez a tartogatás (körház, beöntés), ha 2 nap után is ilyen kemény és fájdalmas... Mi lenne 4-5 nap után, mint nyáron. Az elején képes volt addig tartani... :(

Köszönöm a tanácsokat!

Györgyi77 Creative Commons License 2015.06.05 0 0 339

Kedves Lucuka12!

Első alkalommal nekünk szakorvos írta fel, de utána már a gyermek háziorvosa. Csak időben írasd ki, mert sokszor várni kell az alapanyagra.

Az ára (40 tasak, 5g-osak) legutóbb kb 1000 Ft volt, ha jól emlékszem.

Üdv,

Györgyi

Előzmény: Lucuka 12 (338)
Lucuka 12 Creative Commons License 2015.05.27 0 0 338

Sziasztok!

Lenne két kérdésem,a makrogollal kapcsolatban.Az egyik az hogy csak szakorvos írhatja fel a kislányomnak?(gasztroenterológus) A másik kérdésem az ára lenne? Előre is köszönöm a tájékoztatást!

kunmoni32 Creative Commons License 2015.05.27 0 0 337

Kedves Kata!

Az én fiammal is pont ilyen gondok voltak, 5 éves kora előtt székrekedéssel küszködtünk! 5 évesen beöntést kapott, aminek az eredménye az volt, hogy azóta folyamatosan bekakált és nem is szólt, hogy neki menni kell a Wc-re, mi is kipróbáltunk mindent amit lehetett!!!

Még pszichológushoz is jártunk!

A fiam már 9 éves múlt, és már nem kakál be!!! Nekünk a MIRA viz segitett!!!! Elkezdtem neki adni és rá egy 1 hétre magától elkezdett menni a wc-re és azóta kakál!!! De vissza kellett mennünk a gastróra, ott felirták most neki a Laxacur port, ami szintén segitett neki, és most végül még szedni kell neki a macrogol port, ami még nem tudom, hogy fog nála hatni, de már széklete van rendesen!!!

Előzmény: Katalin Somogyiné Zombori (335)
hardlydavid Creative Commons License 2015.04.13 0 1 336

Mindig van párhuzam a kisgyermek egészsége illetve viselkedése,

valamint a szülei tudatalattija (lelki elfojtásai), és lelki (tudatos) elnyomásai között.

Ennél fogva gyakrabban kellene a szülőn segíteni, akár önmaga által, akár szakember által, ha a kisgyermekén jelennek meg a tünetek. Ezáltal mind a kisgyermek, mind pedig a szülő adott problémája elkezd helyreállni.

A kisgyermek tehát öntudatlanul tükör, a szülő elnyomásairól, elfojtásairól.

Előzmény: Katalin Somogyiné Zombori (335)
Katalin Somogyiné Zombori Creative Commons License 2015.04.08 0 0 335

Kedves Zsuzsi!

Az én lányom májusban lesz 5 éves, és már másfél éve tart az őrület. Neki pont az ovi hozta elő a széklet visszatartást. Neki sem az állaggal van a baj, hanem hogy nem akarja kinyomni. Ahogy olvastam a különböző fórumok, talán még ez a jobbik eset, hogy a bugyijába be-be kakil, mert így legalább ürül, és nem kell beöntésre hurcolnom állandóan (bár 3x már voltunk vele).

Én pont most küldtem át a dokinknak a moxacole por leírását, hogy mondjon róla véleményt, de én is már próbálkoztam mindennel. Pszichológus, kineziológus, stb. Most ez a következő lépés, hátha.

Ha visszajelez a dokink, akkor majd megosztom, hogy mi volt róla a véleménye.

Üdv, Kata

Előzmény: havasi zsuzsi (231)
nosztalgika02 Creative Commons License 2015.03.03 0 0 334

Bocs hogy rádförmedtem, csak ez a téma annyira sok veszélyt hordoz magában, és annyira elfajulhat (erröl köteteket tudnék...), hogy nagyon hamar érdemes komolyan venni, és nagyon betartani az orvos elöírásait, mert különben nagyon megszívja a szerencsétlen gyerek. Ezért ugráltam.

A Macrogol különben kicsit késöbb hat, tehát kell hozzá négy-öt nap is, mire van eredmény, de onnantól fogva rendszeres. Az adag meg igen egyéni. Kevéssel kezdik, mert ugye minek feleslegesen zabálni a több vegyszert, ha kevesebb is hat, de aztán lehet növelni, ha szükséges. Semmiképpen nem ártalmas, ne félj!

És legalább (!) hat hónapig kell adni, hogy a gyerek elfelejtse a kakilással kapcsolatos fájdalmait-félelmeit, és ne essen vissza.

Előzmény: Györgyi77 (331)
petrocelli778 Creative Commons License 2015.02.27 0 0 333

Dettó így volt nálunk is. De olyan nincs, hogy a beöntéssel nem jön ki, ha csak nem lenyelt valamit, vagy szervi elváltozás van illetve nem vittek be kellő mennyiségű folyadékot 3,5 évesnél minimum 200ml. Mondjuk kell hozzá egy kis érzék, meg fontos a testtartás is.

Péter

Előzmény: mohgyee (325)
petrocelli778 Creative Commons License 2015.02.27 0 0 332

Kedves Gyöngyi,

Nem ismerem a gyógyszert, de azt tudom, hogy a gyerekek nem reagálnak egyformán ezekre a készítményekre. Sőt, valamikor egyáltalán nem reagálnak, min ahogy az a mi estünkben is történt. A lényeg, hogy semmi pánik, vannak fokozatok, de a legvégső eset sem olyan rémisztő, amikor beöntést kell alkalmazni. Ez nálunk a 10. napon volt a szintén 3 éves kisfiamnál. Nagyon fontos, hogy keressük meg az okát, ami 90%-ban lelki eredetű, valamilyen változás az életben. Nálunk az ovikezdés-pelenka elhagyás jött ki rosszul. De teljesen megszűntek a tünetek, amint közösségbe ment, de nagyon sokat segített a lecserélt integrált gyerek WC deszka is. Továbbá ebben az időszakban különösen fontos az étrend. Be kell juttatni mindenféle rostos a székelést elősegítő adalékokat. Pl.: lenmag, zabkorpa, aszalt szilvalekvár, rozskenyér ilyenek. Ezeket mind belehet csempészni pl. a tejbegrízbe, kenyérsütőbe a házikenyérbe vagy süteménybe.

Üdv.:

Péter 

Györgyi77 Creative Commons License 2015.02.26 0 0 331

Kedves Nosztalgika02!

Köszönöm a hozzászólásodat, bár nem egy ilyen megjegyzésre vártam egy ilyen feszült helyzetben. Emeltem az adagját, csak arra lettem volna kíváncsi, hogy aki ezt a gyógyszert használja, mennyi idő után lett hatása. Esetleg még mit használt mellé? Tapasztalatra lettem volna kíváncsi.

Elnézést, ha félreérthető voltam, nem a doktornő hozzáértését kérdőjeleztem meg.... !

nosztalgika02 Creative Commons License 2015.02.26 0 0 330

"Doktornő szerint emeljem az adagját."

Hol van itt még kérdés? Bocs hogy kekecnek hangzom, de ez felcseszi az agyamat. Egy noname fórumon kérdezösködsz tanároktól-könyvtárosoktól-takarítóktól-árufeltöltöktöl-fodrászoktól-közgazdászoktól-jogászoktól-mérnököktöl-varrónöktöl, hogy mit csinálj, holott a GYEREKORVOS megmondta, hogy mit. Ha nem bízol benne, menj más GYEREKORVOSHOZ, esetleg guglizz rá a Macrogolra, de ne már egy fórumon próbálj tájékozódni!

(NEM vagyok orvos.....)

Előzmény: Györgyi77 (329)
Györgyi77 Creative Commons License 2015.02.25 0 0 329

Sziasztok!

Remélem van még vki ezen a fórumon, kérdésem lenne. Van egy 3 éves kislányom, akivel december óta szenvedünk a kakival. Először csak 3 naponta volt, aztán 4, most meg elértük, hogy 5. nap sincs. Voltunk gasztroenterológusnál, ő írta fel nekünk a Macrogol 4000-et. Aki használ ilyet, annál mennyi idő múlva lett hatása? Én már 4 napja adom neki, de semmi. Doktornő szerint emeljem az adagját.

Köszönöm,

Györgyi

nosztalgika02 Creative Commons License 2015.01.01 0 0 328

Szívesen :)

Mondjuk nekem sohase volt bajom azzal, hogy gyógyszerezzem öket, ha az elkerülhetetlen. Arra van a gyógyszer, hogy segítsen, ha szükséges.

Ezt a gyógyszerektöl való irtózást csak azoknak az embereknek az esetében tudom megérteni, akik minden egyéb tekintetben is kerülnek minden mesterségesen elöállított anyagot. Tehát messziröl elkerülik a gyorséttermeket, a levesporokat, a készételeket, az ipari csokoladét/kenyeret, stb. De ha valaki nem ilyen óvatos egyébként is, annak igazán mindegy, ha beszedi a szükséges (!) gyógyszereket. És a Macrogol szükséges, mert aki nem kakil, az sajnos meghal. Ez brutális, de igaz.

Előzmény: mohgyee (327)
mohgyee Creative Commons License 2015.01.01 0 0 327

Szia!

Köszi a választ. 

Ez azért rémisztő, hogy évekig gyógyszerezni kell őket. :(

nosztalgika02 Creative Commons License 2015.01.01 0 0 326

Macrogol nem tesz függövé, de ha a gyerek makacs fajta (mint az én fiam, vagy egy másik ismerös gyerek), akkor tényleg egy-három (!) éven át kell neki adni, illetve még ezután is visszaeshet, többször is.

Az én tapasztalatom szerint a Macrogol arra jó, hogy a gyerekböl kijöjjön a produktum, amíg fel nem nö agyilag ahhoz, hogy belássa, hogy kakilni muszáj, el nem kerülheti, és akkor jár a legjobban, ha rögtön megy, mikor "dudál a kakivonat a popsijában" (=székelési ingere van). Az én fiam akaratbajnok, kábé azon is fel van háborodva, hogy hogy mer felkelni a Nap az ö külön engedélye nélkül, úgyhogy ö évekig emésztette azt, hogy a testét nem tudja teljesen tudatosan kontrollálni. Kb egy éve kakil magától, most nyolc éves.

Szerintem ne aggódj azon, hogy a Macrogollal majd "öntöd a vegyszert a gyerekbe", hiszen ha meggondolod, már most is öntöd, csak az eddigiek nem használnak. A Macrogol meg tuti, és az önmagában hat, nem kell a többi lötyi hozzá. Nettó kevesebb vegyszert fog kapni majd a gyerek.

Előzmény: mohgyee (325)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!