Keresés

Részletes keresés

Asztrov Creative Commons License 2022.08.06 -1 0 47

Párral, családdal nudiznék lakásban, kertben. Írjatok! asztrov@gmail.com

 

Törölt nick Creative Commons License 2022.05.05 0 1 46

Ha elgogadott egy településen a meztelenség akkor bárki lehet így. Sajnos kevés ilyen település van.

Előzmény: gp5589 (20)
Törölt nick Creative Commons License 2016.05.31 0 7 45

 Az én két lányom még ennyi idősen is voltak néha pucéran a strandon mondjuk,meg otthon a kertben is szoktak,szerintem nincsen semmi probléma azzal ha egy gyereken nincsen fürdőruha.

Törölt nick Creative Commons License 2016.04.02 0 6 44

lifefunny Creative Commons License 2011.07.10 -2 1 43

Tudod jó pár év eltelt azóta és már középiskolás a gyereked,de akkor is egy civilizát társadalomban élünk,azért 7 éves,iskoláskorú gyerek,főleg az egész faluban már ne mászkáljon pucéron.Én ezen igen kiakadnék,hogy valakire rábízom a gyerekem és így vigyázz rá.Azért gondolj már bele,ki mindenki látta a gyereket,és attól hogy valaki nem mondja ki attól még gondolhat rosszat róla,sőt a pedofilekről ne is beszéljünk,akiknek meg élvezetet nyújt,vagy a fertőzés veszélyről,mi mindenbe bele nem ülhet a gyerek.Én ennyi idős koromban már rég kulcsos gyerek voltam,egyedül jártam suliba,lefutottam a boltba ha kellett és elvotam sokszor nyáron is a szintén 6-7 éves kulcsos gyerekekkel,azért neki is sokall több eszének kellett volna lennie.

 

A családnak meg szólnia kellett volna a gyerekre hogy vegyen fel magára egy nadrágot,de ez is elég elvont család lehetet.Se normális,kulturált falukban,sőt tanyákon sem szoktak meztelenül mászkálni max. a kertben 5 éves gyerekek,nem hogy 7 évesek.Elég durva,nekem akármilyen kicsi lenne a gyerekem,megválogatnám ki előtt öltöztetem át,nem hogy egy egész falu előtt cipelem meztelenül.Szépen vigyáztak rá.

Előzmény: gp5589 (20)
Nannics Creative Commons License 2005.01.14 0 0 42

nagyon erdekeseket irtok.

Gyerekkoromban (ket fiutesom van) egyuttfurodtunk a tesoimmal, aztan egy ido utan a mamam mar nem engedte, sot, egy ido utan folyamatoan veszekedett velem, hogy ne maszkaljak otthon bugyiban meg poloban (polo takarta a bugyit, nyaron, 40 fokban, panel..). En marhara meg voltam sertodve, amikor mar nagyobb lett a "pofam", meg is kerdeztem, hogy miert, megkivannak a tesoim?! Ne nezzenek ram, ha ez van.

Anyam elott ma mar nem szivesen mutatkozom meztelenul, de azert, mert nem tul jo a viszonyunk. Emlekszem, hogy amikor serdultem, elkezdett noni a mellem, akkor lelkileg meg annyira gyerek voltam, hogy a strandon nem is vettem fel melltartot, mert egesz egyszeruen nem fogtam fel, hogy ez mit jelent, aztan anyam egy ido utan szolt. Es szerintem a serdulok azert is szegyenlosek, mert amikor az ember testileg elkezd fejlodni, akkor az - bocsanat - , de baromi hulyen nez ki a felemasan novo mellel meg az itt-ott alig szorosodessel.

 

Gyerekunk elott maximalis meztelenkedes folyik, de nem tudatosan es szandekosan, hanem mert ilyenek vagyunk. En szemely szerint folyamatos ellagyulo szivves es gyonyorkodve nezem a lanyunkat, akinek szerintem az osszes reszecskeje iszonyatosan gombolyu es szep. :))

Mi is mindig egyuttfurdunk, bar  ma mar ez egyre nehezebb es kenyelmetlen, de ez mindig az esti beszelgetos/relaxalos/egymasra figyelos  ido, esetenkent eltart 2 oraig is.

 

 

wc nalunk is a furdoben van, ami nalam hatalmas "szemelyisegfejlodeshez" es "korlatok ledolesehez" vezetett. Korabban en a wczos dolgokban annyira szemermes voltam, hogy ha pl. taborba mentem, akkor akar 2 hetig nem wc-ztem, annyira zavart a tobbiek jelenlete. Ezt pedig sajnos a szuloi hazbol hozom, es szerintem baromi rossz es egeszsegtelen. :( Nem gondolom, hogy az ebedloasztalnal kell szellentgetni, de bizony az urites az az elet velejaroja, nem az a rossz, ha megtortenik, hanem az, ha nem tortenik meg. Nem is akarom a gyerekembe belenevelni, hogy fuj, meg budos, meg titkos. Nyilvan nem kerem ot, hogy jatszunk egy jot a kakival, de semmilyen frusztraciot nem vagyok hajlando alszemermessegbol belenevelni.

 

homokozoban en is bugyit adtam a gyerekre, hogy ha pl. formakba ul bele veletlen, akkor legalabb az vedje az alfelet a serulesektol. A homok tenyleg ugyanugy belemegy. :( 

 

 

bocs, ha hosszu voltam.

moncaberta Creative Commons License 2004.06.17 0 0 40
MuTeR,

várj, csak várj....
A nap fénypontja, amikor fürdés előtt apával azon röhögünk, hogy a hároméves áll a szobájában a kis tükre előtt és illegeti magát pucéran. Marhára tetszik magának. Szerintem egy bizonyos korban a legtöbb gyerek kifejezetten szeret pucérkodni..Remélem azért elmúlik majd nála..:-))

Előzmény: Törölt nick (37)
cSABA Creative Commons License 2004.06.16 0 0 39
A topik alapítása óta eltelt némi idő, és azóta a lányom már nyolc hónapos elmúlt... mászkálok előtte meztelenül (meg persze az anyja is), ha épp úgy alakul. Érdekes, hogy kb. 3 hónapos korától kb. 6 hónapos koráig félt tőlem, ha meztelen felsőtesttel mutatkoztam előtte. Nem tudjuk pontosan mi lehetett az oka, lehet, hogy valami megijesztette, amikor egyszer így látott.
Törölt nick Creative Commons License 2004.06.06 0 0 37
Sziasztok!

Míg szoptattam Balázst, nálunk teljesen természetes volt a meztelenség, aztán valahogy éppen mostanra jutottunk el odáig, hogy én már hülyén érzem magam, ha Balázs meglát meztelenül. Párom a kezdetektől nem mutatkozott előtte ruha nélkül, őt zavarta a dolog, de a szoptatást és az azzal járó meztelenséget teljesen természetesnek tartotta, az természetesen nem zavarta.

De szerintem ez minden családban szokás/neveltetés kérdése és nincs jó vagy rossz út, illetve szvsz az mindenképp rossz, ha valaki akarata vagy belátása ellenére így vagy úgy tesz, csak mert meg akar felelni az általános elvárásnak.

Ami a kölök meztelenkedését illeti: Balázs szerencsére kimondottan kényelmetlenül érzi magát pucéran. Fürdéshez is csak az ölemben hajlandó menni, valahogy elbizonytalanodik pelenka nélkül és csak a kádban "tér magához". Így nem is kérdés, hogy szinte sosincs meztelenül.

MuTeR

moncaberta Creative Commons License 2004.06.06 0 0 36
Én is ráadok a lányomra egy bugyit, még ha a kertben van is (pedig tavaly még csak 2 éves volt, idén meg még nem vetkőztünk , mert nem volt még nyár). Részben higiéniai okokból, részben, mert én is úgy gondolom, hogy családon/barátokon kívül mi is eltakarjuk az intim testrészeinket és attól, hogy még gyerek, ez így van. Engem egyébként abszolút nem zavar, ha más gyerekek meztelenkednek, főleg kisgyereknél. Viszont amikor kicsit nagyobb gyerkőcöket látok pucéran nyilvános strandokon, mindig eszembe jut, hogy sajnos vannak beteg emberek, és én nem szívesen tenném ki a gyerekemet annak, hogy valaki bámulja vagy ilyemi, még ha a gyerek nem is veszi észre,. De én kicsit parás vagyok ilyen szempontból... De olyan kis védtelenek ezek a gyerekek, ha nincs rajtuk még ruha se, akkor meg főleg... Nem akarom, hogy az enyémet is ilyennek lássam, vagy más lássa. Nem tudom értitek-e..
mzsperx Creative Commons License 2004.06.05 0 0 35
cicó: most megpróbáltam visszaemlékezni akamaszkoromra, nem emlkészem, hogy volt a meztelenség, valószínű azért, mert akkor sem volt téma (tabutéma). én simán mászkáltam pucéran az őseim előtt tavalíelőtt is, mikor ott laktunk, nem öncélúan, de mondjuk tusolás után úgy mentem be a szobába felöltözni. ez nálunk olyan természetes volt. most is így teszünk, persze laura még kicsi... van együttfürdés is, akár apával, akár anyával.
gp: szerintem egy ekkora gyereknek már el kell kezdeni beilleszkedni a társadalomba, megtanulnia, hogy nem mászkálunk ruhátlanul az utcán. még akkor sem, ha kis faluról van szó... és otthon ugyanez. valaki írta is, hogy telejsen oké meztelenül lenni, míg fel nem öltözök (na, elég értelmetlen ez így, de sztem értitek :-) ), de akármilyen meleg is van, egy bugyit, pólót csak felhúzok, mégha egyedül is vagyok otthon... szóval én elengedném, de előtte megbeszélném vele, mit illik, és azzal a családdal is tisztáznám, hogy így szeretném.
Angiszeged Creative Commons License 2004.06.04 0 0 34
Én nem akartam ilyen részletekbe bocsátkozni:), de igen, ha van rajta egy kis gatyó, lehet, h bemegy alá a homok, de mégsem megy talán be a végbélbe pl. Kislányoknál pedig még nagyobb galiba ugye... szóval Én még mindig a bugyika mellett vagyok:)
Előzmény: Törölt nick (31)
Niácska Creative Commons License 2004.06.04 0 0 32
Csatlakozom. Mi is adunk a fiamra gatyót. S nem a szemérmesség miatt, hanem a fertőzések védelme ellen.

A fürdésnél gatyaváltás van. Ezért viszünk a strandra 3 bugyit. 2 mindig száraz belőle. Szerintem nem macerás átvenni a bugyit.

Előzmény: Törölt nick (31)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2004.06.03 0 0 30
Bizony, kislányoknál gyakori az ilyesfajta úton szerzett gombafertőzés. Kisfiúknál kicsit más, de szvsz. attól még szabadon mozog a gyerek, ha van rajta egy kisgatya vagy egy bugyi vagy ilyesmi.

(Mondjuk amitől én a falra mászom, az a 3 éveseknek való melltartó a kétrészes fürdőruhához, hogy mi a fészkes fenének kell akkora kislányokra melltartót adni akinek még semmi melle nincsen, nem birom felfogni, de hát valaki behozta ezt a divatot és már mindenki így jár... )

Előzmény: Angiszeged (28)
kicsinap Creative Commons License 2004.06.03 0 0 29
Angi!
Ha elmentek a büfébe az más...
De ha a gyerek pancsol csak a strandon, akkor szerintem fölösleges. Ráadásul a vizes bugyika miatt sokkal nagyobb a fertőzésveszély. Én felnőttként is amint kijövök a vízből veszem fel a száraz cuccot, azóta elkerültek a vese problémák. Kisgyereknél macerásabb öltöztetgetni nem?
Na mindegy. Mindenki úgyis úgy csinálja, ahogyan ő gondolja, meg sokat számít az is, hogy miben nőtt fel.
Szerintem a szabadosság, meg a pirinyó gyerekek meztelenkedése, vagy a családi meztelenség otthon nagyon messze van egymástól. Mert a nagy meztelenség ellenére nekem életem első és utolsó férfija a férjem volt. Tehát nem mondanám magam szabadosnak:-))
Előzmény: Angiszeged (28)
Angiszeged Creative Commons License 2004.06.03 0 0 28
de nemcsak a homokozóba ül bele egy gyerek. Hanem leül a padra, vagy bárhová... engem zavarna, ha vki után pl a kislányom letenné a mesztelen fenekét a strandon egy büfé székjére.
Ilyenekre is gondoltam.
Előzmény: kicsinap (25)
Gabiiiiii Creative Commons License 2004.06.03 0 0 27
En is kozos WC-furdoszobaban nottem fel:)
Azert apam figyelt,hogy ne akkor pisiljen,mikor mi a kadban ulunk,vagy forditva.

Nalunk is termeszetes,nem megyek ki ha mondjuk atoltozom,de az esetleges kozos furdesen kivul ritkan maszkalunk egymas elott puceran.Bar a kicsi ha mostanaban egyutt furdik a batyjaval,eloszeretettel huzigalja a futyijet:))

En meg egyebkent is fagyos vagyok,ha mas gatyaban van otthon en akkor is melegitoben :)

A furdobugyirol....pont olyan homokos lesz a popsija bugyiban is,megis megvan az illuziom,hogy vedem valamennyire.Azt hiszem egy egeszseges szemerem nem art ebben a fene nagy szabados vilagban kulonosen nem.

Előzmény: kicsinap (26)
kicsinap Creative Commons License 2004.06.03 0 0 26
A mi családunkban természetes a meztelenkedés...
Sosem éreztem, hoyg ez gond lenne. Anyukám, vagy apukám ugyanúgy mutatkozik ma is előttem meztelenül, ha úgy adódik. Mivel 5-en voltunk sokáig 1 fürdőre meg 1 WC-re nem is lehetett volna másképpen csinálni:-))
Én ebben nőttem fel, nekem ez a természetes.
Előzmény: Macskacicó (18)
kicsinap Creative Commons License 2004.06.03 0 0 25
Nem tudom. Véd valamit az, hogy fürdőruha van rajta?
Emlékeim szerint az én tesóim, a fürdőruha alatt is totál homokosak voltak:-))
Előzmény: Angiszeged (23)
Törölt nick Creative Commons License 2004.06.03 0 0 24
De jó, már azt hittem, én vagyok túl igényes, vagy prűd, vagy akármi... Én se engedtem a gyerkőceimet soha pucéran strandolni. Pedig egy csomó kisgyerek csücsült ott egész nap a homokban egy szál semmiben. Én is megkaptam egy ismerősömtől, hogy ugyan, mit szoktatom szégyenlősségre a gyereket, a meztelenség a természetes stb. aztán nem értette, miért van a gyereknek folyton valami fertőzése. "Szegénykémnek gyenge az immunrendszere" - mondta. Ja, szegénykémnek lüke az apukája, gondoltam én.
Előzmény: Angiszeged (23)
Angiszeged Creative Commons License 2004.06.03 0 0 23
1et értek!

És hozzáteszem, h Én kisebb gyerekeknél sem vagyok híve a mesztelen flangálásnak. Nem prűdségből, hanem mert leülnek mindenhová. Ez főleg kislányoknál szvsz elég veszélyes...

Előzmény: AliceCsodaországban (21)
zsombolya Creative Commons License 2004.06.03 0 0 22
az enyém 7 éves fiú, és most mehetne ovival 1 hétre nyári táborba és nem megy, mert azt mondja, hogy ott együtt kell fürdenie a lányokkal és azt nem szeretné. Tavaly boldogan ment még. Tehát szégyenlős:)Egyébiránt mi sem flangálunk otthon nyáron sem mesztelenül, viszont apja is én is szoktunk a gyerekkel néha fürdeni és nem kapok sikítófrászt ha bennt van a fürdőben vagy akárhol ha átöltözöm.
Meztelenkedésről annyit, hogy 8 éves gyerek, otthon kertben az ok, de utcára akár falun is szvsz már nem.
Előzmény: AliceCsodaországban (21)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2004.06.02 -1 0 21
Hát én nem tudom, hogy abban a faluban mi a bevett szokás, én csak azt tudom írni amit én mondanék: "kisfiam, te nem vagy már ovodás, az illem úgy kivánja, hogy egy kis gatya mindig legyen rajtad, ha mások előtt mutatkozol"... - ennyi...
Előzmény: gp5589 (20)
gp5589 Creative Commons License 2004.06.02 0 0 20
Valamelyest hasonló dologban érdekelne mások tapasztalata, véleménye.
Most nyolc éves fiunk már egész kiskora óta szeret ruhátlanul lenni. Itthon nincs is semmi probléma ezzel. Tavaly nyáron viszont egy hónapot töltött egy kis alföldi faluban egy ismerős családnál. Elmondása szerint nagyon jól érezte magát és idén is nagyon szeretne ott nyaralni. Csak egy dolog aggaszt ezzel kapcsolatban.
Utólag kiderült, hogy szinte a teljes egy hónapon keresztül meztelenül voltak az ismerősék fiával (ő akkor öt éves volt), meg egy másik falubeli négyéves kisfiúval. És nemcsak otthon, hanem az egész faluban mászkáltak mindenfelé ruha nélkül. Nem mondott semmi olyasmit, ami arra utalt volna, hogy negatív élmények érték volna emiatt a többi gyerek, illetve felnőttek részéről. Az ismerősék is azt mondták, hogy láthatóan jól érezte magát és ők sem tapasztaltak
semmi problémát. Nem ők vették rá, hogy vetkőzzön le, hanem a saját fiuk ruhátlanságától kapott kedvet a miénk is.
Egyébként vigyáztak rájuk, pl. a tűző napra nem engedték őket, erős naptejeket használtak, stb.
Most bizonytalan vagyok, hogy elengedjük-e megint, illetve megtiltsuk-e, hogy ruhátlanul legyen, vagy idővel majd megjön a szégyenérzete ?
Egyébként mi nem mutatkozunk előtte itthon ruhátlanul.
Angiszeged Creative Commons License 2004.03.22 0 1 19
Sztem nincs ebben a témában semmi ördöngősség cSABA! Én láttam Apámat, és Ő is látott minket kiskorunkban a nővéremmel, és mindkettőnknél eljött egy kor (nem emlékszem pontosan, talán 12-13év körül), mikor már nem akartunk előtte mutatkozni. Szó nem esett a dologról, Ő sem mutatkozott onnantól, és mi sem. Egészséges nemi életet élünk mindhárman:D

A lányom még pici, és engem cseppet sem zavar, ha az Apja mesztelenül mászkál előtte. De Őt zavarja. Inkább felöltözik, jobban érzi úgy magát. Ennyi.

Macskacicó Creative Commons License 2004.03.22 -1 0 18
na, még a végén oda jutunk, hogy apu azért lóbálja a himbilimbit a kislánya előtt, nehogy a lány felnővén, megijedjen a hímvesszőtől:)))))))))) több, mint vicces. én is ellenpélda vagyok, apám micsodáját soha nem láttam, hála a jó sorsomnak, és mégsem ijedtem meg az első fiúm izéjétől. voltam biológiaórán hetedikben, tudtam, hogy néz ki.
amikor nőni kezdett a cicim, onnantól fogva csak anyu jött be a fürdőszobába (nálunk kész szertartás volt a fürdés kb. 13 éves koromig. ültem a kádban, és anyámmal (korábban apámmal is) beszélgettünk mindenféléről), nem kérdeztem, apu miért nem jön, én magam is éreztem, hogy így a jó.

a téma kapcsán felmerült bennem a kérdés megfordítása: a gyermek hány éves koráig mutatkozhat meztelenül a szülei előtt? (most hagyjuk figyelmen kívül, hogy a 15 éves gyerek nem gyerek) feláll a hátamon a szőr, amikor felnőttként, 20-30 évesen még mindig meztelenkedik valaki a saját szülei előtt. erről mi a véleményetek?

moncaberta Creative Commons License 2004.03.21 0 1 17
Hát ez érdekes, hogy ennyire különbözően csináljuk.
Nálunk otthon anno apám nem vetközött előttem kb 14 éves koromig (akkor is csak egy nyaralás alatti közös szoba vitte rá, utána meg már úgyis mindegy alapon úgy maradt, de ezt mindig nagyon diszkréten tette), és kb 12 éves koromtól ő se jött be a fürdőszobába, ha ott voltam, de nem emlékszem, hogy ez nagyon ki lett volna élezve, ha pl a szobámba öltöztem, biztos nem csuktam ezért be az ajtót. Most is levetköznék előtte, ha úgy adódna.
Mi másképp csináljuk, a lányom szokott fürdeni az apjával, engem is lát, ha bejön, amikor öltözök, három évesen tökéletesen tisztában van a különbségekkel, tudja, hogy neki is nő majd cicije stb (ez a fütyi-téma egyébként leginkább akkor tűnt fel neki, amikor egy kisfiút tisztába tettem előtte, akkor megbeszéltük, azóta párszor rákérdezett, de különösebben nem téma). Mi sem mászkálunk csak úgy meztelenül, de nem is bújunk el, remélem teljesen normális viszonya lesz ezekhez a dolgokhoz.
A pucérságot és az intim tevékenységeket én is külön választanám, a WC-téma nálunk magánügy, persze előfordul, hogy bejön, ilyenkor megkérjük, hogy menjen ki, persze nem durván, csak úgy normálisan. Eleinte nem értette miért, meg is sértődött kicsit, de lassan kezdi elfogadni. Szerintem nem kell misztifikálni a dolgot, de meg kell tanítani neki, hogy a mi kúltúránkban ezek a dolgok nem tartoznak a nyilvánosságra. Egyébként a saját példámból úgy gondolom, hogy nem igazán az számít, hogy pl szégyenlős a szülő, vagy csak ilyen elvei vannak, és nem vetkőzik le a gyerek előtt, hanem az, amit valójában a meztelenségről gondol: ha egyébként egészségesen áll hozzá, akkor nem lesz a gyereknek ezzel problémája, még ha nem is látta soha meztelenül a szüleit. Viszont hiába vetkőzik valaki úgy , hogy közben kényelmetlennek érzi a helyzetet, biztos nem tesz jót vele a gyerekének. Szóval szerintem mindenki addig menjen el ebben, ameddig jó érzéssel tud (ezt nyilván egészséges lelkű emberekre alapozom, a perverzek inkábbn ne menjenek el eddig a pontig..:-)
Shiro Creative Commons License 2004.03.21 0 1 16
Sziasztok!

Látom nem csak mi gondolkozunk ilyen "szabadelvűen" ;o)

Apára éppen ma jött rá az együttfürödhetnék. Két gyerekkel egy kádban. Egy 2,5 éves fiú meg egy 11 hónapos lány. Én csak azért nem mentem velük, mert nem fértem volna bele a kádba.

Szoptatás közben pedig az ismerős gyerekei teljesen úgy viselkedtek, mint Lappantyúnál.

Üdv.: S.

Lappantyú Creative Commons License 2004.03.21 0 0 15
én is tökéletesen egyetértek, ebben a példában nem a meztelenségről van szó, hanem egészen másról (én a magam részéről nemhogy tizenhárom évesen az apám, de harmincegy évesen a párom előtt sem teszem ezt meg, legalábbis nem szívesen, hacsak lehet, keresek más utat-módot).

meztelenség: nekem még az jutott eszembe, hogy most a tíz hónapos babámmal fontos része életünknek a meztelenség, mármint hogy fedetlen keblekkel lásson. :-) ahhoz, hogy ne mutatkozzak előtte (gyerekkorban) meztelenül, ahhoz egyszer csak majd el kell jönni egy pontnak, miután már nem szopizik, hogy elforduljak, máshol öltözzek. de miért pont akkor és miért pont az a pont? olyan mesterkélt lenne ez.

teljesen más kérdés a kamaszkor, amikor magától fordul el, amikor látom rajta, hogy zavarba hozom a meztelenséggel - ahogy itt leírtátok: akkor majd ott lesz ez a pont, de ez természetes lesz, nem mi alakítjuk így mesterkélten.

[nagyon aranyos két unokaöcsém viszonya ahhoz, ahogy szoptattam a babámat. a kisebbik hét éves, ő odajött és tudományosan átvizsgálta az eseményt. a nagyobbik, tizenhárom éves, ha eljött a szoptatás ideje szép csendesen kiment a szobából. én nem erőltettem, nem tiltottam semmit - tehették, ahogy nekik jólesett.]

Lappa

Előzmény: tünde.sz (14)
tünde.sz Creative Commons License 2004.03.21 0 1 14
én nem is magát a serdülőkort akartam kihangsúlyozni, hanem azt, hogy előtte gond nélkül működhet (meg utána is)

amit fontosabbnak érzek, hogy ez az 'intimitás-határ' legyen rugalmas, és mindenki számára kényelmesen, hitelesen vállalható
(csak így működik szerintem, ez meg egyedi)

amit leírtál, azzal 1et tudok érteni
ez lenne a prűdség? háááát én sem hiszem, hogy ez jó ízléssel megengedhető, de ez is szvsz (vagy én is prűd vagyok ;) )

Előzmény: AliceCsodaországban (13)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!