Keresés

Részletes keresés

Angiszeged Creative Commons License 2004.06.04 0 0 34
Én nem akartam ilyen részletekbe bocsátkozni:), de igen, ha van rajta egy kis gatyó, lehet, h bemegy alá a homok, de mégsem megy talán be a végbélbe pl. Kislányoknál pedig még nagyobb galiba ugye... szóval Én még mindig a bugyika mellett vagyok:)
Előzmény: Törölt nick (31)
Niácska Creative Commons License 2004.06.04 0 0 32
Csatlakozom. Mi is adunk a fiamra gatyót. S nem a szemérmesség miatt, hanem a fertőzések védelme ellen.

A fürdésnél gatyaváltás van. Ezért viszünk a strandra 3 bugyit. 2 mindig száraz belőle. Szerintem nem macerás átvenni a bugyit.

Előzmény: Törölt nick (31)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2004.06.03 0 0 30
Bizony, kislányoknál gyakori az ilyesfajta úton szerzett gombafertőzés. Kisfiúknál kicsit más, de szvsz. attól még szabadon mozog a gyerek, ha van rajta egy kisgatya vagy egy bugyi vagy ilyesmi.

(Mondjuk amitől én a falra mászom, az a 3 éveseknek való melltartó a kétrészes fürdőruhához, hogy mi a fészkes fenének kell akkora kislányokra melltartót adni akinek még semmi melle nincsen, nem birom felfogni, de hát valaki behozta ezt a divatot és már mindenki így jár... )

Előzmény: Angiszeged (28)
kicsinap Creative Commons License 2004.06.03 0 0 29
Angi!
Ha elmentek a büfébe az más...
De ha a gyerek pancsol csak a strandon, akkor szerintem fölösleges. Ráadásul a vizes bugyika miatt sokkal nagyobb a fertőzésveszély. Én felnőttként is amint kijövök a vízből veszem fel a száraz cuccot, azóta elkerültek a vese problémák. Kisgyereknél macerásabb öltöztetgetni nem?
Na mindegy. Mindenki úgyis úgy csinálja, ahogyan ő gondolja, meg sokat számít az is, hogy miben nőtt fel.
Szerintem a szabadosság, meg a pirinyó gyerekek meztelenkedése, vagy a családi meztelenség otthon nagyon messze van egymástól. Mert a nagy meztelenség ellenére nekem életem első és utolsó férfija a férjem volt. Tehát nem mondanám magam szabadosnak:-))
Előzmény: Angiszeged (28)
Angiszeged Creative Commons License 2004.06.03 0 0 28
de nemcsak a homokozóba ül bele egy gyerek. Hanem leül a padra, vagy bárhová... engem zavarna, ha vki után pl a kislányom letenné a mesztelen fenekét a strandon egy büfé székjére.
Ilyenekre is gondoltam.
Előzmény: kicsinap (25)
Gabiiiiii Creative Commons License 2004.06.03 0 0 27
En is kozos WC-furdoszobaban nottem fel:)
Azert apam figyelt,hogy ne akkor pisiljen,mikor mi a kadban ulunk,vagy forditva.

Nalunk is termeszetes,nem megyek ki ha mondjuk atoltozom,de az esetleges kozos furdesen kivul ritkan maszkalunk egymas elott puceran.Bar a kicsi ha mostanaban egyutt furdik a batyjaval,eloszeretettel huzigalja a futyijet:))

En meg egyebkent is fagyos vagyok,ha mas gatyaban van otthon en akkor is melegitoben :)

A furdobugyirol....pont olyan homokos lesz a popsija bugyiban is,megis megvan az illuziom,hogy vedem valamennyire.Azt hiszem egy egeszseges szemerem nem art ebben a fene nagy szabados vilagban kulonosen nem.

Előzmény: kicsinap (26)
kicsinap Creative Commons License 2004.06.03 0 0 26
A mi családunkban természetes a meztelenkedés...
Sosem éreztem, hoyg ez gond lenne. Anyukám, vagy apukám ugyanúgy mutatkozik ma is előttem meztelenül, ha úgy adódik. Mivel 5-en voltunk sokáig 1 fürdőre meg 1 WC-re nem is lehetett volna másképpen csinálni:-))
Én ebben nőttem fel, nekem ez a természetes.
Előzmény: Macskacicó (18)
kicsinap Creative Commons License 2004.06.03 0 0 25
Nem tudom. Véd valamit az, hogy fürdőruha van rajta?
Emlékeim szerint az én tesóim, a fürdőruha alatt is totál homokosak voltak:-))
Előzmény: Angiszeged (23)
Törölt nick Creative Commons License 2004.06.03 0 0 24
De jó, már azt hittem, én vagyok túl igényes, vagy prűd, vagy akármi... Én se engedtem a gyerkőceimet soha pucéran strandolni. Pedig egy csomó kisgyerek csücsült ott egész nap a homokban egy szál semmiben. Én is megkaptam egy ismerősömtől, hogy ugyan, mit szoktatom szégyenlősségre a gyereket, a meztelenség a természetes stb. aztán nem értette, miért van a gyereknek folyton valami fertőzése. "Szegénykémnek gyenge az immunrendszere" - mondta. Ja, szegénykémnek lüke az apukája, gondoltam én.
Előzmény: Angiszeged (23)
Angiszeged Creative Commons License 2004.06.03 0 0 23
1et értek!

És hozzáteszem, h Én kisebb gyerekeknél sem vagyok híve a mesztelen flangálásnak. Nem prűdségből, hanem mert leülnek mindenhová. Ez főleg kislányoknál szvsz elég veszélyes...

Előzmény: AliceCsodaországban (21)
zsombolya Creative Commons License 2004.06.03 0 0 22
az enyém 7 éves fiú, és most mehetne ovival 1 hétre nyári táborba és nem megy, mert azt mondja, hogy ott együtt kell fürdenie a lányokkal és azt nem szeretné. Tavaly boldogan ment még. Tehát szégyenlős:)Egyébiránt mi sem flangálunk otthon nyáron sem mesztelenül, viszont apja is én is szoktunk a gyerekkel néha fürdeni és nem kapok sikítófrászt ha bennt van a fürdőben vagy akárhol ha átöltözöm.
Meztelenkedésről annyit, hogy 8 éves gyerek, otthon kertben az ok, de utcára akár falun is szvsz már nem.
Előzmény: AliceCsodaországban (21)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2004.06.02 0 0 21
Hát én nem tudom, hogy abban a faluban mi a bevett szokás, én csak azt tudom írni amit én mondanék: "kisfiam, te nem vagy már ovodás, az illem úgy kivánja, hogy egy kis gatya mindig legyen rajtad, ha mások előtt mutatkozol"... - ennyi...
Előzmény: gp5589 (20)
gp5589 Creative Commons License 2004.06.02 0 0 20
Valamelyest hasonló dologban érdekelne mások tapasztalata, véleménye.
Most nyolc éves fiunk már egész kiskora óta szeret ruhátlanul lenni. Itthon nincs is semmi probléma ezzel. Tavaly nyáron viszont egy hónapot töltött egy kis alföldi faluban egy ismerős családnál. Elmondása szerint nagyon jól érezte magát és idén is nagyon szeretne ott nyaralni. Csak egy dolog aggaszt ezzel kapcsolatban.
Utólag kiderült, hogy szinte a teljes egy hónapon keresztül meztelenül voltak az ismerősék fiával (ő akkor öt éves volt), meg egy másik falubeli négyéves kisfiúval. És nemcsak otthon, hanem az egész faluban mászkáltak mindenfelé ruha nélkül. Nem mondott semmi olyasmit, ami arra utalt volna, hogy negatív élmények érték volna emiatt a többi gyerek, illetve felnőttek részéről. Az ismerősék is azt mondták, hogy láthatóan jól érezte magát és ők sem tapasztaltak
semmi problémát. Nem ők vették rá, hogy vetkőzzön le, hanem a saját fiuk ruhátlanságától kapott kedvet a miénk is.
Egyébként vigyáztak rájuk, pl. a tűző napra nem engedték őket, erős naptejeket használtak, stb.
Most bizonytalan vagyok, hogy elengedjük-e megint, illetve megtiltsuk-e, hogy ruhátlanul legyen, vagy idővel majd megjön a szégyenérzete ?
Egyébként mi nem mutatkozunk előtte itthon ruhátlanul.
Angiszeged Creative Commons License 2004.03.22 0 0 19
Sztem nincs ebben a témában semmi ördöngősség cSABA! Én láttam Apámat, és Ő is látott minket kiskorunkban a nővéremmel, és mindkettőnknél eljött egy kor (nem emlékszem pontosan, talán 12-13év körül), mikor már nem akartunk előtte mutatkozni. Szó nem esett a dologról, Ő sem mutatkozott onnantól, és mi sem. Egészséges nemi életet élünk mindhárman:D

A lányom még pici, és engem cseppet sem zavar, ha az Apja mesztelenül mászkál előtte. De Őt zavarja. Inkább felöltözik, jobban érzi úgy magát. Ennyi.

Macskacicó Creative Commons License 2004.03.22 0 0 18
na, még a végén oda jutunk, hogy apu azért lóbálja a himbilimbit a kislánya előtt, nehogy a lány felnővén, megijedjen a hímvesszőtől:)))))))))) több, mint vicces. én is ellenpélda vagyok, apám micsodáját soha nem láttam, hála a jó sorsomnak, és mégsem ijedtem meg az első fiúm izéjétől. voltam biológiaórán hetedikben, tudtam, hogy néz ki.
amikor nőni kezdett a cicim, onnantól fogva csak anyu jött be a fürdőszobába (nálunk kész szertartás volt a fürdés kb. 13 éves koromig. ültem a kádban, és anyámmal (korábban apámmal is) beszélgettünk mindenféléről), nem kérdeztem, apu miért nem jön, én magam is éreztem, hogy így a jó.

a téma kapcsán felmerült bennem a kérdés megfordítása: a gyermek hány éves koráig mutatkozhat meztelenül a szülei előtt? (most hagyjuk figyelmen kívül, hogy a 15 éves gyerek nem gyerek) feláll a hátamon a szőr, amikor felnőttként, 20-30 évesen még mindig meztelenkedik valaki a saját szülei előtt. erről mi a véleményetek?

moncaberta Creative Commons License 2004.03.21 0 0 17
Hát ez érdekes, hogy ennyire különbözően csináljuk.
Nálunk otthon anno apám nem vetközött előttem kb 14 éves koromig (akkor is csak egy nyaralás alatti közös szoba vitte rá, utána meg már úgyis mindegy alapon úgy maradt, de ezt mindig nagyon diszkréten tette), és kb 12 éves koromtól ő se jött be a fürdőszobába, ha ott voltam, de nem emlékszem, hogy ez nagyon ki lett volna élezve, ha pl a szobámba öltöztem, biztos nem csuktam ezért be az ajtót. Most is levetköznék előtte, ha úgy adódna.
Mi másképp csináljuk, a lányom szokott fürdeni az apjával, engem is lát, ha bejön, amikor öltözök, három évesen tökéletesen tisztában van a különbségekkel, tudja, hogy neki is nő majd cicije stb (ez a fütyi-téma egyébként leginkább akkor tűnt fel neki, amikor egy kisfiút tisztába tettem előtte, akkor megbeszéltük, azóta párszor rákérdezett, de különösebben nem téma). Mi sem mászkálunk csak úgy meztelenül, de nem is bújunk el, remélem teljesen normális viszonya lesz ezekhez a dolgokhoz.
A pucérságot és az intim tevékenységeket én is külön választanám, a WC-téma nálunk magánügy, persze előfordul, hogy bejön, ilyenkor megkérjük, hogy menjen ki, persze nem durván, csak úgy normálisan. Eleinte nem értette miért, meg is sértődött kicsit, de lassan kezdi elfogadni. Szerintem nem kell misztifikálni a dolgot, de meg kell tanítani neki, hogy a mi kúltúránkban ezek a dolgok nem tartoznak a nyilvánosságra. Egyébként a saját példámból úgy gondolom, hogy nem igazán az számít, hogy pl szégyenlős a szülő, vagy csak ilyen elvei vannak, és nem vetkőzik le a gyerek előtt, hanem az, amit valójában a meztelenségről gondol: ha egyébként egészségesen áll hozzá, akkor nem lesz a gyereknek ezzel problémája, még ha nem is látta soha meztelenül a szüleit. Viszont hiába vetkőzik valaki úgy , hogy közben kényelmetlennek érzi a helyzetet, biztos nem tesz jót vele a gyerekének. Szóval szerintem mindenki addig menjen el ebben, ameddig jó érzéssel tud (ezt nyilván egészséges lelkű emberekre alapozom, a perverzek inkábbn ne menjenek el eddig a pontig..:-)
Shiro Creative Commons License 2004.03.21 0 0 16
Sziasztok!

Látom nem csak mi gondolkozunk ilyen "szabadelvűen" ;o)

Apára éppen ma jött rá az együttfürödhetnék. Két gyerekkel egy kádban. Egy 2,5 éves fiú meg egy 11 hónapos lány. Én csak azért nem mentem velük, mert nem fértem volna bele a kádba.

Szoptatás közben pedig az ismerős gyerekei teljesen úgy viselkedtek, mint Lappantyúnál.

Üdv.: S.

Lappantyú Creative Commons License 2004.03.21 0 0 15
én is tökéletesen egyetértek, ebben a példában nem a meztelenségről van szó, hanem egészen másról (én a magam részéről nemhogy tizenhárom évesen az apám, de harmincegy évesen a párom előtt sem teszem ezt meg, legalábbis nem szívesen, hacsak lehet, keresek más utat-módot).

meztelenség: nekem még az jutott eszembe, hogy most a tíz hónapos babámmal fontos része életünknek a meztelenség, mármint hogy fedetlen keblekkel lásson. :-) ahhoz, hogy ne mutatkozzak előtte (gyerekkorban) meztelenül, ahhoz egyszer csak majd el kell jönni egy pontnak, miután már nem szopizik, hogy elforduljak, máshol öltözzek. de miért pont akkor és miért pont az a pont? olyan mesterkélt lenne ez.

teljesen más kérdés a kamaszkor, amikor magától fordul el, amikor látom rajta, hogy zavarba hozom a meztelenséggel - ahogy itt leírtátok: akkor majd ott lesz ez a pont, de ez természetes lesz, nem mi alakítjuk így mesterkélten.

[nagyon aranyos két unokaöcsém viszonya ahhoz, ahogy szoptattam a babámat. a kisebbik hét éves, ő odajött és tudományosan átvizsgálta az eseményt. a nagyobbik, tizenhárom éves, ha eljött a szoptatás ideje szép csendesen kiment a szobából. én nem erőltettem, nem tiltottam semmit - tehették, ahogy nekik jólesett.]

Lappa

Előzmény: tünde.sz (14)
tünde.sz Creative Commons License 2004.03.21 0 0 14
én nem is magát a serdülőkort akartam kihangsúlyozni, hanem azt, hogy előtte gond nélkül működhet (meg utána is)

amit fontosabbnak érzek, hogy ez az 'intimitás-határ' legyen rugalmas, és mindenki számára kényelmesen, hitelesen vállalható
(csak így működik szerintem, ez meg egyedi)

amit leírtál, azzal 1et tudok érteni
ez lenne a prűdség? háááát én sem hiszem, hogy ez jó ízléssel megengedhető, de ez is szvsz (vagy én is prűd vagyok ;) )

Előzmény: AliceCsodaországban (13)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2004.03.20 0 0 13
Hát őszintén szólva ez nekem csak azért nem jutott eszembe, mert a cím ugye az volt, hogy meztelenül a gyerek előtt, márpedig a serdülő már nem gyerek, az egy külön "állatfajta", és rájuk egész más törvények vonatkoznak. Amennyire emléxem, a serdülőkor úgy kezdődik, hogy a megszokottnál nagyobb szemérmesség és egyebek jelentkeznek... elképzelhetetlennek találok (vagy inkább undorítónak???) egy olyan szitut pl., gogy amíg az apuka meztelenül borotválkozik, azalatt a 13 éves lány gond nélkül bemegy pisil, kicseréli a betétét mert menstruál stb... egy ilyen szitut én soha meg nem engednék az az igazság, de lehet prűd vagyok.
Előzmény: tünde.sz (12)
tünde.sz Creative Commons License 2004.03.20 0 0 12
Sziasztok
tudjátok mi jutott eszembe a cím kapcsán? volt egy nagyon kedves 'tanárom' (azért idézőjeles, mert nem fedi a szó teljesen a valóságot) aki nagyon liberálisan él, és pölö jár naturista fürdőkbe
ő mesélte, hogy megfigyelték, hogy a serdülő korosztály kimarad innen; előtte-utána járnak, de a serdüléskor nem
persze ez teljesen érthető, hormonálisan,lelkileg is azt hiszem

szóval talán erre a korosztályra kell tényleg figyelni

egyébként, ha a szülők hitelesen felvállalják azt az intimitás-határt, ami nekik is kényelmes, akkor nem gondolom, hogy baj lenne a dologból, ha a gyerekkel való kapcsolat elbíírja, akkor elbírja; egyéb esetekben meg érezni lehet azt gondolom, ha ezen a határon módosítani kell
(és most hagyjuk a patológiás eseteket, mert itt egészséges szexualitásról van szó :) )

T;)

Előzmény: cSABA (11)
cSABA Creative Commons License 2004.03.20 0 0 11
...szerintem a test, a testiség a lehető legtermészetesebb dolog. Épp ezért sem mutogatni, sem takargatni nem kell...

Igen, ez jó hozzáállás, nagyjából egyet is értek vele. Az én szüleim sosem szégyenkeztek előttem, de úgy emlékszem, hogy volt, hogy kínos volt nekem, már tinédzser koromban. Szóval úgy érzem, hogy a szülőnek észre kell venni, és ha kínos a gyereknek, akkor abbahagyni a szokást.

Előzmény: Törölt nick (7)
rendes gyerek Creative Commons License 2004.03.20 0 0 9
Tényleg. Felül és/vagy alul?
Törölt nick Creative Commons License 2004.03.20 0 0 7
és elfértek????? :)))))

amúgy meg komolyan elgondolkodtatott, hogy én vajon láttam-e apám himbilimbijét (ezen a szón röhögtem egy darabig:)))) amikor már nem kicsi voltam, de nem emlékszem. Viszont, hogy apám látott engem szoptatni, fejni, az tuti. Továbbá a férjem himbilimbije se hozott zavarba mikor először láttam, szóval lehet:)
Mindenesetre, ha ezen múlik majd figyelek, hogy a fiaim ne jöjjenenk zavarba ha élesben látnak egy női nemi szervet:)))Mert azt tényleg anyaságom kudarcának érzeném:)

viccet félretéve, szerintem a test, a testiség a lehető legtermészetesebb dolog. Épp ezért sem mutogatni, sem takargatni nem kell egy normális családban. És persze nekem pl. fontos, hogy nekik egészséges hozzáállásuk legyen a testiséghez, a másik nemhez, a szexhez. Hiszen azt akarom, hogy boldog emberek leygenek, kvázi ehhez meg az kell, hogy boldog nő legyen majd a feleségük...
huh, ez nagyon bonyolult kérdés:))))

Előzmény: Szipolyka. (6)
Szipolyka. Creative Commons License 2004.03.20 0 0 6
Mi is szoktunk együtt fürdeni a gyerekekkel.
AliceCsodaországban Creative Commons License 2004.03.20 0 0 5
Ha jól belegondolok, nálunk sem volt téma, gyakran fürödtem együtt a lányokkal - a férjem már nem fért volna be a kádba! :-) ő viszont általában meztelenül állva borotválkozik, és a fürdőszobaajtó sokszor volt nyitva, mert egy légtérben volt a vécével, aztán a lányok be-berohangáltak folyó ügyeiket elintézni, szóval mi ugyan nem meztelenkedtünk direkt, de nem is szemérmeteskedtünk, és ha visszaemlékszem nem is igen kérdezgettek, kivéve egy igen kínos alkalmat, amit már máshol leírtam.

Én sem láttam az apám himbilimbijét, az öcsémét sem miután serdülni kezdett - kiskorában együtt fürödtünk a nagykádban - és rám is nagyon rossz hatással volt, mikor később az első igazi férfinemiszervet megláttam, sokáig nem hevertem ki az undort az az igazság, szóval jobb, ha ilyet kiskorukban látnak először szerintem.

Azt viszint nem nagyon szeretem, ha a család a melegben pucéron mászkál a lakásban, sőt nudista se lennék, bár sokan ezt tartják egészségesnek. De ugye a belém ivódott előitéletek... :-)

Maminti Creative Commons License 2004.03.19 0 0 3
Én sem érzem úgy, hogy a gyerek előtt el kéne fordulnom, ha öltözködöm vagy akár az apjának el kéne. Kisfiam ilyenkor a vonatkozó területre mutat, hogy kuki/nana esetleg cici, mi meg nyugtázzuk, hogy igy van. Meg persze lelkesen mondja, hogy bugyi/gakó esetleg megy a fiókhoz és hoz egy pár zoknit az apjának vagy nekem. :) Szóval nem csinálunk belőle sem faxnit, sem tabut. Sőt, van úgy, hogy a fürdéskor is betrappol egy kis társasági életre vágyván. :) Egyetlen bajom, hogy ilyenkor kiengedi a meleget a fürdőszobából, de már megtanulta, hogy be kell csuknia az ajtót maga után. :)
Shiro Creative Commons License 2004.03.19 0 0 2
Szerintem nyugodtan láthatja az a gyerek mindkét nemü szülőjét mesztelenül. Nálunk is így van. Így nem tartja az emberi testet és a meztelenséget valami tiltott, tabu dolognak. Nálunk ez eleve nehezen menne, mert akkor az egyik gyereket rendszeresen el kellene zárni (egy fiú, egy lány) :o) A gyereket SZVSZ egyáltalán nem érdekli a csingilingi. Egyszer megkérdezte, hogy nekem van-e kukacom, mondtam, hogy nincs, akkor Zsófinak van-e, mondtam, hogy neki sincs. Apának van-e? Apának van, mondtam, mire ő nagyon büszke volt, hogy neki, meg apának van ilyen. De sosem beszél róla senkinek, pedig van beszélője, meg szókincse is rendesen.
Én sosem láttam Édesapámat meztelenül. Nem is tudtam, hogy milyen lehet az. Mikor ilyen falfirkákat láttam, én nem tudtam, hogy mi van a képen még középiskola elején sem...(!) Amikor először megláttam élőben, komolyan megijedtem!!!

Üdv.: S.

Előzmény: Sorcio (1)
Sorcio Creative Commons License 2004.03.19 0 0 1
Sziasztok!

Nekem lányom van, 2,5 éves. Természetesen én szoktam előtte meztelenül flangálni. Azt viszont nem szeretem ha a férjem is úgy mászkál.
Egyrészt ne nézze a gyerek, azt a csingilingit apa lába között, mert nem érdemes, másrészt meg nem szeretném ,ha esetleg visszamondaná a bölcsöben, hogy mit is látott.
Lehet, hogy egy kicsit konzervatív vagyok, de szerintem elég, ha a picik csak a velük azonos nemű szülőt látják meztelenül.

cSABA Creative Commons License 2004.03.19 0 0 topiknyitó
A kérdés csak ennyi: ti mutatkoztok meztelenül a gyereketek előtt? Mit gondoltok erről?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!