Keresés

Részletes keresés

linyi2 Creative Commons License 2004.12.29 0 0 2

Ez egy eléggé elsüllyedt topic. Tudom, hogy az ultrakompakt gépek drágábbak és kevesebbet tudnak, mint a kompakt masinák, de van valami báj a kicsiségükben. Rádaásul nemrég olvastam egy elég érdekes értékelést a Panasonic FX7-es ultrakompakt gépéről az ImpressCam fórumán. Akit érdekel nézze meg:

.

http://www.impresscam.hu/forum/viewtopic.php?t=22

.

Szóval nem bánnám, ha ez a topic újra éledne. Az engem jobban érdeklő ultrazoom topicot is hasznosnak tartom, de szerintem sokan kacsintgatnak az ilyen kis helyes gépek felé, s nem baj, ha az ezekkel való tapasztatatokról is esik szó.

Nick_X14XE Creative Commons License 2004.03.13 0 0 1
Köszi!

Az elsö alany egy Minolta DiMAGE G400 (remélem irtok majd más gépekröl is), kis méretü, igényes kidolgozású ultrakompakt masina. Egy 4MP-es CCD és 3x-os optikai zoom kapott helyet a fémvázban. Teljesen manuális módokkal is rendelkezik, a záridö pl. 1/2000-töl 15s-ig állitható.
Súlya 145g (akksi és kártyák nélkül), a mérete leginkább egy hitelkártyához hasonlitható, bár attól pár mm-el szélesebb meg persze vastagabb (~23mm).
Ami igazán nagyot üt, az a sebessége. Meglepö, ahogy kidugja az optikáját 0.7 másodperc alatt. Ezzel a sebességgel összhangban van az elektronika is (a kijelzön már akkor látszik kép, amikor az optika még kint sincs teljesen). Hasonlóan gyors az autofókusz, bár ez utóbbi rossz fényviszonyok között - a kis méretü optika miatt - manuális beavatkozást is igényelhet. A sajtóanyag szerint 1.5 másodperc alatt kivetelezhetö a következö müveletsor: bekapcsolás, autofókusz, exponálás, kép elmentése, kikapcsolás.
Szolgáltatásokból nincs hiány, a testreszabható menürendszerben sokminden állitható, pl. a felvételek szinösszetevöi (az LCD külön is), kontraszt, telitettség, a vaku ereje stb.
Visszajátszáskor a zoom max. 14.2-szeres lehet, a 22 fokozat miatt szinte folyamatosnak tünik. Kérésre megtudhatjuk az elmentett file méretét és a felvétel elkészitésekor használt paramétereket (záridö/vaku mód stb.). Az elkészült képek konvertálhatók VGA ill QVGA formátumba.
A panorámafotózást nem támogatja kifejezetten, de segitséget jelent, hogy rögzithetöek a fókusz- vagy az expoziciós beállitások.
Az akksi (3.7V 860mAh, Li-Ion) sokáig birja és gyorsan feltölthetö. A NiMH akksikkal ellentétben nem jelentkezik a memóriaeffektus, feltöltés elött nem szükséges teljesen lemeriteni. Hátránya, hogy szükséghelyzetben nem helyettesithetö egyszerü ceruzaelemekkel.
Ami nagyon hiányzik az a TV-out csatlakozó, illetve a video sem a legkorszerübb (320x240 15fps, felvétel közben nincs zoom).
Az USA-ban $240-ért is hozzá lehet jutni (~50eFt), itthon kb. 130e-ért mérik. No comment.

WatchFun Creative Commons License 2004.03.13 0 0 0
Te akartad... És íme első 0-zásom!

WF

Előzmény: Nick_X14XE (-)
Nick_X14XE Creative Commons License 2004.03.12 0 0 topiknyitó
Hobbi célra, túrázáshoz, családi események megörökítésére talán ezek a gépek a legalkalmasabbak. S?t, mivel méretüknél fogva bármikor ott lapulhatnak a zsebünkben, különösen esélyesek lehetnek egy "ragadd meg a pillanatot" díjra. :)
Várok egy nullázást aztán kezdésképpen leírom a tapasztalataimat egy ilyen géppel, amiben nagyon kellemesen csalódtam.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!