Szasz huzat
a nickem akadályoztatása miatt :-) ezúton közlöm, hogy a játék király, de van benne sajnos néhány apróság, amit szóvá kell tenni (úgy tippelem, a fejlesztők közé tartozol, nem? :-))
1. Az elején a lemezvédelmet felrakó kis ablak magyarul van. Ugyanígy magyarul szerepel a tobruki küldetés (brit kampány) végén: "Legközelebb mérd az időt mert ez most END OF MISSION!". A francia változattal jáccottam.
2. A játék nagyon kiegyensúlyozatlan. A német küldetéseken 3-4 óra alatt végig lehet menni (normal fokozat), főleg ha a végén a hérosz kap egy Tigrist, és egyetlen időlimites misszió sincs. Ezzel szemben a briteknél pont a legnehezebb küldetések mennek időre, s a tobrukit meg a repülőtereset lehetetlen megcsinálni az előírt időben (asszem egy bugnak köszönhetően tuttam végigcsinálni - amikor lejárt az idő, a gép engedett továbbjátszani, és nem GAME OVER.)
3. A héroszos storyline nagyon jó ötlet, de sajnos el lett nagyolva. El-Ifrit csak úgy belecsöppen a történetbe, akárcsak a végén Herr Beck, és utána Hartmann. Lys, a kulcsfigura viszont egyáltalán nem jut szerephez (csak a legelején éppenhogy). Szóval lyukak vannak a történetben, jobban ki lehetett volna kerekíteni.
4. A hangszínészek nem állnak a helyzet magaslatán - El-Ifrit ékes angolsággal beszél, akárcsak a német katonák - pedig amennyit mondaniuk kell, az igazán lehetett volna németül is, illetve Ifrit esetében arab akcentussal.
5. A németeknél a StuG III Reich igazából egy magyar Zrínyi rohamlöveg, még a magyar felségjelzés is rajta maradt. Történelmileg azonban a legnagyobb baklövés, hogy a britek végig amerikai felségjelzésű járműveket használnak, pedig El-Alamein előtt még sehol nem voltak az amcsik Afrikában.
6. Mindez csak azért szóra érdemes, mert a game nagyon magasra tette magának a lécet, és ezekkel a zavaró hiányosságokkal együtt is nagyszerű, élvezetes és látványos játék. Az engine kitűnően működik, a kezelés-irányítás hibátlan, a figurák és járművek részletessége csodálatos. Az algíri partraszállásos küldetésben elrejtett poénon akkorát nevettem, hogy majd leestem a székről.
Összességében csak azt sajnálom, hogy a német kampánynak ilyen hamar a végére értem - kár hogy Tobruk bevételével csak úgy eccerre vége a játéknak, annyira szívesen bevonultam volna Alexandriába :-)
Ha igaz a gyanúm és tényleg a készítői csapatból vagy, akkor igazán gratulálok a játékhoz, ha meg nem, akkor csak ajánlani tudom!