Keresés

Részletes keresés

nézek Creative Commons License 2014.09.05 0 0 17

a 38 éves tanuló tanárképzőn, gólyabálon..

seth1 Creative Commons License 2007.12.27 0 0 16

KRE-BTK, angol szak...

Szeptemberben mentem beíratkozni (70e-t befizettem, mint tandíj első részlet), mint a régi rendszer utolsó hátramaradott titánja, mindössze azért, mert a szakdogámat tavasszal elutasították. Erre közlik, hogy hiányzik 40 kreditem. Hopp, állam leesett. Az 20 tárgy. Dolgozom, 200 km-re Budapesttől, nem tudom megoldani, esetleg visítva még két félév alatt (de úgyis necces)!!!

Kérdeztem, hogyhogy ez most derül ki? Én már írtam és leadtam egy szakdogát. Ha sikerül, államvizsgázom...

Lényeg, hogy húzták-halasztották a TO-n, eltelt az október, közölték, hogy ez van, még 40 kredit kell. Írtam a rektornak és a TO vezetőjének. 7 hét múlva, karácsony előtt válaszoltak, kb. annyit, hogy bekaphatom. Mert ők engem bizonyíthatóan többször is tájékoztattak. Írásban és szóban. Ja, biztos süket, vak és hülye vagyok, hogy nekem ez nem tűnt fel...

Úgyhogy fogalmam sincs, mit csináljak.

Szunyó Creative Commons License 2005.08.31 0 0 15

Sziasztok!

 

Azt hiszem találtam én is egy "gyöngyszemet". :(((

Előzmények: közoktatásvezetői tanfolyamra szerettem volna jelentkezni. Itt vidéken a BME és a volt Közgáz tart kurzusokat (ha összejön a létszám), két különböző intézményben. Gyesen vagyok, tehát elvileg (!!!!!) az állam fizeti a tandíjat. Erre a BME által tartott kurzusra csak akkor jelentkezhettem, ha benyújtottam egy pályázatot!!!!! (előírások itt: http://mpt.bme.hu/kozoktvez/taj0506.doc), és majd ők júni. 20-ig eldöntik, hogy fizetik-e vagy sem. (SIC! Mintha ez ellentétben állna a törvényi szabályozással...) Júni. 29. volt a beíratkozási határidő. Addig semmilyen elbírálást nem kaptam, hogy a pályázatom alapján fizetik-e vagy sem. Nem íratkoztam be, mert ki fizeti ki előre a beíratkozási díjat stb. ha a végén negatív a döntés, a pénz visszfelé mindig nehezebben jön... Gondoltam, majd a pótbeíratkozás idejére csak kiderül... (A másik helyre semmi nem kellett, kiértesítettek, hogy indul. Beíratkozás az első alkalommal, szept. 24-én. Ezek után pláne tiszta sor, hogy hová megyek...)

 

Ma telefonál a BME-s kurzust indító sulitól az "előadó" (kb. 50-es évjárat) és a következő stílusban letámad:

--X.Y. vagyok a Z. iskolától. Jelentkeztél a ... képzésre, de nem íratkoztál be. Azonnal add be a jelentkezési lapodat, mert már régen lejárt a határidő!

 

Ad1. : nem emlékszem, hogy összetegeződtünk volna

Ad2. : figyelmeztettem, hogy a jelentkezést a pályázatommal együtt leadtam személyesen neki, csak nem íratkoztam be.

Ad3. :nem írtak még semmi elbírálást a mai napig, akkor miért írtakozzak be feleslegesen. Nyilván a határidők csak rám vonatkoznak, ők felette állnak minden ilyennek.

 

Csak mondja tovább: a határidő és íratkozzak be nagyon gyorsan, stb. Ugyanilyen stílusban.

Mondtam, hogy köszönöm, nem élek a lehetőséggel, mert a másik intézet pályázat nélkül, harminchat igazolás nélkül, törvényi módon fizeti a tanfolyamot és inkább azt választom. Erre kéri, hogy írasban mondjam le a jelentkezésemet. Kérdem tőle, hogy miért kell írásban, amikor be sem íratkoztam. Ez olyan, mintha valaki nem megy el felvételizni. Jelentkeztem, de meggondoltam magamat.

 

Erre az utolsó "stílusos" döféssel lecsapta a kagylót:

--Akkor jó, hogy nem is jössz ide. (Puff.)

 

Na, felnőtt emberek között, oktatási intézmény alkalmazottja egy másik oktatási intézmény alkalmazottjával... Szép -mondhatom.

Törölt nick Creative Commons License 2004.03.15 0 0 14
Erre jó példa még Erdei Árpád alkotmánybíró (szakmai tekintély!), aki a leggonoszabb köcsög az ELTE ÁJK-n, pár éve egy hallgató meg is panaszolta azt, hogy állítólag EÁ szexuálisan zaklatta őt a vizsgán, de aztán eltussolták az ügyet. Amikor én vizsgáztam, akkor "csak" ordibált és alázta az embereket.
Előzmény: Qqberci (13)
Qqberci Creative Commons License 2004.03.15 0 0 13
"Nezd, aki nagyon magas rangu szakmai tekintely, az nem kezd el a diakokkal geciskedni. "

Jaj, dehogynem... Lehet, hogy már csak a tekintélye van meg és ez az egyetlen öröme.

Az ELTE Informatikai karon is van egy-két olyan "szakmai tekintély" Varga proffal az élen, akiket már rég el kellett volna küldeni a megérdemelt pihenésre, mert akadályozza az érdemi oktatást.

Az ELTE Informatikán egyébként a most végzetteknek nincs diplomaosztás. Majd szólnak a Tanulmányi Osztályról, hogy mikor lehet bemenni és kiválogatni egy kupacból a saját diplomát. Sajátságos.

Előzmény: teljesenmindegy75 (9)
Tiv Creative Commons License 2004.03.15 0 0 12
az átjárhatóságot felejtsd el, főleg ha van egy-két fennmaradó tantárgyad...

ha pedig valami történik, nincs fórum ahol ezzel megjelenhetsz, kinek hiányzik egy meghurcolás? 3 évig minden alkalommal egyest kaptam egy tantárgyból, mert egyszer rácsaptam az ajtót egy tanárra, aki megbuktatott egy írásbelin. A tavalyi ZH példákat adta vissza, és 3 haveromnak adtam kölcsön a vizsga alatt :), és ezekre a dolgozatokra sikerült négyféle jegyet adnia... A röhely az volt, hogy azért éreztem igazságtalannak, mert akkor tényleg készültem :)) Ezt elmondtam az ipsének, bevittem a könyvet amivel a dogám tökéletesen megegyezett :)) és az emberünk elhajtott azzal a dumával, hogy MÉG egyszer nem javít ki dolgozatot, és különben is, majd ha "Én ott állok ahol maga, és maga ül itt ahol én" ... Na ekkor csaptam rá az ajtót :))) Ugyanezen ember csinálta meg azt is (4. év a tantárgyából..) hogy miután üvöltve bebizonyítottam neki, hogy mind a 3 feladatom hibátlan (pontozás: 3 feladat 7 pont...) akkor az nem 1 pontot ér, közölte velem, hogy jó akkor még ad egy fél pontot :)))

Ma már csak röhögök ezeken, de amikor komoly komplexusakkal küzdő emberek miatt két évet kellett ráhúznom az egyetemre úgy, hogy egy évben 1 tantárgyam volt (kreditrendszer is elég vicces, mert nem volt keresztfélév..) , akkor azért ez nem volt olyan vicces.

Előzmény: teljesenmindegy75 (9)
Tiv Creative Commons License 2004.03.15 0 0 11
A diák fizikából szóban vizsgázik, és egyest kap (nem nehéz...) A tanár beírja, aztán rájön, hogy összkeverte az indexeket. Megnézi kinek írta be, kihívja, és jön az első!! kérdés: Ki fedezte fel a Jupiter 12. holdját? A srác nem tudta, úgyhogy kapott egy kitöltött indexet.

Helyszín Veszprémi Egyetem, Kb.2001-2002
Németh Csaba fizikatanár

én voltam aki egyest kapott :))
Mondjuk, én lehetőség szerint ritkán tanultam, ezért szavam sem lehet, de történtek vérlázító dolgok, vagy geci nehéz volt egy vizsga, vagy nagyon könnyű, mindig a tanár személyiségén múlt jellemzően.

Pavel Creative Commons License 2004.03.15 0 0 10
Az atjarhatosag elvileg biztositott az akkreditalt kepzeseknel.

Elvileg :)
A gyakorlatban pl. vidékről Pestre felkerülni lehetetlen.

Egyébként számomra a legnagyobb kihívást a hangulatemberek jelentik. Egy közismerten geci tanárra fel lehet készülni, általában a hepjei is ismertek. De egy olyanra aki egyszer mindenkit átenged másnap meg felhúza magát a reggeli híradón vagy egy felkészületlen vizsgázón és mindenkit kiszór azzal mit kezdjek? :)

Előzmény: teljesenmindegy75 (9)
teljesenmindegy75 Creative Commons License 2004.03.13 0 0 9
"Nem is tudom, én ezzel vitatkoznék. Én már túl sok helyről hallottam ilyen eseteket, aminek következménye, hogy igen kevés a magára valamit is adó egyetem."

Elöfordulhat. Az, hogy nekem ilyen tapasztalatom nem volt, az termeszetesen nem zarja ki azt, hogy ne lenne ez a jelenseg.

"1. Az idegbeteg tanárok nagyon sokszor vezető beosztásban vannak, vagy legalábbis tagjai a karok vezetőségi körének, így nem olyan egyszerű őket kirakni. Emellett néha magas rangú szakmai tekintélyek is, ezért kizárt, hogy a reklamáló diákokat bárki is komolyan vegye."

Nezd, aki nagyon magas rangu szakmai tekintely, az nem kezd el a diakokkal geciskedni. Hogy ugy mondjam, annal több eszuk van. Többnyire a piti seggfejek szoktak szivozni, mert a diaknak legalabb megmutathatjak, hogy ök milyen kurva okosak. A kollegak ezeket az embereket nem sokra nezik.

"2. Elriasztó ereje nem sok van, tekintve, hogy a leendő halgatóknak többnyire fogalmuk sincs az ilyen ügyekről, legfeljebb a gólyatáborban értesülnek róluk."

Az altalanossa valo szemetkedesnek hire megy.

"3. Más egyetemre átmenni nem olyan egyszerű, főleg például 4-5 év magasságában, mondjuk egy olyan szak esetében, ami egy, vagy két helyen van az országban."

Nem altalanos problemamegoldast irtam, csak egy lehetseges alternativat a gondok megkerulesere.

Előzmény: Dr. Bukta (8)
Dr. Bukta Creative Commons License 2004.03.12 0 0 8
Nem is tudom, én ezzel vitatkoznék. Én már túl sok helyről hallottam ilyen eseteket, aminek következménye, hogy igen kevés a magára valamit is adó egyetem.

1. Az idegbeteg tanárok nagyon sokszor vezető beosztásban vannak, vagy legalábbis tagjai a karok vezetőségi körének, így nem olyan egyszerű őket kirakni. Emellett néha magas rangú szakmai tekintélyek is, ezért kizárt, hogy a reklamáló diákokat bárki is komolyan vegye.

2. Elriasztó ereje nem sok van, tekintve, hogy a leendő halgatóknak többnyire fogalmuk sincs az ilyen ügyekről, legfeljebb a gólyatáborban értesülnek róluk.

3. Más egyetemre átmenni nem olyan egyszerű, főleg például 4-5 év magasságában, mondjuk egy olyan szak esetében, ami egy, vagy két helyen van az országban.

Előzmény: teljesenmindegy75 (7)
teljesenmindegy75 Creative Commons License 2004.03.11 0 0 7
Szerintem, egy magara valamit is ado egyetem nem engedheti meg maganak, hogy szar tanarokat tartson. Egy idö utan nem fog jelentkezni senki sem oda, nem kapnak fejkvotat, igy penzuk sem lesz, hogy muködjenek.

Persze, a nepszeru nagy tuljelenkezeses szakokon (jogasz, orvos) nincs ilyen visszatarto ereje a fejkvota elvesztesenek.

Csodalkozom, hogy vannak ilyen tanarok. Es termeszetesen sajnalom azokat, akik nem megerdemelten szivnak. Mar irtam, de csak ismetelni tudom magam, annak idejen a JATE-n nem hallottam hasonlo altalanos evfolyam buktato esetekröl.

Azoknak, akik vmilyen diszkriminaciotol szenvednek, csak azt tudom tanacsolni, hogy menjenek at egy masik egyetemre anelkul, hogy kulönösebben hiresztelnek, hova mennek, illetve honnan jöttek. Az atjarhatosag elvileg biztositott az akkreditalt kepzeseknel.

Előzmény: Vix_ (5)
Gézáék Creative Commons License 2004.03.11 0 0 6
Én is a Pázmány jogi karára jártam és rettentő módon örülök, hogy befejeztem és már nem ugrik össze a gyomrom, ha elhaladok az épület mellett.
Itt valóban vérlázító dolgok történtek és elég sok kívánnivalót hagy maga után egy-két tanár vizsgáztatási módszere és viselkedési stílusa. Nem normális dolog, hogy államvizsgákon polgári jogból a vizsgázók 40-50 %-át megbuktatják (van egy iskolatársnőm, akit negyedszerre is kivágtak, pedig már csak ez az egy vizsgája hiányzik a diplomához)és mindehhez sokszor üvöltöznek vele, gúnyt űznek belőle és mérhetetlenül megalázzák. Folytatom majd.
Előzmény: Vix_ (-)
Vix_ Creative Commons License 2004.03.11 0 0 5
Alapvetően nem csak egyes személyekkel szembeni negatív diszkriminációkra gondolok, hanem olyan lelkileg sérült, vagy egyéb problémákkal küzdő tanárok által elkövetett rémtettekre, akik egész évfolyamokat terrorizálnak, és nem egyes diákokat.
És hidd el, a műszaki felsőoktatás berkeiben is van jópár ilyen...
Előzmény: teljesenmindegy75 (4)
teljesenmindegy75 Creative Commons License 2004.03.11 0 0 4
Meg akkoriban ugy hivtak, hogy JATE.
Negativ diszkriminaciorol nem hallottam meg senkitöl sem, bar ettöl meg elöfordulhat, hogy par diak szivott. Meggyözödesem, hogy a tanaroknak nem celja a szivatas, persze azt sehol sem szeretik, ha vki link es meg melle pofatlan is.

Alapvetöen, csak jot mondhatok egykori iskolaimrol. A mindenfele mende-mondak többnyire jogasz es orvosi körökben voltak csak fellelhetöek, es ismerve a jogaszokat illetve orvosokat, ezen nem is csodalkozom lol

Előzmény: Vix_ (3)
Vix_ Creative Commons License 2004.03.11 0 0 3
Na. Itt a szerencsés kivétel is! Melyik egyetemre jártál? Megyek és átiratkozom...:-)))

Egyébként a sztorik jók, bár a kurva+bohócost már én is hallottam ki tudja honnan, szóval lehet hogy valóban megtörtént, 50 éve egy üzbegisztáni egyetemen, csak aztán mutálódott és elterjedt nálunk is.

Előzmény: teljesenmindegy75 (2)
teljesenmindegy75 Creative Commons License 2004.03.11 0 0 2
Bar elsösorban nem nagyvarosi sztorikat kertel, nekem csak az van, leven sosem szivattak a tanarok az egyetemen. Ha rossz jegyet kaptam, azt altalaban megerdemeletem.

A sztori. Szeged, hires Leindler prof. Vmilyen matek vizsga. Csavo bemegy, tetelt huz, elkezdene remegö kezzel es hanggal a vizsgat, mire a prof latva a parazast megkerdi, hogy fel-e. A valasz termeszetesen igenlö volt, erre Leindler megszolal: Maga nekem itt ne feljen - es azzal a mozdulattal bevagta az indexbe a karot :)

Egy masik sztori szerint szinten Leindler (bar ezt muegyetemes haveroktol is hallottam mar pesti törtenetkent mas tanarral) a vizsga elött latva, hogy az egyik csaj miniszoknyaban, az egyik srac meg csokornyakkendöben keret bebocsatast a terembe, igy szol: a kurva es a bohoc menjenek haza, a többiek maradhatnak.

Ezek inkabb csak legendak, a valosagtartalmat nehez bizonyitani. Ha megsem lennenek igazak a törtenetek, akkor bocsanat.

Előzmény: Vix_ (-)
Vix_ Creative Commons License 2004.03.11 0 0 1
Bizonyítani az ilyesmit nem nagyon lehet, ez nyilvánvaló. Viszont ilyen esetekben általában nem egyetlen diákot ér a megaláztatás, hanem egész évfolyamokat, következésképen jó esetben több százan tanúskodnának a tanár ellen. A gond csak az, hogy ez nem bűncselekmény, tehát a tanuskodás fogalma is értelmét veszti. Ha meg jelentik az illetékes feljebbvalónak, vagy netán az ombudsmannak, akkor a fent említett eset áll fenn. És egy egész évfolyamot simán meg lehet félemlíteni, még ha egyébként lett is volna bennük annyi összetartás, hogy közösen fel tudjanak lépni (mert többnyire magára hagyják azt, aki megpróbálja kinyitni a száját).
Előzmény: Kilroy (0)
Kilroy Creative Commons License 2004.03.11 0 0 0
Ez bizony nem 0...
...egyébként az a kérdés, mi és mennyire bizonyítható, ill. melyik oldalra tanúskodnának a többi diákok, mint feltehet?en szóbajöhet? szemtanúk...
Előzmény: Vix_ (-)
Vix_ Creative Commons License 2004.03.10 0 0 topiknyitó
Előre elnézést mindenkitől de provokatív leszek és idézni fogok, ráadásul a konkurenciától.

Pázmányos balhé

Politikai és vallási jellegű anyázásokat kéretik lenyelni, ez a cikk ugyanis akármelyik egyetemről szólhatna. Mi, akik megfordultunk, (vagy most forgolódunk) a magyar felsőoktatás karmai között, nagyon jól tudjuk, hogy a hallgatókal ilyesmi minden intézményben megesik, sőt, kissé többször is, mint kellene. Tenni ellene meg a fent mellékelt ábra szerint nagyjából nem is lehet semmit.

Várok tehát ide hasonló sztorikat, kivel milyen égbekiáltó szemétség történt ebben, vagy abban a neves intézményben. Lehetőleg igaz, megélt élményeket, és nem "hallottam valakitől" típusú városi legendákat, de az is jöhet. Legalább figyelmeztetjük a gyanútlan prególyákat így felvételi időszakban, vagy fölkészítjük arra, ami vár rájuk az elkövetkező években. Rontsuk egy kicsit azt, amin már amúgy se lehet sokat rontani...

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!