Keresés

Részletes keresés

Mijo Creative Commons License 2004.07.13 0 0 9
Fehérhajó Söröző
Mijo Creative Commons License 2004.04.17 0 0 8

Hülyeséget félretéve, most eszembe jutott valami. Én mindig is elképedtem afölött, hogy nálunk a holokausztról milyen csinnadrattával emlékeznek meg napokon át, számomra a csendes múltba merengés lenne a méltó megemlékezési forma, valahogy az ekörüli túllihegettség ellenérzéssel tölt el. Olyan érzésem van ilyenkor, mintha nekünk, a teljes országlakosságnak kollektív lelkifurdalát kellene éreznünk. Még ma is. Olyanoknak, kiknek nincs közünk az egykori szörnyűségekhez.
Holott jómagamnak úgy veled, mint még pár barátunkkal egyetemben volt annyi igényünk önmagunkkal szemben, hogy szembesüljünk a borzalmakkal, hogy beleszagoljunk az egykori rémtettek levegőjébe, hogy közvetlenül lássuk hol és miként gyalázták meg embertársaikat olyanok, kik magasabbrendű eszmék hatása alatt cselekedtek.
Mi elmentünk Auschwitzba is, Birkenauba is, és bennünk maradt egy életre az, amivel szemben elemi ellenérzést táplálunk, képesek voltunk felfogni annak az eszeveszettségnek a határtalanságát, ami ezekben a lágerekben történtteket jellemezte. De nem megyünk évente oda, elég volt egyszer is látni mindazt, ami egy életre bennünk marad. És tudunk magunkban, csendesen visszaemlékezni ... Most kivételesen megemlítettem. Ennek is van már húsz éve ...

Mijo

Előzmény: farkasanti (7)
farkasanti Creative Commons License 2004.04.17 0 0 7
Ami igaz, az igaz Isonzónál, még eggyütt vótunk, de Te má akkó is nehezen vitted Magad.:)))))
Előzmény: Mijo (6)
Mijo Creative Commons License 2004.04.17 0 0 6

Óóóó, a taknyos, mintha neked legalábbis nem volna tartalmas múltad :))..., ami ugye, nem kis részben közös is :)!!

Előzmény: farkasanti (5)
farkasanti Creative Commons License 2004.04.17 0 0 5
Ha felálltok a gép melől a görbebotot vigyétek magatokkal, mert elestek nélküle!!! :)))))))

Üdv: Ánti

Előzmény: Mijo (4)
Mijo Creative Commons License 2004.04.17 0 0 4

Így van, Sarkadi, nem tudtam, hogy meghalt ő is :(..., na meg a Lőrinc és a Balla is :(.., mocsoda robosztus teremtés volt a Tomi, de minden hír ellenére egy igazán jámbor lelkű srác volt, persze ha mégis oda kellett suhintani, ott még a légy is infarktust kapott :)!
Apám, a Félix, majdnem kifelejtettem ..., ezek a palik az istentől sem szartak be, ha meg kellett pusztulni a harctéren, azt is vidáman vállalták.
Hanem most, Zotyó, megleptél! Nekünk kellett volna találkoznunk akkoriban Bácsalmáson is???
Igaz, hogy az én korosztályom a Babó Karesz, a Kövesdi Pempő, a Bodza, a Mohai, a Szuhai voltak, de hát ettől még az öregebb vagányokkal is szoros kapcsolatot ápoltunk, így a Wolf Bélával meg a Dörner Ferivel is jó viszonyban voltam mindig is. Az Évában is gyakran megfordultunk, meg a Csikóban is, de nekünk inkább a művház presszója volt a törzshelyünk, a Horváth Jenci vezetése alatt. A Jenővel pár hónapja találkoztam, hát ezt a szikár ördögöt agyon se lehetne verni, olyan jól tartja magát korához képest.
Érdekes, a Skorutyákot sem ismertem a duhaj évek alatt, lehet, hogy csendesebb típus volt, vele csak később, már a csodálatos munkája révén jöttem össze. Na de a Simi, az egy örült fasza gyerek volt, öregem, az a kis ember hogy kivágta a cigányokat pincérként se perc alatt, ha elkezdtek balhézni :)).., szegény Simi, pedig micsoda mennyiségeket vedeltünk meg együtt! Meg a Vén Sanyival, a Horváth Feri bácsival, az Árpás Pistivel is, na meg az Udvardi Bandival, a Patocskai Lacival, azt a szentit, micsoda társaság volt ez, a Viszmeg Jancsi volt a kunbajai pincemester, húúú de volt repizés, ha összejött a banda, a pálinkafőzde is hozzá tartozott :))! Azokban az időkben az Alföldi Lajos volt a borkombinát vezére, az Agócs Imivel leragadtunk párszor, amikor riporton voltunk Petőfi Népés színekben :))...
Áhh, folytasd te most ....

Mijo

Előzmény: zvajda (3)
zvajda Creative Commons License 2004.04.17 0 0 3
A boxoló azt hiszem,hogy a Sarkadi volt.Már nem él teljesen lezűllött állapoptban hunyt el a szocotthonban.Jól esztergált,még a70 es években a lakbernél dolgoztunk együtt.A háromlépcsős a kiscsávolyi templom körül volt.Katona koromban az volt az első krimó mikor kijöttünk,az utolsó amikor visszamentünk.A Lőrinc a Balla meghalt már régen,még a Zsivanov Simi(pincér)halála környékén.Nagy figura volt még a Krassy Félix is meg a Lóczi Nándi A Bácsalmási Éva presszó rémei voltunk mindannyian.Onnan származik a dr.Wolf Béla a Dörner Feri ők meghaltak,nagy haverunk még hál égnek él a Skoruttyák kelmefestő(ha jól írom a nevét)de rég láttam.
Előzmény: Mijo (2)
Mijo Creative Commons License 2004.04.17 0 0 2

Csak kapásból ragadtam ki párat, a Tizest megemlítettem, biztos így is kihagytunk még sokat.
Igen, valóban mintha Jozsó lett volna. Ez a srác altesti fogyatékossága ellenére, egy tökéletesen kigyúrt pali volt, de hogy hogysem nem különböző szerekkel felfújt badisként, hanem a Kismotor egyik többszörös Sztahanovista versenyt nyert, jól mondod, csiszolóként. Állítólag az egészséges többség tökön felül volt vele, lévén eredményei miatt több ízben is módosították a normát, a szokott tingli-tanglisok végtelen keserűségére :). Sok rendőr fosott intézkedni ellene, ha rájött a rapli, és cséphadaróként használta a mankóit :)...
Zotyó, ki is volt az a magas himlőhelyes, aki elsőosztályú boxoló volt, csak lecsúszott? Őt mintha néha látnám a Spar környékén görbebottal battyogni.
Az volt a csúcs, amikor a bácsalmási csibészek átruccantak Bajára (bárhova), és torkollt balhéba az éccaka. A Lőrinc, a Balla, a Vércse ..., a Vércse itt is él Baján, hátat fordítva a múltnak, konszolidált életmódot folytatva.
A Belmondo mintha Madarasra nősült volna, lehet, hogy onnan költözött át Borsódra. A Sluki tisztességben megőszült nyugdíjas Kiscsávolyban :).
Melyik is volt a Háromlépcsős??

Előzmény: zvajda (1)
zvajda Creative Commons License 2004.04.17 0 0 1
Az a Jozsó volt,ha jólemléxem a nevére csiszoló volt a kismotorban.BíróBéla,Döce,Cutor,Etele,James..Belmondó még él B.borsódon.Sluki is aszthiszem.Kihagytad a Torelli-t,a 10-est,a Háromlépcsős-t,meg az Akvárium-ot
Előzmény: Mijo (0)
Mijo Creative Commons License 2004.04.16 0 0 0

Kakas, Duna, Belvárosi, Borozó, Garai, Ruby, Halász, Bisztró, Aranyponty, Posztó, Szakmaközi, Tízes, Club Presszó, Kaiser, Zöldtakony, Csitanica, Kiscsitó, Evig, Ganz .....
Belvárosi! Vazda Zotyó, hogy is volt ez anno?? Bédi Máté ..., Kefe Báró, Dzsó bácsi, Sluki, Belmondo, ...., ki is volt az a vagány, aki a mankóival teremtett rendet maga körül?

Mijo Creative Commons License 2004.03.10 0 0 topiknyitó

"- Gyerekek, futunk mesztelláb a tarlón!?
- Jó, gyerünk, szaladjunk .....

És futottunk, csak úgy porzott utánunk. Rutinosan szedtük csülkeinket, tapasztalatból tudtuk hogyan kell ezt jól csinálni. És nem úsztunk a vérben, nem kaptunk vérmérgezést ..."

Voltak idők, amikor talán boldogok voltunk ..., boldogabbak, mint ma ...

Mijo

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!