Keresés

Részletes keresés

gamma mikroszkop Creative Commons License 2 perce 0 0 1409833

Először a nőket és a gyerekeket. Búr háború:

Előzmény: gamma mikroszkop (1409789)
z_a_p Creative Commons License 2 perce 0 0 1409832

Kína, amely nem ismeri el az egyoldalú szankciókat, az elmúlt hónapokban egyre több feketelistára tett orosz gázt vásárolt, ezzel szorosabbra fűzve a két ország közötti energetikai kapcsolatokat.

Előzmény: M.Zoli (1409765)
ye liang quan Creative Commons License 2 perce 0 0 1409831

De szerintem eléggé az lett.

Csak az van, hogy nem csak ez számít senkinek, még neked se.

Ha csak ez számítana, akkor elég egyszerűen lehetne tenni érte, szinte befektetés nélkül.

Előzmény: ÁtlagFf_1963_3 (1409829)
ye liang quan Creative Commons License 5 perce 0 0 1409830

Persze, kétes a kifutása, nyilván. Lehet, hogy valaki, aki végigélménytársadalmazta az életét, a végén úgy érzi, nagy hibát követett el, hogy nem vállalt mégis gyereket. Benne van a pakliban. De az emberek állandóan megbánnak valamit végül, gyakorlatilag majdnem mindegy, mit csinálnak. Ez lehet, hogy ilyen biológiai valami, az öregedéssel járhat. Emiatt felesleges 25 éven át óriási erőfeszítéseket tenni, és további 25 éven át mások miatt aggódni és másképp ugyan, de szintén erőfeszítéseket tenni.

Előzmény: Surci111 (1409828)
ÁtlagFf_1963_3 Creative Commons License 10 perce 0 0 1409829

Nem, sikerült túl értelmesre.

Előzmény: ye liang quan (1409824)
Surci111 Creative Commons License 10 perce 0 0 1409828

Most az miért jó ha elnyomja az ember, ami egy biológiai lény, a biológiai késztetést?

Nyilván ha valakiben nincs meg, vagy nem túl erős az egy dolog, de ha csak simán elfolytja valaki mert "nem éri meg" neki, na abból baj lesz, nem boldogság lesz a vége és a gyereken megtakarított milliókból bulizás hanem depresszió és szomorúság, meg hiányérzet, utána jöhet az alkohol, gyógyszer

Azt kellene elősegíteni, főleg az államnak aminek a léte és működése függ ettől (az egyén vagy egy család egyéni életutakon el tud slisszolni gyerektelenül, vagy egykézve is) hogyha valaki szeretne gyereket, ráadásul normálisan felnevelni, kitaníttatni - ami szintén elsődleges érdeke az államnak mert a magasan kvalifikált adófizetők tartják fenn és el az államot mint entitást is, a lentebb emlegetett putriban tengő-lengő szerencsétlenekből max ráfizetése lesz - akkor azt mindenféle módon támogassa, hogy az a gyerek (akár egy, akár több) meg is szülessen, és aki vállaja a feladatot a felnevelésére ne érezze magát hátrányban emiatt

Na ez az amire a mai magyar állam 0 figyelmet és forrást fordít ( a vegyél fel hitelt 30 évre az nem családtámogatás, közben nincs oktatási minisztérium)

Előzmény: ye liang quan (1409825)
ÁtlagFf_1963_3 Creative Commons License 10 perce 0 0 1409827

Ne mondtam egy szóval sem, hogy férfiak ne lennének zavartak ebben  világban.

A nők helyzete annyiban súlyosabb, hogy ők sokkal többet tettek fel a gyerek létrehozásra, mint a férfiak. Ezért van benne komparatív alőnyük. Ezirányú befektetésük elveszik, ha nincs gyerek.

Azért élik meg nehezebben a nők a gyerektelenséget, mert mint mondtam a leendő gyerekbe ők sokkal többet fektettek be, mint a férfiak, de teljesen fölöslegesen, ha nincs gyerek.

"Meg is teszik." 

Hol?

Férfimunka és férfi sport ott van, ahol sok férfi van.

Előzmény: ye liang quan (1409818)
Ubulaköbön Creative Commons License 15 perce 0 0 1409826

Valószínűleg mégis simán vonatkoztatható az Universe25 eredménye az emberi fajra. :)

Előzmény: ye liang quan (1409821)
ye liang quan Creative Commons License 20 perce 0 0 1409825

A támogatás kevés, ha a biológiai késztetés alacsony.

Akkor már rendesen anyagi hasznot kellene a gyerekvállalás mellé tenni.

Ha valakiben erős a biológiai késztetés és akar gyereket, akkor elég csak annyira támogatni közösségileg, amivel már valahogy meg lehet oldani a gyereknevelést. Mivel ez érzelmi kérdés is, és arra senki nem akar gyereket vállalni, hogy aztán a gyereknek is nyomorogni kelljen.

De ha a biológiai késztetést egyre jobban megtanulják az emberek elnyomni, akkor az az alap, hogy mint bármilyen más munkánál, jövedelmre tegyen szert vele az ember. Érted, attól még szeretheti csinálni, ahogy sok ember a munkáját is szereti csinálni, stb.

De úgy tűnik, hogy egyre hatékonyabb módszerek vannak a biológiai késztetés legyőzésére, mind testileg, mind mentálisan. Így ez a kemény támogatás is kevés.

Előzmény: Hogyha Szergej eljő (1409810)
ye liang quan Creative Commons License 20 perce 0 0 1409824

A legtöbb embernek ez nem számít egyáltalán.

Akinek ez számít, az gondoskodjon sok utódról, apasági teszttel.

Lehet egyébként, hogy az említett gyerekek anyja, vagy valaki a környezetből szóba állna azokkal, akiknek csak az számít, hogy a jövőben ott legyenek az utódai, gyanús, hogy meg lehetne ezt oldani, ha tényleg csak ez számít. Hajrá.

Előzmény: ÁtlagFf_1963_3 (1409809)
Surci111 Creative Commons License 30 perce 0 0 1409823

Na de csinálok én elég élvezetes dolgot a saját kereteimen belül, ilyen 10 milliós órákra meg hasonlókra nincs igényem egyáltalán, de eleve sajnálom ilyen fenszi, de értelmetlen dolgokra kidobálni a pénzt, úgy meg pláne hogy bőven van olyan akinél jobb helyen lenne

Ami az érdekesebb számomra hogy mások, akik viszont nem engedhetik meg maguknak ezeket milyen elánnal költenek legújabb ifonra, tenerifei nyaralásra, SUV tankokra akár hitelből is, ezt sose értettem

Előzmény: ÁtlagFf_1963_3 (1409817)
DrGringoEsteban Creative Commons License 30 perce 0 0 1409822

Halottak napján kimentem a temetőbe rokonhoz, 2 sírral arrébb mint egy cigány esküvő, kb 40-en voltak, volt kaja, pia, zene, tánc. Kérdem, eltévesztették a címet? Néztek rám csodálkozva, mondták nem, a haverjuk halt meg 2 éve, így gyászolják. Budapest, újtemető… 

Ki csinálta jól?

Előzmény: Surci111 (1409816)
ye liang quan Creative Commons License 30 perce 0 0 1409821

" a gyerek sok idő és sok pénz, azaz áldozat, mindig is így volt, mindig is így lesz"

Akkor, amint a biológiai késztetést le tudják gyűrni az emberek (és ez egyre jobban megy), nem fogják bevállalni ezt az áldozatot.

És pont nem fogja őket érdekelni a nemkihalás.

Előzmény: Hogyha Szergej eljő (1409807)
Hogyha Szergej eljő Creative Commons License 30 perce 0 0 1409820

ez egy jó levezetés konkrétan a fidesz képmutató támogatásrendszeréről, viszont mint írtam, a kieső pénzt és időt teljes egészében visszaadni lehetetlen, a gyerek mindenképpen idő és pénz, ha nem főállású szülők az emberek egy olyan társadalomban ahol a főállású szülőség megbecsült.

Előzmény: Surci111 (1409815)
ye liang quan Creative Commons License 30 perce 0 0 1409819

"Felelős ember nem vállal gyereket a csupasz seggére, mert nem csak addig a pillanatig gondol bele hogy mi lesz ha megszületik, hanem abba is hogy azt a gyereket valamilyen szinten fel is kéne nevelni"

Az a bajod, hogy nem gondolkozol elég hosszú távon.

Abba kellene belegondolnod, hogy mindegy, hogyan neveled fel, ő örökli a világot, ennél nagyobb dolog pedig nincs.

Előzmény: Surci111 (1409804)
ye liang quan Creative Commons License 30 perce -1 0 1409818

A vérvonal a nők számára természetesen semmivel nem fontosabb, nem hasznosabb és nem is jelent többet, mint a férfiak számára.

A gyerek nem csak a nők vérvonalát viszi tovább, hanem a férfiét is.

Nekem gyanús, hogy nem én csapom be önmagamat, hanem te akarsz becsapni engem. :) Egyszerűen nem látom azt a nagy igyekezetet a férfiak irányából se, hogy a vérvonalukat tovább akarják vinni. :) Ha ők tudnak élni a vérvonal továbbvitelének tudata nélkül, akkor miért ne mehetne ez egy nőnek is?

"Ha meg szerinted a nők tudnak akkorát domborítani férfi területeken, ha nincs gyerekük, akkor rajta, tegyék meg."

Meg is teszik.

"Meg miért vágynak annyira a nők a férfi területek után? A legtöbb férfi munka, sport tönkrevágja a női egészséget. De mégis vágytok rá."

Hát én mondjuk nem igazán látom, hogy annyira általánosan vágynának a nők a férfi sportokra. Van valamennyi marginális, akik igen, de hát érted, vegetáriánusok is vannak, meg szteroidhívők, meg mindenféle. Ezzel együttélünk azért.

Nem tudom, mit nevezel férfimunkának. Ha elmondod, meg tudom mondani, miért vágynak annyira a nők ezekre.

Előzmény: ÁtlagFf_1963_3 (1409795)
ÁtlagFf_1963_3 Creative Commons License 30 perce 0 1 1409817

Akkor csak nem teljesen mindegy, ha gondolsz arra, hogy családodnak maradjon valami.

El is verhetnéd vagyonodat, adósságokat is csinálhatnál és úgy is meghalhatnál. Élvezetesebb lenne, de te mégis csak gondolsz arra, mi lesz családoddal halálod után.

Tehát sem mindegy mi lesz halálod után.

Előzmény: Surci111 (1409816)
Surci111 Creative Commons License 45 perce 0 0 1409816

Jelenleg van 2 unokaöcsém és 1 unokahúgom, ha nem lesz gyerekem akkor ők örökölnek utánam, ha nagyon jól állok akkor még életemben is segíteni fogom majd őket (ha lesz gyerekem és jól állok akkor is) nem fogok harpagonozni a márványkriptára

De ha beadtam a kulcsot akkor nekem mindegy, ha halottak napján hoznak egy mécsest a síromra akkor jó, de ha nem az se nagyon érdekel elvégre már a föld alatt vagyok, nem tudok róla

Az ilyen "mi lesz a halálom után" nem nagyon izgat míg van értelmezhető vagyonom amiből a családom vagy közeli hozzátartozóim nélkülem is boldogulni tudnak, egyébként meg a halál az élet része, akinek lefő a kávé azt meggyászoljuk, utána évente egyszer gondolunk rá halottaknapján aztán annyi, az élőkkel kell foglalkozni nem a halottakkal

Agyam eldobom amikor november elején megyek a temetőbe és elkapok 1-2 beszélgetést, pláéne olyanoktól akiket ismerek és tudom hogy nem veti fel a pénz, és mondja hogy kriptát akar meg márvány síremléket, most csináltatja ennyi meg annyi millió, közben az umokája külföldön mosogat, a gyerekei meg a lakáshitelt nyögik tizensok éve, inkább adná nekik

Van egy rokonom, egy gyereke volt aki sajnos elhunyt utód nélkül, elég fiatalon, de van egy élettársa, és annak van egy gyereke, akinek már családja van, meg unokák, elég nehezen jönnek ki (ÉK-matyarország természetesen). Papesz már bőven 70 felett, de a házát, ami az övé a három, szintén 70 feletti unokatestvérére akarja hagyni, akiknek már van elég, nemhogy a kisgyerekes nevelt fiára hagyná akivel amúgy jóban van, és akiknek jól jönne a pénz 2 kisgyerekkel, áh minek is, agyam eldobom

Előzmény: ÁtlagFf_1963_3 (1409812)
Surci111 Creative Commons License 1 órája 0 2 1409815

Na de mit támogat? 

Ahol érzékelhető már az állami ilyen-olyan adókedvezmények hatása az a felső 1-2 decilis, ők is csak annyival vannak előrébb hogy nem csökken olyan érezhetően az életszínvonaluk a 2500 EUR nettós háztartásban (osztrák pincér szint)

A nagy kiadásokat az állam nem téríti meg és nem is állja, már a terhesség idején a születésig van 1-1.5 milla kiadás, ezek jellemzően orvosi vizsgálatok és a szülészet

Na aztán ott van hogy plafonos a GYED, GYES-t azt hagyjuk is, vicc kategória

Aztán jönnek a magándokis rendelések már kisgyerekkortól, sokszor említettem már unokaöcsémat akinek logopédusa + mozgáskoordinációs fejlesztése havi 80 ezer ft, lassan unokahugomnak is járni kell logopédushoz (nekem még ingyé volt a 90-es években az iskolában)

Iskolakezdés havi 100 ezer minimum /gyerek, aztán menza havi 15-20e/hó ha nem vagy nagycsaládos, osztálypénz, óvodában-bölcsiban szintén havi 15-20e a téritési díj, arról a pofátlanságról nem is szólva hogy a nulla jövedelemmel rendelkező gyereknek, diáknak bérletet meg jegyet kell venni a buszon, míg a nyuggerek (köztük a fél-1 milla nyugdíjat kapók is) ingyen utazgathatnak

több gyerek logisztikázásához legalább 1 autó kell már, szintén nem ingyen tankolják, tartják fenn

Lehetne ezt sorolni estig, különóra, edzés, meg aztán ott az egyetem ami a legnagyobb kiadás, pláne ha más városba kerül a gyerek és nem kap kolit, olyankor már támogatás se jár utána, több gyereknél mediáncsaládokban, ahol még lakáshitel és hasonlók is vannak

Alapvetően egyetértek a családi adókedvezményekkel, na de maga az összeg az inkább csak porhintés, sokkal-sokkal többe kerül a gyerek, pláne ha több is van mint amit ezekből nyer egy család, a legfőbb gond hogy mindazokat a kiadásokat amit a "kor szintjén" történő gyerekneveléshez kellenek nem téríti meg. vagy nem állja (nyilván nem a legújabb ifon minden hónapban megy aspeni síelés, de egy szemüveget, fogszabályzást, egy jogosítványt szintén megfinanszírozhatna, vagy az osztálykirándulásokat, nyári táborokat, esetleg középiskolában egy félévet angol-német nyelvterületen minden nyelvtanulónak alanyi jogon) - 100 ezer fő végzős középiskolás van ma Magyarországon, ha mindnek kifizetné a jogsit az állam akkor belekerülne kemény 25 milliárd forintba, a 13. havi nyugdíjra elmegy 500 milliárd, na kábé ez a támogatásokhoz való hozzáállás

Előzmény: Hogyha Szergej eljő (1409810)
ye liang quan Creative Commons License 1 órája -3 0 1409814

"Ennek a vége falnak menés lesz, vagy a nyugdíjrendszer fog jelen formájában megszűnni, vagy a bevándorló harmadik világbeliek/ortodox vallásosok fogják visszakényszeríteni a nőket a szülőszobába."

Na de csak azért, hogy mások ne kényszerítsék vissza a nőket a szülőszobába, nem lenne túl racionális önként visszamenni. :) Ha muszáj, hát majd meglesz az is, de minek siettetni. Az kb. olyan lenne, mintha megölnéd magad azért, hogy ne ragadjon el a halál, amikor eljön az ideje. :)

Előzmény: RoyBatty (1409793)
ÁtlagFf_1963_3 Creative Commons License 1,5 órája 0 0 1409813

Nekik nem lesz kín, nekik ez a temészetes.

Nem kell sikertörténetnek lennie, elég megmaradni.

Előzmény: Surci111 (1409811)
ÁtlagFf_1963_3 Creative Commons License 1,5 órája 0 2 1409812

"A halálom után nekem nem teljesen mindegy? "

De, tökéletesen mindegy, ha számodra nem számítanak a téged túlélő családtagjaid, a hozzád közelállók, közeli környezeted, stb.

Surci111 Creative Commons License 1,5 órája 0 0 1409811

Ja hát darabra megvannak, ott vannak, csak haszon nem lesz belőlük a társadalomnak, inkább kár, közben meg az életük is egy kín a nyomorban

Hát kinek mi számít, szerintem nem épp egy sikertörténet

Előzmény: ÁtlagFf_1963_3 (1409809)
Hogyha Szergej eljő Creative Commons License 1,5 órája 0 0 1409810

de, az állam keményen támogatja.

a gond hogy egyrészt a jelenlegi rendszerben rengeteget kellene dolgozni, nem heti négy nap napi négy órát mint írta tgm anno, hanem ennek többszörösét, ezzel párhuzamosan sokan nem is keresnek sok pénzt, mittudomén nettó 200-600 közotti összegek, pláne ha albérletben laknak, sokat nem érnek, rengeteg munkahely ilyen (a sok idő, feszültség stb mellé adják ezt a rengeteg pénzt)

másrészt rengeteg szabadidős tevékenység van, nyilván ha az idő korlátozott az emberek magukra fordítják az időt, pláne az individualista légkörben, ahol az influencerek és hasonlók uralkodnak.

így aztán miért is vállaljon tucatember gyereket? mélyszegénységből nem néz ez ki rosszul, afelett meg igen.

ÁtlagFf_1963_3 Creative Commons License 1,5 órája 0 1 1409809

Helyesen, teljesen elfogadhatóan gondolkodsz kérdésről, csak nem engem kell meggyőzni erről kérdésről, hanem az említett gyerekek anyját.

Na ő aztán semmit nem fog érteni az egészből, viszont a gyerekei ott lesznek a jövőben. Lehet, hogy nem lesz a legjobb életük, lehet hogy szegények maradnak, de ott lesznek. És csak ez számít.

Előzmény: Surci111 (1409806)
mica-r Creative Commons License 1,5 órája 0 0 1409808

"téli szünettel is az a gond hogy decemberben még nincs rendes hó" 
Az nem gond, könnyebb a közlekedés, stb...

Előzmény: soproniirsai (1409803)
Hogyha Szergej eljő Creative Commons License 1,5 órája 0 0 1409807

ennek sincs értelme hogy "bünteti". nem bünteti. a gyerek sok idő és sok pénz, azaz áldozat, mindig is így volt, mindig is így lesz. ezt részben kompenzálni kell, de teljes kompenzáció nincs, nem is volt, nem is lesz. az hogy valaki egyszerre legyen olyan sikeres karrierépítő, olyan sok szabadidővel rendelkező mint egy szingli, de közben két-három gyereket is neveljen, az sajnos a legtöbb esetben nem megy, nem is mehet. ha valakinek az előbbiek a fontosabbak, ne legyen gyereke, vagy max egy, az is olyan környezetben, ami a leginkább minimalizálni tudja a költségeket, mittudomén olyan foglalkozású házastárs, kiterjedt besegítő család, vagy elég pénz szitterre, akármi.

Előzmény: ye liang quan (1409788)
Surci111 Creative Commons License 1,5 órája 0 1 1409806

Az ilyeneké nem lesz a világ soha

A világ azoké lesz akiket kitaníttattak, volt családi háttér, jól keresnek, esetleg később sikeresen vállalkoznak és végül a jó háttér miatt sokat örökölnek

ezeknek akiket te leírtál egy kín lesz az élet a sírig

Előzmény: ÁtlagFf_1963_3 (1409799)
Hogyha Szergej eljő Creative Commons License 1,5 órája 0 1 1409805

nem, csak szembesülnének a valósággal, ami nem a feminista kamuértelmiségiek meg pár magától elszállt gazdag nőci által kreált valóság, hanem az, ami van.

Előzmény: ValamiV2 (1409761)
Surci111 Creative Commons License 1,5 órája 0 1 1409804

Hagyjuk már ezt

Felelős ember nem vállal gyereket a csupasz seggére, mert nem csak addig a pillanatig gondol bele hogy mi lesz ha megszületik, hanem abba is hogy azt a gyereket valamilyen szinten fel is kéne nevelni (pláne ha ő maga is olyan közegből jött ahol valamit gyerekként nélkülöznie kellett), meg valahogy elindítani az életbe (bár ez utóbbira a többségnek már nem fussa)

Namost jelenleg ott áll a helyzet hogy családi háttér nélkül nem nagyon tud elindulni egy fiatal pár, értelmezhető kezdőcsomagja a felső 1-2 decilisnek van

Aztán a gyerek kikerül az oktatásból, most mind1 hogy egyetem vagy szakiskola, de felőoktatásból jellemzően 24 évesen, mert továbbképzés, meg Msc meg ösztöndíj meg mittudomén megkínálják 3-400 e nettóval, mire ebből értelmezhető önerő, meg esetleg beinduló karrier lesz már 30+os és itt se valami hűűdenagy előrelépésre kell gondolni hanem esetleg elgondolkozhat hogy akkor most már párban tudnak Újpalotán venni egy panelt negyedszázadra eladósodva

Na de ilyenkor még mindig ott a dilemma hogy mi lesz ha nem jön be a számítás és válás lesz a vége, ott valamelyik, vagy mindkét fél nagyon rábaszik legtöbbször mert két külön lakásba költözni na arra már nem elég az egy jövedelem, a házasságok több mint harmada végződik így, meg aztán ott vannak ahol hivatalosan nem is volt házasságkötés, csak élettársi viszony, ezekből még több is ha jól tudom

Szóval lehet itt jönni azzal hogy milyen aranyosak meg értékesek a gyerekek, csak épp a matek nem nagyon jön ki ha nem vagy felső decilisben, márpedig 90% nem oda tartozik, na meg aztán ott van a perspektíva hiánya, lefelé tartó jövőkép nem túlzottan kedvez a gyerekvállalásnak, azt meg szintén nem kell említeni hogy az államtól milyen segítségre számíthat mondjuk egy egyedülálló szülő, vagy medián környékén kereső háztartás kifejezetten a gyerek miatt

A gyerek pénzbe kerül, sok pénzbe, drága hobbi nagyon, na de jelenleg az állam, akinek elvileg a léte múlik ezen ezt nem, vagy csak marginálisan támogatja, más hobbikra (focika, 13-14. havi nyuggerizmus stb...  ) viszont bőven költ

De minek? Ki fogja értékelni halálod után?

A halálom után nekem nem teljesen mindegy? 

Előzmény: ÁtlagFf_1963_3 (1409795)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!