Keresés

Részletes keresés

Traubi Creative Commons License 5 perce 0 0 1409171

Volt már, szerintem az október 23-i beszédben is, bár nekem ez mellékes, nem érint a dolog. Az érdekesebb, hogy neked honnan van meg az ellenkezője.

Egyébként ez szerintem nem fő kampányüzenet, ergo nem is érdemes folyamatosan tolni, így meg ráér a hajrában vagy előtte, mert ha most kommunikálja, akkor el is felejtik

Előzmény: Logofet (1409166)
ye liang quan Creative Commons License 30 perce 0 0 1409170

Lenne csodálkozás, ha elb@szná a nickváltást. :DDD

Előzmény: Traubi (1409160)
gamma mikroszkop Creative Commons License 30 perce 0 0 1409169

Kivéve, ha a felmenő által rabszolgakereskedelemből épült vagyon tetején ül, svájcba kimentett náci vagyon tetején ül. Ha a vagyon ott van, akkor a vagyonnal szerzett bűn, a rátapadt vér is ott van.

Előzmény: Logofet (1409153)
ye liang quan Creative Commons License 30 perce 0 0 1409168

"Mivel - százalékosan - pont annyit adózik és járulékol az, aki mondjuk árva gyerek volt, és ő maga sem nevel gyereket - mint az, akire éppen két élő nyugdíjas szülő és három nagyszülő jut, és még nevel három gyereket is - így ez az érvelés könnyen lesöpörhető, a kapcsolat nem direkt, csak statisztikai."

Ez hülyeség. Nagyon jól tudod, hogy a szülő/nagyszülőgenerációt tartja el a nyugdíjbefizetés, sőt, valójában el sem tudja tartani, ki kell egészíteni. Az árva gyerekek belefértek a társadalmi szolidaritásba annak idején, amikor gyerekek voltak, hát férjen bele nekik is a társadalmi szolidaritás, amikor a másik oldalra kerülnek, de ez amúgy marginális.

Bármilyen érvelést könnyen le tud söpörni amúgy bárki, az számít, hogy értelmes-e ez a lesöprés... Nyilván van különbség abban, hogy ki mennyire jár jól azzal, hogy a szüleit/nagyszüleit egy közösségi nyugdíjrendszer látja el. De aki a feki végét akarja, annak számítania kell arra, hogy az idősellátás visszakerül a családba, tehát ennek figyelembe vételével akarjon ilyet. 

A százalékos adózás, az meg nem "pont ugyanannyi". :) Az pont nem ugyanannyi. :)

"EZ EGY BIZTOSÍTÁS - legalábbis elvileg. "

Ilyen hülyeséget hogy lehet mondani? Hogy lehetne már ez biztosítás, milyen ökör biztosító lenne már az, aki a biztosan bekövetkező eseményre biztosítást kötne? Ez TÁRSADALOMbiztosítás, és kb. annyira tér el a biztosítástól, mint a VILLANYkörte a körtétől.

Láttál már egyetlenegy nyugdíjbiztosítást az életben? Nyugdíjpénztár van, mert erre nem biztosítást kötsz, hanem takarékoskodsz.

Kössél mondjuk házépítési biztosítást, aztán majd amikor építeni akarod a házat, akkor fizet. Besenyő Pista bácsi mit mondott erre?

"A részleteket a biztosítási statisztikusoknak kellene elvileg jól kidolgozni "

Fokozzad a hülyeséget.

"De ha te ezek után a magad részéről teljesítetted az elvárásokat - akkor egyoldalú szerződésszegés, ha később a biztosító nem áll helyt."

Attól, hogy te vízionáltál egy biztosítót a társadalombiztosítás helyére, még nincs igazad.

"tiszta helyzetet teremteni FEKI rendszerek mellett csak a nyugdíjkasszák lezárásával lehet, akkor mindenki számára végre evidens és látható lesz, hogy abból fizetik a nyugdíjakat, amit az aktívak befizetnek"

Miért, nyitott nyugdíjkassza mellett mit gondolnak az emberek, miből lesz a nyugdíj?

"A legnagyobb probléma szerintem az, hogy ha elkezdsz beszélgetni egy random nyugdíjassal - vagy akárkivel - az elsöprő többségnek fogalma sincs arról, voltaképpen hogy is működik az egész"

Annál nagyobb hülyeséget ők se mondanak, mint te ezzel a biztosítás dologgal. Az biztos, hogy az én tesztemen most buktál meg, legalább 3 ciklusra. :)))

"ezért is szeretnék választói tesztet"

Hháááá, :))) úgy jutott eszembe a választói teszten való megbukásod, hogy eddig még el sem jutottam. :)))

Gondolkozz, képezd magad, és ne felejtsd el, hogy a villanykörte nem körte.

Előzmény: advocatusdiaboli (1409068)
The Dark Side of the Moon Creative Commons License 30 perce 0 0 1409167

A wiki-t a felhasználók szerkesztik. Jól, vagy rosszul.

Előzmény: Hogyha Szergej eljő (1409144)
Logofet Creative Commons License 45 perce 0 0 1409166

Akkor ezt kommunikálni is kellene. 

Előzmény: Traubi (1409158)
Ubulaköbön Creative Commons License 45 perce -1 0 1409165

Az fel se merül, hogy egyszerűen más a véleménye a világról, mint szeretnéd. Egészen szánalmas csőproli népség vagytok.

Előzmény: lahuba (1409149)
soproniirsai Creative Commons License 45 perce -1 0 1409164

Neviccelj màr.

Boszifélékre semmi szüksèg. 0 társadalmi hasznuk van.

Teljes közig félvezető banda elzavarható.

20 fős kormányirodàval részegen komolyabb szintet hozok.

Előzmény: Traubi (1409158)
vitéz Ebőváry Nyüglönc Creative Commons License 45 perce 0 0 1409163

Ugyanaz az alom, mindkettő orosz szekeret tolt, a 70-30% miatt közös boltokat futtattak.

Előzmény: soproniirsai (1409159)
vitéz Ebőváry Nyüglönc Creative Commons License 45 perce 0 0 1409162

Nem ismerem az illető munkásságát, most megint céget kell újraépíteni a 0-ról, külföldön.

Én sem gondolom, hogy a szülők cselekményeit ki kell a gyerekre vetíteni, ugyanakkor a szülők árulása sok esetben a gyereknek olyan helyzeti előnyt ad, amely a tisztességes állampolgárok gyerekeinek nem adatik meg. Kapcsolati háló, szocializációs előnyök, stb... Tehát érthető a tüske azok részéről, akiknek a családja adott norma betartása mellett nem csábult el a sötét erőnek.

Időhiányos lettem, megint jó projektek vannak, nem követem a fityisz klientúrájának munkásságát.

Előzmény: Logofet (1409153)
Omar Khajjám Creative Commons License 45 perce 0 0 1409161

L. Béla nem Gabika, semmiféle kapcsolat nincsen köztük

Előzmény: M.Zoli (1409140)
Traubi Creative Commons License 45 perce 0 0 1409160

Egyszer még a nickváltást is elbaszta :)

soproniirsai Creative Commons License 1 órája 0 0 1409159

Ez nem igaz.

2006-ig szocik voltak a lumpenek.

Előzmény: Traubi (1409155)
Traubi Creative Commons License 1 órája 0 0 1409158

Egyetértek ezzel, kivéve az utolsó bekezdéseddel: az államigazgatást senki nem akarja elzavarni, főként nem olyan politikus (ellenzéki), aki tisztában van, hogy ez nem nélkülözhető és nem is pótolható.

Nyilván van az a szint, amire ez nem igaz, a fontos beosztásban lévő fidesznyallerek meg az ótvar propagandisták bizony menjenek csak ugrálni a balettbe (vagy a büntetés-végrehajtás tánckarába)

Előzmény: Logofet (1409152)
vitéz Ebőváry Nyüglönc Creative Commons License 1 órája 0 0 1409157

Máris megy az X alá.

A fene gondolta volna, hogy visszaeszi a penész.

Logofet Creative Commons License 1 órája 0 0 1409156

Basszus, csak emlegetni kellett... Az a senki nem hálózatkutató, sőt, semmiféle kutató.  

Előzmény: Hogyha Szergej eljő (1409144)
Traubi Creative Commons License 1 órája 0 0 1409155

A társadalom deprivált része mindig is a fideszre szavazott. Őket lehet ma is a legjobban hüjíteni és sakkban tartani.

Előzmény: rich.mond (1409147)
Logofet Creative Commons License 1 órája 0 0 1409154

A triviális megfejtés az, hogy nem a saját sajtójuk volt. 

Előzmény: Lelkis Béla (1409118)
Logofet Creative Commons License 1 órája 0 0 1409153

Mindenkit meg lehet ilyen szempontból vizsgálni. A világ 10 legaljasabb dolga közé tartozik valakit a -gyakran már halott- felmenőivel vádolni, jobb kocsmákban ezért 8 napon túl gyógyuló szemrehányásokkal illetik a versenyzőt. Van ez a mezőgábor nevű arc, aki ezzel haknizik, igen nehezen értem, hogy ki hajlandó még szóbaállni vele. 

Előzmény: vitéz Ebőváry Nyüglönc (1409117)
Logofet Creative Commons License 1,5 órája 0 1 1409152

Nem, egyáltalán nem vezet olyan fölényesen minden mérés szerint, hogy kétharmada lenne. Valójában kőkeményen meg kell dolgozni a sima győzelemért is. Nem, egyáltalán nem vehető biztosra, hogy a valóságban még nagyobb lenne a fölény. Tizenévnyi önáltatás és baromi nagy pofonok után nem is értem, hogy miért nem lehet lejönni erről. 

Viktor körbehaknizza a médiát, 2 millió példányban terjesztenek újságot a háború rémségeiről -és az bizony sokakra hat-, százmilliárdok mennek el propagandára, beindult az ígérgetés és a pénzszórás, ezek értelemszerűen azzal járnak, hogy zárul az olló. És még csak december van. Sajnos igaza van Török Gábornak, nmilg nagyobb az esélye a Fidesznek a győzelemre, mint a Tiszának. Hosszabb a kispadja. 

Na de ez nem jelenti azt, hogy ne lehetne leverni őket, reálisan ez viszont kb. a negatív ügyekkel megy. Ha tovább gyengül a gazdaság, ha romlik az életszínvonal és a közszolgáltátások színvonala, ha a választások előtti 4-6 hétben sikerül előállni újbb gazemberségek leleplezésével és a régiek felmelegítésével, és van elegendő felület és erőforrás ezt eljuttatni a választókhoz, miközben van világos program és üzenet azoknak is, akik most meglehetősen bizonytalanok vagy elbizonytalanodtak, akkor nyerhet a Tisza.

Aki azt hiszi, hogy a jogállam emlegetésével, meg európai normákról való okfejtéssel meg lehet nyerni a választásokat, az konkrétan nem ért semmit az egészből. Aki azt hiszi, hogy a külföldre szakadt honfitársaink egyértelműen ellenzéki szavazók, az nem ért semmit az egészből. Ültem olyan 30-40 évesekből álló csapattal, akik közül senki nem él itthon, de masszív kormánypárti szavazók, kivétel nélkül. Aki azt hiszi, hogy a melegek egyértelműen ellenzéki szavazók, nem ért semmit az egészből. Napestig tudnám sorolni ezeket a félreértéseket, amelyek baromi logikusnak hangzanak ugyan, csak egyszerűen nem igazak.

Na most, lehet azt tenni, hogy aki szól, azt megkövezzük. Azt mind megvették és/vagy átállt, engem is beleértve. És lehet bukni újra és újra. Vagy kicsit ki lehet józanodni, akkor is, ha az nem vidám.

Bónuszkérdés: Mondana bárki 3 érvet, hogy Boszi és az a réteg amelynek a képviselője, miért is szavazna bármely ellenzéki pártra, miközben kap hideget-meleget plusz egy olyan ígéretet, hogy majd nem lesz munkája a kormányváltás után?  Néha azt gondolom hogy az ellenzék legnagyobb ellensége az a fajta ellenzéki szavazói hozzáállás, amelyik nem egyszer itt is tapasztalható.   

Előzmény: advocatusdiaboli (1409080)
mica-r Creative Commons License 1,5 órája 0 0 1409151

Mindegy, van pénzünk. Ahogy mostanában hallom, sokezer km-re ázsiai, afrikai akárkiknek adunk pénzt

Előzmény: Lelkis Béla (1409121)
rich.mond Creative Commons License 1,5 órája 0 0 1409150

Amúgy érdekes mód Tarnazsadányban (ahol tegnap volt MP) 2024-ben a Momentum szerzett 17%-ot, de a Fidesz ott is tarolt 66%-al. 

De általam ismert full cigány települések 2024-ben. Lak 87%, Tiszavid 83%, Csenyéte 98%, Tornanádaska 90%, Alsószentmárton 85%, Tiszaderzs 70%, Gadna 100%, Tiszabura 94%, stb.

Előzmény: rich.mond (1409147)
lahuba Creative Commons License 1,5 órája 0 1 1409149

Gondoltam volna, hogy egy jónevű ügyvéd, aki mögött szakmai múlt is van, nem szorulna rá az állami megrendelésekre.

Vannak mások is a szakmában, akik kemény kormányellenes véleményükről ismertek.

Szóval nálam eléggé leszerepelt...

Előzmény: advocatusdiaboli (1409127)
Skarlát Boszorkány Creative Commons License 1,5 órája 0 0 1409148

Trump tényleg szétver mindent, ami eddig volt...

Előzmény: Tomsz85 (1409081)
rich.mond Creative Commons License 1,5 órája 0 0 1409147

Előzmény: rich.mond (1409145)
Skarlát Boszorkány Creative Commons License 1,5 órája -3 0 1409146

Mr. Advo, szerintem nincs itt az ideje forradalmat szítani.

Előzmény: advocatusdiaboli (1409066)
rich.mond Creative Commons License 1,5 órája 0 0 1409145

A romák nagy része fideszes maradt, a Tisza mellé állók kapják is tőlük rendesen. Viszont eddig nem volt semmilyen ellenzéki erő a cigányság között, most meg van egy kisebbség a kisebbségben, amelyik folyamatosan kommunikál velük.

Eddig minden cigány gyakorlatilag a Fideszre szavazott - érdemes megnézni pl Csenyéte, Tiszabő, Alsószentmárton, stb választási adatait, mindent vitt a Fidi. Ha a 95% csak 60-70%-ra csökken, már az is jelentős előrelépés 2022-höz képest. Vidéki idős szavazóknál ugyanez. 

Tiszabőn 82%-os volt a részvétel!

Előzmény: Kisfiatal (1409094)
Hogyha Szergej eljő Creative Commons License 1,5 órája 0 1 1409144

ez érdekes!

((mindenesetre említendő még az hogy az anyja a wiki szerinti is a román kommunista párt egyik alapítója.

a román kommunista pártot 1921 januárjában alapították, akkor TGM anyja 13 éves volt, elég valószínűtlen, hogy egy 13 éves lány pártot alapít.

ugyanígy érdekesség, hogy Mező Gábor hálózatkutató szerint TGM anyja 1977-ben halt meg. namost hogyan jöhetett át akkor a fia után magyarországra, ha TGM 78-ban települt át?? Mező szerint halálakor 78 éves volt K.E., márpedig aszerint 49 évesen szülte volna TGM-et, aki ugyan tényleg nagyon kései gyerek volt akkori mércével, de csak 41 éves volt. 

kb. ennyire lehet elhinni a sok-sok információt amit olvashatunk)))

Előzmény: The Dark Side of the Moon (1409143)
The Dark Side of the Moon Creative Commons License 2 órája 0 2 1409143

Én személyesen is ismertem TGM-et... Igen, egy idealista volt, sokszor nehezen lehetett követni a gondolatmenetét, mert többnyire fejben gyorsabb volt és nyilván sokkal okosabb és műveltebb, mint a hallgatóság.

Ha ez negatívum, akkor ennyit lehet róla elmondani.

Ugyanakkor mint emberre csak maximálisan jót lehet mondani róla. Sajnos az ellenségei rengeteg mocskot szórtak rá. Béla is ebből szemezget. A legaljasabb a Csurka féle "Apák és fiúk", ami tömény rágalom és hazugság volt. Addig tartott a rendszerváltáskori illúzióm, amíg hittem az új rendben és fényes jövőben. A választás második fordulója előtti nap estéjén (tehát kampánycsendben) az MDF két kombi Wartburg-jából szórták ki ezt a "művet" a kapukba Budapest V. kerületében. Az előző (első) fordulót még megnyerte egyéni képviselőjelöltként, a művelet hatott és a második fordulóban alulmaradt.

Előzmény: Hogyha Szergej eljő (1409134)
soproniirsai Creative Commons License 2 órája 0 0 1409142

Igen

Zseniális

Előzmény: ZOH (vén hülye) (1409136)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!