Én majdnem el is hittem neked, de a fényességes tekintetű azt mondta, hogy Trump nagyon jó lesz nekünk, márpedig neki nem igaza van, hanem igaza lesz...
Egyébként egyetértek Advóval abban, hogy kellett nekünk ez a kijózanító pofon, teljes önbecsapás volt az európai biztonság garanciáját külső hatalomtól várni. Mondjuk felettébb érdekes kérdés, hogy az ukránoknak miért is kellene ugyanebben bízniuk. Belekényszerülhetnek, de sok jóra nem számíthatnak.
Igen, arról rendszerint nagy csönd van, hogy a kínai államadósság a GDP 59,4%-ról 88,3%-ra nőtt a 2019-2024 időszakban. Az EU esetében ez 77,5%---->80,7%, az USA esetében 106,6%---->124,3%. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy náluk egy év alatt volt az ugrás, Kína esetében az adósság növekedése folyamatos.
A katonai kiadások az USA-ban 2019-2024 közt 734 milliárd dollárról 997 miliárd dollárra nőttek, ami nagyjából a teljes magyar GDP négy és félszerese, ami valahol teljes elmebetegség. Viszont visszavágni ezt 200 miliárddal, az szerez pár haragost republikánus körökben.
Egyébként a világ legegyszerűbb fegyverkezési egyezménye az lenne, ha ezentúl minden ország csak a saját GDP 0,5%-át költhetné katonai célokra, viszonylag gyorsan kitörne az általános béke. Ilyesmi sajnos egyhamar nem lesz, de valahol érthető Trump leépítési szándéka, az kb. visszatérést jelentene az 5 évvel ezelőtti állapotokhoz, nem jelentene rettenetet. BTW: Ezt a 200 milliárdos különbözetet nagyjából ki is pótolja az EU katonai kiadásainak növekedése.
Az oroszok uzentek nekunk hadat? Pedig ok robbantgatnak is.
Az EU ugy kezeli egyelore az ugyet, mint anomaliat, nem teve egyenlosegjelet Trump es fasisztai, valamint az USA koze.
Annal inkabb, mert Trump egyebb lepesei, a hadseregben tervezett leepitesek, miegymas okan az USA egy jobb vezetes mellett jobban ra lesz szorulva az addigra mar erosebb EU-ra es egyebb NATO tagallamokra.
Trump egyebbkent igazi fekete hattyukent, zavaros idoket inditott el. Ha regnalasa vegeig nem tor ki a 3.vh, akkor szerencsesek vagyunk.
Elgindolkodtal mar azon milyen lenne, ha Kanada csatlakozasi kerelmet adna be az EU-hoz? Vannak akik mar gondolkodnak rajta. Del-Korea, Japan, Ausztralia es Uj Zeland szinten keresi jelenleg a helyes strategiat, ebben biztosak lehetunk.
Mint irtam egy jo ideje, Trumppal veget ert a Pac Americana. Ezzel a dojumentummal ezt hivatalosan is bejelentettek. Nem veletlenul eljeneznek Moszkvaban.
Meg egy ev a felidos valasztasokig, de mar most belathatatlanok a karok az USA-ban.
BTW. Nemcsak az USA, de mar Kina is jelentosebben el van adosodva, mint az EU. Mindket birodalom ugy veszi fel a hiteleket, mint ha nem lenne holnap.
A hitelekrol Szaddam jut eszembe, aki ugyebar ugy akarta megoldani a hitel problemait, hogy lerohanta Kuvaitot.
Talan nem veletlen, hogy Trump az EU szetszedeset szeretne.
Természetesen hibázhat mindenki, sőt a hiba a tanulási folyamat természetes része.
Ebben az esetben azonban többről volt szó és ezt az itteni régiek is tudják, mert beszéltünk akkor róla és ezért érzékeny pontja minden feltétlen nőimádónak, feministának.
Ezt a hidat már építésének elkezdése előtt alaposan bereklámozták, hogy kizárólag nők tervezik, és a kivitelezést is kizárólag nők vezetik. Hozsannákat zengtek róluk, lám milyen jó is lesz a nők által kivitelezett híd.
A polgármester, politikusok reklámozták magukat vele.
Majd az építése közben a feszítőpászmák átrendezése, átfeszítésének munkája közben a híd leszakadt és hat ember ottmaradt. Ekkor sietve eltávolítottak minden előzőleg keletkezett hírt hírt a híd építéséről, különösen, hogy nők tervezték és építették. Persze nem sikerült.
Van olyan, hogy leszakad egy híd, sajnálatos, de ma is előfordul. Ebben az esetben nem is ez az érdekes, hanem a hírek kezelése és a nők szerepének eltussolási kísérlete.
Erősen OFF, de a konyakszín az mitől szőke? Valamikor elmélyülten tanulmányoztam a különböző konyakokat, na de azok árnyalata nem szőke kólára hasonlított...
nagyon durva.. egy elég jó ismerős már fél éve azt mondta, hogy szerinte ez az egész digitális hk-s baromság ilyenekre fog kifutni, kár hogy igaza lett.. és még mindig van 4 hónap...
gondolom szuterén lánci lapít mint szar a fűben....
olyan szempontból meg pozitív (?), hogy eddig is volt késztetés, hogy az 3-4 érdeklődési csop mellett ne nagyon nézelődjek azon a szaron, így akkor könnyebb lesz meghozni a döntést..
Ősi trükk, a legtöbb ember ilyenkor zavarba jön, aztán ezt vágod be. Váratlan helyzetekben e legtöbb ember még kerek egész mondatokban se képes fogalmazni, miközben este lehet, hogy regényt ír otthon.
Bocs, de ez teljes marhaságnak tűnik. Ilyenkor azért rettenetesen érződik, hogy a politikusok zömének halvány segédfogalma sincs a gazdaság tényleges működéséről, de akkor kérdezzen már meg valakit, hogy ez reális-e!
Amúgy pont ez a kínom, amikor a fényességes tekintetű - de egy csomó más európai politikus is- kimegy tárgyalni úgy, hogy mások pénzéről akar megállapodni. És elégedetten dőlnek hátra olyan megállapodásokkal, amibe egy átlagos cég azonnal tönkre is menne. Aztán az érintettek bele is rokkannak.
Értem én, hogy Trump az ügyeletes hülyegyerek, de bármelyik európai minelnök érti, hogy mi is a matek a megállapodás mögött??? Van köztük olyan, aki +-5%-os pontossággal fel tudja vázolni, hogy a felhasználói gázár milyen tételekből adódik össze, vagy hogy mibe kerül a sávelhagyó automatika? Horribile dictu, értette, hogy a covid vakcina reális ára mennyi, és nem kezdett politikai siker érdekében a többi kutyaütővel olyan licitbe, ami mennyiségben és árban is a realitás tízszeresét jelentette?
Abba már bele se mennék, hogy a most világszerte fegyverkezésre elköltött csilliárdok mögött van-e bármilyen megalapozott matek, vagy a kínai, az orosz, az amerikai, az angol, a német és a magyar döntéshozók pont egyformán szórják ki a pénzt az ablakon, mintha gyémántból készülnének a fegyverek...
Amúgy nagyon-nagyon régóta festetem, voltam már a szőke nagyjából minden árnyalata a klasszikus hidrogénszőkétől a konyakszínen át a sötétszőkéig... de a természetes hajszínem is szőke.