Keresés

Részletes keresés

Mijo Creative Commons License 2005.04.03 0 0 2

 

Talán, ha szókimondóbb arculata lenne a Petőfi Népe napilapnak, akkor nem lenne szükségszerű a háztartások részére ingyenpéldányok osztogatása, népszerűsítési célzattal.

Bárhogy nézzük, rendkívül kevés az olyan írás, mely napi életünk valós problémáit boncolgatná, azokra nyílt őszinteséggel rámutatna. Bulvárjelleg nélkül tényközlő módon. Viszont "megkapó" szárazsággal képes, már megtörtént eseményekről hírt adni. Csak az a hír, ne érintse prominenseinket, mert akkor már inkább jellemző a "bölcs begubózottság". Viszont ez az egyik legjobb megyei hirdetőújságunk ....

 

 

Előzmény: Mijo (1)
Mijo Creative Commons License 2004.03.23 0 0 1

Hát igen. Az újítások nem minden esetben vonnak magukkal teljeskörű pozitív változást is.
A Bajai Napló esetében lényegében visszaállt a régi rend, azaz ez a kiadvány ismét a Petőfi Népe helyi mutációját jelenti. Ez lenne a kisebb baj.

Csakhogy. A Petőfi Népe online változata rendelkezik egy nagyszerű archívummal is, ami alapján kényelmesen visszanézhető majdnem az összes megjelent szám. Mondom majdnem, lévén például a vasárnapi kiadványok nem jeleníthetők meg.
Sajnos a Bajai Napló, mint melléklet nem kereshető vissza, így csupán a naprakész verziót áll módunkban élvezni. Remélem változtatni fognak ezen a hátrányos gyakorlaton.

Mijo

Mijo Creative Commons License 2004.03.18 0 0 0

VÉLEMÉNYEK

Géczy Zsolt: Kipukkadt egy buborék
[2004-03-18]

Elég döbbenten figyelte a honi gazdasági elit, meg a szakértők – bár e két csoport zömmel közös halmazban helyezkedik el –, hogy miközben egyre kínosabb hírek látnak napvilágot a magyar gazdaságról, az ingatag lábon álló értéktőzsde egyre csak szárnyal. Újabb és újabb csúcsokra törve a 11 ezer pontos határt is áttörte, néhányan nyilván pezsgőt bontottak, talán nem is az olcsóbbikból. A nagy durranás a Mol-részvények suba alatti, külföldi értékesítése után vette kezdetét, s közben a hazai kisbefektetőknek, azaz a milliókkal csak csínján rendelkezőknek is csurrant-cseppent az olajpapírokból. Igaz, nem annyi, mint szerették volna, de azért jutott. Ők tulajdonképpen örülhetnek, nem úgy, mint azok, akik a tőzsde száguldásából arra következtettek: venni kell, s az szinte mindegy, hogy mit.

Utóbbiak a szárnyalást követő mélyrepülés láttán nyilván ezerszer elátkozták a napot, amikor részvény vásárlásra adták a fejüket. A medve ugyanis erősen tartotta magát a bikával szemben, s az ünnep előtti áremelkedéssel is jócskán az új csúcsok alatt maradt a börze indexe. Esett a hét elején is, ez persze nem a brókereket aggasztja, nekik sokkal inkább a forgalom a lényeg. A csalódott befektetők viszont most nagy veszteséggel eladnak, s biztosabb helyet keresnek a rossz kihelyezések miatt egyre fogyó pénzüknek. Így viszont újabb csapdába kerülhetnek.

A túl nagy hozamokkal kecsegtető társaságokat javallom nagy ívben elkerülni. Elég csak belekukkantani a híradókba, ahol a vasárnaponként a Parlament előtt tüntető Baumag ingatlanszövetkezet károsultjai rázzák az öklüket. Bár csak néhány százan demonstrálnak, összesen legalább 18 ezer ember várja tavaly október óta, hogy megkapja jogos jussát. Illetve sokan már azzal is megelégednének, ha legalább a befektetett tőkéjüket visszakapnák, egye fene a kamatokat. Bár millió forintoknál már az is szép összegre rúg. Közben újabb ingatlanszövetkezet kért fizetési haladékot, ám a csalók döbbenetesen gátlástalanok. Egy bajai károsult mutatta szerkesztőségünkben: egy ingyenes hirdetési újságban a héten is 20 százalék körüli kamatokkal kecsegtet egy ingatlanszövetkezet.

Nincs tehát mostanság könnyű helyzetben, aki szeretné biztos helyre fektetni a pénzét."

Mijo Creative Commons License 2004.03.09 0 0 topiknyitó

"Bajai Napló
PN Online [2004-03-03]
Új napilap

Baja és térsége napilappal gazdagodik. Március 15-én, a szabad sajtó napján jelenik meg a Bajai Napló különszáma, hogy azután naponta kézbe vehessék a helyi lapot az olvasók.

A megyei napilap, a Petőfi Népe kiadója a szerkesztőkkel, újságírókkal egyetértve döntött úgy, hogy Bács-Kiskun déli részén, a bajai régió 20 településén önálló napilap jelenik meg, melynek összeállításában természetesen a fővárosi és a megyei szerkesztőségek is szerepet vállalnak. Március 15-től tehát a lokálpatriotizmusukról híres bajaiak naponta olvashatják a helyi napilapot, a Bajai Naplót!"

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!