Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2004.04.23 0 0 6
Ha nyitsz egy cukrászdát Bécsben, vagy valahol az EU-ban egy másmilyen vállalkozást indítsz, annyi magyar munkaerőt vihetsz magaddal, amennyit akarsz. Ez egyébként még az Államokra vagy Kanadára is érvényes, csak kevesen tudják.
Előzmény: Törölt nick (3)
cyprus_people Creative Commons License 2004.04.22 0 0 5
Milyen volt a nemzetisége az ügyfélnek?
Előzmény: Mzperx (4)
Mzperx Creative Commons License 2004.03.04 0 0 4
Speciel dolgoztam már bankban és láttam ügyfelet aki olyan balhét csinált mert nem tetszett neki valami, hogy a fiókvezető sírva fakadt. Egy bankal szemben persze nem lehet balhézással mindent elérni de normális helyeken egy önérezteses ügyféllel nem lehet csak úgy packázni. Az EU országok viszonyának pedig pont nem egy bank-ügyfél felállásra kellene hasonlítania és bár a gazdagabb nagyobb EU országok hajlamosak erre a megközelítésre az EU olyan lesz amilyenné a tagországok teszik tehát igenis nem mindegy, hogy a kisebb szegényebb országok most mennyire viseklednek tökösen.
Csurka nem hülye, nagyon is sok mindent tisztán lát csak a maga szélsőséges módján vonja le a konzekvenciákat. Ezt nevezik demagógiának.
A pofára esés rövid távon biztos, hosszú távon viszont ki kaparhatja magának Magyarország a gesztenyét szerintem ez csak a jó politikától és a kis országok összefogásától függ.
Előzmény: Törölt nick (3)
Törölt nick Creative Commons License 2004.03.04 0 0 3
Fenyegess meg egy bankot, hogyha nem ad hitelt, akkor nem hozzá utaltatod a fizudat!
Aztán mondogasd, hogy milyen kemény ellenlépéseket tettél, mert nem hagyod magadat hülyének nézni!
Minek fognak nézni szerinted?

Észre kell venni, hogy akárhogyan köpködik is Csurkát, ezt megjósolta elöre.
Egy TV interjúben mondta, hogy majd figyeljük meg, az EU-s országok hogyan fognak fokozatosan visszatáncolni a mézesmadzagként beígértektöl.
Ez a kormány meg a kampányában mire helyezte a hangsúlyt?
A bécsi cukrászdára, amit most is nyithat magyar maszek, és késöbb sem változik semmi ezügyben.
Illetve annyi, hogy Magyarországról nem vihet magával alkalmazottat.
Lesznek még nagy pofára esések EU ügyekben.

Előzmény: Mzperx (-)
MrJones Creative Commons License 2004.03.04 0 0 2
Hogy 0 lenne a jelentősége?

1. Ez ugye akárhonnan is nézzük, a nagyfejű EU arculcsapása.

2. Végre tán valamiben képesek lesznek összefogni ezek a f*sz kormányok.

"...és nem hiszem, hogy az újonnan jövők tízezrével árasztanának el bennünket."
No, én meg azt nem hiszem.
Evidens, hogy a tagállamok a saját alsóbbrendű melósaikat részesítik előnyben a "keleti", ugyanolyan képzettségű, de olcsóbban kizsákmányolható munkaerőtömeggel szemben. És ez bizony elég nagy szám lehet.

Viszont a saját piacukon már seholsem kellő, de itt még bizony átlag felettinek számító képességekkel rendelkező munkaerejüket viszont szívfájdalom nélkül lenyomnák a torkunkon. Ez persze valószínűleg egy kisebb réteget érint.

Ami miatt ez mégsem olyan jó ötlet (és itt visszautalnék a "nem hiszem, hogy az újonnan jövők tízezrével.."-gondolatodra), hogy a cikk szerint ez persze nem vonatkozik az újonnan csatlakozó országokra. No ebből lesz a kavarc, mert a fenti ábra szerint ide is megpróbál jönni egy nagyobbacska réteg a nálunk rosszabbul álló országokból, ami munkanélküliség szempontjából nem biztos, hogy maga lesz a kéjmámor.

Ami jó az egész munkaösszevissza-vállalósdiban, hogy a bérek a kiegyenlítődés felé fognak tendálni, ami ugye a magyar átlagfizetést az EU-sokkal összehasonlítva a hajjajjdejólenneakárcsakafeleis-kategória...

Előzmény: Törölt nick (1)
Törölt nick Creative Commons License 2004.03.04 0 0 1
Ettől még ez a kormány: 0!
Az intézkedés jelentősége: 0!

0-ra érinti a régi Eu-tagok már itt dolgozó állampolgárait, és nem hiszem, hogy az újonnan jövők tízezrével árasztanának el bennünket.

MrJones Creative Commons License 2004.03.04 0 0 0
Tám0gat0m.
Mzperx Creative Commons License 2004.03.04 0 0 topiknyitó
"A viszonosság elvét alkalmazza Magyország az EU-val szemben

2004. március 3., szerda 23:40

Ugyanazokat a korlátozásokat lépteti életbe Magyarország a jelenlegi EU-s országokból érkező munkavállalókkal szemben, amilyeneket vele szemben követelnek - döntött a kabinet szerdai ülésén. Utolsóként Írország gondolta meg magát, és mégsem nyitotta meg munkaerőpiacát. A csatlakozók összefogtak."

Teljes cikk itt: http://index.hu/eu/0303migra/

Nocsak! Végre egy gerinces külpolitikai lépés?
Egészen elcsodálkoztam rajta. Bár egy két magyar felsővezetői poszt tán zsíros falatnak számíthat egy nyugat-európai számára is azért inkább gesztus értékű az intézkedés én még is fontosnak tartom. Sokat tesz a látszat ellen, hogy Magyarországot bárki hülyének nézheti.
De tényleg, ez most valóbban a gerinc megnyilvánulása a kormány részéről vagy csak én vagyok naív és másról van szó?
Ki mit gondol?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!