Keresés

Részletes keresés

holnap68 Creative Commons License 2019.06.16 0 0 35

Lehet, hogy a válasz kicsit megkésett, de remélem másnak még segíthet. Amit leírtál az szörnyen frusztráló, én is jártam már ebben a cipőben. Egyik magánklinikán nagyon sokat segítettek és tünetmentes lettem teljesen a kezelések végén. Többféle műtéti eljárást kiváltó lézeres kezelésük is van, melyet ugyan sebész végez de nem vágnak föl. Én Pesten, a Szegi Medical-ban voltam, itt írnak is a hüvelyszárazság kezeléséről. Csak is ajánlani tudom őket, nagyon profik, végtelenül diszkrétek és segítőkészek voltak.

Előzmény: laszlomaria1955 (33)
oszirozsaibolya Creative Commons License 2018.05.23 0 0 34

Pimafucort készítményt használtam, borsavas kúpot, de nekem sem segítettek ezek. Ha ezeket tanácsolták csak szó nélkül meghallgattam. Hormontartalmú készítményt nem használhatok. Nekem a nőgyógyászom ajánlotta (debrecen helyileg) a JUVIA gélt, hormon, parabén, glicerin mentes! Kellemes érzést biztosít, nekem 2-3 napig tartó hidratálást nyújt, nekem ez segít megoldani a száraz hüvely érzését.

 

Magyar a cég, patikákban is kapható, talán ez, segíthet.

 

 www.fempharma.hu/termekek/

Előzmény: laszlomaria1955 (33)
laszlomaria1955 Creative Commons License 2018.05.22 0 0 33

szeretnék találni egy olyan készítményt, ami segít a klimaxos égető, viszkető hüvelyszárazságot enyhíteni!

szakrendelésen mindig ugyan azt a tanácsot kapom, már nem is fárasztom magam, ovestin, cikatridina...drágák, és szó szerint ideig-óráig hatnak, utána megint kezdődik előről :( már csak zuhanyozás közben merek pisilni is annyira fáj. a hőhullámokkal már megtanultam küzdeni ... de lassan elveszítem a reményt...

Reikiwagner Creative Commons License 2018.04.02 0 0 32

Szervusztok. 

 

Nagyon sokat segít nektek a reiki módszer, főképpen, ha eredeti, amely a lelki és testi problémákat feloldja. A banyaláz testi és lelki ügy egyaránt. Valaki itt, megemlítette, hogy mellékhatásként mióma alakult ki nála. A Dunavarsányi Reiki Közösség honlapján ebben a menüben olvashattok hiteles eredményekről (a gyógyult levélírók címe is ott van) https://reikidunavarsany.hu/vendegkonyv/ Itt írja egy hölgy, hogy az operálhatatlan mióma is, csoda folytán eltűnt. Szeretettel várunk a reiki klubnapokon, ki lehet próbálni, kaphatsz reiki energiát és még, ha kéred a káros földsugárzásokat is kimérhetem az aurádból. https://reikidunavarsany.hu/reiki-klub/  

eperke72 Creative Commons License 2016.04.17 0 0 31

Sziasztok!

 

Tudtok ajánlani olyan nőgyógyászt, aki profi a klimax kivizsgálásában, kezelésében, és pajzsmirigy vizsgálatokat is elvégez? Mellette kedves, figyel a betegre, de nem csak azért, mert drága a magánrendelése. :) Budapest, Pest megye

 

 

 

 

Törölt nick Creative Commons License 2016.03.27 0 0 30

Sziasztok:)

Tina92 Creative Commons License 2015.12.14 0 0 29

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni kérdőívemhez, mely a változókori panaszokról és azok kezeléséről szól. Elsősorban olyan hölgyek válaszait várom, akiket már érint/érintett ez az életszakasz. Köszönöm segítségeteket!

 

http://goo.gl/forms/bmFG67Tj4B

eperke72 Creative Commons License 2015.11.27 0 0 28

Ohh, te szegény. Nem korai még?

 

Előzmény: Icuska666 (27)
Icuska666 Creative Commons License 2015.11.14 0 0 27

44 eves vagyok 6 honapja menses elmúlt 2 éve változókor. Izzadás hőhullám levertség és néha jéghideg végtagok . Segitség. utállak banyakor

gombóc63 Creative Commons License 2011.11.28 0 0 26

Bár elhalt ez a topic...de hátha jön valaki aki segít:-)))

 

Van itt valaki akinek a klimax állandó fejfájást okozott?

lecki Creative Commons License 2009.03.07 0 0 24

 

Nem irigyellek.

Én 44 éves kormtól pontosan 55 éves koromig voltam klimaxban.

Kaptam Németországban egy hormontapaszt. Azzal jól elvoltam, elmúltak a rossz alvások, az izzadások, az idegfeszültség, az arcvörösödés, höhullámok, de hatására miómám lett.

Ezért aztán abbahagytam, mert totális operációt akartak rajtam végezni.

Gyógyszert nem szedtem, mert mindegyiknek van mellékhatása. Így szenvedtem aztán a 11 évet nagy önuralommal végig.

Előzmény: evike007 (21)
evike007 Creative Commons License 2008.10.21 0 0 23
szia!
Aremifemin nem jó.) aSarapis soya szuper!!nekem bejött semmi bajom néha van egy kisebb vérzés van hogy honapokig semmi!!Remifeminnel vigyázni kell annak aki Xanaxot szed nem jÓ!!!!ÜT!!
A Sarapis soyába:vöröslóhere,soyababkivonat,méhpempő,virégpor...nagyon szuper!!
sajnios itthon nem igen kapni már nekem is Bécsből hozzák az ára is borsos majd 30 euró 60 szemért!De nekem már napi egy is elég!!2 hóbapig kell a napi kettő de aztán.))
tényleg nagyon jó!!
Előzmény: Törölt nick (22)
evike007 Creative Commons License 2008.05.08 0 0 21
sziasztok!
Én most léptem be kb 3 honapja a banyalázba.)igaz csak most jöttünk rá mia za oka a magasabb vérnyomásnak,rossz alvásnak stb !most szedem második hete a Remifemint plust ,de még annyi jót nem tudok leirni róla!a legnagyobb problémám hogy van olyan nap hogy olyan görcsösen feszült vagyok hogy szétrobbanok a fejem bizsereg ,gynege vagyok !Viszont van olyan pl a tegnap !Szuperrul éreztem egésznap magam!valamit ajánlani tudtok erre az ideg feszültségre,mert kikészitem már a családom:((vagy reméllhetőleg a Remifemin rendbe hozza??vagy térjek át erre a szójás készitményre?,Ez az idegbaj zavar a legjobban:((
elmarci Creative Commons License 2007.04.20 0 0 19
Sziasztok!
A Remifeminnel kezdtem, egy darabig nekem is jó volt, de amikor szünetet kellett tartanom (bizonytalanná tette az emésztésem) a Szójavit Fortet ajánlotta a gyógyszerésznő, azóta azt szedem 2 éve. Ha elfelejtem beszedni, akkor elönt a banyaláz. A teák közül a Lady Klimaxra szavazok. Járok úszni, nem engedem, hogy pótszerek határozzák meg a hangulatomat, mint a Xanax. Részemről ennyi.
n0ri Creative Commons License 2004.12.22 0 0 18
Áthoztam ide a topikot, hátha itt több sorstárssal találkozhatok.
Qqberci Creative Commons License 2004.05.04 0 0 17
Ralinak igaza van, nekem is van egy jókarban lévő ötvenes (nem merem leírni, mert kapot a fejemre a parvisnyéllel...)... Szóval túljutsz rajta és minden megy tovább, mint régen.
Előzmény: n0ri (14)
Opi Creative Commons License 2004.05.04 0 0 16
háát... családi infók szerint szúrós gyöngyajakfű tea ajánlott. :)
Előzmény: n0ri (12)
csupaszabo Creative Commons License 2004.05.04 0 0 15
Az én banyalázamra a REMIFEMIN tabletta nagyon jó volt. Azóta ha egyszer-egyszer úgy érzem, hogy elönt a hő, csak bekapok 1 szemet ebből a csodabogyóból és mindjárt jobban vagyok.
n0ri Creative Commons License 2004.04.12 0 0 14
Kedves testvérem!

Ez én lettem volna, illetve egy hasonló cipőben járó barátnőm. Igen jónak tartom, egyrészt a velünk kapcsolatos előitéletek és szenvedő lelkünk közötti ellentét jellemzésére, meg aztán van benne némi önirónia is!

Előzmény: csacsener (lány) (13)
csacsener (lány) Creative Commons License 2004.04.12 0 0 13
de testvérek!

ilyen címmelmár csak azért se indítanék topic-ot hogy ne röhögjenek a hapsik (bár, lehet,h. nem is olvassák, az a leg-valószínűbb)

ki tanálta ki eztet az - egyébként találó de azért nőkre nézve mégiscsak bántó - címet ide, e?

n0ri Creative Commons License 2004.03.05 0 0 12
Szedtem hormont sokáig, 49 éves koromtól egy műtét következtében. Az utóbbi időben elkezdett ugrálni a vérnyomásom, ezért abba kellett hagyni. A hőhullámok nem elviselhetetlenek, legfeljebb a család néz csodálkozva, amikor hirtelen kombinéra vetkőzöm. A Xanax nekem is bevált és hálistennek nem sűrűn van rá szükségem. Éppen, mert nem elviselhetetlenek a tünetek, szeretném gyógyszer nélkül, mondjuk gyógyteákkal megoldani ezt a gondot. Nemrég akadtam ki, még nem is vagyok igazán beteg, de előfordul, hogy 5-6 tablettát beveszek egy nap, enyhe vérnyomáscsökkentő, vesevédő, derékfájás enyhitő stb, szereket. Amit lehet, szeretnék kiváltani természetes anyagokkal és gyógyszert csak akkor, ha tényleg bajom van.

ralinak: nem arról van szó, hogy nem lehet normálisan kezelni a dolgot. Ebben az életkorban vannak olyan tünetek, amitől a nő szenved és a környezet ellenszenvesnek találja, erre utaltam.

Előzmény: AliceCsodaországban (10)
Alabárdos Creative Commons License 2004.03.05 0 0 11
Igen, én férfiként próbáltam ecsetelni a dolgokat, Alice viszont teljes tapasztalatát elővezette. Remélem, ezek a rávezetések bizonyára hatni fognak, azonban valóban a környezetet kell elsőrorban lereagálni, s lehetőleg minél kevesebb agressziót alkalmazni. Az orvosi tanácskérést azért mindenképpen javasolom nem elvetni.
Előzmény: AliceCsodaországban (10)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2004.03.05 0 0 10
Szvsz. ha a hőhullámaid nagyon kellemetlenek és megviselnek, akkor menj el nőgyógyászhoz, valamennyicske hormonpótlás biztosan segíthet. Nálam kb. annyiból állt a hőhullám, hogy éjszaka hirtelen átforrósodott felettem a takaró, és egy ideig lerugtam magamról, aztán meg fáztam akkor ujra betakaróztam - de ezt el lehetett viselni. Viszont egyik barátnőmnél sokkal rosszabb volt, elvörösödött az arca és kiverte a verejték időről időre - elhiszem, hogy így nagyon kellemetlen.
Jellemző még erre az időszakra az is, hogy sokkal ingerültebb az illető, ezen viszont sokat segíthet, ha egyrészt elfogadod a korodat és elfogadod, hogy ez egy természetes állapot, másrészt esetleg szedsz valami enyhe nyugtatót pl. (Nálam a Xanax 0,25 nagyon jól bevállt pl.)

Nem érdemes azon agyalni, hogy most másmilyen nő leszel-e egyáltalán nem leszel másmilyen, ha túlvagy ezen a változó koron, akkor utána is ugyanolyan nő leszel, csak sokkal nyugodtabb és kiegyensúlyozottab, nem kell törődni azal, hogy van-e otthon betét vagy tampon, nem kell attól félni, hogy teherbeesel stb...:-) Arra viszint számíts, hogy - mivel a védő ösztrogén már nem termelődik - addig sose hallott betegségeid lesznek, én pl. átmenetileg olyan allergiás lettem valamire, hogy taknyam nyálam, könnyem de még a fülem is folyt... aztán egy Zirtec kúra elmulasztotta volt nincs. No meg arra is számíts, hogy a kilók jobban rádrakódnak, ezt is vagy elfogadod egy ésszerű határig, vagy állandó fogyókúrázásoddal mész a családod idegeire.

Legfontosabb, hogy saját magadat fogadd el így, a többi már sokkal könnyebben fog menni...

Előzmény: n0ri (-)
Alabárdos Creative Commons License 2004.03.05 0 0 9
Szerintem ez egy természetes folyamat, amelyet el kell fogadni, de a körülmények átállításával, életmód változtatással hosszabb kifutási idő érhető el. A klimaxot is mindenki másképp éli meg, szinte testreszabottan. A kézségbeesés csak ront a dolgokon, különösen a "csak azért is" próbálkozás a tudomásul nem vételről. Éppen ezért nem árt elsősorban az orvos tanácsait kikérni!
Előzmény: n0ri (7)
rali Creative Commons License 2004.03.05 0 0 8
Más,más...Fenéket.
Előzmény: n0ri (7)
n0ri Creative Commons License 2004.03.04 0 0 7
persze, lehet rá vigyázni, de azért ez más
Előzmény: rali (6)
rali Creative Commons License 2004.03.04 0 0 6
Tudtommal a nemi szerep nem vész el, ha kicsit is vigyáznak rá.

Van énnekem kéznél egy szakértőm, de épp alszik.

Előzmény: n0ri (5)
n0ri Creative Commons License 2004.03.04 0 0 5
Ez is egy megoldás. Azon gondolkodom mostanában, hogy mindig klimaxos nőként ábrázolták a boszorkányokat, meg a világirodalomban is legtöbbször ők a gonoszok. Pedig csak szenvednek a hangulatváltozásiktól, a nemi szerepük elvesztésétől.
Előzmény: rali (4)
rali Creative Commons License 2004.03.04 0 0 4
Tipp gyanánt: tűrj békességgel.
Előzmény: n0ri (3)
n0ri Creative Commons License 2004.03.04 0 0 3
De akkor mit csináljak?
Előzmény: rali (2)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!