Keresés

Részletes keresés

üzemeltetés Creative Commons License 2009.02.04 0 0 7
Sziasztok!
Szépen összekötegeltem néhány elmúlt évfolyamnyi újságomat. Szívesen felajánlanám valamilyen gyermekintézménynek, vagy hasonló célú adományként. Ha érdekel valakit, kérem jelezze itt, vagy közvetlenül mailen.
Laci bá 5 Creative Commons License 2008.07.23 0 0 6

Szerintem is nagyon jó újság az ÉT!

1982 nyarán az ÉT-ben olvastam azt a cikket az öngyilkos patkányokról, amely elindította a máig sikeresnek tekinthető filoz. elméletem megírását, amely szerintem az emberi önismeret új korszakát hozná el számunkra, ha az önismeret és az önkritika bárkit is komolyabban érdekelne (jobban, mint a lelki és testi onanizálás...)

Előzmény: üzemeltetés (5)
üzemeltetés Creative Commons License 2008.05.26 0 0 5
Az lehet, de az Arany Sas egy szakmai réteg speciális érdeklődését kielégítő lap. Szerintem a legkevésbé sem széles körű ismereteket terjeszt.
Ezzel nem a szakmaiságát vonom kétségbe, hanem az ÉT-nél jól érzékelhető széles körűséget. Az ÉT-ben megjelenő írásokról is található mély szakmai tartalommal megírt tanulmány más, szakosodott lapokban, de ott csak avval a területtel foglalkoznak.
Igazából egy nagyon jó figyelem felkeltő az ÉT. Ha valami részletesebben érdekel utánanézek egy szakkiadványban.
Előzmény: Diótörő (4)
Diótörő Creative Commons License 2008.05.07 0 0 4
Azért az árához képest elég keveset nyújt. Mert pl. az Aranysas nevű repülős magazin kétszer annyiért sokkal többször annyit ad.A legtöbbet a rövid cikkek érnek, de a nagyobbakat ki kell fogni, mert sokszor érdektelenek a többség számára. Még szerencse, hogy önki boltokban bele lehet lapozni, így nem veszem meg, ha nem találok benne több jó cikket.
Előzmény: üzemeltetés (3)
üzemeltetés Creative Commons License 2008.05.07 0 0 3
Kedves Tündi!
Úgy látom, sajnos nem valami pörgős a topik.
Lehet, mindenki az újságot olvassa.
Egyébiránt a lapot nagyon nehéz úgy szerkeszteni, hogy a vájtfülütől az analfabétáig mindenkinek mondjon valamit. Szerintem az egyik legszínvonalasabb lap kis hazánkban, amit a kora is mutat. Több féle érdeklődési kört is érint, inkább tájékoztató jelleggel, mint mélyreható tudományos elemzésekkel. Arra ott vannak a szakterületek spec. kiadványai.
Több évtizedes előfizetéssel a múltamban, mondhatom nem bántam meg a költséget. Mindíg találtam érdekes témát. Hol csillagászati, hol történelmi aktualitásokról írnak, fogyasztható, közérthető nyelven, nem teletűzdelve szakzsargonnal és idegen kifejezésekkel.
üdvgyuri
cyprus_people Creative Commons License 2005.10.09 0 0 2

2005/40.

Tévedés a prágai perzsa termékenységi szobor.

Előzmény: Tündi2003 (-)
Laslow Creative Commons License 2004.03.02 0 0 1
A lap rendben van, akkor is, ha néha semmitmondó cikkek is vannak benne. Tetszik, hogy minden számban van egy több oldalas beszélgetés valamelyik erre érdemes magyar emberrel. Erre rossz példa az idei 6. szám A csodálatos város c. cikke, melyről nem látom mi is akar lenni a mondanivalója, ha egyáltalán van neki. De általában nagyon szeretem ezeket az interjúkat.
Első Polgár Creative Commons License 2004.03.01 0 0 0
en ugy vettem eszre, hogy az itt hozzaszolok legalabb fele kulfoldrol irogat, ugyhogy ne vard azt, hogy az emberek nagyon ismerjek az ujsagot.
szerintem inkabb kezd azzal, hogy bekopizol vagy belinkelesz egy ket cikket, amirol eszmet szeretnel cserelni.
en egyebkent 15 eve olvastam utoljara ET-t, akkor jo volt. de akkor meg csak altalanos iskolaba jartam.
Előzmény: Tündi2003 (-)
Tündi2003 Creative Commons License 2004.02.29 0 0 topiknyitó
Sziasztok!
Rendszeresen olvasom az Élet és tudományt, de sajnos nincs kivel megbeszélnem az ott olvasottakat, az iteni topicok pedig túl speciálisak, 20-30-at is folyton nyomon kellene követnem, annyi a kedvenc témám, és folyton jönnek újak.
Szóval ezért gondoltam, hogy a fent említett hetilap cikkeit egy topicban megbeszélhetnénk - kit mi érdekel, arról és ahhoz hozzászólna.

Először az érdekelne, hogy ti mit szóltok ehhez a laphoz? ELég színvonalasnak érzitek?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!