Keresés

Részletes keresés

break2 Creative Commons License 2004.04.06 0 0 184
... a munkába jutáshoz ...
... a szentmise után ...

Akkor most hetkoznapi vagy vasarnapi apropro kapcsan szuletett az iras? Vagy a munka templomaba jar a szerzo? Koherencia = 1.

Előzmény: Turulmadár (170)
akottyabotko Creative Commons License 2004.04.06 0 0 183
Ki
Jó estét!
Be
Előzmény: Novák Előd (182)
Novák Előd Creative Commons License 2004.04.06 0 0 182
Ha jól megnézitek, nem a hivatalos magyar címer van rajta.

Előzmény: Skalp (13)
Novák Előd Creative Commons License 2004.04.06 0 0 181
A sál gyártásával egy vállakozó keresett meg minket, aki eddig is ezzel foglalkozott. És ne aggódjatok, a Jobbik hosszú távra tervez!

Novák Előd
Jobbik-szervező

Előzmény: Turulmadár (-)
Jo Tunder Creative Commons License 2004.03.27 0 0 179
www.mti.hu, a sál-sapka híreknél.
Előzmény: Jo Tunder (178)
Jo Tunder Creative Commons License 2004.03.27 0 0 178
Gyűjtsünk össze egymillió aláírást azért, hogy hazánk biztonságos csatlakozása érdekében a kormány módosítsa a költségvetést! Az összegyűjtött aláírások számáról tájékoztatjuk a kormányt" - olvasható a szórólapon. A rendezvény idején a sportaréna előterében a Fidesz szimbólumaival ellátott pólókat, sapkákat, valamint nemzeti színű zászlókat árusítottak.
Előzmény: Turulmadár (176)
perelek Creative Commons License 2004.03.27 0 0 177
Tökig nemzeti érzésben. :-)))
Előzmény: Törölt nick (175)
Turulmadár Creative Commons License 2004.03.27 0 0 176
Uhh, ez is jól sikerült darab... :)
Előzmény: Törölt nick (175)
zogu Creative Commons License 2004.03.11 0 0 173
Árulja már el valaki felvilágosult, hol lehet ilyen sálat kapni?
Antisystem Creative Commons License 2004.03.11 0 0 172
"Beteg az az ország, ahol nemzeti jelképeink viselése olyan jog, mint a homoszexualitás vállalása." Mé, milyen legyen, ha nem mindkettő nyiltan vállalható?

ÜdV

Edward Prendick Creative Commons License 2004.03.10 0 0 171
Szerencsétlen balfék. Megbámulják mint az állatkertből szökött majmot és ebből képes kikövetkeztetni azt, hogy üldözik, őt, a nemzet megmentőjét.

Nehéz élete lehet. Olyan mint a hosszú farkú macskának a hintaszékgyárban.

Turulmadár Creative Commons License 2004.03.10 0 0 170
Tibor Jobbik-sálat hord...

Bodnár L. Tibor
Ne féljünk!

2004.03.05 15:00

Általában autóval járok dolgozni. A kabátomon hordom a kitűzőt, a munkahelyemen a fogasra akasztom, így igazán nem is találkozom emberekkel, akik szembesülnének a jelvénnyel.

Ám a minap, mikor ránk zúdult öt centi hó, és az autóm szervizben pihent, a munkába jutáshoz a "sebesen haladó", "kényelmes" tömegközlekedést vettem igénybe. Mivel hideg volt, friss szerzeményemet, a Jobbik logóval ékesített sálat tekertem nyakam köré, szívem fölé helyezve a véleményem a mai politikai helyzetről.

Megdöbbentett az, amivel találkoztam.

Az emberek között járva láttam, ahogy az emberek szeme megakadt a nemzeti szín jelképen, a buszon szúrós tekintettel méregettek, többen bámultak. A liftben a szomszédok, a pénztárnál az ismerősök, a szentmise után a barátok észreveszik, olvassák a feliratot, de rákérdezni, beszélni róla senki nem mer...

Pedig kiváncsiak...

Szívesen megkérdeznék, mi az. Hogyan képzeli a Jobbik? Miért osztja meg a jobboldalt a Jobbik? Ki pénzeli a Jobbikot? Miért uszít a Jobbik?

De nem mernek kérdezni, mert félnek. Ma Magyarországon az emberek félnek kimondani gondolataikat, félnek szóba elegyedni embertársaikkal, félnek felvállalni meggyőződésüket, nemzeti érzelmeiket.
Egy-egy barátom viszont rákérdez: nem félsz? Nem félsz attól, hogy megvernek? Nem félsz attól, hogy kirúgnak?

Nem, attól, hogy megvernek, attól nem félek. Az csak méginkább erősíti elkötelezettségem a nemzeti értékrend iránt. Mert akik érvek helyett az erőszak eszközeihez nyúlnak, azokat az előző, illetve a meg nem váltott rendszer szülte. Hiszen nap mint nap tapasztaljuk, hogy a parlamentben egymásra acsarkodó politikusaink egyike sem hajlandó érdemi vitát folytatni, minden konfliktus gyermeteg gyűlölködéssé fajul.

Senki nincs még a Fideszben sem, aki a Jobbik sokszor hangoztatott tényeire, érvrendszerére érdemben válaszolna, és - ha igaza lenne - lesöpörné a politikai palettáról.

Ám mivel nincs igaza, ezért a puha diktatúra eszköz-rendszerét használja, ellehetetleníti, szélsőséges antiszemitának kiáltja ki a másként gondolkodókat; kitilja a köz- és magánmédiákból, a büszkén hirdetett "kiegyensúlyozott" hírcsatornáról, a pártlappá züllesztett napilapból; ellehetetleníti és gúnyt űz a tisztességes, tényekkel foglalkozó újságírókból, megcsúfolva a demokrácia alapjait.

És hogy félek-e attól, hogy kirúgnak? Nos, bevallom, igen. Attól félek.

Állásinterjú előtt vérző szívvel, magamat árulónak érezve csatolom le kabátomról a kitűzőt, a szekrényből az egyszerű fekete sálat húzom elő, mert ma Magyarországon félnie kell annak, aki másként gondolkodik, félnie kell annak, aki vállalja nemzeti identitását...

Bezzeg, ha fülbevalót hordanék a jobb fülemben, vagy éppen füves cigit szívnék az iskolában...

De ne tegyünk a két dolog közé egyenlőségjelet! Beteg az az ország, ahol nemzeti jelképeink viselése olyan jog, mint a homoszexualitás vállalása. Több, sokkal több annál!

Ezért ne féljünk viselni azokat a jelképeket, amikben hiszünk! Ne engedjük magunkat megfélemlíteni, törekedjünk a párbeszédre. Viseljük jelképeinket, hogy szomszédaink tudják rólunk, hogy kik vagyunk. Hogy azok, akik nemzeti hivatástudatuk ellenére még nem mernek szembeszállni a liberalizmus kártékony térhódításával, azok is nyíltan kimondják, hogy ember-társai vagyunk egymásnak, nem ellenségei.

Viseljük kihívóan identitásunk képét, hogy aki ránéz, és forrong, szemével gyilkolni tudna, gyűlölködni kezd, attól nyíltan meg lehessen kérdezni, vajon az ő eszközei az árkok betemetését szolgálják-e?

Edward Prendick Creative Commons License 2004.03.05 0 0 167
Nem gondolták ezt végig Jobbikék. Mert ugye mi van, ha én egy csóró magyar vagyok és csak részleteiben tudom megvenni a piros-fehér-zöld sálkombinációt?
Azt elmegyek a pirossal tüntetni és mivel hideg van, begyűröm a szentkoronás végét a kabát alá.
Lesz időm megmagyarázni Giorgioék kopasz haverjainak, hogy nem bolsi ügynök vagyok a vörös sálammal, mielőtt pofánvernek?

Azért ez nagy kérdés.
Mint az is, hogy fognak kinézni három sállal a nyakukon. Mert igaz magyar nem szelektálhat a színek között, hordania kell az egész trikolórt, mert különben vagy vörös disznó, vagy fradidrukker, vagy megadta magát. Három sál kell és kész. Igaz magyar ezek szerint az, akinek zsiráfnyaka van? Akkor meg minek a sál az identitás jelzéséhez, egy félméteres nyak egyébként is jól látszik.

toloba Creative Commons License 2004.03.04 0 0 162
És hogy néz ki?
Előzmény: Röné (161)
Röné Creative Commons License 2004.03.04 0 0 161
"nem szimbolikáról van szó, hanem eccerűen pancser vótt a hímzőprogram "alkotója". "

no, azért ekkorákat nem kell hazudni... ha már fikázunk vmit, akkor már nézzünk utána, hogy hogy néz ki máshol is az a kettőskereszt, mert akkorákat esünk pofára, mint Skalp olvtárs! :-)

toloba Creative Commons License 2004.03.04 0 0 160
Kiváló!
Jobbik-gagyi rulez!
Előzmény: Skalp (158)
SaGa Creative Commons License 2004.03.04 0 0 159
Jah, csak óvatosan kell vele bánni. A szimbola és az oleum katasztrofális keveredéséből jött létre, oszt ha az ember rosszul nyúl hozzá, ilyen meghajlott (ha rosszindulatú lennék aszondanám hastáncos, de akkor valaki biztos meg akar majd rugdosni a kereszt meggyalázásáért, pedig én csak konstatálom, amit tettek szegénnyel) kereszteket vizionál...

SaGa

Előzmény: toloba (156)
Skalp Creative Commons License 2004.03.04 0 0 158
Yesss! Tipikus garay-téri rongyosmentalitás: minél kevesebb öltésből megoldani a figurát. Hogy baromi ronda lesz tőle, széttépi az anyagot, az nem számít. Van egy hímző ügyfelem, a zilyen megrendelőket el szokja hajtani, mert ő szart nem csinál. Én meg a hobbygépemre tőle tanultam, mit, hogyan köll csinálni.
Előzmény: toloba (157)
toloba Creative Commons License 2004.03.04 0 0 157
Akkor ez így, hibás, gagyi?
A Jobbik gagyit árul? Na, valakik tényleg meggazdagodni akarhatnak elkötelezett emberek hitén.
Előzmény: Skalp (155)
toloba Creative Commons License 2004.03.04 0 0 156
..." szimbóleumnak"...

Ez ollan mint a petróleum? :))

Előzmény: SaGa (154)
Skalp Creative Commons License 2004.03.04 0 0 155
Kedvesem, nem szimbolikáról van szó, hanem eccerűen pancser vótt a hímzőprogram "alkotója". Nem tudta ugyanis, hogy poláranyagnál kifejezetten szükséges az előhímzés, azaz először futóöltésekkel rögzíteni a kontúrt - kb. 1mm-re a területhízés szélétől - majd a szálirányra 45, illetve 135 fokban, 1,5-2 közötti szálsűrüséggel előhímzünk. Ezt követően lehet csak 5-7 közötti szálsűrüséggel a motívumot hímezni.

Eccerűen elrántotta az anyagot, mert egy átlagos tű 0,5-0,7 mm vastag, ráadásul egy oldalról hímzett, már eleve megroggyant anyagra. Ennek meg az a jelentősége, hogy - szaknyelven szólva - "túrja" maga előtt a tű az anyagot a folyamat során. Ezt úgy lehet elkerülni, hogy több irányból - lehetőleg középről szélfelé - kell a vezérlést megoldani.

Előzmény: Törölt nick (153)
SaGa Creative Commons License 2004.03.04 0 0 154
Mán bocsánat, de a Korona keresztje nem hajlott, csak ferdén áll. Azért a szimbóleumnak sem ártalmas, ha hiteles...

Hozzátenném: a templomunkon a napkorong a kereszttel két szarv között lakik, pont úgy, mint az egyiptomi Hathor fején...

SaGa

Előzmény: Törölt nick (153)
onogur Creative Commons License 2004.03.04 0 0 152
Ügyesen próbálod félrevinni a témát.
Megnyugtatlak, a Gondola moderátora pezsgőt bontana örömében, ha sikerülne engem eltávolítania a fórumokról, ugyanis - finoman kifejezve - nem igazán kedvel.

Ezért is röhejes, amikor olyan kifejezéseket használsz, miszerint kigolyózTUNK. Sejtem, hogy honnét is származhat ez a nevetséges összeesküvés-elmélet, ha bedőlsz neki, az már az egyéni szoc-pol problémád.

Mellesleg vonhatod vissza ezerrel a rágalmaidat, ugyanis sem a MIÉP-nek, sem a Jobbiknak (sőt, még a KISZ-nek sem!) nem voltam tagja.

toloba Creative Commons License 2004.03.04 0 0 151
Lehet, nem szúrta ki eléggé a szemem, de hun lehet ilyet kapni?
Bár kapcának kissé drága...
Előzmény: Törölt nick (145)
SaGa Creative Commons License 2004.03.04 0 0 150
Hümmm....

Ezt a logót vajh Makovecz tervezte nekik, vagy csak simán koppinották. A városunk főterén a katolikus templom bejárata fölött nagyjábó 10 éve díszeleg egy, rézből, vagy 2 m átmérőben. Igaz, azon még nem görbült a kettőskereszt, meg a korong is egyben van....

SaGa

Előzmény: Törölt nick (130)
onogur Creative Commons License 2004.03.04 0 0 149
Hehhehe, ez naggyon jó! :D
Előzmény: toloba (144)
figyelő Creative Commons License 2004.03.04 0 0 147
Mellébeszélés.
Előzmény: polmoderator (146)
polmoderator Creative Commons License 2004.03.04 0 0 146
MTE állásfoglalás

Fontos ugyanakkor az is, hogy az önszabályozás ne vezessen önkorlátozáshoz: gyakran megtörténik például, hogy a fórumok moderátorai - néha a legváratlanabb politikai vagy hatósági szereplők által kilátásba helyezett retorzióktól tartva - túlzottan is szigorúan lépnek fel a fórum felhasználóival szemben, és jogilag kifogásolhatatlan tartalmakat is eltávolítanak. "Mindez az Alkotmány által védett szabad véleménynyilvánítás korlátozása, ami nagyon veszélyes jelenség; ezáltal a demokrácia sérül" - hívta fel a résztvevők figyelmét Simon Éva, az MTE jogi képviselője. Az egyesület etikai kódexe az első változat megjelenése óta részletes ajánlásokat tartalmaz a felhasználói tartalmakhoz kapcsolódó szolgáltatások üzemeltetői számára, ezért az MTE javasolja, hogy az etikai kódex vonatkozó része legyen a témáról folytatott közéleti vita kiindulási alapja.

Előzmény: figyelő (142)
toloba Creative Commons License 2004.03.04 0 0 144
Off
Onogurtól tudom...
On
Előzmény: mpd (137)
Törölt nick Creative Commons License 2004.03.04 0 0 143
Szerintem sem lenne érdemes e nemes témát holmi személyeskedésekkel tönkretenni:-)
Előzmény: polmoderator (141)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!