Az biztos, hogy a népszámlálásokon sok szlovákiai, ukrajnai, romániai, szerbiai cigány nemcsak magyar anyanyelvűnek, hanem magyarnak vallja magát. (Akárcsak Magyarországon.)
Na ja, a hazaiak is bevallaljak a magyar (vagy barmilyen mas) identitast es meg magyarul is megszolalnak addig a 10 percig amig felmarkoljak a segelyt... Ez azert meg korantsem jogalap a befogadasukra. Kulonben is: Ha jol tudom es latom, igy is joval tobb van beloluk a kelletenel, szoval a kulfoldiek idecsoditese helyett inkabb a hazaikak exportalasan kellene gondolkodni.... csak tamogatni es hagyni kimenni oket oda ahol meg tobb segely kapnak.
No és nem ők kezdték,csoportos rablással és garázdálkodással?És miért kellett "szegényeknek" megrugdosni az ellenállást nem tanúsító 40 kilós eladónőket?
Békés demonstráció a szlovák nagykövetség előtt 2004. február 29. 9:31
MNO
Az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) hétfőn békés demonstrációt szervez a Szlovák Köztársaság nagykövetsége előtt – tudta meg a WestelPress.
Az Önkormányzat ezzel szeretné felhívni a magyar és a szlovák közvélemény figyelmét a szlovákiai cigányság tarthatatlan helyzetére. A békés demonstráció hétfőn, délelőtt negyed 11-kor kezdődik.
Szociális menekülteket a Genfi Konvenció értelmében nem kötelességünk befogadni. És az ország jelenlegi gazdasági helyzetében ezt nem is javasolnám.
Akkor azonban, ha üldöztetésben van részük a szlovákiai magyarcigányoknak (akik egyébként, amint egy riportban hallottam, nem cigánynak, hanem magyarnak vallják magukat, cigányul nem is tudnak), szóval ha üldözik őket, mint a zámolyi romákat, akkor minden államnak be kell fogadni őket (a fent említett Genfi Konvenció aláírói közül).
Szóval én befogadom őket, ha üldözöttek. De veletek együtt, a mi közös adóbefizetéseinkből, a magyar kormány Belügyminisztériuma Menekültügyi Hivatalának "igénybe vételével".
Mivel többségükben magyar anyanyelvűekről van szó, tulajdonképpen erkölcsi kötelességünk lenne, ha igényelnék. De inkább valószinű, hogy május 1-e után meg sem állnak Londonig.
Biztosra veszem hogy a felsoroltak már átutaltatták néhány havi fizetésüket az üldözöttek javára, ezenkívül gyógyszert és meleg teát osztogatnak a szlovák barikádokon..:-DDD
Szerintem remek ötlet! Lámpaernyő, acontreizé, 321 meg a többi lilagőzös jogvédő főtoleráns kezdheti, és nekünk fasisztáknak még marad, esküszöm, követem a példájukat!
ELvtársak, itt a nagy lehetőség a száj/billentyűzetkoptatáson kívül a valóságban is bemutatni, mennyire ájultok a másságtól! :-)
Na jó csak vicceltem.)))
Hol van ilyenkor, miért lapít a ballib értelmiség?
Farkasházy Tivadar és a többi ballib közíró, aki a zámolyi romák ügyében Európához fordult, hol vannak?
Fogadjanak be ők személy szerint egy-egy szlovákiai roma családot, vagy támogassanak egy hazait, akkor hitelesek lesznek.