Demonstrációk a kínai elnök budapesti látogatása idején
június 10. 16:21
[MTI]
Demonstrációkat rendez a Kínai Népköztársaság elnökének csütörtökön kezdődött magyarországi látogatása alkalmából a főváros több pontján a Tibetet Segítő Társaság, hogy felhívja a figyelmet a tibetiek emberi jogi helyzetére - közölte a szervezet elnöke budapesti sajtótájékoztatóján.
A társaság az érkezés napjára és péntekre tíz területre kért engedélyt, de csak hét helyszínre kapott, a rendőrség több helyen nem engedélyezte a demonstrációt részben valós, részben valótlan indokokkal - mondta Hendrey Tibor elnök. Hangsúlyozta, hogy mindenképpen jelen lesznek például a tervezett koszorúzás idején a Hősök terén, és a rendőrségi elutasítások miatt bírósághoz fordulnak majd.
Hendrey Tibor elmondta: céljuk az, hogy amerre a kínai elnök megfordul, megjelenjenek mindazok, akik szimpatizálnak a tibeti üggyel. A társaság elnöke közölte, levélben kérték Medgyessy Péter kormányfőt, hogy a tárgyalások során ismételten vesse fel a tibeti emberi jogok kérdéskörét.
A szervezet szerint Tibetben mindennaposak a jogsértések, évtizedek óta "valóságos kulturális genocídium" folyik e területen, a kínai lakosság betelepítése nyomán már hétmillió kínai él ott a 4-5 millió tibetivel szemben, a tibeti buddhista kolostorok és szerzetesek szigorú politikai ellenőrzés alatt állnak, a dalai láma képének tartásáért és a tibeti nemzeti szimbólumok birtoklásáért pedig komoly büntetés jár.
Természetesen véletlen, de természetesen belekeveredtem. Hazafelé jövet leállították a trolit.
Nos, a hatalom őrei (na ná, hogy nem a rend őrei!!)ismét kitettek magukért! Hermetikusan lezárták a Hősök terét a koszorúzás idejére! Szó szerint! Egyik oldalra a trolikat és a helyi buszokat, a másikra meg a távolsági járatokat állították be, szép tömött sorokban. Sem a koszorúzó delegáció nem láthatta Budapest népét, sem Budapest népe a delegáció protokollaktusát. De ez még semmi!
A Tibetet Segítő Társaság transzparenseit sem láthatta volna a címzett, ha kettőt közülük nem emelt volna a buszok fölé
3-3 óriásléggömb. És ekkor, a hatalomőrségből kivált egy civilruhás, nyakkendős alak, nekiesett a léggömböknek. A hatalom őrei meg, akik addig minden eszközzel molesztálták a T.S.T. aktivistáit, most tehetetlnűl tűrték saját, egyszemélyes csőcselékük "agilitását". A pasas (Ha nem tévedek, Keller őméltósága szeme láttára!) átszaladt a túloldalra, a Jugoszláv követség elé, hogy magánítéletét végrehajtsa a másik emelkedett transzparensen is. Addigra azonban már zengett az úttorkolat, hogy "rendőr!" rendőr!" Talán rászólt valamelyik, mert egyszerűen nekiesett a túloldali rendőröknek, akik így kénytelenek voltak megfékezni az ámokfutót. Óh! Csak pár percig volt "rendőri őrizet alatt", mert mire lezajlott a koszorúzás, ismét vidáman grasszált pajtásai között.
Szóval, csőcselék ide, csőcselék oda, a Gesztenyés kerti ítélet után ismét bebizonyosodott, hogy a hatalom fegyverben áll a civil lakossággal szemben.
Kokárdaszakértők figyelem!
Mi a véleményetek arról, hogy le kellene állítani a koszorúzási ünnepségeket?
Ha a protokoll úgysem a népnek szól, nem lenne olcsóbb, egyszerűbb és galibamentesebb, ha a hatalom birtokosai szép csendben, zárt ajtók mögött gyémántokkal ékesített babérral koszorúznák meg egymást?
Az igazság félúton van! Valóban láthatott a topicnyitó tuján vagy buszon gumibotos mukikat. Azok viszont nem ellenőrök, hanem ugyanolyan securitisek, mint amelyek a metrón is cirkálnak. Ők az ellenőrökkel járnak, de nem kérnek jegyet, csak a notórius bliccelő (nincs jegye, nem fizet, nem ad meg adatokat) leszállításában segédkeznek szükség szerint. A BKV új akciója ez a bliccelés visszaszorítására, több újság is írt róla.
Egyébként Berlinben az S-Bahn biztonsági szolgálata jogosult a jegyek ellenőrzésére, na ott én is néztem, mikor a securitisek jöttek, hogy "jegyeketbérleteket" - aztán az ottani haverok mondták, hogy ez is feladatuk közé tartozik. Párizsban meg az RER egyik megállójában az ellenőröket kutyás kommandósok is kísérték (1999 júliusában). Lehet persze, hogy ennek valami egyéb kriminális oka is lehetett, de az is érdekes volt...
Én nem tudom elhinni, hogy senki sem jár metróval.
Igaz, én is csak ritkán. Minden kilóméterkőnél ott voltak. Beszéltem is a "közeggel". Ha ma már nincsenek fegyverben, akkor ez csak egy alkalmi "rendezvény" lehetett. Most kezdem pedzeni, hogy volt valami Demszky-buli az Andrássy uton. Arra öltöztették volna talpig gumibotba a BKV-t? Az is meglehet. De akkor nem is lesz egyszeri alkalom. Majd meglátjuk. Holnap megint kinézek.
Ötvenet meghaladó hozzászólásszám. Ez a topic egy vicc. A topicnyitó kivételével senki sem erősítette meg ezt a hülyeséget. Vegyétek már észre, hogy ez egy vicc.
Nem lehet elképzelni olyan esetet vagy helyzetet, hogy a BKV ellenőröket felfegyverezzék. Nem is tettek semmi ilyet, csak a topicnyitó tréfájáról van szó.
A jegyellenőrők egyszerűen nem alkalmas emberek arra, hogy kényszerítő eszközt vagy fegyvert bízzanak rájuk. Még csak pont az kéne, hogy pszichopatákat gumibottal lássanak el, és úgy szabadítsák rá az emberekre.
/"...Nem lenne egyszerűbb, ha megvennéd a bérletedet te is?..."/
Ez a válasz jellemző! Támadni, ha indokolni képtelen vagy. Amiről Te beszélsz, az egészen más.
Én nem magam miatt nyitottam topikot, de ezt már úgysem fogod megérteni soha.
Nesze te ki összeesküvés-elmélet gyártó. Segítek neked. A te kis topic-címed nem más, mint egy 1919-es tanácsköztársasági plakát. Csak nem te is egy vagy a kommancs-szimpik közül?
És szerintem te vagy az egyik gumibotos bkv-s, mégpedig az, aki büszke is a gumibotjára, mert végre erőt érez a markában. Érzi, hogy bárkit elintézhet, még a törvény is mögötte áll. Ugye te is ilyen vagy?
No, azért az általam említett "három roma csávó" szerény becslésem szerint szumma kb. 400 kg-ot nyomott, és valószínűleg már mindegyikük ült súlyos testisértés miatt. Szóval szívesen megnéztem volna egy összecsapást közöttük és egy gumibotos BKV-ellenőr komandó között. Egy kis ingyen pankráció... :--)))
Amikor a hatalom rászabadítja a társadalomra a devianciát és képtelen megvédeni a normális társadalmat a deviáns elemektől, akkor szokta felfegyverezni saját híveit. Ez a jelenség csupán azt jelzi, hogy a hatalom már képtelen visszaparancsolni a kiszabadított szellemet a palackba.
A jelenség a kétszínű "liberalizmus" tehetlenségi arroganciájának bizonyítéka. Magyarországon száz év alatt kétszer fordult elő szűk elitcsapat felfegyverzése a polgárok ellen. Még a hamis történelemből is illene tudni a következményeket.
/"...Nem lehet, hogy az UV-lámpájukat nézted mini-gumibotnak? :--) ..."/
Ki van zárva! Nem volt nyitva a sliccük és nőknek is csüngött az oldalukon.
/"...az olyan kis csicskák, akik képesek BKV-ellenőrnek állni, oda sem mennek a 'három roma csávó'-hoz, sokkal szívesebben terrorizálnak bliccelő középiskolás kölyköket..."/
Aszem, az olyan kis csicskák inkább rendőrnek mennek, akik kísérgetik a hazánkba érkezett fejeseket, adják a protokollt és a valódi bűnözőket hivatalból messze elkerülik.
Ezek a verőlegények kilóra is többet nyomhatnak, mint kisfizetésű rendőrtársaik. Dehát mit tegyenek szegények, ha egyszer a Munkásörséget leszavazta az ország? Verekedni meg mégis csak kell valahogy! Nem? A basaballütőre meg nem mindig sikerűl ráfogni sem a hivatalos verekedést, sem a szükséges önvédelmet.
/"...Szerinted az, hogy gumibotot adnak az ellenőröknek feljogosítja őket az agyba-főbe verésre ha pusztán vki nem vesz jegyet?:))) .."/
Bocs! Ha valóban azt sem tuggyák mire való és hogyan kell használni egy gumibotot, és tényleg csupán dísznek fityeg az oldalukon, akkor tényleg én hülyültem meg, nem ők!
És igazad van! Kellemesebb lehet, mint egy baseballütő!
Miért idegeskedsz? Te nem tudtad, hogy a d209 és demszky seggnyalók, mind mazohisták? Imádják, ha ütik, verik őket. Megszokták már, a lételemükké vált. Imádják ezeket a sokdiplomás, esztétikus úriember bkv-sokat. Dugják a valagukba a gumibotot, kivánom nekik! :-)
Ez most komoly vagy csak valami agyament szivatás? Nem lehet, hogy az UV-lámpájukat nézted mini-gumibotnak? :--)
Egyébként, ha tényleg hordanak is gumibotot a BKV-ellenőrök - amit erősen kétlek - azzal sem jutnak messzebbre, mint nélküle. Pl. a múltkor az a három roma csávó a 6-os villamoson a gumibotos ellenőröknek sem fogja igazolni magát, legfeljebb tövig beléjük verik a gumibotjukat, hogy valami élvezet is jusson szegény ellenőröknek. De e miatt sem kell aggódnotok, mert az olyan kis csicskák, akik képesek BKV-ellenőrnek állni, oda sem mennek a 'három roma csávó'-hoz, sokkal szívesebben terrorizálnak bliccelő középiskolás kölyköket...
"akkor nem látom be, hogy egy szegény diákot, akinek mindössze annyi a bűne, hogy néha nem képes kifizetni a menetjegy árát (Na, jó! esetleg tényleg bliccel!), miért kellene a hatalom és egyes fórumlakók szerint a jövőben, agyba-főbe veretni."
Szerinted az, hogy gumibotot adnak az ellenőröknek feljogosítja őket az agyba-főbe verésre ha pusztán vki nem vesz jegyet?:)))
Nem vagy Te ennyire buta. A felsoroltak megtámadása nagyobb büntetést von maga után, mert közfeladatot látnak el. A törvény a védelmükről gondoskodik, nem pedig a támadáshoz ad számukra nagyobb jogosítványt.
Aki pedig lop, az tolvaj. Akár a Tesco-t, akár pedig a BKV-t rövidíti meg.
Elolvastam, kár gúnyolódni. De nem nekem szólt ugyebár.
Akkor is!
/"...."2. közfeladatot ellátó személy:
a) a postai szolgáltató végrehajtó vagy biztonsági szolgálatot ellátó alkalmazottja, a közforgalmú tömegközlekedési eszközt működtető gazdálkodó szervezetnél végrehajtó vagy biztonsági szolgálatot ellátó személy, továbbá a közúti személyszállítási szolgáltatást végző más személy," ..."/
Ezeknek jár fegyver? Mire való akkor a rendőrség? Nem nekik kellene a biztonságot szavatolni? Jegykezelőnek, postásnak, portásnak eddig még soha sem volt szüksége "önvédelmi" fegyverre. Ez csupán a reánkszabadított "liberáltolerancia" speciális "vívmánya".
Tudod, Az IQ mellé elkelne egy kis MQ is a politikában. A szelektív bíráskodás legalább anyira veszélyes, mint az önbíráskodás. Ha egy kéjgyilkosnak a börtönben kijár a simogatás, az asszony meg a színes TV, akkor nem látom be, hogy egy szegény diákot, akinek mindössze annyi a bűne, hogy néha nem képes kifizetni a menetjegy árát (Na, jó! esetleg tényleg bliccel!), miért kellene a hatalom és egyes fórumlakók szerint a jövőben, agyba-főbe veretni.
/"...Zagyvaúr, miért ír össze-vissza hülyeségeket? Én mindegyiknek sokkolós gomibotot adnák!..."/
Mert ez a fajta "demokrácia" több, mint hülyeség!
Nem baj az Úriszék, ha te ülsz benne?
Nem baj a Dézsma, ha téged illet?
Nem baj a Bot, ha a te kezedben van?
Vagy nem te élvezed e többévszázaddal ezelőtt divatos rendet, csak úgy magában tetszik neked az egész? Az viszont már nem reám, hanem a kezelőorvosodra tartozik. Ha meg attól kaptad volna el ezt az önkielégítős politikai betegséget, ház ajánlom, cseréld le őkelmét mihamarabb!
Ezt az Orbán-kormány módosította 98. őszén. Így szól pontosan:
"2. közfeladatot ellátó személy:
a) a postai szolgáltató végrehajtó vagy biztonsági szolgálatot ellátó alkalmazottja, a közforgalmú tömegközlekedési eszközt működtető gazdálkodó szervezetnél végrehajtó vagy biztonsági szolgálatot ellátó személy, továbbá a közúti személyszállítási szolgáltatást végző más személy,"