Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2011.10.18 0 0 7

Figyelem!

 

A Szuperbajnoksághoz hasonlóan a Kézilabda sportág Handball Challenge - Kézilabda játék topicjában indul egy játék Szuperbajnokság szabályaival.

 

Mostmár lehet nevezni a csapatokat.

 

CSak gyertek mindenki:)))

Kézilabda Gála Creative Commons License 2005.04.11 0 0 5
Hány igazolt játékos van Magyarországon?
gammapolis Creative Commons License 2004.02.25 0 0 4
Köszi. Gyors voltál.
Előzmény: despota2000 (3)
despota2000 Creative Commons License 2004.02.25 0 0 3
Kiszorítani az ellenfelet

Február 25. és 28. között a Városligeti Műjégpálya ad otthont a B-csoportos jéglabda-világbajnokságnak. A magyar válogatott szövetségi kapitánya a norvég Kjetil Johansen. Téved, ki azt hiszi, deresedő hajú szaktekintélyről van szó, a fiatalember ugyanis mindössze 25 éves.

Ádámfi Attila és társai rengeteget tanultak a norvég kapitánytól (fotó: Czagány Balázs)
"Hétévesen kezdtem bandyzni, nálunk, Skandináviában nemzeti sportnak számít. Körülbelül négyezer igazolt játékos van hazámban, de hol vagyunk Svédországtól, ahol negyvenezer vagy Oroszországtól, ahol kétmillió igazolt bandyjátékos terelgeti a narancssárga labdát. Húszévesen, rendkívül fiatalon kerültem a svéd proficsapatba, a Katrineholmba, négy éve az oroszországi A-csoportos világbajnokságon a norvég válogatott legfiatalabbja voltam" – mutatkozik be a magyar szakvezető.
Kapitánnyá válása sem hétköznapi történet. "Három éve Budapesten élek, az orvosi egyetemre járok. Tavaly megtudtam, hogy a magyar fővárosban is létezik bandy, és egy pillanatig sem tudtam ellenállni. Lementem a Városligetbe, és megkérdeztem, beállhatok-e. Erre néhány hét múlva felkértek, legyek a szövetségi kapitány. Álmomban sem gondoltam, hogy valaha ilyesmivel foglalkozom majd, hogy ilyen fiatalon edző leszek. Ôszintén be kell vallanom, nagyon jólesett a felkérés, nagy megtiszteltetésnek és hatalmas kihívásnak tartom a feladatot."
A játékosok szerint az edző – noha munkájáért nem kap semmiféle juttatást – abszolút profi hozzáállású. Megtehetné, hogy bezuhan a műjégre, nyújtózkodik egyet, majd rögtönöz aznapra valamit, ehelyett mindig felkészülten, rajzokkal, taktikai variációkkal érkezik edzést tartani.
"A magyar játékosok amatőrök, de hihetetlenül lelkesek, öröm velük dolgozni. Jó korcsolyázók, technikai tudásuk is megfelelő. Legnagyobb feladatom az volt, hogy megtanítsam őket "bandys fejjel" gondolkodni, hogy a jégkorongban látott beidegződéseket elfelejtsék. Szemmel látható fejlődésen ment át az együttes, remélem, ezt a vébén is meg tudjuk majd mutatni."

(A sportágról további információk a www.hungarybandy.ini.hu weboldalon találhatók.)

despota2000 Creative Commons License 2004.02.25 0 0 2
Tessék, hátha ez segít:

Már a 13. században is játszottak bandymérkőzést

Február 25. és 28. között a Városligeti Műjégpályán rendezik meg az AstraZeneca B-csoportos világbajnokságot, a magyar válogatott Fehéroroszország, Észtország, Kanada, az Egyesült Államok és Hollandia ellenében kísérli meg elcsípni az A-csoportba való feljutást jelentő első helyet, ami korántsem lesz egyszerű feladat.

Február elején Svédországban a legjobbak – Oroszország, Svédország, Norvégia, Finnország, Kazahsztán – már összemérték erejüket, s a világbajnokságok 1957 óta íródó történetében először nem Szovjetunió, Oroszország vagy Svédország, hanem Finnország nyert). Egyszerű összeadással megállapítható: mindössze tizenegy ország vesz részt az idei küzdelmekben. Azt is gondolhatnánk, gyermekcipőben járó sportágról van szó, de ez csak részben igaz.
A bandy ugyanis egyes források szerint már a 13. században is létezett, 1875-ben lejátszották a világ első mérkőzését is, hol másutt, mint Angliában, ám a szigetországból eredő labdajátékok zömétől eltérően ez a sportág nem indult világhódító útjára.
Állítólag 1875-ben Montrealba látogatott az angol Royal Rifles bandycsapata egy népszerűsítő, bemutató tornára. A kanadaiaknak gondjaik akadtak a furcsán pattogó parafalabdával. Szitkozódtak egy ideig, majd az egyik játékos dühösen előrántotta kését (talán indián vér csörgedezett ereiben…) és kivágott egy szeletet a labdából. Az angolok felsikítottak, de méltatlankodásuk ellenére a mérkőzés folytatódott – immáron koronggal. A sok közül egyik anekdota szerint így született meg a jégkorong, s talán ez a forrófejű mozzanat volt az, amely hosszú évtizedes háttérbe szorulásra kárhoztatta a jéglabdát.
Habár már 1905-ben életre hívták a Budapesti Korcsolyázó Egylet bandyegyesületét, a jégkorong a második világháborúig fokozatosan kiszorította a jéglabdát, így például a magyar szövetség csak 1990-ben alakult meg. A küszöbön álló világbajnokság talán további lendületet ad egy századeleji, azóta elfeledett sportág újjászületésének.

Dope Creative Commons License 2004.02.25 0 0 1
A jégjabdával kapcsolatos eddigi ismereteim a 0-val egyenlők.
Előzmény: gammapolis (-)
gammapolis Creative Commons License 2004.02.25 0 0 0
Nullát én is tudok róla! :-))
gammapolis Creative Commons License 2004.02.25 0 0 topiknyitó
Két vereséggel mutatkozott be a magyar jéglabda válogatott a budapesti B-csoportos bandy világbajnokságon.
2004.02.25 21:51 WP


A Városligetben zajló tornán a mieink a nap első mérkőzésén 3-2-re kaptak ki Észtországtól, majd az esti találkozón az Egyesült Államok súlyos 10-1-es vereséget mért a magyar gárdára. Csütörtökön Kanada lesz válogatottunk ellenfele.


Mi ez a játék? Valaki tud erről többet?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!