Keresés

Részletes keresés

drambuie Creative Commons License 2004.02.26 0 0 11
Nos kedves "Úttalan" levelezőtársam!
Akárhányadikra sem ment át, hogy én még csak a Magyar vándor-t sem óhajtom fikázni, mert ami aljas, kisstílű és ócska arról nem fogok itt veled napokig kvaterkázni. Ami e film mögött van, az társadalmi jelenség. Én azt nem fikázni szeretném, hanem eltűnni látni közéletünkből. Ezért nyitottam a topcsit a politikában. Az általad oly nagyon féltett Filmszemle, amit intésed szerint ne keverjek bele a dologba már nyakig benne van az én általam vázolt dologban.
Vetted ugye a nyitóban leírtakat, hogy kik és milyen finanszírozásban csinálnak itt ma filmet és milyeneket. Ez determinálja a témaválasztást is.
Előzmény: noway (10)
noway Creative Commons License 2004.02.26 0 0 10
Úgy látszik, nem ment át az irónia. Arra próbáltam utalni, hogy a magyar filmgyártást sárba szapulni anélkül, hogy legalább a nyertes filmet (filmeket, mert ugye nem csak játékfilm kategória van) megnéznéd, nem tartozik a megalapozott véleményalkotás kategóriájába. Ha a Magyar Vándort akarod fikázni, arra van szaktopic, de a Filmszemlét nem kéne belekeverni a dologba, főleg hogy még csak díjat sem nyert ott (a Kontroll mondjuk igen). A magyar filmgyártást meg főleg nem.

(Egyébként nem láttam a Másnapot - sajnos nem volt időm mostanában moziba járni, pedig van egypár szemlés film, amit szívesen megnéznék (mondjuk a Magyar Vándor nem tartozik közéjük). Ha lesz időm megnézni, majd írok róla.)

Előzmény: drambuie (9)
drambuie Creative Commons License 2004.02.26 0 0 9
OK! No way of misunderstanding.
Vagyis örülök, hogy most már nem értjük félre egymást.
Sajnos nem láttam a Másnap-ot. Annyira elkedvetlenített a Magyar vándor, hogy letettem a további új termés nézegetéséről. De ha tömörítve elmondod, hogy érdemes-e megnézni és ha igen miért, akkor meggondolom a dolgot.
Előzmény: noway (8)
noway Creative Commons License 2004.02.25 0 0 8
Az én hibám, félreértettem a topiknyitót. Valahogy az jött le belőle, hogy két film alapján mondtál véleményt arról a százról, ami a szemlén szerepelt. De örülök, hogy nem így van.
Mi a véleményed mondjuk a fődíjat nyert filmről (Másnap)?
Előzmény: drambuie (7)
drambuie Creative Commons License 2004.02.25 0 0 7
Összefoglalásod sekélyes. Mondhatni "mily sekély a mélység és mily mély a sekélység.." nálad.
Maradjunk abban, hogy nem akarlak kibillenteni tévhitedből miszerint te érted, amiről szó van. Még szerencse, hogy vannak ilyen tefélék, akik nem csak felvillannak hanem állandóan sütnek mint a világítótorony. Csak a nagy eszed kanóca nehogy elfogyjon a sok világításban.
Előzmény: noway (6)
noway Creative Commons License 2004.02.25 0 0 6
Összefoglalom: láttál egy filmet, ami nem tetszett (esetleg nem értetted? A topiknyitó alapján a szellemi képességeid nem az eget verdesik), és ebből levontad a következtetést, hogy magyar filmgyártás nem létezik. Máskor is ilyen körültekintően szoktál véleményt nyilvánítani, vagy vagy az értelmed ilyen vakuvillanásait kifejezetten a magyar filmművészetnek tartogatod?
Előzmény: drambuie (-)
lolka_bolka Creative Commons License 2004.02.25 0 0 5
hat apam, hogy ha a ket legjobban reklamozott filmet nezted csak meg, es ezek alapjan mondtad a velemenyed, akkor szegenysegi bizonyitvanyt allitottal ki magadrol

Lolka

Előzmény: drambuie (4)
drambuie Creative Commons License 2004.02.25 0 0 4
Spanod? Annak kellene lennem? Inkább ne!!!
Intelektusom olyan amilyen. Mindenesetre Örülök neki, hogy az esetet máris korlátozod kétféle kimenetre:
1) Magas az intellektusom és fitogtatom
2)Zsidózom
???
Szerinted?
Ha érdekel hát kérdezd meg a francos franciákat meg a szarkasztikus ángliusokat! Engem ők ilyen szempontból nem érdekelnek.
Nekem a magyar vándor fáj itt és most.
Egyetértünk-e abban, hogy ez a film nem jópofizás, aminek te próbálod beállítani?
Ennek a filmnek olyan éle van mint a beretva és vágni akartak vele!!!
Szegény Zenthe! Ennyire kellett neki a zsé, hogy azzal a villanásnyi jelenetével idézőjelbe tette mindörökre a Gábor diák-ot?
Nagy baj van itt!
Előzmény: Ace Rodstein (3)
Ace Rodstein Creative Commons License 2004.02.25 0 0 3
Neked is béke Spanom! :)
Gondolom, magas intellektusod megmutatása érdekében köszöntél így, a zsidózás távol áll Tőled.

Szerinted a franciáknak fáj az Asterix?
Vagy az angoloknak a Gyalog-galopp?
Hm?

Előzmény: drambuie (2)
drambuie Creative Commons License 2004.02.25 0 0 2
Salom Haver!
Beírtam, de nem találtam ott semmit, ami megváltoztatná a véleményemet.
(Lényeg az, hogy teneked az interneten mondták meg, hogy milyen a jövő emberideálja. Az, hogy magad elgondolkozz rajta nyilván technikai okok miatt szóba sem jön)
Előzmény: Ace Rodstein (1)
Ace Rodstein Creative Commons License 2004.02.25 0 0 1
OK. vegyél 1 mély levegőt, és írd be szépen a keresőbe, hogy "magyar vándor".

(milyden szerencse, hogy nem te mondod meg, milyen a jövő emberideálja. naddefekt lenne)

Előzmény: drambuie (-)
uke Creative Commons License 2004.02.25 0 0 0
[A hivatkozott kép már nem található meg a tar.hu-n]
Előzmény: drambuie (-)
drambuie Creative Commons License 2004.02.25 0 0 topiknyitó
Régen szerettem a magyar filmeket. Akkor még nem húzódott keresztül a magyar állampolgársággal rendelkező tömegen egy lövészárok, amelynek főleg az egyik oldalásról fékevesztett gyűlölettel történik a puffogtatás.
Ma úgy gondolom, hogy szívesebben nézem az amerikai szart mint bármit, amire azt mondják egyesek, hogy magyar film. Magyar filmgyártás ma nem létezik!!!

Ezt az Andy Wajna, Koltay Róbert produkciók Zimmer Ferik, Meseautók stb. szinvonalán mértem le korábban. Nemrégiben azonban lezajlott nálunk itt egy "filmszemle". Gondoltam adok egy újabb esélyt a hazai filmeseknek, s megnézek egyet-kettőt a termésből. Bár ne tettem volna.

Elsőként a Kontrollt néztem meg. Az amúgy nem túl érdekfeszítő sőt imitt-amott hihetetlen történetnek semmi köze sincs Magyarországhoz. Ezt még külön hangsúlyozta is az elején a BKV vezér. Jó az nekünk, ha a realitással még csak köszönő viszonyban sem lévő internacionális generálszafttal lecsurgatott cuccokkal traktálnak bennünket? Egy normális karakter nem volt benne. Szóval a jövő emberideálja a félig az alvilág mocskába süllyedt lecsúszott, idegbeteg értelmiségi?

A Kontroll még valahogy tolerálható is lett volna, de a másik film, amit láttam - és csak a díjazott kiemelt filmeket néztem - az már igazi lövészárok film volt. Címe: Magyar vándor. Ez minden idők Kárpát medencei filmgyártásának legnagyobb szarkupaca. Nem is tudom, hogy miért nem hagytam ott a mozit azonnal. Képtelen vagyok megérteni, hogy merészkedhet a finanszírozó, forgatókönyvíró, rendező és színjátszó balliberális stáb ekkora adag szemtelenségre. Könyörgöm ez a stáb is itt él Magyarországon, magyarok között. Csak úgy érzik jól magukat ha beszarnak a saját fészkükbe. Egyszer azt mondta Landeszmann György rabbi, hogy ha a magyar kultúráról leemelnék a zsidó kultúrát, akkor itt csak a bőgatya meg a csikós-gulasch-fokos maradna. Ez a film lenne hát az említett nagybecsű kultúra egyik gyöngyszeme? Hát ezt nyugodtan leemelhetnék rólunk. Az én meglátásom, amelyet ez a film is messzemenően megerősített, az, hogy ha a magyarság kihúzná az általa eddig biztosított konzolt az említett kultúrkör alól, akkor azok csobbannának egyet a lejjebb kavargó fekáliában, s akkor kb. a helyükön lennének.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!