Keresés

Részletes keresés

Ezentúl söjtöri vagyok Creative Commons License 2004.04.13 0 0 78
ha bebaszott romák randalíroznak, az nem roma lázadás - hanem bűncselekmény.
Előzmény: YaMo (77)
YaMo Creative Commons License 2004.04.13 0 0 77

http://index.hu/politika/bulvar/tomeg0413/

Lövésekkel oszlatták a tömeget Kiskunhalason

Index
2004. április 13., kedd 16:05

Egymással verekedő romák támadtak a rendőrökre Kiskunhalason hétfőn. Botokkal és kaszákkal estek neki a járőrkocsinak. A rendőrök és határőrök figyelmeztető lövést adtak le, és elmenekültek a helyszínről. Az ügyészség hivatalból elrendelte a nyomozást.

Csoportosan, felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak vádjával kedden rendeltük el a nyomozást, nyilatkozta az Indexnek Szabó Ferenc, a Bács-Kiskun megyei főügyész helyettese.

Verekedés tört ki

Levegőbe leadott pisztolylövésekkel tudták csak feloszlatni a feldühödött tömeget a rendőrök Kiskunhalason, adta hírül a HavariaPress. Az alföldi város egyik romatelepére hétfőn délután riasztották a rendőröket, miután verekedés tört ki a telep több ittas lakója között.

Amikor megérkezett a telepre a járőrkocsi - melyben a hírügynökség információi szerint két rendőr és egy határőr volt -, a verekedő tömeg dühe ellenük fordult, s a dühöngők különböző eszközökkel estek a kocsinak. A rendőrök végül csak az erősítés megérkezését követően tudták lefegyverezni a féktelen tömeget.

Sikerült kimenekülniük

A cigánytelep lakói botokkal és kaszákkal estek neki a járőrkocsinak, sőt kövekkel is megdobálták azt. Mivel a rendőrök veszélyben érezték magukat, összesen nyolc lövést adtak le a levegőbe. A lövéseket követően az alaposan helybenhagyott rendőrautóval sikerült kimenekülniük a területről, majd erősítést kértek.

Végül a Kiskunhalasi Határőr Igazgatóságtól küldött erősítés segítségével tudták megfékezni a tömeget, és hét embert állítottak elő. Az ügyben a további eljárást a Bács-Kiskun Megyei Ügyészségi Nyomozóhivatal folytatja le, csoportosan, felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt.

A főügyész helyettese szerint Bács-Kiskunban sem gyakoribbak a romák és rendőrök konfliktusa, mint máshol az országban. Az utolsó nagyobb incidensre Kunszentmiklóson került sor, ahol ötven roma csapott össze a rendőrökkel.

Tzp Creative Commons License 2004.02.29 0 0 75
"Államalkotó nép a cigány"

Meg tulajdonkeppen nemzetalkoto is.

Előzmény: acontrecourant (72)
vízöntőő Creative Commons License 2004.02.29 0 0 74
" költözz el tőlük. Vagy hallgass."

Akkor is ha én itt születtem, ök meg most tódultak ide?

Előzmény: acontrecourant (58)
Röné Creative Commons License 2004.02.29 0 0 73
Te biztosan tudod, hogy az Einsatzgruppe minden tagja népirtást követett el?

Igen? Legközelebb hozzád fordulok tanácsért, téged követlek, Mester, lévén, ha ezt be tudod bizonyítani, akkor te vagy a Mindenttudó Mindenható... :-)))

Előzmény: acontrecourant (69)
acontrecourant Creative Commons License 2004.02.29 0 0 72
Államalkotó nép a cigány (pl a magyar kisebbségi törvény szerint).
Előzmény: Törölt nick (57)
acontrecourant Creative Commons License 2004.02.29 0 0 71
Szlovákia már nem csak Szlovákia májustól. Hanem EU.

Közös hazánk, közös szociálpolitikánk: mert szabad lesz a költözés.

Előzmény: Törölt nick (55)
acontrecourant Creative Commons License 2004.02.29 0 0 70
Egyetértünk.
Előzmény: Antisystem (54)
acontrecourant Creative Commons License 2004.02.29 0 0 69
De, az Einsatzgruppe követett el népiratást, hitlerista olvtársam. Az ugyanis egy katonai szervezet, nem pedig egy nép.

Ellentétben a cigánnyal.

Előzmény: Röné (67)
acontrecourant Creative Commons License 2004.02.29 0 0 68
Az a "kis rész", amelyet Magyarországról leválasztottak, és ahol a roma éhséglázadás történt, május 1-től csak relatíve lesz másik ország. Például szabadon lehet innen oda, és onnan ide költözni.

Úgy hívják: Európa.

Előzmény: BALtazár (52)
Röné Creative Commons License 2004.02.29 0 0 67
"Nem "a" cigányok, hanem konkrét emberek követnek el bűncselekményeket. "

Másnak is mondtam ezzel kapcsolatban a véleményemet:
"Nem "az" Einsatzgruppe, hanem konkrét emberek követnek el bűncselekményeket. "

:-D :-P

Előzmény: acontrecourant (66)
acontrecourant Creative Commons License 2004.02.29 0 0 66
Nem "a" cigányok, hanem konkrét emberek követnek el bűncselekményeket.

A VII. kerületben elég gyakran megfordulok. Ott van Horváth Aladár alapítványa is, a Csikágóban.

Előzmény: Törölt nick (65)
Törölt nick Creative Commons License 2004.02.29 0 0 65
Acont
Dehogynem, süket vagy vagy vak, most igérték meg a "poutrik"( Karinthy) felszámolását.Köztük laksz, ugyan hol a fenében? Gyere csak el a VII kerületbe, és aztán járjon a szád, itt szúrták le a házban a cigányok egymást, valamit a háztetőről szedték le az aktuális cigány betörőt és gyilkost.
Előzmény: acontrecourant (61)
acontrecourant Creative Commons License 2004.02.29 0 0 64
Teleki (nem a gróf, hanem a nagykanizsai MSzP-s államtitkár) hazudott.

Bárcsak igazat mondott volna!

Előzmény: Alexander the Great (36)
acontrecourant Creative Commons License 2004.02.29 0 0 63
Ki építette a Kalocsa melletti cigánytelepet? Az SzDSz-es polgármester?

Gondolom, Sztojka Kati (SzDSz) nem annyira örült neki.

Előzmény: útlegeázodás (32)
acontrecourant Creative Commons License 2004.02.29 0 0 62
A cigányok ellenben jövevények, akik a mai napig nem tudtak beilleszkedni Európába.

A cigányok nem jobban jövevények, mint a magyarok. És ez az ország pont annyira az övék, mint a magyaroké.

Előzmény: lóvasút (31)
acontrecourant Creative Commons License 2004.02.29 0 0 61
Szeretett kormányod, a Sorszámozott Spiclivel az élén öl milliárdokat abba, hogy vadiúj házakat épít ingyér a cigányoknak, miközben a becsületesn dolgozó magyarokat pedig intézkedéssekkel ellehetleníti és nyomorba dönti.

Csak akkor dícsérd a D-209-est, ha majd megérdemli. Abból, amit beírtál, sajnos egy szó sem igaz.

Előzmény: Törölt nick (27)
Törölt nick Creative Commons License 2004.02.29 0 0 60
Phallus
Te tényleg ennyire hülye vagy?Én már annak is örülnék, ha az ilyenek min te nem volnának benne a sivár magyar pentaton kultúrában, hát még Bartók, Liszt, Kodály, Farkas Ferenc,Szokolay vagy Erkel hogy örülne...
De télleg, állítsátok már le ezt a beteges magyar ellenes feelinget, aminek szánalmasságán csak röhögni lehet.A magyar,mint szar... mi a fenének nem mégy el egy sokszínű helyre, mondjuk Szomáliába? Éppen terád várnak, meg a multikulturádra.
Előzmény: phallus impudicus (20)
acontrecourant Creative Commons License 2004.02.29 0 0 59
Ha valaki nálam jobban ismeri a Heves megyei cigányokat, akkor festi magát.

Egyébként nem a Rózsadombról beszélek, hanem a mediterrán jellegű VIII. kerületből, a Józsefvárosból.

:)

Előzmény: Széllovas Tomika (19)
acontrecourant Creative Commons License 2004.02.29 0 0 58
Ha ennyire szereted a cigányokat akkor költözzél közéjük. Ha nem akkor meg hallgass.

Hozzájuk költözni nem kell, itt vagyok közöttük.

Ha ennyire nem szereted a cigányokat, költözz el tőlük. Vagy hallgass.

Előzmény: Törölt nick (18)
Törölt nick Creative Commons License 2004.02.29 0 0 57
Acont
Nem államalkotó nép, ugyanúgy mint a zsidók sem, a te nagy bánatodra természetesen...
Előzmény: acontrecourant (14)
Tzp Creative Commons License 2004.02.27 0 0 56
Bizony, bizony. Ha csak kicsiket is, de mi suthetjuk itt is egy kicsit a magunk pecsenyejet.
Előzmény: Törölt nick (55)
Törölt nick Creative Commons License 2004.02.27 0 0 55
Vessetek rám követ, de nekem nagyon tetszik ez a cigánybalhé. Szurkolok nekik.
Ha már külön államról beszélünk, előbb-utóbb tutira lesz valami autonómia féléjük K-Szlovákiában, több nem, mert a romáknak eszük ágában sincs leszakadni az eltartóikról. Egyenlőre.
Jobbosként külön tetszik, hogy a tótokat saját fegyverükkel verik összelopkodott országukban.
A romák zöme ott is magyarcigány, magyarul gondolkodik. Ezt csak komoly iskolázottsággal lehetne kiverni a fejükből. Amíg nem kupálódnak ki(kupálják ki őket), addig eszük ágában sincs megtanulni a szlovák nyelvet és visszavenni a szaporodási rátájukból. A K.M.-ben az egyedüli náció aki expanzív a szaporodásban.

Érdekes megfigyelni, hogy a romák a friss nacionálékat nem kedvelik, sőt a megaláztatások folytán egyre mélyül bennük a gyűlölet velük szemben.
Sem a románok, sem a szlovákok, de még a szerbek politikusainak sem sikerült saját népességüket rábírni arra, hogy kerüljék az indok nélküli konfrontációt. Ennek a mga idején meg lesz az eredménye.
Párhuzamként elég csak Koszovóra gondolni.

Antisystem Creative Commons License 2004.02.27 0 0 54
Miért, a magyarság nem egy etnikum?
Tudod, abba még nem halt bele senki, ha a "nemzeti öntudat"-a szenved csorbát, abba meg már igen sokan, ha nem volt kenyerük, fűtésük télen, stb. Másik tészta, ha az etnikai alapon történő üldöztetés elér egy szintet - mint mondjuk a II. VH-ban, akkor már ugyanúgy az életet veszélyezteti, tehát hasonló fellépés is jácchat...

A másik, hogy a valamely etnikumhoz tartozás mindenkinek a veleszületett tulajdonsága, a nincstelen volta meg zömmel a társadalom és állam görénysége.

ÜdV

Előzmény: Röné (53)
Röné Creative Commons License 2004.02.27 0 0 53
Sántííííít a párhuzam!

Szal szerinted mitől létjogosultabb a szociológiai, mint az etnikai alapon való lázadás?

(amúgy érdekes ez az "etnikai alap" felemlegetése, mikor az erdélyi magyarokról van szó. na, mind1, biztos én nem vagyok elég liberális)

Előzmény: Antisystem (51)
BALtazár Creative Commons License 2004.02.27 0 0 52
Magyarországtól 1920 június 4.-én már leválasztottak "egy kis részt", azon a területen létrejöhet egy önálló cigány állam. Vagy nem épp ott történt ez a kis incidens?
Ha elegünk van ebből a problémából, és a baloldali kormányból, 2006-ban válasszuk meg Csúrkát! Ő haza kűldi őket Indiába, és ezzel nem lesz több gond.
Antisystem Creative Commons License 2004.02.27 0 0 51
Szerintem meg az inditék a baromira nem mindegy...tudod, ahogy a nyereségvágyból elkövetett emberölés és a véletlen baleset között is "csupán" az inditék különbözik.

ÜdV

Előzmény: Röné (50)
Röné Creative Commons License 2004.02.26 0 0 50
És? Közös vonása, hogy "lázadjon", akinek nem jó.
Előzmény: Antisystem (49)
Antisystem Creative Commons License 2004.02.26 0 0 49
Hogyne: elleneztem én is, amit Bayer Zsolt előadott.
Az ugyanis etnikai alapú történet volt, ez meg itten szociális alapú...

ÜdV

Előzmény: Röné (48)
Röné Creative Commons License 2004.02.26 0 0 48
Érdekes, amit írsz, elmondanád, neked mi volt az álláspontod, amikor Bayer "cselekvésre" "lázította" az erdélyieket a baszk, ír "példákkal"? Volt itt nagy ballib hőbörgés, biztos emlékszel rá.
Előzmény: Antisystem (45)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!