Hú, ez frusztráló élménynek hangzik! Nehéz megbirkózni a megbízhatatlan szolgáltatásokkal, különösen, ha javításról van szó. Örülök, hogy a végén rájöttél!
Nálam ez történt: Online keresés után bukkantam erre a szervízre. Megírtam, hogy Canon nyomtatómnál B200-as hibakód jelent meg, megkérdeztem e-mailben, hogy tudják-e javítani. A válasz rövid volt: Tudjuk és egyből a címem után érdeklődött. Megbeszéltünk egy időpontot, amire nem jött el, de nem is hívott. Akkor már komolytalannak tartottam és nem foglalkoztam vele. Majd néhány nap után mégis felhívott, hogy jönne a nyomtatót javítani. Kérdeztem telefonban, hogy biztos tudja-e javítani, mert senki más nem vállalta. Határozottan állította, hogy igen ajánlatot is tett, ami a nyomtató új árának 1/3 része volt. Betegségem miatt megint húzódótt a javítás. Aztán én kerestem. Megint megbeszéltünk egy időpontot. Több zavaros hívás érkezett. Először mondott egy időpontot, aztán hívott, hogy kicsit korább jön. Megérkezett. Egy vézna ember volt, dohos és higító szagot árasztott, furán remegett, nem tudtam eldönteni, hogy drogos vagy beteg. Matatott egy darabig a nyomtatónál és egy idő után kijelentette, hogy nem tudja megjavítani, mert valami más is rossz, nem csak a fej. De meg tudja javítani azt is, csak újabb 25 000 Ft lesz a költsége. Mondtam, hogy jó, akkor itt hagyjuk abba, kérdeztem, hogy mivel tartozom. 15 000 Ft-t kért. Nem voltam hajlandó kifizetni, maximum 10 000 Ft-t, de kötötte az ebet a karhoz. Aztán egy idő után – gondolom ez a bevált taktikája – elfogadta és elment. Utólag olvastam nevére keresve, hogy csaló.
Nagyformátumú nyomtató szervizzel kapcsolatos (tanulságos) tapasztalatomat osztanám meg.
Régebbi HP Designjet plotteremhez kerestem szervizt, a google által ajánlott első találat a http://www.plotterszerviz.hu/ oldal volt.
Felvettem a kapcsolatot a céggel, anélkül, hogy utána néztem volna a véleményeknek... A fazon, aki kijött, egy alkoholista csaló, kerüljétek őt nagyívben!
Az ember részeg volt, amikor megérkezett és mint utólag kiderült, úgy távozott, hogy a nyomtatóból egy nagyértékű, jól működő alkatrészt vett ki és helyette egy használt vacakot szerelt be, az eredeti problémával pedig nem foglalkozott. Felvettem a HP-val a kapcsolatot, de nem tudnak segíteni, mert az embernek semmi köze a HP-hoz. Ugyanakkor már több bejelentés is érkezett vele kapcsolatban, hogy a HP nevével visszaélve károsít meg felhasználókat.
Rubinstein Viktor
+36-70-243-2491 info@plotterszerviz.hu
szerviz@rilmex.hu
info@hpszerviz.com
Az alábbi oldalakat találtam, ahol az ő elérhetősége van megadva:
Az ország szervizeit a http://www.szervizajanlo.hu oldalon megyékre és 46 kategóriára osztottuk, ingyenes apróhirdetés is található a honlapunkon.Több, mint 1000 szerviz van jelenleg az adatbázisunkban. Itt biztos megtalálod, amit keresel!
Nálunk ilyesmi nem fordulhat elő, mert a honlapon panaszkönyv van, ami alapján ellenőrizni tudjuk ,hogy hogyan bánnak az ügyfelekkel és mindenki beleírhatja a tapasztalatát.
Üdv:Balázs .......
A napokban elromlott Hewlett Packard márkájú nyomtatónk. Nem szikrázott, nem is robbant szét, csak "amperszagot" kezdett eregetni magából, úgyhogy elvittük az Üllői úti Paranet HP szervízbe, hogy megmondják, javítható-e vagy sem. Garanciánk már nincs rá (3 hete járt le),,,,, n, ezért számítottunk arra, hogy egy bizonyos összeget ki kell fizetnünk a javításért. De ami ezután következett, arra nem voltunk felkészülve...
Történt ugyanis, hogy miután ígéretükkel ellentétben nem telefonáltak nekünk pár nappal később (hétfői napon adtuk le), és se szerdai, se csütörtöki zaklatásunk alkalmával sem tudtak konkrétat mondani, a rákövetkező hétfői napon újra próbálkoztunk (még mindig teljes bizalommal fordulva hozzájuk). Ekkor kiderült, hogy még bele sem néztek. Ez még nem is lenne akkora baj. Kiderült azonban, hogy a javítás költsége egységesen 34.000Ft+ÁFA. Mivel a nyomtatót tavaly 26.000Ft-ért vettük (és mostanra már - mint kifutott termékből - ennyiért kettőt is kapunk), nem értettük, mi is ez az egész, ezért felhívtuk a HP központi számát, ahol hosszas diskurzus után végre kiderült, hogy a beadott cikkeket nem is vizsgálják át, hanem automatice adnak egy újat. Akár csak egy csavart kell benne meghúzni, akár valóban meghalt a gép. Mi még tovább értetlenkedtünk, hogy akkor miért "szervíz" a szervíz neve, és miért nem tudták ezt azonnal közölni velünk (ez esetben nyugodtan vehettünk volna magunk egy újat, valamivel modernebbet, vagy elvihettük volna a HP-t egy igazi szerelőhöz). Ha nem vállalhatnak javítást, teszem azt alkatrészhiány miatt, arról nem ők tehetnek (bár a HP-nak szerintem van akkora neve, hogy erről muszáj lenne gondoskodnia). Az eljárás inkorrektsége miatt viszont hibásak. Családom egyik tagja már második hete nem nyomtathat, ami az ő foglalkozásában elég nagy kiesés. Plusz vártunk meg idegeskedtünk egy sort (na jó, nevettünk is, mert nem tudtuk, mit reagáljunk...).
Arra szeretnék rákérdezni, történt-e Veletek más cégekkel (esetleg pont a HP-val) hasonló, vagy hasonlóan zavaros eset. Jó lenne tanulni belőlük...