Ennyi pénzből gondolkodás nélkül megvennék 1000W-nyi napelemet,és élvezném a hozamát! Ilyen aprócska gépecskék a tengerpartra valók,ahol a belépő szélsebesség 40 km/óra!
6 lapáttal már elég kevés szélmozgás is beindítja. A névleges teljesítmény ugye 300w ami 45km/h szélerősségnél áll rendelkezésre.
Elsőre kicsit nehezem hiszem el hogy folyamatosan lenne ekkora szélerősség, de nyilván egy szélmérővel ezt jobban lehetne tervezni.
a szélgenerátort fel lehet telepíteni az épület tetejére?
inverterrel be lehet táplálni az elektromos hálózatba? vagy inkább azt kérdezném hogy megéri-e? vagy inkább egy akkumulátoros szigetüzemben érdemes gondolkozni?
Remélem van beépített feszültség szabályzója,nehogy túltöltse az akkukat! :) Én a direkt hajtású megoldásokat kedvelem,lehetőleg áttétel nélkül.Esetleg még belefér 1:2,de szigorúan bordásszíjjal! Azt nem kell karbantartani,mint a láncot...És jó a hatásfoka.
Tudtommal régen jegyzői hatáskör volt, de már az építés ügyi hatóság( vagy valami hasonló) az illetékes. És gondolom a lakók,és vagy tulajdonosok engedélye is kell...
Valójában ha az anyagi haszon az elsődleges, akkor felejtős a szélenergia!
Azt ajánlom a szél melett napelemekben is gondolkodjál nálam ez vált be. Egy 100W-os napelem egész évben ellátja az épület világítását és a riasztóberendezést, csak ritkán fordul elő olyan borult idő hogy az akkumlátorok nem kapnak elég töltést
Jelenlegi vilaghelyzetre tekintettel elég volt az emberekből, és a nyüzsgő városokbol
Most vettünk egy tanyát, direkt olyat ahol semmilyen közműnek ne legyek elkötelezve!
"Muszály az nagy úr" cimszoval
Egy hibrid szigetüzemű rendszert tervezek, széllel indulok!
Vertikális erőmübe gondolkozom, most építem kB 1 méter magas a lesz és nem jutok dülöre milyen generátor, motor lenne a megoldás ami hasznosan tudok használni? Ebbe kérném a segítségét.
-állandó mágneses villanymotor léptetővel?
-autogenerátor?
-vagy mi az ami számításba jöhet
Három hete kint vagyunk, és van egy 100ah savas munkaaksi, és egy 1500-3000 inverterem
Három napig el is vagyunk töltés nélkül, bár csak 3 led szalag, telefontöltés meg ilyenek mennek róla de idővel lemerül meg bővíteni is szeretném a fogyasztokat
Tegnap bementünka városba és gondoltam bedobom a kocsiba tölteni az aksit. KB fél órát mentem vele és elég szépen fel is töltötte!
Valahogy érdekel a dolog, ha az autó fél óra alatt feltölti hasznosan, hogyan tudom kivetiteni ezt egy vertikális szigetüzembe használhatóan??
Mind a két tipusra kb ugyanolyan erők hatnak.......elég sok--viharban tonna a mértékegysége. !
Ezért látni annyi állvány,lapáttörést.
De még a távvezetéki oszlopok is megadják magukat.
A levezető hajlékony kábelt meg kell"kopasztani "(a külső köpenytól) ráhagyni egy keveset pluszban , s dugaljat a lenti végére . S havonta ,félévente kitekerni.
Az a tervem, hogy egy szélturbinával egy töltésvezérlőn át akkumulátort töltök, amiről egy stabil 40W-os fogyasztású tavi keringetőszivattyút üzemeltetnék.
Az lenne a kérdésem, hogy ha csak hobbiból, "játszásiból" is, de beruházok egy kínai 5 lapátos, 600-800 W teljesítményűre datált mini szélerőműbe
és teszem azt jól fel is fogatom -mondjuk a kerítéshez a kerten belül-, mi történhet a manapság nem ritka szélviharok közepette?
A kontroller persze nem engedi az akkumulátort túltölteni, de a szélturbina nem fékezi le magát valamilyen saját védelemmel? A lapátok eltörhetnek