Keresés

Részletes keresés

Qohelet Ecclesiastes Creative Commons License 2004.02.25 0 0 41
A beböffenés a tudatos és szervezett háttérnek egy nem kívánt mellékterméke.

Ez a tudatos és szervezett háttér az, amelyiket úgy tudok jellemezni, hogy sunyin vallásellenes. Támogatói itt is leledzenek. Sokan vannak. És vannak, akik nem tudják magukat visszafogni.

Szóval: Undorító. Mindkettő. Az egyik a nyílt ostobaságaiért, a másik pedig a sunyi és alattomos tevékenységeiért. Nekem egykutya mindkettő.

Előzmény: liberálmensevik (40)
liberálmensevik Creative Commons License 2004.02.25 0 0 40
Ha valaki az egyiken felháborodik, tegye azt a másikon is. Vagy nem?

Valahogy így.
Ha meg Barangó belépését a szadeszbe mondjuk Magyar Bálint jelenti be sajtótájékoztatón, akkor nyugodtan lehet mondani, hogy egy zűrös alakot tűz a zászlajára a szadesz.
S ha egyik szoci alelnök (Jánosi?) végigturnézza Barangóval az országot úgy, hogy egyszer sem teszi helyre a fazont, akkor a szocik (is) részt kérnek Barangó 'dicsőségéből'.
Ez ilyen eccerű.

Ráadásul, beleböfenni a mikrofonba akármilyen baromságot azért nem olyan tudatos, szervezett dolog, mint Bencsik náci-nyilas könyvkiadása ill. terjesztése.
Az utóbbi meggondoltabb cselekvés sorozat, Szálasi, Fiala, Marshalkó és a többiek szellemében..

Előzmény: Qohelet Ecclesiastes (39)
Qohelet Ecclesiastes Creative Commons License 2004.02.24 0 0 39
Mindenki megsértődik. A nagyim megsértődött, amikor azt mondták, hogy a zsidók uralják a médiát (ő annak született, csak lelépett az egyházból még gyermekkorban); én megsértődtem, amikor mindig az orrom alá dörgölik, hogy keresztényként mennyire felelősnek kellene éreznem magam a holocaustért, satöbbi. Sértődni lehet. Ha Bencsik/Hegedűs ír, tegye. Ha hülyeséget ír, tegye. Ha Barangó/Landeszmann kijelent, tegye. Ha marhaság, tegye. Ha valaki az egyiken felháborodik, tegye azt a másikon is. Vagy nem?
Előzmény: liberálmensevik (33)
BaSand Creative Commons License 2004.02.24 0 0 38
Kik támogatták az Er-zsé-bet hidat (is) eltorlaszolókat ?

Az SZDSZ Nyilatkozata

Az SZDSZ Ügyvivői Testülete jogosnak tartja a hosszú időn át halogatott, majd előkészítés nélkül bevezetett áremelés elleni országos tiltakozást.

Öt hónapos fennállása alatt a kormány megmutatta, hogy nem tud mit kezdeni gazdaságunk mélyülő válságával. A mai napon bebizonyította, hogy nem tudja kezelni a romló életkörülmények miatti társadalmi tiltakozást. Az erőszakkal való fenyegetőzés megengedhetetlen, csak tárgyalásos megoldás lehetséges. Most már nem csupán a benzin áráról van szó.

Az országnak haladéktalanul felkészült, a lakosság bizalmát megszerezni képes kormányra van szüksége.

Addig is biztosítani kell az élet normális menetét. Felhívjuk a tiltakozó mozgalom résztvevőit, hogy semmiféle provokációnak ne üljenek fel, védjék a rendet és a nyugalmat. Felhívjuk a közellátás, a szállítás és az egészségügy dolgozóit, hogy - mint eddig is tették - biztosítsák a lakosság ellátását.

Felhívunk minden szabad demokrata szervezetet, hogy támogassa a békés tiltakozó mozgalmat, valamint a közellátás és a közrend fenntartását.

Budapest, 1990. október 26., 13 óra 30 perckor

az SZDSZ Ügyvivői Testülete

Előzmény: pernahajder (36)
BaSand Creative Commons License 2004.02.24 0 0 37

Valami ilyesmire gondolhatott az Er-zsé-bet hí-don is.

Előzmény: pernahajder (36)
pernahajder Creative Commons License 2004.02.24 0 0 36
Kösz, hogy lassan mondtad. És mi van azokkal a fasiszta hordákkal, amelyek az SZDSZ bezérletével és nyílt támogatásával 90 ószén mindet hidat lezártak az országban? Mi van azokkal, akik a szirénázó mentőt ott mellettem a hídon (ahol én is tehetetlenül várakoztam) vagy jó negyedórára feltartóztatták? Mi van azzal az asszonnyal, ak akkor a híd lezárása miatt a mentőben meghalt?

Előzmény: Törölt nick (34)
Hy Creative Commons License 2004.02.24 0 0 35
Hülyeség.
Meg erről van már topic.
Előzmény: Luby (-)
Törölt nick Creative Commons License 2004.02.24 0 0 34
Er-zsé-bet híd.
Tudod, ott a Dunán az V. és az I. kerületet valamint a XI.-et köti össze Budapesten.
Előzmény: pernahajder (30)
liberálmensevik Creative Commons License 2004.02.24 0 0 33
A szabadság éppen hogy jó, felőlem Bencsik annyi ilyen könyvet ad ki, amennyit csak akar.
Ha neki ez a véleménye, az is OK.

Csak akkor nem kell megsértődni, ha a kulturalis tagozat nagyra tartott tagja alapján ítélik meg a tagozatot és az anyapártot..

Előzmény: CLASSFIGHTER (29)
liberálmensevik Creative Commons License 2004.02.24 0 0 32
Tudtommal az angolok a búr háborúban.
Csakhogy Gazdag István a II. vh. kontextusában írt róluk így a Hitlerjugend erényeinek fényezése közelében.
Előzmény: pernahajder (31)
pernahajder Creative Commons License 2004.02.24 0 0 31
"angolszász hordák" - hm.

Nem tudod váletlenül, kik találták fel a koncentrációs tábort, mint olyat?

Előzmény: liberálmensevik (27)
pernahajder Creative Commons License 2004.02.24 0 0 30
Kedves búbűnat,

pontosítanád ezt:

"Ha hidat zárnak le, mert nem hisznek a saját oldalukon lévő belügyminiszternek."

Nem tudom ugyanis, hogy milyen hídlezáró fasisztoid alakokról van szó.

Előzmény: Törölt nick (10)
CLASSFIGHTER Creative Commons License 2004.02.24 0 0 29
Nehéz dolog a szabadság. Főleg a vélemény- és sajtószabadság...
Előzmény: liberálmensevik (27)
TN Creative Commons License 2004.02.24 0 0 28
Azért Szálasinak csak nem.
Butus.
Előzmény: Törölt nick (6)
liberálmensevik Creative Commons License 2004.02.23 0 0 27
Kedves Luby,

a Fidesz valóban nem finnyás arra, hogy valóban náci, nyilas könyvek és cikkek kiadója, terjesztője járta az országot Schmitt Pállal és Pálinkás Józseffel a körútjukon.
Pálinkás egy olimpiai bajnokkal említette együtt Bencsiket, mint új belépőt.

Az Orbán-kormány ennek a kiadónak és könyvesboltnak - Fiala, Marschalkó, Szálasi , Mónus Áron és a többi kerge terjesztőjének - adott örökbe ingatlant az Andrássy úton.
Azoknak, akik most terjesztik újra a nyilas-náci eszméket.

A szoci nómenklatúra - akármilyen gusztustalan és kontraszelektált -, ma már nem a proletárdiktatúra eszméit terjeszti, míg Bencsikék most nácibarátok és hungarista barátok.

No és, ha megkérdőjelezzük azt, hogy a 80-as évektől 90-ig és 2004-ig a szocik irányváltása hiteles lett volna, akkor Orbán Viktor pálfordulását 92-95 között még kevésbé kell hitelesnek látnunk - a matematika aránypárokkal kapcsolatos elveit követve.

Szóval, sehogy sem jó az, ami most van, de aki a lapjában 'angolszász hordákat' emleget, értelmetlenül halálba kergetett budapesti 'várvédő' áldozatokból hősöket akar faragni, a könyvesboltjában pedig a nyilasok eszméit terjeszti, az tudatosabb mai (!) viselkedést követ, mint az, hogy Kovács, MP 15-20 éve mit vallott államról, magántulajdonról.

Mellesleg, profitellenes, kőkomcsi dumákat megen' nem a volt-komcsik mondogatnak, hanem Viktor..

Előzmény: Luby (25)
Luby Creative Commons License 2004.02.23 0 0 25
libnerálmensevik!
Értelek és megértelek. Sőt egy bizonyos nézőpontból igazad is van. A látszat tényleg az, hogy a FIDESz nem finnyás ezekkel a jelenségekkel kapcsolatban. Azt írod, helyesbítve az én megfogalmazásomat, hogy bencsik nem náci, hanem nácibarát. Rendben.Írtam, hogy nekem nem etalon Bencsik.
Csak tudod nehezen értem meg azt, hogy sokaknak a nácizmus és fasizmus, a nyilasok rémtettei hatvan év távlatából is jelenvalónak tünnek; a másik egyáltalán nem finomabb kezű diktatúra borzalmai egy elnéző mosollyal elintézhetők: nem volt mit tenni ,itt volt a SZU!És azok ,akik ( a te szavad necibarát!) nem komcsibarátok voltak, hanem maguk a diktatura vezetői szereplői, azokkal nincs bajotok. Sőt, ma már ott tartunk, hogy 56-ot is kisajátítják azok ,akik lelkesen tapsoltak a megtorló intézkedéseknek. Akik maguk is a megtorló hatalom fegyveresei voltak. Na, és?! Miért nem vagytok olyan felháborodottak és undorkodók akkor, amikor egy ilyen demokratává vedlett pimasz hazudik a hitegethető választóknak. Nem sorolok neveket, te is tudod kikről van szó. Országos, megyei, városi szinten, a bankvilágban, a kormányban, a parlamentben, az élet minden területén. Nem válasz az, hogy megválasztották őket,hidd el bencsiket is megválasztanák.
Tehát jó lenne, ha egyetlen kommunistát, aki valamilyen szinten vezetője, kiszolgálója és haszonélvezője volt a Kádár-rendszernek és minden nácibarátot ki lehetne iktatni a közbeszédből és a közéletből. Üdv.: Luby, aki Gábor
liberálmensevik Creative Commons License 2004.02.22 0 0 23
Kedves Luby, én nem azt írtam, hogy 'náci', hanem, hogy 'nácibarát' - valszeg a pénzt látja abban, hogy kiadja ill. árusítja volt nyilasok és egyéb szélsőjobboldaliak agymenéseit, de még a könyvajánlóban sem említi meg pl. a Marschalkó-Fiala párosról, hogy mindketten hungaristák, elfogult gyűlölködők, Fiala pedig egyenesen egy nyilas lap vezércikkírója volt.

Nem kell nekem összemosnom őket, sajnos Schmitt Pál és Pálinkás József volt okt. min. együtt turnézott a Bandita szervezte vidéki Sajtklubokkal tarkított 'Történelem főuccáján' haknin, Orbán Viktor a hívek figyelmébe és előfizetésre ajánlotta a Demagokratát, s a néhány Elek István-féle halk sóhajtozáson kívül a Fideszből egy hang nem hallatszott arról, hogy efféle náci- és nyilasbarát lapkiadó és könyváruház működtetőjével talán mégsem túl nagy dicsőség együtt haladni azon a bizonyos főuccán...

S ez akkor is ciki, ha Lendvai főcenzor volt, akkor is, ha Megyó nem tud beszélni - sőt akkor is égés Bencsikékkel együtt menetelni, ha a folyók felfelé folynak, a ha 2x2 mégsem 4.

A Fidesz 'arca' az MTI híreken, a HírTV-n, az MN-ben, a HV-ben és a Demokratában 'jön le' - s ebből Demó szinte mindig, az MN sokszor elég gáz, az MTI-n pedgi furán néz ki, hogy Pálinkás József a 100 valahány új belépőből egy olimpiai bajnokot és a Bencsik házaspárt ünnepli meg kiemelten..
Ha még a SajtKlub is beindul megint, akkor a volt komráynfőtanácsadó Tóth Gy., a sajtósok tovább öregbítik a zűrös és kétes hírnevét a pártnak.

Előzmény: Luby (22)
Luby Creative Commons License 2004.02.22 0 0 22
liberálmensevik!
Amennyire kulturemberekhez illő is,szépen közelednek az álláspontjaink. Most már csak egy felvilágosításra lenne szükségem. Azt szeretném tudni ( előre jelzem, hogy nem rajongok Bencsikért,nem a kedvenc újságíróm), hogy milyen megnyilvánulásai teszik őt nácivá? mert vannak teljesen felesleges kitörései, vannak szélsúőséges szövegei, de hogy náci? vagy nálatok a náci jelző megillet mindenkit, akit utáltok? És a másik, most sem tágítottál attól, hogy mindegy ,hogy valaki neokonzervatív, nemzeti liberális, vagy szélsőjobbos-Te nem kis bravurral összemosod őket. )jó, tudom, ez politikai feladat, de nem tiszteséges.) Én még az MsSzP-n belül is nagy különbségeket látok egyes közszereplők között. ( egy Hiller és egy Gyurcsány összehasonlítása legalább akkora különbség, mint Bauer Tamás és Font Sándor
Üdvözöl : Luby, aki Gábor
liberálmensevik Creative Commons License 2004.02.22 0 0 21
A mélymagyar - hígmagyar kb. ugyanazt jelenti, mint Szekfű 'nagymagyar - kismagyar' jelzőpárosa.

A 'nemzeti-polgári oldal' pedig egyelőre egyatábor-egyazászlót jáccik Bencsikékkel, a zsidók-az-okai-mindennek könyvkiadóval, Szálasi, Bárdossy s a többiek hazai apostolaival.
(Attól, hogy a másik oldal 'vérkomcsi' ez még igaz sajnos.)

A minimum jelző a 'mélymagyar', megsértődni sem kellene rajta.

A közös EU-lista egy baromság, ezt szerintem nem sok 'szoclib' nick tagadja, Bencsikék meg nácibarátok, ezt viszont nem sok jobbos nick ismeri el.

Előzmény: Luby (20)
Luby Creative Commons License 2004.02.22 0 0 20
liberálmensevik4
Sejtem, hogy nem ez volt a célod a Babits idézettel, de köszönöm, hogy segítettél. Ebben az összefüggésben a mélymagyar más előjelű, mint a XXI. századi fikázás. És ami a legnagyobb baj, az az, hogy az általam álmagyaroknak nevezett hőzöngőkkel kapcsolatban tapasztalják (akik trikoloros féltéglával döngetik a mellüket és csak ártanak az országnak) és az elkötelezett magyarokkal azonosítják őket.A baloldali média kétségbeesett ,izzadságszagú igyekezete, hogy a nemzeti,polgári oldalt összemossa a szélsőséggel orrfacsaróan büdös most, amikor a nemzeti egység annyira fontos lenne. Nem mindenben, de az alapvető célok és értékek megfogalmazása szükséges. Ennek pedig nem az a módja, hogy egy közös Népfrontos zászló alá hajtsuk egymást és ugyanúgy tövábbra is gyűlölködjünk.A parlementális demokrácia játékszabályait főként itt, Európa ezen a felén, ahol nagy hiátusok vannak a demokratikus empiriákban, a gazdaságban, a civilizációban, tiszteletben kell tartani és napi pártérdekből nem lehet összemosni egy közös Eu-lisstába a három nagy európai eszmeáramlat maygar követőit. ez feleőtlenség és fából vaskarika. Luby, aki Gábor
liberálmensevik Creative Commons License 2004.02.22 0 0 18
Babits Mihály írását is érdemes átböngészni erről.

Nyugat ˇ / ˇ 1939 ˇ / ˇ 1939. 8. szám, részlet

Babits Mihály: KÖNYVRŐL KÖNYVRE

"Így vádolja meg Németh László egész kultúránkat, hogy újabb fejlődésében, mondjuk talán Bessenyei óta, hűtlen lett az igazság ősi szelleméhez, sőt "fölhígította" a magyarságot; "a nemzeti jelleg legmélyebb hordozói" kiestek irányítóinak sorából, s "nagyobbak vagy kisebbek, de felületesebbek" új, "hígmagyar" szellemet tettek itt általánossá, melyben a valódi "mélymagyar" idegenül érzi magát, s érvényesülés híján elsorvad."

Előzmény: Luby (17)
Luby Creative Commons License 2004.02.22 0 0 17
miáker!
Olvass Németh Lászlót és megtudod azt is, hogy milyen értelemben használta ezt a novumot. üdv.: Luby, aki Gábor
Luby Creative Commons License 2004.02.22 0 0 16
búbánat!
Azért annyire nem vagyok bizonytalan magamban, hogy kiváncsi legyek az általad vélt titokra. Sőt, mondhatom , hogy egyre magabiztosabb leszek, mert igazol az idő. Két éve mondtam itt a neten, hogy ,aki nem akar kikecmeregni ebből a szegény, igénytelen létből, az szavazzon az MSzP-re. Igazam volt. maradt a szegény (egyre szegényebb); igénytelem, (egyre igénytelenebb )lét.És erre azt mondják, hogy szavazzunk közös listára. óriási arc kell hozzá!. Luby, aki Gábor
Törölt nick Creative Commons License 2004.02.22 0 0 15
Luby, aki Gábor és nem tudja, hogy valaki e?

Én tudom, de titokban tartom.:-))

Előzmény: Luby (13)
Luby Creative Commons License 2004.02.22 0 0 13
búbánat!
Ha arra a néhány tucat, vagy alig több hőzöngőre gondolsz, akkor nevezd nevén őket és ne keverd bele a negatív jelzőbe a magyar főnevet. Mert ha akarod, ha nem ezzel elismered a magadéhoz HASONLÓ magyarságukat. Találj ki valami olyan jelzőt, melyben nem szerepel a vallás és a nemzet neve. Akkor egyetértünk! Helló: Luby, aki Gábor és nem tudja, hogy valaki e?
priest Creative Commons License 2004.02.22 0 0 12
Szigorúan ellenőrzött vonatok.
Amott is.
Előzmény: Törölt nick (4)
priest Creative Commons License 2004.02.22 0 0 11
Csatlakozom az imént leírtakhoz!

Valakihez.

Én,aki egy Senki.

Előzmény: Törölt nick (10)
Törölt nick Creative Commons License 2004.02.22 0 0 10
Más lenne, ha azokról szólnál, akik a saját mocskos szándékaikat akarják legalizálni túlzott hazafias szólamaikkal

Hát pont azokról van szó.
Például Csurka nemzetveszejtő testvérről, aki a szocializmus ünnepelt írója és nagy-nagy haszonélvezője volt.
Ma pedig mélymagyar szélsőjobbos.
Nekem semmi bajom azokkal, akik magyarságukat hangoztatják.
Azzal van bajom, ha túllihegik.
Ha náci karlendítéssel szurkolnak a focipályán, hangoztatva igaz magyarságukat.
Ha bármely ország zászlóját égetik egy "békés" tüntetésen, spontán, szopogatós cukorkával a szájukban.
Ha hidat zárnak le, mert nem hisznek a saját oldalukon lévő belügyminiszternek.
Nekem ezekkel a magukat mélymagyarnak tartó anarhista fasisztoid alakokkal van bajom.

Hogy megérted-e, az kétes.
(csak hogy a te stílusodat idézzem)

Én, aki Valaki.

Előzmény: Luby (8)
khomeini Creative Commons License 2004.02.21 0 0 9
A mai nap termese meg egy ugyanilyen dolog felmelegitese: a Johan Bela nevenek ujboli bemocskolasara tett kiserlet. Mindez a mai Nepszabadsagban, miutan tavaly vagy tavalyelott pontosan ugyanebben a temaban mar tortent egy pengevaltas, es az ember azt hihette: a tema elult. Sajnos nem...

Luby, en a Te listadra felvennem Nagy Imre nevet is (volt o begyujtesi miniszter is...), meg a jelenlegi kormany csomo tagjat is, akiket a Telekyvel szembeni ervek alapjan ugyancsak nemkivanatossa kene nyilvanitani a magyar kozeletben... Csak hogy konzekvensek legyunk...

Kh.

Előzmény: Luby (-)
Luby Creative Commons License 2004.02.21 0 0 8
búbánat!
Mondd, ha sikerül egy értelmes, hasznos mondatot leírnod, akkor miért szövöd bele ez a mérhetetlenül szemét "mélymagyar" kifejezést?
Legalább Magyarországon ne legyen ciki az, ha valaki büszke magyarságára és azt hangoztatja is. Más lenne, ha azokról szólnál, akik a saját mocskos szándékaikat akarják legalizálni túlzott hazafias szólamaikkal.Végre el kell jutnunk oda (most az Eu belépés sürgőssé teszi, hogy ne legyen szitokszó az, hogy magyar. Hidd el , divatos, vagy nem, de se a kozmopolitizmusnak nincs tömeges jövője, se az internacionalizmusnak.
Nemzetek fölötti csak a nagyon gazdag lehet, internacionalista pedig ma nem tud mit kezdeni, mert nincsenek marxi értelembe vett osztályok.
Luby, aki Gábor

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!