Keresés

Részletes keresés

Arbol Creative Commons License 2019.08.25 0 0 21

Pedig, de létezik szer, ami a berlini falból készül:

http://www.interhomeopathy.org/berlin_wall

 

Ha jól emlékszem valamelyik Bóna L. könyvben volt is egy rész róla.

Előzmény: Falco Alba (20)
Falco Alba Creative Commons License 2016.01.30 0 0 20

Nem tudom, honnét veszed amit leírtál, de köze nincs a valósághoz. Ezt onnét tudom, hogy bár 1994 óta használom a homeopátiát, de nemhogy akár eggyel is, még csak hasonlóval sem találkoztam az általad emlegetett vicckategóriás cuccok közül. 

Előzmény: laikusss (18)
laikusss Creative Commons License 2016.01.29 0 0 19

És a vákum hígítása sem kutya, de a holdfogyatkozás fényével megvilágított alkohol hígítása se semmi. A vaginális ultrahangból és a wifi sugárzásból készült golyócskák is érdekesek lehetnek....

laikusss Creative Commons License 2016.01.29 0 0 18

A szorongást a hígított berlini fal kezeli...csodálatos. De most komolyan: a homeo fanok elhiszik, hogy veszel 5 dkg berlini falat, összezúzod, felhígítod megfelelő mennyiségű vízzel ( óvatosan, mert ha többet teszünk bele, erősebb lesz a szer ), majd ebből lesz 50000000000000000000000000000000000000000000 darab golyócska. Majd eladnak ebből 6 darabot 1500 forintért.  Csodálatos.

Falco Alba Creative Commons License 2016.01.23 0 0 17

A nicked alapján ítélve valami közöd lehet a 85-ös számhoz. Talán 1985?  Mit próbáltál, mire és mikor, és mi lett az eredmény? Érdekelnének a részletek is, mer azokban sok lényeges infó bújik meg!  :)

Előzmény: hanna85 (16)
hanna85 Creative Commons License 2010.11.18 0 0 16

Akkor én vagyok a legfrissebb ebben a témában, ugyanis kb 2-3 hete próbáltam ki először.

Előtte én kifejezetten nem pártoltam ezt a dolgot. Nem is konkrétan a homeopátiát, hanem magát a természetgyógyászatot.

Aztán kipróbáltam, és bevált. Nem hiszek benne fejetlenül, de segített az tény.

Persze ezzel nem lettem elkötelezett  homeopátia alkalmazó.

Az én esetemben pont nem igaz az, amit egy másik fórumon olvastam, hogy ez csak akkor hat, ha valaki hisz benne. Sőt, hogy ez annyira placebo csak, hogy nincs is benne hatóanyag, csak azzal gyógyulsz, hogy hiszel benne. :D

Nem gondolnám, mert én nem azt mondom, hogy nem hittem benne, de jóformán azért vetten be, mert ez volt itthon, ami a bajomat enyhíthette.

vbabra Creative Commons License 2010.11.11 0 0 15

Teljesen egyetértek johspeed! Egy csomóan úgy írnak erről a dologról, hogy életükben nem próbálták.

Nem vagyok nagy homeopátia-párti,  én is kb 1 éve alkalmazom.

Nagyjából olyan megfontolásból, mint ahogyan azt az egyik előttem szóló írta. Nem vagyok oda ezért a sok mesterséges cuccért.

És azért valljuk be, az antibiotikumok nagyon erős készítmények. Persze, van, hogy csak az segít, sőt van, hogy kell is, hogy nehogy szövődmények maradjanak.

Szerintem, amikor még a betegség első fázisában vagyunk, elég, ha valamivel enyhébb készítményt alkalmazunk. Bár ez csak személyes vélemény.

Én is még csak egy félét próbáltam, a Homeogene9-t, ez torokfájásra való.

Az is a baj, hogy nálunk nagyon száraz éjszaka a levegő és egyszerűen van, hogy reggelre fáj a torkom. Ha nem múlik el a nap folyamán, akkor szoktam bevenni este, majd másnap ( addig , míg nem múlik el). Illetve egy barátnőm tanácsára fogom idén kipróbálni, hogy éjszakára egy vizes törölközőt teszek a radiátorra. Állítólag ez segít.

johspeed1 Creative Commons License 2010.11.09 0 0 14

Tetszik a hozzáállásod a témához. Általában a legtöbben úgy fikázzák a homeos készítményeket, hogy még életükben nem próbálták ki, nincs tapasztalatuk vele...Akkor meg miből gondolják, hogy nem hatnak?!?! Nekem például gyógyszerallergiám van és azért vagyok rászorulva, hogy homeopátiás gyógyszert használjak. Nekem hatnak, de ez szerintem változó. Mindannyian mások vagyunk, máshogyan működik a szervezetünk...stb. Van olyan ismerősöm, akinek nyugodt szívvel ajánlottam a homeopátiás készítményeket és neki nem hatott. Ezt szerintem ki kell próbálni, ahhoz, hogy megtapasztaljuk saját magunkon a hatását.

Előzmény: Zetorforever (13)
Zetorforever Creative Commons License 2010.11.09 0 0 13

Erről már én is hallottam hogy egyes betegségeknek lelki okai is lehetnek és azok váltják ki, van benne igazság, vagy legalábbis a hajlam erősebb lesz az egyes betegségekre. Amúgy a torokgyulladással én is sokat szenvedek, mármint ha egyszer ez a bajom akkor sokáig tart míg elmúlik, legközelebb ha ilyen problémám lesz mindenképp ki szeretnék próbálni valami homeopátiás szert. Megjegyzem én annyira nem hiszek benne, de megfogadtam hogy azért is megpróbálom:)

Előzmény: peterfizora (12)
peterfizora Creative Commons License 2010.11.05 0 0 12

Szia nufi, látom írod ezt a kiadványt valószínűleg ezt javasolta egy másik fórumozó aminek utána akarok járni, hasznos lehet és örülök, hogy ingyenes. Nem járok sokat gyógyszertárba, ha lehet hanyagolom a gyógyszerek használatát, sőt az egész családot ösztönzöm, hogy a természetes dolgokat használják. Amugy szerintem a megelőzés a legfontosabb, mondjuk sok gyümölcslevet inni, de nem ilyen cukrozott vackokat... rengeteg folyadékot bevinni a szervezetbe és nem az olajos, fűszeres dolgokat választani, hanem ha lehet a könnyebb és egészségesebb ételeket. Én azért álltam neki a homeopátiás kezelésnek, mert az orvosok sem tudtak mit kezdeni az időnként előtörő torokgyulladásommal és úgyérzem ez valahogy mélyebbről fakad....egyik orvos mondta, hogy lelki eredetű is lehet...  Kirpóbálom és ha teljesen meggyőzótt biztos vagyok benne, hogy ajánlani fogom a barátaimnak, de addig is szeretnék megtudni róla mégtöbbet, hogy a gyermekem is használhassa a későbbiekben.. :)

nufi Creative Commons License 2004.03.28 0 0 11
Urtica Urens 5CH: napi 2 x 5 golyó, szoptatás elősegítése elégtelen tejtermelés esetén.
Urtica Urens 15CH: napi 1-2 x 5 golyó, túlzott tejtermelés leállítása.
Evés előtt vagy után fél órával, ez minden homeós bogyóra igaz. Ezeket a "Homeopátia mindenkinek mindenkorra" c. Boiron kiadványban olvastam, amihez ingyenesen lehet hozzájutni a gyógyszertárakban. Legalábbis pár hónapja még lehetett.
Előzmény: bronco (8)
bronco Creative Commons License 2004.03.26 0 0 10
Szia Bébirépa :-))))))

Nandut meglestem, van egy két jó ötlet.

Fogzással kapcsolatban: chamomilla 15-30 között bármi jó? Piciknek mennyit szabad belőle adni? Szerintem az 5 golyócska óránként az sok, nem?????

Bébirépa2 Creative Commons License 2004.03.20 0 0 9
szia bronco, nagyon jó, hogy indítottad, engem is érdekel.
Megnézted a nandu honlapot?
Ha jól emlékszem, gyerekekről szóló alfejezete is van, bár azt nem említettem eddig.

Br

bronco Creative Commons License 2004.03.20 0 0 8
Szeretnék az uu használatáról egy pontos leírást, mert már annyi mindent hallottam.... :-(

Evés előtt,vagy után negyed órával, napi kétszer 5 bogyó, én így tudom....

Tényleg van olyan, hogy ellenkezőleg hat????

silicea Creative Commons License 2004.02.21 0 0 7
Sziasztok!

A mi homeopata gyermekorvosunk egy kicsit távolabb lakik, ezért a személyes és telefonos konzultációkon túl próbálunk minél többet olvasni e témában. Ha ráléptek a www.alexandra.hu -ra, ott a keresőbe beírva találhattok gyermekek homeopátiás gyógyításáról szóló könyveket. Ami talán ott nem szerepel, az a Remedium Kft. kiadásában Dr.Douglas M. Borland: Gyermekalkatok a homepátiában és Dr.Farokh J. Master: Az újszülöttek és kisbabák homeopátiás kezelése c. könyve (ezekhez mi még nem jutottunk hozzá). Ha a interneten kerestek olvasnivalót, német (és angol) nyelven rengeteg információ van , magyarul honlapunkon is találhattok linkeket a témában és persze ott a www.homeopatia.lap.hu . Ha nincs sok időtök olvasni, a két gyógyszergyár gyógyszertárakban kapható kiadványai is nagyon sokat segítenek (a Remedia cégé megtalálható a www.homeopatia.lap.hu -n). Vannak több összetevős készítmények, amik általában bizonyos betegségekre jók, de általában véve a tünetekhez kell választani a szereket. A betegségek különböző stádiumában a tünetek változásával szükségessé válhat másik gyógyszer választása. Ez lehet, hogy kicsit bonyolultnak tűnik, de a gyakorlatban nem az. Tényleg áldás, ha van egy olyan jó homeopata orvos, akivel szükség esetén lehet telefonon is beszélni. Itt nem csak anyagiakról van szó (ha nem körzeti, van, aki vizitenként 5.000 Ft-ot kér), hanem az időről (nem kell a megjelölt időpontra x napot várni), és az sem utolsó dolog, ha a rendelőben nem szed össze még valamit a család. Tényleg bele lehet jönni, a mi orvosunk 95%-ban megerősíti a választásainkat. A homeopátia működik, de ehhez szükséges egy bizonyos minimális ismeretre szert tenni!

Silicea párja

torkrisz Creative Commons License 2004.02.20 0 0 6
Az elözöt nemtomhogycsináltam:))
tehát itt található
Ha megint elbénáztam, akkor www.homeopatia.lap.hu
Előzmény: torkrisz (5)
torkrisz Creative Commons License 2004.02.20 0 0 5
Ez így igaz.Persze mi itt az SZMK-ban ajánlgatunk egymásnak fogzásra, tejszaporításra bogyókat, de a homeopátia igazából teljesen egyénre szabott( ezért van az hogy néhány babánál nem jön be a chamomilla:-()Ha ténylegesen betegséget akarsz kezelni (pl: megfázás, orrfolyás... föleg gyerekeknél!) csakis homeopata orvos által ajánlott szereket szabad szedni. De bövebb információt
Előzmény: jutik (3)
Macskacicó Creative Commons License 2004.02.20 0 0 4
Jóvan, tudom, voltam már homeopátiás dokinál. Csak humorizálni próbáltam.:)
Előzmény: jutik (3)
jutik Creative Commons License 2004.02.20 0 0 3
Ja és még valami. Jóval több időt szán a betegre egy homeopata orvos, és olyasmi is érdekli, ami a háziorvost nem. Pl., hogy mit szeret enni, mit utál, mitől fél.
Előzmény: Macskacicó (1)
jutik Creative Commons License 2004.02.20 0 0 2
Azért egy kicsit macerásabb. Nem lehet, csak úgy odaállítani. Be kell jelentkezni előtte, és sajnos némely orvosnál hetekkel előbb. És a végén fizetni kell :-((
Egyébként teljesen hozzá nem értőknek, illetve az elutasítóknak üzenem: Magyarországon csakis Orvos praktizálhat mint Homeopata.
Előzmény: Macskacicó (1)
Macskacicó Creative Commons License 2004.02.20 0 0 1
Akkor ez ugyanúgy müxik, mint a mezei háziorvosnál?:))
Előzmény: jutik (0)
jutik Creative Commons License 2004.02.20 0 0 0
Szia! Én csak egyféle "eljárást" ismerek. Elmentünk az orvoshoz, megvizsgálta, alaposan kikérdezett a tünetekről, a gyerekről, azután felírta a gyógyszert. A gyógyszert kiváltottuk, a gyerek beszedte, és előbb utóbb meggyógyult... :-)) Ha mégsem, visszamentünk és felírt valami mást.
Előzmény: bronco (-)
bronco Creative Commons License 2004.02.20 0 0 topiknyitó
Sziasztok!

A téma adott, elsősorban a kisgyerekeknél alkalmazható homeopátiás eljárásokról szeretnék többet megtudni.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!