Ugye az IRB legújabb vezérelvei szerint védeni kell a játékosok egészségét, ezért sokkal komolyabban kezdték büntetni pld a "felcsúszott" szereléseket, amik fejet találnak. Ezek általában sárgával végződnek de hogy ne álljon a játék túl sokat és ne is adjanak pirosat elhamarkodottan, a háttérben percekig elemez a videóbíró-csapat, hogy mennyire is volt potencionálisan veszélyes a szabálytalanság és súlyosbíthatják a sárgát pirossá. Régebben leginkább szándékos ütésért vagy lándzsa-szerelésért adtak pirosat, ami eléggé ritkaság volt.
Szorosan, de bejött az angol győzelem. Ma én az All Blackset érzem esélyesebbnek, Dél-Afrika sokkal keményebb elődöntőt játszott, a végére be fogják darálni őket.
Na ja, megrázták magukat a végére... Egy európai döntőnek amúgy jobban örültem volna, de egye fene, Új-Zéland vs Dél-Afrika meccsnél nincs rangosabb a modern rögbiben
Jelenleg pont az az állás ami a 2007-es döntő végeredménye volt, csak most az angoloknak :)
Eléggé okosan álltak hozzá ehhez a meccshez, tanultak a franciák hibáiból, a Springboks eléggé szenved. Viszont ezért sem olyan látványos meccs mint a negyeddöntők voltak, egyelőre minden büntetőt rárugnak.
Rögbiben gyakori hogy a pofátlan (cynical)/ destruktív szabálytalanságokra sárgát is adnak, nem csak sima büntetőt, akkor is ha semmiféle durvaság nem történt. Tipikusan ilyen komiszság, amit Barret is elkövetett amikor a ruckból kinyúlva kipöccintette a labdát az argentin kezéből, neki ott mozdulatlanul kellett volna várnia amíg az a fázis lezárul.
Tavaly az argentinok nyertek egy meccset Új-Zélandon! A jelenlegi All Blacks nagyon hullámzó teljesítményekre képes, talán megint képesek lehetnek az argentinok a meglepetésre.
Ilyen sikeres blokkot jutalomrúgásnál még én sem láttam eddig, le is esett az állam tőle. :) De amúgy szerintem nem ezen ment el a franciák győzelme, hanem főleg azon hogy a végén már túl fáradtak voltak és sokat hibáztak. Az utolsó 10+ perc alatt képtelenek voltak egy drop-gól kisérletig eljutni, amivel fordíthattak volna, a Springboks látványos erőnléti fölényben volt.
Jól "kicsesztek" az írek és a franciák egymással, pechjükre mindketten nyerték a csoportjukat, így mindketten megkapták a két nagy délit a negyeddöntőben a hülye sorsolás miatt. Pedig de megnéztem volna az íreket végre egy vb-döntőben...
Remélem hogy a következő vébén (ami 24 csapatos lesz) már tényleg csak négycsapatosak lesznek a csoportok, mert borzalmasan elnyújtották a csoportkört, a mai negyeddöntőkre 36 napot kellett várni a nyitómeccstől számítva! És ugye a Wallabies még külön is megszívta hogy az utolsó fordulóra esett a pihenőnapjuk, egy hetet dekkolniuk Franciaországban hogy hivatalossá váljon a kiesésük.
Nagyjából bejöttek a tippjeim, 2 dolgot nem láttam előre:
1) Az írek sokkal simábban intézték el a skótokat, mint azt előzetesen vártam. Nagyon egyben van a csapatuk, szerintem az All Blackset is ütni fogják a következő körben.
2) A portugálok egy végén szerzett céllal meg is verték Fijit, akik csak a vesztes bónuszpont segítségével vergődtek tovább a csoportból. Az utolsó 2 meccsen mutatott játékkal viszont egy mákszemnyi esélyük sem lesz az angolok ellen a negyeddöntőben.
A másik 2 negyeddöntőben francia és walesi továbbjutást várok, igazi 6 Nations-sé fog alakulni a VB a végére.