Medgyessy jól tudja,teljesen megalapozottan mondta,az ország mögötte áll.
Ez ilyen ország,teszik neki,hogy már megint nincs döntési helyzetben,nem kell neki vacakolnia holmi választással,lesz egy lista és kész.
Majd ott fönn,az okosok megmondják a fincsit.
Hajrá Medgyessy,hajrá "hozzá ért? nép okos gyülekezete".
új tanácsadója!
Az elbaszott makrogazdaságunk helyett a "közös listán", "K.elnök választáson" és a kisebb parlamenten nyammogunk, pedig halva született ötletek!
Az első demokrácia ellenes, a második Kovács Lászlónak nem tetszik, a harmadik a szadesznak és a listás képviselőknek.
A mostani közvéleménykutatási adatok nem ezt igazolják!
Egyébként pedig felhagyhatnának a szocik ezzel a nagyképű "Velünk az ország!", "Az ország mögöttem van!" kirekesztő dumával, és azzal is, hogy demokráciadeficites törekvéseikkor mindig a népre, a nép érdekeire hivatkoznak, lásd pl.: lex Szász - hatmillió befektető biztonsága érdekében blablabla. És ha ehhez hozzáteszem a H.Kovács Laca nyilatkozatát MeD209gyessy nagy össznemzetikonszenzusosegylistátállítccsunk ostobaságának védelmére előadott dumáját,ti. hogy ezzel tulajdonképpen ők (a jóságos szocik)lemondanak arról, hogy megnyerjék mind a 24 képviselői mandátumot. Ehhez már arc kell, de nem akármilyen! Ehhez már egy Kovács László-i arc kell.
Teljesen igazad van:)))) Tipikus Bush-i stratégia:
Amerika mögötte állt, amikor háborút indított irak ellen! Nemsokára kideről, hogy kik is álltak mögötte és mozgatták a száját!!!!
Az ugyan igaz, hogy a pártpreferenciákat illető, igazi és "teljes adatfelvételre utoljára 2002 őszén került sor, előtte pedig még áprilisban."
DE:
1.) Az akkori eredmény megcáfolta az MSZP szlogenjét ("Velünk az ország!).
Az ORSZÁG ugyanis NEM VOLT (most sincs) VELÜK.
Az ORSZÁG ugyanis nemcsak az MSZP akkori szavazóit jelenti, hanem a másokra szavazókat és a nem szavazókat is.
E két utóbbi "halmaz" pedig együttesen jóval nagyobb, mint az MSZP szavazók "halmaza".
2.) Következésképpen, akkori eredményre te sem hivatkozhatsz most, Medgyessy állításának ("az ország mögöttem van") igazolására.
3.) Az "ország"-ra való, fenti két hivatkozás durva és kirekesztő.
Az "ország"-ból kirekeszti (tudod, hogy erre mennyire érzékenyek az emberek!) azokat, akik nem szavaztak az MSZP-re, most meg nem állnak Medgyessy mögött.
Ez nagyon-nagyon durva dolog.
Medgyessyéket most is (mint 2002-ben, ugye?) kíméletlenül fogják ezért ostorozni a kirekesztés elleni harc közismert bajnokai.
Teljes adatfelvételre utoljára 2002 őszén került sor, előtte pedig még áprilisban. Kismintás adatfelvételeket havonta lehet látni, ez a párszáz fős minta még reprezentatív is, csak éppen a gyakorlatban nem mindig működik. Én például úgy általában untam, hogy ilyesmikkel zaklatnak a ciklus közepén. Az elégedetlenek pedig lelkesen élnek a lehetőséggel. A mintavétel hiába véletlen és megfelelően arányosított, ha már ilyen egyszerű dolgokon elbukik.
Először azt mondta, "hogy megyek tovább..ö..öö.. "
"Az ország mögöttem van.."
Tehát: Megyó elment...gyalogolt, gyalogolt míg a végül elérte a határt..és ott sem állt meg.
Már Moszkvában lehet..
Frissen bevonuló katonákat szortírozzák.
Megszólal a százados:
- Fiaim, akik közületek agglegények, jöjjenek a baloldalamra, akik házastársi viszonyban élnek, a jobb oldalamra.
Egy fiatal baka megszólal valamelyik sorból:
- És százados, a buzik hova álljanak?
- A buzik fiam? Azok szorosan a hátam mögé!
Másik gyöngyszem Megyótól, hogy úgy kell nyilatkozni és politizálni, hogy a nép tetszésének megfeleljen Ezt nevezik olcsó populizmusnak.
De Megyónak még ez sem megy.
"az ország mögöttem van"- nyilatkozta ma Medgyessy Péter. Melyik országra gondolt?
Medgyessynek igaza van, hiszen a magyar polgárok többsége az általa vezetett kormány támogatója. Tehát a magyar nép felhatalmazásával miniszterelnökösködik.
Nem veszik észre, milyen fontos és nemes küldetést teljesít?
Bizalomépítés.
Pontosabban: önbizalomépítés.
Erről van szó, kérem.
Itt van ez az önbizalmát vesztett, a saját képességeiben nem bízó, sok-sok magyar.
"Áááh, én nem tudom...,hogy jövök én ehhez..., nem mondom, mert hátha hülyeség..." - gondolják kishitűen.
És akkor jön a mi miniszterelnökünk.
Az emberek hallják, miket mond. Bátran, szégyenkezés nélkül, bele a mikrofonba. És senki nem szól neki, hogy "ne tessék már ekkora baromságokat mondani, fejreáll a magyar nyelvtan..."
Az a sok-sok kishitű meg lassan-lassan ráébred, hogy ő tulajdonképpen lebecsülte a saját képességeit.
Megjön az emberek önbizalma, akárki meglátja.
Medgyessy is meglátja majd.
Prsze,neki fontos tudnia, hogy ez mikor következik be.
Mert nemes küldetés ide, vagy oda, akkor aztán nagyon gyorsan kell ám féleugrania...
(:-)))