Azért ennyire ezt nem jelenteném ki. Utaztam már korábban Sümeg - Budapest sulivasárnapos járaton és Veszprémben nem tolongtak a maradék helyekért.
Végigutaztam a kiváncsiság kedvéért, de sem Sárváron nem tolongtak a fürdônél utasok tucatjai, Veszprémben nem tömték ki a buszt. Pápán jelent meg az első számottevő mennyiségű 7 utassal, melyek leginkább csak Veszprémig mentek 1 kivétellel. Veszprémben is összesen 11 felszálló utas volt, melyek elfértek a többi vasárnapi budapesti járaton. Bükfürdőről volt egy utas Veszprémig, őt megszólította a járat, mert korábban nem volt ilyen lehetősége.
Nem állítom, hogy kihasználatlan marad a járat, mert mindennek kell idő mire felfedezik, de nem hiszem hogy erre valaha másodrészt kelljen meghirdetni Veszprém utánra.
AO-MA-123, azzal jöttem haza délután a 326-oson. Imádom a mindent átható újszagot. :D Az RFW-423 helyén van, aminek az utastere olyan, mint a lefosott kilométerkő, szóval maradhatna is felőlem. (A 433 és a 453 változatlanul dolgozik.)
Igen! De nem tudom melyik. De úgy tudom csak ideiglenesen lesznek itt. Állítólag csak pár hónap. Úgy tudom hogy a Budapest-Belgrád vasútvonalra kerülnek pótlásra ha történne valami.
Köszi, meg fogom nézni. Úri környékén tudsz esetleg helyeket? Nagyon megtetszett a környék (elsőre mikor tavaly év végén ott utaztam) Gomba, Bénye, Káva, Pánd, Úri nagyon szép helyek szerintem, csak ki kéne találnom olyan fotó helyeket amik visszaadják a hely hangulatát. Szeretek úgy fotózni hogy a képen nem 100%-ot kitölti a jármű, hanem látszik a táj és átjön a hely atmoszférája.
Valóságban persze úgy fotóznék, hogy a faágak ne takarják ki a témát csak az utcaképen így tudtam bemutatni. Esetleg ezeken kívül van ötlete valakinek?
Jelenleg se mindenki megy nem tempo 100 as busszal autópályán 80 km/h-vel, egyéb úton lakott területen kívül 70 km/h vel.
Ha sietnek általában 10-13 km/h val lépik túl a sebességhatárt, hogy ne legyen büntetés, mert már most se lehet tartani sok helyen a menetrendet.
Utascsere, dugók, télen a gyök kettővel közlekedő a többi részvevőt feltartó autósok miatt stb.
90 a személyautók miatt lenne, de egy kanyargós, kátyús falusi úton ez nem minden esetben kivitelezhető, a magasabb sebesség magasabb baleseti kockázattal is jár, ezt is illik mérlegelni.
Autópályán a 90 az reális, a falusi utakon max 80.
Menetrendben az a jó, ha van tartalékidő, mert késés esetén az fordában szereplő többi járat is késhet...
Időkiegyenlítő pontokkal lehet korrigálni, ilyenkor a gkv elszív egy cigit feláll stb.
Nem érdemes hatalmas különbségekre számítani, hiszen (esetleg valamikor a jövőben) csak ott lehet 90-nel menni, ahol korábban 80-nal lehetett. Nem ott, ahol korábban (és várhatóan a jövőben is) mondjuk 30-as tábla volt kint.
Gyakorlati példa:
Székesfehérvár felé a 1205-ösön jellemzően nem Tempo100-as buszok közlekednek. A Budapest vége táblától Székesfehérvár-kelet csomópontig jó közelítéssel 50 kilométer van, a 7-esen kábé Kisfalud határáig még egy rövid szakaszon nincs korlátozás, de ez egy olyan rövid szakasz a Budapesttől eltelt távolsághoz képest, hogy igazából elhanyagolható. Ha ezen az 50 kilométeren mehet 80 helyett 90-nel, az 4 perc és 10 másodperc időnyereség és nem számoltunk semmilyen menetrendi tartalékkal. Értelemszerűen minél rövidebb szakaszon lehet gyorsabban menni, annál kevesebb az időnyereség. Minél kevésbé hasonlít az út kiépítettségében egy autópályára, annál rövidebb szakaszon lehet elérni ténylegesen a 90-es sebességet. És legyünk őszinték magunkkal: nem az az általános, hogy ilyen hosszú megállóközök és autópályaszerű szakaszok legyenek egy járatban.
Kedves Olvtársak! Készül az új KRESZ tervezet, ami ha jól olvastam, többek között lehetővé tenné a buszok számára a 90 km/h haladást közúton. Érdeklődnék, kinek, mi a véleménye. Van esély ebből adódóan menetidő korrekcióra egyes vonalakon, járatokon, útviszonyoktól függően persze, vagy csak a késések behozatalánál lesz ennek szerepe (úgy mint nem minősül már gyorshajtásnak ha odalép a vezér)?