A Volán Napló szerint pedig szeptember 4-én az SRD-225 ment a 316/13-on Bercelre (!), az se lehetett piskóta.
*
Az RTR-768 hosszabb kihagyás után megint jár Mogyoród fele, mert kikerült az RDB-636 helyére Püspökszilágyra. A 768-at szerettem, amíg fóti gép volt, ugyanis olyan fordát vitt, amiben nem nagyon volt iskolai időfekvésű járat (talán az csinálta a fóti OLK-szerződésest is), ezért nem volt összebaszva a belseje sem, ellentétben a 769-cel és a 770-nel, amiknek igen. Egy időben a rendszámot nem nézve, csak a hátsó üléssor állapotából meg tudtam mondani vakon, hogy a három közül melyikben ülök. :D
Azt én értem, csak ez a rendelkezés olyan helyen nyújt értelmezhető szolgáltatásbővülést, mint mondjuk a fehérgyarmati járás, ahol vasárnaponként két busz megy Csegöldre és az első indulás is délben van (!), ezzel szemben viszont kötve hiszem, hogy van bármi értelme üresen járatni az ország egyik, ha nem a legmódosabb járásában egy ilyen járatot olyankor, amikor még a kormányhivatal sincs nyitva, mert máskülönben egy veresinek aligha van dolga Dunakeszin (ha pedig mégis, átszállással eddig is megoldható volt bármelyik napszakban). Azt is értem, hogy ragaszkodni kell a törvény betűjéhez és minden járásban keresztül kell verni ezt, ugyanakkor egyelőre még nem látom a tömeges szolgáltatásbővülést, és én is úgy készülök halottak napjára, hogy majd azt a deles buszt kell elérnem Csegöldre, mert előbbi indulás úgyse lesz. (Ha meg mégis bejelentik egy tömeges menetrendi módosításban, akkor is mindegy, mert Pestről délnél előbb úgysem érek oda.)
"Az alapellátás része lesz a települések és a járásközpont közötti, a járásközpont és a vármegyeszékhely közötti, a szomszédos vármegyeszékhelyek közötti, valamint a főváros és a vármegyeszékhelyek közötti közvetlen eljutási lehetőség. A település és a járásközpont között naponta legalább három alkalommal, a többi viszonylatban naponta legalább két alkalommal kell az alapellátást biztosítani a hét valamennyi napján, és olyan éves menetrendet kell alkotni, ami elsősorban a munkába és iskolába járás szempontjait érvényesíti."
Még a Makkai volt a szolgáltató, amikor (talán az éves beszámolóban, talán valami más kapcsán) jelezte, hogy borzalmas az utazóközönség viselkedése. Viszont járatleállításnak nem igazán találom nyomát. Itt a 2020-as menetrend, itt a 2024-es és nincs túl nagy eltérés.
10-es úton csak a borosjenői oldal volt már csuklós, oda meg megkapták a 218-ast, szóval igen. Valamennyi átszerelő menet maradt csuklós, de a rendes fordakocsik azok szólók.
Van benne egy megjegyzés: „Ercsiben olyan súlyos volt a helyzet, hogy a rendszeres és folyamatos támadások miatt egy általunk üzemeltetett helyi járatot végül kénytelenek voltunk megszüntetni” Ez igaz?
Indul a Buli az M1-esen. A felújítás miatti terelés felfestése mindössze egy sávot hagy meg a délutáni csúcsban. Eredmény: 25 perces Volánbusz út (774) 62 perc lett. Lehet el kellene tervezni a biai, herceghalmi vonatra hordást?
Nagyjából fél éve volt “szerencsém” a Szép Juhászné úton, a Budakeszi felőli végéhez közel lévő, borzasztóan szűk ívű kanyarban egy ukrán rendszámú háromtengelyes Setrával összetalálkozni szürkületi időben. Megizzadtunk mindketten, mire sikerült úgy felmennem a padkára a kanyarból kitolatva, hogy ne akadjunk össze. Oda még 12 méteres buszt engedni is komoly forgalmi kihívást okozna, tényleg igazi mini/midibuszos járat lehetne arrafelé.