Nekem meg már csak az a kérdésem hogy december után is marad e még a Molteam a Népligetből 4.15-kor,13.05-kor,15.05-kor Kiskunhalasra induló 650,1115 -ös járatokon,vagy visszakerülnek a Volánhoz azok a járatok?
A három helyijáratos kocsi rendszám szerint "nevesítve" van, mivel a kettő csuklós beszerzésébe és üzemeltetésébe az önkormányzat jelentős mértékben beszállt.
Én sem vennék rá mérget, mivel a lobbizáson túlmenően a vételárba és évenként az üzemeltetésbe is beszáll. Bár, amikor a gyulai helyijáratos kocsik elérik a tíz évet, menniük kell.
Azért az RVY-672-es is ki van használva,nem üres köröket megy. Ott van akár a reggeli váci kanyar,ami tömve van. Isaszeg fele délután hozza haza a középsulisokat is.
455-ön Vác az ellen járatokat csuklósokkal adja, jó darabig Gödöllő ezt szólóval adta. Nem azt mondom,hogy minden járaton indokolt csuklós,de van ahol igen.
Az megint más kérdés,hogy miért ez a kocsi került egyáltalán Gödöllőre egyedüli Connectoként.
Egy LLF vagy KPK Volvo is jó lenne oda. Bár lehet szempont volt,hogy viszonylag "új" legyen SRD Man pedig nem volt több.
Már régebben írtam erről a fordáról, hogy ez rengeteg kocsit megélt.
Volt itt szóló Credoról csuklós Connectora váltás, KingLongról csuklós hybrid Volvora váltás, háromtengelyes Citaroról újra szóló buszra váltás,
Átmeneti időszakban szerintem még IK435/C80 is megfordult,Hajdús helyis MAZ, Hajdús helyis MAN,EAG E94,IK250,Ik256,Ik260
Nem ismerem a gyulai közszolgáltatási szerződést, és hogy mik a kikötések benne, de rendszám szerint nem hiszem, hogy elő van írva mi járjon ott. Ha holnap kitalálják, hogy két azokhoz hasonló korú SSM-es Credoval is lehet szolgáltatni, akkor simán képesek megcsinálni ezt a cserét, hiszen azok is megfelelnek az előírásoknak.
Na persze ezt csak felvetettem, semmi valóságalapja, hogy Szegedre vinnének a gyulai csuklósokat, simán két helyközis Volvo-val is pótolhatóak:)
Más helyközi RVY-t nem nagyon tudnak már oda elvinni, mert csak a 672 maradt egyedül, amivel így járkálnak.
Bár azért nem vennék mérget rá, a gyulai önkormányzat külön lobbizott a két buszért, Gödöllőn viszont helyközi a kocsi, arról teljes egészében a volán dönt.