Keresés

Részletes keresés

misimacko Creative Commons License 2004.02.21 0 0 60
egyet értek veled
Előzmény: A birka (59)
A birka Creative Commons License 2004.02.21 0 0 59
Szerintem nem a zöldség a lényeg, hanem hogy kenyeret, szénhidrátot nem.
Előzmény: Louise (55)
szalka Creative Commons License 2004.02.20 0 0 58
Azert kicsit pontositsunk Atrkins halalaval kapcsolatban
Atkins 87 kilo volt 182 cm-hez 72 evesen amikor is az utcan megcsuszott, elesett beverte a fejet amitol komaba esett es korhazba kerult. Valami 2-3 hetig vegetalt komaban es ezalat 30 kilot "hizott" , mert nem urult ki a viz a testebol. Ezt a mar hetek ota komaban levo ferfi szive nem birta es igy a halalahoz vezetett. Az orvosok sem ertenek egyett abban hogy miert tartotta vissza a vizet a komaban levo ferfi szervezete. Egyesek a korabi szivproblemaira fogak, masok a dietajat hibaztatjak ami miatt a szervezete valami gyoyszere igy reagalt stb, de gyakorlatilag talalgatnak..
Persze ha valaki csak egy szenzaciohajhasz pletykarovat focimet olvassa el akkor ugye abbol az jon le hogy Atkins dagadt volt es emiatt infarktust kapott ami koszono visoznyban sincs a valosaghoz.
Ezzel nem azt akarom mondani, hogy a dietanak nincsen esetleges egeszsegre veszelyes hatasa hosszutavon, de azert nem kene hulyesegeket irni.
Előzmény: _mirasorvino_ (52)
Jegkiralyno Creative Commons License 2004.02.19 0 0 57
Sziasztok!
En uj vagyok ebben az egesz atkins dologban. A baratom anyukaja csinalta ezt a dietat, le ment neki ket het alatt 9kg es utana abbahagyta (elerte az idealis sulyat) es vele nem volt semmi gond (holott mar az otvenes eveiben van).
Azt hiszem en is neki vagok, am egesz nap errol olvasgattam es nem tunik ez annyira szornyunek. Szerintem egy egeszseges szervezetnek nem lehet igazan nagy gondja egy par hetig tarto kuratol... ti mit gondoltok?
Es a masik kerdes azokhoz, akik mar csinaljak a dietat; hogyan nez ki egy mapi/heti menutok? Kivancsi vagyok hogy ti mit esztek, mivel, mikor es foleg milyen gyakran.
Koszi a segitseget:)
nx
GINI Creative Commons License 2004.02.19 0 0 56
Sziasztok!

Találtam egy jó oldalt az Atkinsról:

http://hoxa.atw.hu

Itt olyanok írnak, akik csinálják.
Meg vannak plusz infók is.

Louise Creative Commons License 2004.02.13 0 0 55
Hát nem tudom, van valami a módszerben, de azért én nem hiszem, hogy túl egészséges, ha csak zöldséget zabálunk. És aki nem birja megemészteni?

Mindenesetre burgonyát és rizset nem eszem, egyrészt, mert nem szeretem, másrészt, hogy menő legyek. De a legnagyobb probléma az, hogy imádom az édességet, és ezáltal az egész módszer nálam csődbe ment. Nem hiszem el, hogy az kellemes, ha az ember csak zöldeket, húst, meg minden, ami nem finom eszik. Úgysem lehet megállni.

De hát mindig kell valami dili-hóbort.

Előzmény: A birka (48)
solemsli Creative Commons License 2004.02.13 0 0 54
Nem tudod kideríteni pontosan a Légrádi könyv címét? Plíz.
Strong Bad Creative Commons License 2004.02.13 0 0 53
Nem reklam, de ezt nezzetek meg.
_mirasorvino_ Creative Commons License 2004.02.12 0 0 52
az imént olvastam, hogy nyilvanossagra hoztak Atkinsnak a koleszterindus dieta atyjanak a
boncolasi adatait. magas vernyomasa volt, 116 kilo es persze infarktust kapott. hmm.
amúgy a különféle koleszterindús ételek rossz és jó hatásairól van magyarul könyv az atkinson kívül, egy légrádi péter nevű belgyógyász kutatja régóta, és ő írta. valami tojás van a címében. ebben az egész le van írva, hogy mikre gondolták hogy jó, és mikről derült ki azóta hogy rossz. és fordítva.
szerintem semmilyen túlságosan egyoldalú diéta nem jó. mert azoknak olyasmi a hangulatuk, mintha volna olyan táplálék, amiből megehetsz egy hegynyit, mégse hízol tőle. ez nyilván hülyeség, ráadásul pont arra a problémára nem megoldás, hogy a túlsúlyosak tanuljanak meg általában kevesebbet enni. és ne azt keressék, hogy miből ehetnek ugyanannyit mint amitől meghíztak, úgy hogy ne hízzanak.
szerintem azt érdemes valahogy tudomásul venni, hogy aki túlsúlyos, annak az a mennyiség amit megeszik, az sok. ha azt állítja, hogy az csak napi egy alma, akkor az sok. (persze nyilván nem annyi) és addig kell csökkeneteni, amíg nem fogy tőle. párhuzamosan persze lehet a felhasznált energia menniységét mozgással növelni. de szerintem "megváltó" diéta nincs. és mindenkinek az egyéni megfigyelései alapján kell kialakítania hogy mitől fogy le.
A birka Creative Commons License 2004.02.12 0 0 51
Nem gyenge :)))
Kloon Creative Commons License 2004.02.12 0 0 50
Még egyszer megpróbálom elmagyarázni, hogy
1. én nem azt mondtam, hogy ez a diéta nem jó, és csak humbug.
Arra próbáltam rávilágítani, hogy a szénhidrát elhagyása, illetve drasztikus lecsökkentése gondokat okozHAT. Nem mindenkinél, csak néhánynál.
Van aki nem lesz cukorbeteg egy megfázástól, más meg igen.

2. attól, hogy nem kapsz szívrohamot, még járhatsz művese kezelésre:-)
Mit értesz azalatt, hogy a veséről is valószínüleg ugyanazt írnák?
Hogy nem ártalmas rá néze? Ez tök simán biológia.
Olvass utána. És ne az Atkins-könyvben.

Nem tagadom, hogy a szénhidrátszegény étkezés jó dolog, ismét elmondom, hogy én sok éve így étkezem, DE

3. az étkezés NEM CSAK szénhidrátból áll. A másik kettőre is oda kell figyelni.
És sajnos azt kell hogy mondjam, hogy addigeszébe sem jut az embernek ez, amig nincs kötelezővé téve.
Több könyvet is elolvastam a témában, na igen, az Atkins könyvet PONT nem, és mindben leírták okosan, hogy hiába eszi meg az ember (az én estemben a cukorbeteg)a szénhidrátból a megfelelő mennyiséget, az lehet 5000 kalória is, de akár 1000 is.
Ha az 5000 kalóriás menüt eszi, nyilván nem fog fogyni sőt hízni fog. Ezek szerint ez butaság?
Akkor nyugodtan egyek 5000 kalóriát ,de csak20 g Ch-t és fogyni fogok? Vagy hogy is van ez?

Másodsorban én nem vitatkozni kívántam, vagy vitatni a diéta sikerességét, hanem pusztán rávilágítani arra, hogy milyen veszélyeket rejthet magában. Mert ha az ember CSAK a szénhidrátra figyel, és másra nem, akkor lehetnek következményei.
Nem feltétlenül kell hogy legyen, de LEHET.
És valljuk be, ha nekem valakiazt mondja, egyél600 kalóriát, és lefogysz szép vékonyra, akkor én lehet hogy csak arra fiogyelek, hogy az 600 legyen.
Aztán meglöttyed a bőröm, mert senki nem mondta, hogy tornázzak is. Meg egyek vitamint. Meg ilyen balgaságok.
Ha elolvasok egy könyvet ami részletesen elmondja, az oké.
De attól, hogy kötöm az ebet a karóhoz, és válaszokat várok másoktól a saját kérdéseimre, de én magam ezt nem teszem meg viszafelé - nos ettől nem fogok okosabbnak tűnni másoknál.

:-)

ADieu

K.

solemsli Creative Commons License 2004.02.12 0 0 49
"Az elmúlt években több kutató "rehabilitálta" a diéta alapját képező nézetrendszert, hangsúlyozva, hogy a nagy mennyiségű hús, és zsírfogyasztás - szénhidrátbevitel nélkül - nem növeli, sőt csökkenti a vér koleszterinszintjét és a keringési megbetegedések kockázatát"

Na, hát akkor most?

Bár itt a veséről nincs szó, de valszeg erről is ugyanazt írnák. Szóval nehéz eldönteni, ghogy valós veszélyről van szó, vagy pedig nehezen fogadnak ela régiek valami újat

A birka Creative Commons License 2004.02.12 0 0 48
Botrány az Atkins-diéta szellemi atyjának testsúlya körül

New York, 2004. február 12. (MTI) - Dagad a botrány New Yorkban a világszerte mind nagyobb teret hódító, szénhidrát megvonáson alapuló, Atkins-diéta tavaly elhúnyt szellemi atyjának hívei, illetve a diéta esküdt ellenségei között egy újságcikk kapcsán, amely az állította, hogy Robert C. Atkins, a diétaguru igencsak elhízottan (116 kilogrammosan) halt meg, halála előtt szívrohama volt, és magas vérnyomásban szenvedett. Az értesülést a The Wall Street Journal című tekintélyes New York-i lap hozta nyilvánosságra, a 72 éves kardiológus orvos 2003. április eleji halálát követően kiadott halottkémi jelentés adatait idézve.

Veronica Atkins, a kardiológus orvos özvegye szerdán határozottan tiltakozott a The Wall Street Journal írásában megfogalmazott állítások miatt, hangsúlyozva, hogy férjének szívbetegsége egy évekkel azelőtti vírusfertőzés következménye, testsúlyának növekedése pedig a kórházban, kómában töltött nyolc nap alatt, súlyos folyadék felhalmozódás nyomán következett be. A kómában lévő haldoklónál bekövetkező nagymértékű vízvisszatartás lehetőségét egyébként - legalábbis részben - más orvosok is megerősítették. Az orvos közvetlenül egy súlyos esésbe halt bele, tavaly New York-i lakása előtt, a síkos járdán megcsúszott, elesett, és a súlyos agyi sérülés okozta kómából többé már nem épült fel.

Atkins doktor hívei az özveggyel együtt tiltakoztak amiatt is, hogy a halottkémi jelentés ezen adatai egyáltalán - egy év után - illetéktelen kezekbe, majd nyilvánosságra kerültek. Nézeteinek ellenfelei viszont váltig azt hangoztatják: most bebizonyosodott, hová vezet Robert Atkins nézetrendszerének követése.

Robert C. Atkins bestsellerré vált könyvében arról írt, hogy az általa elvileg magalapozott, és propagált testsúly csökkentési módszert maga is követi, és évtizedeken át sikerült megőriznie egészséges testsúlyát. A The Wall Street Journal írása tehát erősen hitelrontónak tűnhet ránézve, és elbizonytalaníthatja követőinek mai sokmilliós táborát.

Robert C. Atkins, először 1972-ben jelentette meg Diétaforradalom című, gyorsan bestsellerré vált könyvét, amelyben - saját elméleti kutatásai, és gyakorlati tapasztalatai alapján - ajánlja a szénhidrátok nullára, illetve a diéta későbbi szakaszában minimumra csökkentését, és azt, hogy a szénhidrátok helyett az étrend kétharmadát elsősorban fehérjék, - hús, tojás és sajt - képezzék. Érvelése szerint a szénhidrátok fogyasztása nyomán hirtelen szökik fel az inzulinszint, ami növeli az éhségérzetet, ez újabb fogyasztást indukál, növelve a zsírlerakódásokat, miközben ismét megéhezünk, s az ördögi körnek soha nincs vége.

A rendkívül alacsony szénhidráttartalmú étkezési rend viszont néhány nap után drámaian lecsökkenti az éhségérzetet, és a szervezetet zsírégető mechanizmusra állítja át - hangoztatja Atkins doktor.

Könyve eretnekségnek számított az orvostársadalom többségének szemében, akik az egészséges testsúly megtartásának zálogát az állati fehérje- és zsírbevitel visszafogásában, illetve a zöldség-gyümölcsfogyasztás növelésében látják. Az évtizedek alatt a támadások alig csitultak, az Atkins-diéta azonban mind népszerűbbé vált az Egyesült Államokban. Az elmúlt években több kutató "rehabilitálta" a diéta alapját képező nézetrendszert, hangsúlyozva, hogy a nagy mennyiségű hús, és zsírfogyasztás - szénhidrátbevitel nélkül - nem növeli, sőt csökkenti a vér koleszterinszintjét és a keringési megbetegedések kockázatát.

Atkins doktor és hívei időközben egész kis "birodalmat" építettek ki, New York környékén diétás klinikájuk van, ma már több orvos társaság is hittel vallja nézetrendszerüket, az Atkins diéta hívei számára készülő alacsony szénhidrát tartalmú élelmiszerek pedig minden magára valamit adó szupermarket polcain megtalálhatóak. Egyes amerikai gyorsétterem-láncok pedig ma már zsemle nélküli hamburgereket (is) kínálnak a szénhidrátokat elvetők számára, legújabban pedig néhány pizzéria kínálatában megjelent a pizzamentes pizza, azaz a pizzafeltét tányéron.

Kloon Creative Commons License 2004.02.12 0 0 47
Csak érdekességképpen...

http://hirek.mti.hu/news.asp?newsid=168810&pub=1

Kloon Creative Commons License 2004.02.11 0 0 46
Polly,

amit leírtál az nem sok... de alább egy hozzászólásomban leírtam a(z elvileg) helyes arányokat.
Ha kiszámolod egy napra a kalória, szénhidrát, fehérje és zsír mennyiségét (aranyosan kis mrlegen leméregtve, nehéz egy meló, de egy idő után már rutinból megy), akkor meg tudod nézni, hogy a százalékos arányok megfelelők-e.
Szénhidrát: 50-55%
Fehérje: 15-20%
Zsír: 30%

Akkor sem történik semmi, ha 30%-nyi fehérjét eszel nyilván, de ha nagyon elszaladnak az arányok, akkor lehetnek ebből bajok.
Nagyjából ehhez kell igazodni (elméletileg).
Persze vannak ettől eltérő vélemények is, de hát egy fórum erről szól.:-)

EGyébként én is közel fél-háromnegyed év alatt fogytam le a 10 kilót, pedig ettem szénhidrátot... ;)

Előzmény: Törölt nick (45)
Törölt nick Creative Commons License 2004.02.11 0 0 45
en azt szeretnem megkerdezni, mennyi az a fehrjemennyiseg ami meg nem karos..en nem atkins-ezek..csak arra ugyelek, hoyg semmi kenyer, suti edesseg..cukor is csak muzliszeltben..es naponta megeszem 3-4 0% os joghurtot es 25 deka sovany husfelet-vagy halat-vagy turot a zoldseg es gyumik vmint kis barnarizs mellett..(valamint delutantol mar csak feherjet es egy kis zoldfelet eszem)
meg tudnad mondani hoyg ennyi feherjebevitel nem tul sok-e?

en ezzel modszerrel 14 kilot fogytam le kb 4 honap alatt (az unnepek alatt ebbol feljott 3-4 de mostanra sikerutl leadni..igy most ujra fogyok.

Előzmény: Kloon (44)
Kloon Creative Commons License 2004.02.11 0 0 44
A szövődmények NEM 7 hónap alatt alakulnak ki. Ha pölö cukorbeteg vagy, és nem figyelsz oda, akkor a különböző szerveid (többek közt vese is) sok-sok év múlva romlik el. Mondjuk mikor 40 éves leszel. A szervezet nem buta. Igyekszik tolerálni sok mindent. Aztán nem bírja tovább, és BUMM. Ez hosszú folyamat, nem hónapok...

Nem attól vagy éhes, hogy sok inzulin termelődik... ezt hidd el. Az én hasnyálmirigyem nem termel inzulint. Ezek szerint sohasem vagyok éhes?:-)
Az elhízás nem inzulintermelési hiba. Az elhízás valóban azért következik be, mert ha sokat eszel, több inzulin termelődik, és a sok inzulin jelenléte valóban zsírraktározáshoz vezet.
Ez teljesen igaz. Ezt nem is vitattam soha. Ismét mondom, én is így diétázom, és nem csak 7 hónapja:-)
EGyébként ha engem kérdezel, mondom szigorúan magánvélemény, egyszerűen nem hiszem el, hogy létezik olyan szervezet, aminek elegendő napi 20 gramm szénhidrát. Lehetetlen. Az előzőekben kifejtettem már, hogy miért.
És hiába eszel mellé zsírt is, amit feldolgoz a szervezeted, annak is vannak szövődményei (szív-és érrendszeri betegségek..ugye).
Én most nem sportolok, most napi 180 gr szénhidrátot kell fogyasztanom minimum, ha sportolnék lenne az 200-220 gr is.
És az én étrendem is fogyókúrás, mert érdekes módon 10 kilót fogytam tőle. Igaz nem 3 perc alatt, de legalább ez így is marad.

Előzmény: solemsli (41)
solemsli Creative Commons License 2004.02.11 0 0 43
10 kilót
Sajnos a mozgás nem rendszeres de átlag het1-2 megvan
Sol
Törölt nick Creative Commons License 2004.02.11 0 0 42
mennyit adtal le vele 7 honap alatt?
mozogsz is mellette?
Előzmény: solemsli (41)
solemsli Creative Commons License 2004.02.11 0 0 41
Oké, ilyen értelemben nekem is van tapasztalatom, és megvan mind a 2 vesém, pedig 7 hónapja csinálom:)
Olyan tapasztalatra gondoltam, hogy ha mondjuk olvassa ezt egy vesedoki, és azt mondja, hogy most h egyébként is divatos lett ez a diéta, megötszöröződött a vesbetegek száma.

Egyébként az Atkins könyv azt írja, hogy attól vagy éhes ha sok inzulin termelődik, azaz tulajdonképpen az elhízás egyfajta inzulintermelési hiba. Ezért kell kevés szénhidrátot enni, így kevés inzulin is termelődik, a szervezet meg átáll arra, hogy a helyette bevitt zsírt bontja le, és abból llesz energia.

A gond a figyelemmel meg az, hogy ugye van az a bizonyos első fázis, amikor beindítod a ketózist, akkor 20got szabad enni naponta, ami gyakorlatilag semmi. ÉS utána jön az a szakasz, hogy megtanulod, hogy a szervezeted mennyi szénhidrátbeviteltől nem kezd még el hízni. Na de mi van, ha az a tapasztalat, hogy ez az érték sem sokkal több mint napi 20g?

Kloon Creative Commons License 2004.02.11 0 0 40
Kedves Solemsli,

szénhidrát-diétában úgy gondolom abszolút autentikus hang vagyok, mivel magam is ezt a diétát követem.
Nem ellene vagyok, valóban jó szénhidrátszegényen étkezni, de nem mentesen... a szénhidrát kell a szervezetnek.. az emelia vércukrot, és azt bontja le az inzulin és viszi el a sejtekhez. Abból lesz az energiád.
Mindent lehet ésszel csinálni, bármilyen diétát, attól, hogy az orvosok azt mondják, hogy nem árt, TE személy szerint árthatsz magadnak.
Ugyanis NEM EGY szempontot kell figyeleme venni...
Mindenki azt lesi, hogy nem szabad szénhidrátot enni. Ha nem eszel sok szénhidrátot, akkor alacsony a vércukrod. Akkor viszont éhes vagy. Mit csinálsz? Eszel. DE nem ehetsz szénhidrátot, ugye. Ezért eszel húsokat, mert abban nincs. Csak sok-sok fehérje. De nem leszel jóllakott igazán, mert a vércukrod nem emelkedik tőle. Csak szimplán teleeszed magad fehérjével, amit veséd nyilván nem tud feldolgozni.
Az én hozzászólásom nem arról szólt, hgoy negatív vagyok ezzel a diétával kapcsolatban, hanem pusztán arra szerettem volna rávilágítani, hogy milyen VESZÉLYEKET REJT MAGÁBAN.
Ugyanis mindenki csak a szénhidrát mellőzésésről beszél. Pedig az étkezés NEM CSAK szénhidrátból áll.
A sok semmiből nem jó.
Mindent lehet ésszel csinálni. Sőt azzal KELL.
Csak akkor rossz a vesének, ha nem figyelsz a fehérjére, csak a szénhidrátra.
ÉS azt hiszem tök nyugodtan mondhatom, hogy bár nem vagyok szakember, tapasztalatom igenis van a tárgykörben.
Mert mint mondottam, a betegségemből kifolyólag saját magam is hasonló szempontok alapján kell hogy étkezzek.
Mi ez, ha nem tapasztalat??????

Előzmény: solemsli (34)
Törölt nick Creative Commons License 2004.02.10 0 0 39
es egy helyesbites amuzlirecepthez: az olaj csak keneshez kell..a masszaba nem::))
egyebklent szivesen mindenkinek aki kiprobalja:)
Előzmény: _mirasorvino_ (38)
_mirasorvino_ Creative Commons License 2004.02.09 0 0 38
köszi.kipróbálom.
Előzmény: Törölt nick (37)
Törölt nick Creative Commons License 2004.02.09 0 0 37
12 dkg zabpehely
6 dkg aszalt sargabarack
6 dkg aszalt fuge
6 dkg datolya
6 dkg mazsola
3 dkg napraforgomag
3 dkg szezammag
3 dkg mogyoro
3 dkg dio
2 teaskanal akacmez
4 teaskanal citromle
2 teaskanal kortelesuritmeny (nem lehet nalunk kapni..en kortelevet teszek bele siman)
1 teaskanal olaj

1. csonthejasokat es gyumolcsoket robotgeppel felapritjuk
2.a tobbi alapanyaggal ezeket osszekeverjuk
3. a masszat kiolajozott sutolemezre simitjuk+elomelegitett sutoben 10-15 percig sutjuk
4. meg melegen felszeleteljuk es jol zarodo femdobozba rakjuk
kb 20 darabhoz eleg

Előzmény: _mirasorvino_ (36)
_mirasorvino_ Creative Commons License 2004.02.09 0 0 36
írd le lécci ezt a müzliszelet receptet.
Előzmény: Törölt nick (30)
Törölt nick Creative Commons License 2004.02.09 0 0 35
sztem nincs ramirva mennyit eltem magyarorszagon es mennyit kulfoldom..nekem ez a rendszer nem uj..es nem tudom elegszer leirni es mellekelni a linkeket ahol szakemberek irnak a negativ hatasokrol amik elofordulhatnak..
nagyfiuk es nagylanyok vagyunk..mindneki merje fel mennyire eri meg neki az egyoldalu taplalkozas tulzot feherjebevitetellel a fogyasert
a veset mint szervet azert mar regota ismerik a dokik es nyilvanvalo hoyg tulzott feherje karositja-de nem szeretnek okoskodni..csak valaszolok

Előzmény: solemsli (34)
solemsli Creative Commons License 2004.02.09 0 0 34
Miért vagytok ennyire gyértelműen negatívak?
Nem lehet, hogy egyszerűen csak nehezen fogadjátok el, hogy van valami, ami teljesen új, látszólag ellentmond néhány eddig megtanult alapszabállyal, de láthatóan működik?

Az USA-ban már 25 éve megy ez a rendszer, ennyi idő alatt szerintem kiderült volna, ha valami gáz van a rendszerrel.
Attól még, hogy MAgyarországon csak most kezd elterjedni, attól még máshol már komoly tapasztalatok vannk, lehetnek.

CSak az a kérdés, hogy kinek hisztek/ünk.

Annak aki pro, vagy annak aki azt mondja, hogy rossz a vesének.
Ezért lenne jó egy szakember, akinek tapasztalata is van, nem csak hite.

Plantago Creative Commons License 2004.02.04 0 0 33
Szia!

Szvsz az értelmes középutat kell választani. Nekem voltak gondjaim a vesémmel és hajlamos is vagyok vesebajokra. Adott esetben viszont nyugodtan kipróbálnám rövidebb idejig ezt a kúrát, de nem csinálnám hónapokig. Ennyi erővel C vitamint se szedhetnék nagyobb adagban, pedig azért ha beteg vagyok, elég sokat szoktam belőle bevenni. Szerintem meg lehet találni a legkevésbbé károsat, ami az adott embernek is megfelel. Nekem leginkábbis az a gondom, hogyha nem ehetek vmit., akkor tuti, hogy az adott ételre (ételcsoportra támad gusztusom), ezért nem szoktam célirányosan fogyókúrázni, hanem figyelek rá inkább, hogy mit, mikor és mennyit eszem és igyekszem a lelki nyomoromat nem evéssel kompenzálni, nekem általában ez szokott bejönni.

Plant

Előzmény: solemsli (20)
Kloon Creative Commons License 2004.02.03 0 0 32
Én mostmár - ha eszem - akkor általában reggelire valami 0%-os johurtot, vagy esetleg abonettet megvajazva. Vékonyan.
Tízórai, uzsi valami gyümölcs szokott lenni.
Ebédre csak akkor eszem rendesen, ha otthonról hozok kaját, akkor valami husi, zöldség, főzelék, ritkán rizs, krumpli nagyom minimális.
A vacsi szokott gázos lenni nálam, hajlamos vagyok "sokat" enni, és most már a nasikat sem veszem meg, vagy ha mégis, fel sem bontom, mert bizony, egy kocka csoki vagy egy darab süti csak az étvágyat hozza meg.:((

A műzliszeletben pölö cukor is van... én mindent kerülök amiben cukor van. Süti, csoki, bármi zizi CSAK cukormentes. Sajna.

Én amikor eldöntöttem, hogy diétázom, és le akarok fogyni, akkor elég drsztikusan csináltam. Kb. 1000 kalória volt, amit megettem, mert jó gyorsan akartam eredményt... mellette heti 2x, majd később heti 3x jártam tornázni.
Így csináltam. Persze voltak kilengéseim, nyilván, dehát kinek nem?

Igen, táblázatból néztem ki, van vagy 25 féle otthon:-)))

Előzmény: Törölt nick (30)
Törölt nick Creative Commons License 2004.02.03 0 0 31
megneztem..most corny muzliszelet van itthon..ennek darabja 15 g szenhidratot tartalmaz

meg az elobb az etkezesnel az ebedbol kihagytam hoyg a salatahoz vagy turot, vagy csirkehust vagy halat is eszem

Előzmény: Törölt nick (30)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!