Keresés

Részletes keresés

Nemrossz Creative Commons License 2011.05.13 0 0 14

És megint: Meghótt a [zorrigó]. :o(((

Nemrossz Creative Commons License 2010.05.15 0 0 13
Meghótt a [zorrigó]. :o(((
rosie Creative Commons License 2008.06.01 0 0 12

Sose vágytam Kasszandrai magaslatokra/mélyekre, de azért vádolom magam (is), hogy ennyire bejött az alábbim (3 évvel ezelőttről)... :(

"Mi, az évek alatt összetarhált ötmilliócskánkkal olyan vállalkozásba akarunk - ha merünk (és erről a cigány lova jut eszembe: "nem vak az, csak bátor!") - belevágni, aminek a finanszírozásához évente több tízmillió szükségeltetnék. Konkrétan: egy felnőtt autistákat foglalkoztató napköziszerűségről van szó. Egy momentán totálisan alkalmatlan, felújításra váró épületben. Amit addig - és csakis addig - birtokolhatunk, amíg ezt a (képzeletbeli) intézményt fenn tudjuk tartani.

Mik a lehetőségeink? Ráköltjük az ötmilliónkat és visszadunk az önkormányzatnak egy - általa tíz éve lebontásra ítélt - házat, mivel a működtetés bevételi forrásairnak többségére (a normatíván felül, ami, tudjuk, mire elég) kilátásunk sincs, vagy paradigmát váltunk. Lemondunk egy tízéves álomról, alkalmasint. És hajlunk a széllel... Ha ő az erősebb. Jelesül: ha körvonalazódik más - szerényebb - lehetőség is az aktuális problémák megoldására, nem üdvösebb-e azon kapni? Tudjuk, persze, mennyire lehet megbízni az önkormányzatban, különös tekintettel az ő négyévenkénti színeváltozásaira... :( De ha - előre láthatóan - úgyis kiderül, mi magunk nem tudjuk megoldani a problémánkat, még mindig jobb, ha az a végeredmény, hogy ugyan egyelőre ő sem, de legalább nem ment rá az ötmillánk... :o)

Sajnálom, de egyrészt se hazárdírozni nem szeretek mások pénzével (és ez az 5 millió a szóban forgó projektben érintett 3-4 autistán kívül kb. 30 másik kölök jussa is), se a valóságtól nem hagyom magam végletesen elrugaszkodni.

Nem állítom, hogy igazam van. Viszonylag nehezen zárok dobozba álmokat... :( De itt és most, azt, hiszem, nincs más kiút."

..................

Finita la comedia. Mivel nem csináltunk semmit 3 éve az eredetileg tíz évre használatunkba adott telekkel és a rajta álló romos házzal - ami azért a mi lúzerségünket is jelzi -, most az egészet elveszíthetjük... (Áprilisban megszületett róla a közgyűlési határozat: vmit tenni kell az illető telekkel; a polgármester a hasznosítási előterjesztés felelőse...)

Hacsak: pillanatokon belül elő nem rukkolunk vmi tutival, elveszítjük, amit eredetileg ugyan tíz évre kaptunk, de amit - a fennebbb jelzett (tkp. csak az origo működésképtelensége míán ide beírt) ultimátummal kiénekeltek a kezünk közül... :(((

Annál tutibb "előrukkolás", persze, mint hogy önkormányzat által jóváhagyott építési terv van/volt adott telekre, nemigen képzelhető el, csakhogy - helyi önk. intézkedéseinek hála - kötelező funkciók teljesültek, legalábbis: gyerekeink 24. éves koráig bezárólag. (Értsd: van hol elleniük - és fejlesztik is őket - napközben.)

A legádázabb csapda innentől kél: semmilyen jogszabály nem mondja ki, kinek milyen konkrét feladata van a felnőtt - a közoktatás égisze alatt 24 éves korukig fejlesztett ("rendszerben tartható") - autisták rendszerből való kikerülése után az érintettek ellátását illetően... :o))

No, az erre való felhasználás cáljábul látszunk mi momentán elveszíteni azt a telket, ami - az eredeti szerződés szerint - 2011-ig a mi használatunkban állhatna.

Ja, a "mi" = Autista Gyermekekért Egyesület. Bács-Kiskun megye... :) (Neeeem csak Kecskemét, sőt. Amiben "a" megye és "a" megyei jogú város nem bírt közös nevezőre jutni az utóbbi 18 évben, végtelenül egyszerűen megteremtette a mi szülői egyesületünk: tudjuk, hogy nem lehet minden tanyabokorban autistaéletházat gründolni. De ha mi képesek voltunk összefogni - bár civilkedésre fordítható időnk, éppen helyzetünk okán, végletesen kevés -, hadd bízzunk má' általunk választott/fizetett köztisztségviselőinkben is annyira, hogy annakelőtte gondolnak a mi gyerekeinkre is, mielőtt, sajnálatos elmúlásunk okán árokparti guberálókká válnának... (hehe :(  egy autistából még "falubolondja" se lehetne, mivel az ő legfőbb deficitjük a kontaktusteremtési és kommunikációs képesség... )

És hogy miért írom mindezt erre a (majdnem) senkik által látogatott helyre?

Másodsorban: mert csak! (majd ettől látogatják! ;)) )

Elsősorban: a segítségedre (szimpátiádra/támogatásodra mitmongyakmég? ;) számítok, Nemrossz... 

Tudom, te szoksz segíteni - meg azt is: szereted a szemem bogarát ;p -, de komolyan: emlékszem az első komoly fórumos összefogásra... (Nem biztos, hogy segített volna, de ahhoz nekem lett volna - akkor még lehetett volna - egy különutas, praktikus megoldási javaslatom az orvosi kezelés meggyorsítására, amit az érintett főgyűjtők sajnos nem fogadtak el.) Az nekem nagy tanulság volt: hogyan képes elveszejtődni egy lehetséges befutó - a befutást segíteni igyekvők ellenére... :(((

Segííííts most! (jól ;) )

Tudom, hogy fogsz! :)

R.

Előzmény: rosie (9)
rosie Creative Commons License 2008.06.01 0 0 11
Mit tudsz, Nemrossz, kedves, hogy pont három év múltán elővetted ezt a topikot? :o))

A továbbiakhoz alábbiaimhoz nyúlnék...
Előzmény: Nemrossz (10)
Nemrossz Creative Commons License 2008.05.28 0 0 10
Gondulom, most pakolják a zúj csudaszoftot. :o)))
Előzmény: rali (7)
rosie Creative Commons License 2005.10.27 0 0 9

Hmmm.... Ez a topikom mintha létezne még. Látogatottsága vszleg megegyezne azéval, amit az alábbiak miatt nem indítok. De bennemrekedt valami, amit beírtam az imént az origoba. Asszem, van annyira kerek, hogy itt is megállja a helyét.

Ja, hogy ez a "Technika és használata"? meg "Internet? Helyben vagyunk. ;)

Indítottam - hirtelen felindulásból - egy topikot a Közélet Társadalom sávjában, egy mai újsághír apropóján, ami ez volt:

"Blikk - 8. oldal - 2005. október 26.
Uralkodók, segítsetek!

Uralkodóktól kér segítséget egy autistaotthon befejezéséhez Medgyasszay László országgyűlési képviselő. - Huszonöt uralkodó - király, császár, emír - címét és elérhetőségét sikerült kideríteni, hétfőn postáztuk a leveleket. A listán Szváziföld királya, a kuvaiti emír, a monacói herceg és a japán császár is szerepel. Összesen 42 millió forintot kérünk - nyilatkozta Medgyasszay. Az otthont két éve kezdték építeni. A befejezéshez 18 millió forint hiányzik. A működtetéshez folyamatos adományok kellenek. Hazánkban körülbelül 40 ezer autista él."

Csak azért ismétlem meg itt, mert biztos vagyok benne, aki ide jár - akár csak olvasni is -, nem föltétlen járkál közéletes topikokban is. És mert elgondolkodtatónak találom egyik fórumtársunk beírásait:

"Az a baj, hogy az alapítványi kéregetősdi már lejárt lemez. Van néhány - nem is kevés - alapítvány, aki mindenhova költ, csak oda nem, ahova kérik a pénzt.
Sajnos nekem sincs már bizalmam."

és:

"Ha tudnám, hogy jó helyre megy, biztosan adnék. Ruhát, bútort, stb. rendszerint adok a vörökeresztnek is. De sajnos biztos helyről tudom, hogy ezek az alapítványok javarészt repi célokra használják fel a kapott összegeket. Az egyik ismerősöm - orvos - is vot ilyen repi-kiránduláson. Dominikán. :((( "

Ez a sokszor sokadik efféle hozzállás - tkp. érthetően - nem-érintettektől. Idegenek már nem nagyon adakoznak ismeretlen alapítványoknak, egyesületeknek...

Mi, az évek alatt összetarhált ötmilliócskánkkal olyan vállalkozásba akarunk - ha merünk (és erről a cigány lova jut eszembe: "nem vak az, csak bátor!") - belevágni, aminek a finanszírozásához évente több tízmillió szükségeltetnék. Konkrétan: egy felnőtt autistákat foglalkoztató napköziszerűségről van szó. Egy momentán totálisan alkalmatlan, felújításra váró épületben. Amit addig - és csakis addig - birtokolhatunk, amíg ezt a (képzeletbeli) intézményt fenn tudjuk tartani.

Mik a lehetőségeink? Ráköltjük az ötmilliónkat és visszadunk az önkormányzatnak egy - általa tíz éve lebontásra ítélt - házat, mivel a működtetés bevételi forrásairnak többségére (a normatíván felül, ami, tudjuk, mire elég) kilátásunk sincs, vagy paradigmát váltunk. Lemondunk egy tízéves álomról, alkalmasint. És hajlunk a széllel... Ha ő az erősebb. Jelesül: ha körvonalazódik más - szerényebb - lehetőség is az aktuális problémák megoldására, nem üdvösebb-e azon kapni? Tudjuk, persze, mennyire lehet megbízni az önkormányzatban, különös tekintettel az ő négyévenkénti színeváltozásaira... :( De ha - előre láthatóan - úgyis kiderül, mi magunk nem tudjuk megoldani a problémánkat, még mindig jobb, ha az a végeredmény, hogy ugyan egyelőre ő sem, de legalább nem ment rá az ötmillánk... :o)

Sajnálom, de egyrészt se hazárdírozni nem szeretek mások pénzével (és ez az 5 millió a szóban forgó projektben érintett 3-4 autistán kívül kb. 30 másik kölök jussa is), se a valóságtól nem hagyom magam végletesen elrugaszkodni.

Nem állítom, hogy igazam van. Viszonylag nehezen zárok dobozba álmokat... :( De itt és most, azt, hiszem, nincs más kiút.

Off voltam? :o))) Nem hiszem. :) A demokrácia technikájára és használatára szűkítve magam, (remélem) bisztosnem. ;)

Hát, ez nem ment át már az origo bejáratán, mert karbantart... Gondoltam, megosztom az itteniekkel. Hátha van vmi tutitippjük... :o)))

rosie Creative Commons License 2005.10.02 0 0 8

Némá, mik jönnek elő, ha magára kattinva alább is száll az emberlánya... :o)

rali Creative Commons License 2004.05.26 0 0 7
Mi a fene van ott?Nem megy innen se.
Előzmény: vege_ (6)
vege_ Creative Commons License 2004.05.26 0 0 6
megint elvitték a szifik, róz.. :(

vege

Előzmény: Dagika (5)
Dagika Creative Commons License 2004.03.02 0 0 5
Sziasztok!

Mi van az Origoval??? Nekem már egyáltalán nem jön be..:-((

vege_ Creative Commons License 2004.02.07 0 0 4
dehonnem... sokszor beléphetnénk ide mostanában.. csak úgy vagyok vele, hogy minek: ez itt idegen, meg nem is sietek..

:)

vege

Előzmény: rosie (3)
rosie Creative Commons License 2004.02.07 0 0 3
Jó az, bizony, hogy megint nem volt szükség rám...
Előzmény: rosie (0)
rosie Creative Commons License 2004.02.07 0 0 2
Leléphet! :-)
Előzmény: Pittyke (1)
Pittyke Creative Commons License 2004.02.07 0 0 1
Origosok...ide veletek !

soxeretettel :)

Előzmény: rosie (0)
rosie Creative Commons License 2004.02.06 0 0 0
Sziasztok, index-kedvesek... :-)

Befuccsolt az Origo... Régenvalamikor, jókis helyet nyújtottatok - mint mi, amott, remélem, hasonló helyzetekben (vagy ha nem, szétcsapok! ;-O) ) -, mikor épp nem volt nekünk, hova... :-)

A régitop címe vmi olyasmi volt: Origósok, ide gyűljetek..! Oda mennék én, de nem találtam...

El vagyok veszve, azt hiszem... :-(

Előzmény: rosie (-)
rosie Creative Commons License 2004.02.06 0 0 topiknyitó

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!