Keresés

Részletes keresés

Phat_Mammma Creative Commons License 2007.02.23 0 0 9

Nincs mit. :-)

Előzmény: halkergető (8)
halkergető Creative Commons License 2007.02.23 0 0 8

Köszönöm, már tárgytalan! Megtaláltam!

 

A történeti előzmények mindenesetre gondolatébresztőek. Tessék a link!

 

http://www.mcd.hu/hirek/2004/40_week/4822.htm

Előzmény: halkergető (7)
halkergető Creative Commons License 2007.02.23 0 0 7
Hol van az a Szent Borbála kórház? Ki a fenntartója?
Előzmény: Phat_Mammma (6)
Phat_Mammma Creative Commons License 2007.02.23 0 0 6

Nincs pénz! – Betegeket küldenek el a Szent Borbála kórházból
2007. február 23. 16:20

MNO


A Szent Borbála kórházban február 28-áig biztosan nem fogadják azokat, akik nem előjegyzett betegek – sőt még az előjegyzettek egy részét sem –, vagy akik nem szorulnak sürgősségi ellátásra – erősítette meg az MNO megkeresésére a kórház főigazgatója. Az ok: a kormány csökkentette a támogatást.

----

 

És ez csak a reform kezdete...


carlos z. Creative Commons License 2004.02.05 0 0 5
Inkább attól a "főigazgatótól" okádjál, akinek a kórházában ilyen dolgok megtörténnek...

cz.

Előzmény: angel_fire (4)
angel_fire Creative Commons License 2004.02.05 0 0 4
szerintem ez mér messze nem csak gusztustalan, hogy meztelen hullákat halomra kell dobálni, mert máshol nincs hely. És még sorolhatnám, a tesséklássék megmosdatáson át a szervek visszadobálásáig. Már a halottainkat sem tiszteljük. Egy civilizált ember ezekre mit mondana? Így menjünk az EU-ba pl????
Az imént olvastam egy tv2 fórumos hozzászólást, egy rokona testébe az egyik cipőjét pakolták vissza az IQnull hullamosók...

Kár, hogy csak egy intézményt ragadtak ki, pedig máshol sem jobb a helyzet.
Hánynom kell ilyenkor, hogy magyar vagyok..

originalqszi Creative Commons License 2004.02.05 0 0 3
Csak és csakis a génjeidtől függ!:((((( Szerintem élj úgy, ahogy erkölcsöd és étvágyad megengedi és akkor az előírt (génekben ez is megvan!!) életidőt +- 100 napig élsz, hacsak el nem csap egy autó idő előtt:DDDDDD
Házikolbász, szalonna, kevés pálinka és napi 1 deci vörösbor (mert abból valami bennem narad!!:DD) nálam nyerő, CIGI OHNE, mert az egy baromság, már megbocsáss:)))))
A francia kajáktól ugyanaddig élsz, de a hembörger és mekcsikentől rövidebb ideig:DDDD
Előzmény: semmiböllett (2)
semmiböllett Creative Commons License 2004.02.05 0 0 2
káosz van, de a nagy káosz közben még senki sem árulta el nekem hogy a házikolbász szalonnával majd jó cigi egy pálinkával és egy erös feketével leröviditi-e a káosz idöszakát.
originalqszi Creative Commons License 2004.02.05 0 0 1
Az egészségügy a világ mostoha gyermeke!:((((( Jelszó: aki beteg, haljon meg!!!:(((( Az élethez elég nagy szerencse kell!!!!!!!!
Én tudom, higyjetek nekem, 60 éve semmi sem történt, lényeges!!!!:((( Ja, de, egy dolog a para:(((( ezt is a komcsiknak köszönhetjük, mert ők azt hitték, hogy az orvos szívből gyógyít és nem hitték el, hogy van olyan ember, főleg orvos, akinek szüksége van kocsira, lakásra, italra és nőre!!!:((((
Ha hiszitek, ha nem az első maszek kocsik rendszáma azért kezdődött CB-vel, mert azt hitték a puritán elvtársak, hogy az országban max. 9999 db maszek autó fog futni:DDDDDDDDDD
angel_fire Creative Commons License 2004.02.05 0 0 0
Sajna csak a szánalmas botrányhajhász tv2 féle cikket találtam egyenlőre, de aki még nem olvasta volna, annak itt:

"Előfordulhat, átmenetileg - A Dél-Pesti Kórház igazgatója elismeri, hogy ha hosszú ideig nem jönnek a hullaszállítók, a folyosón fektetik a testeket

A Tények törekvése, hogy ne mutassunk a műsorban holttestet, most is csak addig megyünk el, ameddig szükséges. Egymásra hajigált meztelen testek a prosectura folyosóján a Dél pesti Kórházban, megalázó, méltatlan körülmények között. A fényképek kerültek először a Tények birtokába, utána mentünk el a kórházba, ahol az igazgató elismerte, igen, náluk történt.

Nyolc fényképet juttatott el néhány nappal ezelőtt valaki a Tények szerkesztőségébe. Az ismeretlen csak annyi megjegyzést fűzött a küldeményhez, hogy a felvételek a Dél-pesti Kórház patológiai osztályának hűtőtermében készültek. A képeken az látszik, hogy több ruhátlan holttestet egymásra fektettek, némelyik a hűtőterem kövezetén fekszik és szinte egyikük sincs letakarva. A Tények kérdésére a kórház főigazgatója elismerte, hogy a hűtőterem szűkös kapacitása miatt időnként tényleg méltatlan körülmények között kell tárolniuk az elhunytakat.

Több napos ünnep az idén még nem volt, a zsúfoltság azonban változatlan a Dél-pesti Kórház patológiai osztályának hűtőtermében. Az 52 férőhelyen ma délelőtt 70 holttestet tároltak. Tizennyolc elhunytnak csak a földön jutott hely. A helyettes ombudsman a Tényektől értesült arról, hogy időnként milyen körülmények között tárolják a holttesteket és úgy döntött, hogy kivizsgálja a történteket.

Az országgyűlési biztosok hivatala az elhunytakkal való bánásmód vizsgálatára is kiterjeszti az egészségügyi intézményekben uralkodó állapotok jelenleg is folyó feltérképezését - mondta el Takács Albert.

Kórházakban, egészségügyi intézményekben jelenleg is folyik egy átfogó vizsgálat, alapvetően a betegek jogaival összefüggésben. Ezt a "kegyeleti jogok vélhető sérelmének felderítésére" is ki kell terjeszteni - közölte az állampolgári jogok országgyűlési biztosának általános helyettese.

A Tényekben elhangzott, hogy a szóban forgó felvételek a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház patológiai osztályának hűtőtermében készültek. A képeken az látszik, hogy több ruhátlan holttestet egymásra fektettek, némelyik a hűtőkamra kövezetén fekszik és szinte egyikük sincs letakarva.

A Tények kérdésére a kórház főigazgatója elismerte, hogy a hűtőterem szűkös kapacitása miatt időnként tényleg méltatlan körülmények között kell tárolniuk az elhunytakat.

A riporter szerint "A Dél-pesti Kórháznak 57 millió forintra lenne szüksége ahhoz, hogy megszüntessék az áldatlan állapotokat a patológiai osztályon. Azt is pontosan lehet tudni, hogy ez az 57 millió forint nemcsak innen, hanem szinte valamennyi önkormányzati tulajdonban lévő fővárosi kórházból hiányzik."
Tények "

Előzmény: angel_fire (-)
angel_fire Creative Commons License 2004.02.05 0 0 topiknyitó
Nemrég a hálapénz botrány, most egymásra dobált meztelen hullák egy budapesti kórház patológiáján. A születést sem tiszteljük, de a halottakat sem. És még folytathatnám..
Folytatjátok?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!