Olyan gépek pedig nem szerepeltek a listában, amelyekről hosszú állás után az elmúlt hónapok során leszerelték a még rajtuk található használható dolgokat, mint. pl. radió, klíma, stb.
Eleve érdekes volt az a "dokumentum", mert azon kívül hogy javarészt üzemelő gépek listája, de szerepelt benne már 5 éve leállított gép is. Viszont olyan nem, ami kevesebb ideje állt, mégis selejtre váró lett.
A listában szereplő, de a napokban is üzemelő gépek (amiket találtam):
Akkor rosszúl emlékeztem a dátumra, és az előző főjavítás alatt kapta vissza az ollós szedőket! Az mindenesetre biztos, hogy 85-ben minden dombóvári gépet (1065, 1067-1073-ig) átalakítottunk félpantográfosra!
Az 1068-s szili 1984-ben kerúlt Dombóvárra, ahol a többi honos géppel együtt felszerelték AFP 121-el. Aztán az egyik főműhelyi javításból, ha jól emlékszem a 2000-s évek eljén, de mindenképp a trakciós időszak előtt AOP-vel jött vissza, és azóta is az van rajta!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy létezett e olyan Szili, amiről a három szigetelőre szerelt AFp áramszedőt leszedték, és helyette valamelyik négy szigetelőn állót rakták fel rá? Főleg olyan érdekelne, amire AOp áramszedő került utólag, lehetőleg még valamikor MÁV-os korában, a Trakciós korszak előtt.
Fordítva volt ilyen, az eredeti négy rögzítési pont a három szigetelős változatok tetején jól látszik, de olyat eddig nem találtam, amin fordítva volt: a három rögzítési pont helye van meg, és az eredetieken van a "négylábas" áramszedő.
Illetve de - egy ilyenről tudok. Az 1110-es a Kandó udvarán ilyen - csak ott meg azt nem tudom, hogy volt e így forgalomban, vagy csak akkor kerültek rá fel az AOp szedők, amikor kiállították.