Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2005.11.22 0 0 61

Helo!

Easy Share progival kapcsolatban lenne egy kérdésem.

Ha véletlenül elszáll a gépem , lefekszik az easy share etc... hogyan tudom a megszerkesztett albumaimat,e-mail adatokat,miegymást visszaállítani egy újonnan feltelepített easy share progira. Vagy újra kell személyreszabnom az egész progit?Nem találtam olyasmi fájlt a kodak könyvtárában,ami az egyéni beállításaimat tartalmazná.( amit le tudnék menteni valahova,hogy szükség esetén visszakopizni az újonnan fölrakott progira).

Remélem érthető voltam :-)

Akos

Sopánka Creative Commons License 2004.10.15 0 0 60
köszi. Én is elégedett vagyok a géppel, mert most egy jó képeket produkáló automatát akartam venni.

Mindamellett legközelebb nem biztos, hogy Kodakot veszek, bár nincs vele súlyos problémám. Casio vagy Canon. Valami jó nagy fényerejű optikával, nagyméretű CCD-vel. De az is lehet, hogy előbb veszek egy DV-t...

Én úgy vagyok a fényképezőkkel, hogy használni kell néhány hetet, hogy igazán kijöjjenek a tulajdonságai.
Előzmény: tigger6 (59)
tigger6 Creative Commons License 2004.09.13 0 0 59
Nekem is DX4330-am volt és azért jóval kevesebbet tud egy DX6340-nél. DX6340:
- nagyobb kijelző (1.8")
- auto mellett manuális fehéregyensúly
- színkezelési lehetőségek (színes, mono, szépia)
- PAS mód a tárcsán: 1. manuális zársebesség vagy rekesz állítása,
- auto mellett, manuális ISO érzékenység beállítás,
- auto mellett manuális fénymérés-pozíció beállítás
- auto mellett manuális fókuszpont beállítás
- sorozatfelvétel készítés
- 4x Schneider optika
Ezekben tud többet a DX6340, a többiben közös, talán még ennyi különbség, hogy a DX4330-nak sajnos kupakos a lencsevédője, a DX6340-nek pedig automatán zárja, de ez részletkérdés.
Félreértés ne essék, a DX4330 egyáltalán nem rossz gép, sőt, nagyon jól eltalálták, én nagyon meg voltam elégedve a minőségével, csak továbbléptem egy komolyabb szintre, egy inkább manuálisan állítható gépre. A DX4330 inkább egy kiváló automata gép, sok manuális elhetőség nincs benne: expozíció kompenzáció és hosszú expozíciós idő beállítás (4 mp-es zársebesség) és semmi több tulajdonképpen.
Előzmény: Sopánka (55)
tigger6 Creative Commons License 2004.09.13 0 0 58
Örülök, hogy tetszik a gép, nekem is ilyen jó tapasztalataim voltak vele, bár nem ilyen gépem van, de volt alkalmam használni. Az erős képeket a Kodak kicsit esetlenül kezeli, valahogy nem találja el a megfelelő fehér-egyensúlyt, de minden más körülményben igen. Az erdőben érdemes manuális fehéregyensúlyt használni, úgy nincs probléma.
Tájkép ügyben sosem volt problémám, nekem nagyon szép tájképeket készített mindig...
Előzmény: Fülöp János (57)
Fülöp János Creative Commons License 2004.07.01 0 0 57

Hi!

 

Folyt. :

 

Kodak: szerintem igen szépek az arc, a bőrszínek, és a közeli (makró) képek, pl. virágok, igen gyorsnak tűnt az AF, és sportmódban is fényképeztem - horgászatot, ahol sikerült néhány akciót (bevágás, halkiemelés) lefotózni, ezek is tökéletesek lettek. Most csináltattam papírképet 9x13-ast, kb 100db-ot (nagycsalád) és eszméletlenűl meglepődtem: mindegyik még szebb és jobb mint a monitoron nézve. (Lehet, hogy tettek rá egy kis korrekciót)

Sok mindent tudok állítani a PAS módban, és az is jó, ahogy az autofókusz működik.

A készülék masszív, bírja a nyaralást, és elég nagy ahhoz, hogy ne essen ki a kezedből. Az LCD megfelelő elég nagy is, a kézikönyv részletes áttanulmányozását erősen ajánlom.

Nekem, mint amatőr fotósnak, ez a Kodak gép tökéletesen megfelel. Minőségi készülék. A Linux is (SUSE) szó nélkül lekezeli.

 

Hátrány szerintem: táj, erdő fotózására nem igazán alkalmas. Megcsinálja, de szvsz a közelebbi képek sokkal jobbak.

 

Üdv!

FJ.

Fülöp János Creative Commons License 2004.07.01 0 0 56

Hi!

 

Én Június elején vettem meg a KODAK DX6440-et, ami ua. mint a 6340 csak 4 megapixeles.

Elötte majdnem egy évig vaciláltam, melyik digitgép legyen, elolvastam mindent, ami hozzáférhető, pl. a Lupapa.org-ot is amin egy Fuji S5000 és egy Kodak DX6490-es tesztje is látható, Lupapa szerint a Fiju :-) sokkal? jobb. Tehát előszörre venni akartam egy Fuji S5000-et, tényleg szép gép, de egy boltban történt tüzetes tanulmányozás után megdöbbentő hiányosságokat láttunik, úgyhogy simán kiesett.

A DX6440 volt a másik választás, azért nem a 6340, mert azért csak többet tud.

 

Nem bántam meg. Csodálatos képek, stb.

 

Bocs most dolgonom kell, majd folyt köv.

 

Üdv!

FJ.

Sopánka Creative Commons License 2004.07.01 0 0 55
Hali! Én ugyan Kodak DX4330-at vettem tavaly, de ez igazából ugyanaz, mint a 6340, csak egy picit kisebb (3x optikai zoom az egyetlen lényeges különbség). Egy picit csalódott voltam, amikor az elhomályosodott foltokat észrevettem a képen, de végülis nem bántam meg, mert a színek baromi jók, a homályos foltok ritkán zavaróak, 10x15-ös papírképen talán sose, és a két ceruzáról való működés is pozitív. Hátrány még a relatíve lassú reakcióidő sok esetben, de a sokkal gyorsabb gépeknek meg más hátrányai vannak. Ha gyors gépet akarnék, Casio QV41 (kb. :))-et vennék, kb. 1 másodperccel a bekapcsolás után már üzemkész. SZVSZ a részletgazdagság hiánya elsősorban inkább a túl erős zajszűrő szoftver miatt van, és nem az erős tömörítés a hunyó. Igaz, ha nem simítaná el annyira a részleteket, nagyobb fájlok lennének, de ez más kérdés. üdv, sok sikert! Sopánka
dezodor Creative Commons License 2004.06.24 0 0 54
Magyar nyelvű manual nincs a neten a 6340-hez, a haver muttijától kértem el én is. Röhej: 32 oldal elnagyolt nullinger az egész, pedig az övé hivatalosan magyar stb. Nem nagyon foglalkoztak vele szerintem. Ha megnézed a 134 oldalas angolt, hááát... Én a németektől rendeltem a gépet czakk-pakk 48-ért. Most is néztem: 158 euro. Kicsit különbség ? Nagyon klassz kis gép, jó vétel, szép képek,(de hangyafotózásra ne ezt használd !)és elképesztően sokáig bírja az aksi. Vagyis az energiafelhasználás király. A magyar menü meg engem nem dob fel, annyit ui tudok angolul. Remélem nem fog besz*rni a gari idő előtt mert rühellek a szervizekben vitázni !
Wooden2002 Creative Commons License 2004.06.16 0 0 53
Nem tudja véletlenül valaki, honnan tudnám letölteni a magyar nyelvű kezelésit? Köszi!
nord Creative Commons License 2004.02.25 0 0 52
Na én is megvettem a DX6340-et:)
Pár nap múlva - reményeim szerint - írok egy kis észrevételt róla.
(beszerzési hely: www.ebolt.hu, 90ezer, magyar menü, hivatalos Kodak garancia.)
Joule Creative Commons License 2004.02.24 0 0 51
"automatikus beállitás villanyfény mellett nem az igazi, de legaláb a vakumód váltással ez kompenzálható"
A vakúmód váltást nem értem. Comment???
Gyenge megvilágításnál ennél a gépnél az "éjszakai mód" kiváló. Csak azt nem értem miért ezt a nevet kapta a funkció? Éjszakai fotózásra nem ez a gép való úgy sem. "Gyenge fényű" kifejezés talán jobban passzolna. (csak nem jól hangzik)
Ennél a funkciónál expozició korrekcióra sem igen lesz szükséged. De mint írtad, intenzíven gyűjtöd a tapasztalatot, akkor meg úgy is észre veszed. Az autómata beállítást szinte csak kültéren használom.
Beltérben próbáld ki(azért nem sötét szobára gondolok): PAS mód,ISO 200,vaku kikapcs; +0,5 exp.korrekció (nem okvetlen).
Meg fogsz lepődni.
Ha egy izzólámpás megvilágításnál "túlválasztassz" ISO400-ra, add meg a fényforrást is a színek megfelelőek lesznek. Egyéb esetekben piszok jól működik a fehéregyensúly autómatika.
Ennyit a 6340 vs. gyengefény tapasztalatról.
Kellemes használatot!

-J-
Ja! Még valami! Mielőtt nekiállnál bosszankodni ha esetleg nem müködik rendesen az autófókusz, és a led már pirosan jól kivillogta magát, vedd el az újjad az AF szenzor elől. :)
Röhejes tanács tudom, de ez a gép "fogásából" adódóan könnyen előfordulhat.

Előzmény: miklos1234 (50)
miklos1234 Creative Commons License 2004.02.22 0 0 50
Na Megérkezett nekem is a kodak, ideje volt. 2 napja van meg de azt hiszem ez alatt minden funkcióját ki probáltam, összességében meg vagyok vele elégedve.
Azt egybQl meglehet figyelni, hogy az automatikus beállitás villanyfény mellett nem az igazi, de legaláb a vakumód váltással ez kompenzálható. A képei elég szépek a makrok is, talán ami furcsa az az emberi bör kevéssé életszerüsége, és a kicsit túl éles szinek. Az optikai zoom szerintem nagyon jó hogy 4szeres, a videofelvételekkel nincs baj, tetszik a beépített kis hangszóró, vörösszem alig van, a sorozatfelvételt hagyjuk, hát egyelöre ennyi ami eszembe jutott.
Előzmény: rage5 (49)
rage5 Creative Commons License 2004.02.16 0 0 49
Üdv Mindenkinek!

Eddig csak olvasgattam a fórumot, mivel én is gép vásárlása előtt álltam. Az én kiszemelt áldozataim szintén hasonlóak voltak: Kodak DX6340, Canon A70, Minolta Z1.

A választásom végül a Kodakra esett. Nyugodt szívvel állítom, hogy nem bántam meg. Szerintem szép képeket csinál. Nagyon jó a 4X zoom, ami halkan és símán működik. Pl a Minoltánál és több más gépnél olvastam, hogy kotyog az optika ennél ez egyáltalán nem tapasztalható. Tömörítés ide vagy oda a gépen a képek elég részletgazdagok és élesek, igaz még nem hívattam elő belőlle, de szerintem azzal sem lesz gond. Nagyon tetszik a nagy LCD, ami igen részletgazdag képet mutat. Én egy igen jó gépet ismertem meg a Kodakban. Egyedül a makró nem az erőssége, 10cm a legkissebb távolság, így a nagyon közeli képek gyakran homájosak, de kis gyakorlással lehet szép makró képeket is készíteni vele.
Szerintem egy átlag felhasználónak nagyon jó választás lehet ez a kis gép, könnyen lehet vele szép képeket csinálni és manuális beállításokra is van lehetőség.

Üdv: Rage

Joule Creative Commons License 2004.02.15 0 0 48
Nem közvetlenül a fotózásnak, inkább a digitális technikának. Ezért csak digitális fényképezőgépekre adták a kedvezményt. Igy kapcsolódik a számítástechnikához, és multimédiához, ami belefér a program elemei közé.
Mint ahogy említették, információs társadalom, digitális (tan)anyagok fejlesztése,...bla bla...

A vicc hogy hamarosan mégsem fér bele a keretbe.
Hogy azóta mi változott?
Mi és az eszközök fejlődünk, a politika hanyatlik.
-J-

Előzmény: Speccy (47)
Speccy Creative Commons License 2004.02.15 0 0 47
Végülis van valami köze a fotózásnak a sulihoz? :-)
Előzmény: luppapa (46)
luppapa Creative Commons License 2004.02.13 0 0 46
Nehezen, de meg kell válnom tőle, mert kinéztem magamnak egy másik elektronikai cikket, ami történetesen nem fényképező, hanem tévé. :)) Erre kell a pénz.
Fényképező gyanánt pedig majd elleszek egy olcsóbb 2 v. 3 megapixeles Canonnal.
Hiányozni fog az A80, de elszántam magam a cserére!
105-ért odaadom egy 256-os garanciális Kingston CF-kártyával együtt! Ez szerintem jó ár érte!
Ha érdekel:
06-20-455-1107

Egyébként valóban rosszul jött ez a Sulinet-dolog. Ha kiveszik a kínálatból a kamerát, újra normális áron lehet majd árulni a használt gépeket. Ha addig nem viszik el a gépem, majd akkor tutira elviszik! Ahogy hallottam, nincs messze az, amikor nem lehet digitcamot venni egyáltalán a Sulinetben. Kuncze papa tisztába teszi a dolgokat... :)

Előzmény: Joule (44)
Joule Creative Commons License 2004.02.13 0 0 45
Helyesbítek.
Canon oldalát nézve nem is -30 hanem -40 e. Ha még hiteles az ottani SeX info.
-J-
Joule Creative Commons License 2004.02.13 0 0 44
Luppapa!
Van szíved megválni egy ilyen szupi masinától?
Gondolom hogy van mellette még komolyabb, vagy lesz. Mert elégedetlen nem voltál vele, sőt ajánlod.
Ha SEX vásárlás megszűnik, akkor a használt gépeknek is nőhet a kereslete. A -60 000 sokakat elcsábított.
Lehet rémeket látok, de úgy tűnik akár 10-15 e. Ft-ot is emel a SEX. a gépek árán. Nagyobb ár, arányosan több áfa, és egyébb terhek folynak be.
Brrr... de negatív vagyok.
A SEX árhoz képest a 95 e. jó vétel a "nem jogosultnak". kb -30 e.
Kíváncsi vagyok 1-2 hónap múlva alakuló árakra.

-J-

Előzmény: luppapa (42)
nord Creative Commons License 2004.02.13 0 0 43
"Alsókategóriás Fujit sem vennék, ugyanaz a fő baja mint a Sony P-sorozatnak: gyenge a vakuja."

És ne feledjük, hogy az S5000 alatti gépek csak ISO100-at tudnak, ami szintén nem előny...

A60/70/80: jópár külföldi teszt elolvasása után nekem úgy tűnik, hogy a kompakt Canonokat két dolgo miatt favorizálják:
- manuális beállítások lehetősége,
- max. felbontáson is szép a képe (amúgy papírképen ezek a különbségek már szinte észrevehetetlenek).

Hátrányként náluk is felemlegetik a jelentős vörösszemet, a kromatikus aberrációt, a néhol nem megfelelő anyagok használatát, és az optikai kereső nem megfelelő elhelyezését (mivel középen van, az ember nem tudja olyan kényelmesen használni, mint azokét a gépekét, ahol a szélén van a kereső)

Ebben az árkategóriában egy olyan gép volt, ami szinte mindenben nagyon jól teljesített: Minolta Dimage S414. (Tudom, ennek is vannak hátrányai.)

Amúgy Joule-lal egyetértek:
amelyik gépeket ebben a topicban megemlítettük, azok közül (Kodak, Minolta, Canon) egyik sem lehet olyan rosz választás, hogy megbánnánk a döntést.

Előzmény: luppapa (42)
luppapa Creative Commons License 2004.02.12 0 0 42
Lehet, hogy sokan elfogultnak látnak engem. Nem baj. Pedig nem vagyok az! :)
Amatőr célokra 3MP-esek közül az A70-et vedd meg. Jó gép még a Sony P72 is, csak a vakuja harmat gyenge sajnos.
Ha A80 érdekel, én 95-ért adom az enyémet (ez itt a reklám helye:)) Alig használt. De tényleg.
Kodaknak nyilván csábító a 4x-es zoomja. Nem rossz gép, azonban én nem vennék olyat. Canonnak sokkal részletgazdagabbak a képei.
Alsókategóriás Fujit sem vennék, ugyanaz a fő baja mint a Sony P-sorozatnak: gyenge a vakuja.
Röviden ennyi!
Előzmény: Fülöp János (40)
Joule Creative Commons License 2004.02.12 0 0 41
Üdv!
Az árkategória érdekesen alakul gépenként, és forgalmazónként.
Pl: DX6340 novemberben 120 e. decemberben 105 e.
most 100 e ugyan annál a forgalmazónál. Máshol 85 e-ért látni.
A70 90 000, A80 108 e-ért. Ki mit enged(het) meg magának.

Értékállónak még annyira sem vehetőek ezek a "kategóriák", mint egy autó. Ezekre 3év múlva lehet csak a használójuk emlékszik. Eladni meg az utolsó hülyének lehet majd.
Jelenben pedig mindegyik megfelelő, a jövőben meg lehet sóvárkodni az újabb fejlesztések felé :(.
Ritkán olvastam v. hallottam hogy "de meg bántam". A szóban forgó gépekről 1x sem. Ahogy észrevettem, ezért mindenki nehezen választ, kivéve az elfogultak.
Rossz választás ez esetben nincs szerintem. Akár meg lehet kérdezni az asszonyt is hogy melyik passzol jobban az új ruhájához. (Utána meg dícsérni a hozzáértését :))

-J-

Előzmény: Fülöp János (40)
Fülöp János Creative Commons License 2004.02.12 0 0 40
Hi!

Luppapa: "...Ebben a kategóriában - ki gondolta volna? :) - a legjobb vétel szerintem egyértelműen az A70/A80. "

Szerintem nem egy (ár)kategória.

A kodak DX6340 kb 80.000.- bruttó, a
Canon A70 kb 100000.-
az A80 meg 120000.-

Azért az a 20-40 ezer forint is számít.

De nem baj: a kérdés az szvsz, hogy a 3x optikai, 3Mpixeles gépek közül - amatőr - célokra olcsón, megbízhatón, sokáig értékállón, melyiket érdemes megvenni.
Akár a Fuji A210-es is megfelelne? Kb 65000.-.

Üdv!

luppapa Creative Commons License 2004.02.07 0 0 39
Lelked legyen rajta. :)
Azért kiváncsi lennék, mik azok a dolgok, amik magas fokú kompromisszumot kívánnak meg. Nekem A80 van, de nem tudok ilyenről. A Minoltámnál ezer ilyen dolog volt.
Előzmény: nord (38)
nord Creative Commons License 2004.02.07 0 0 38
Hááát...

Elolvasva a használói véleményeket (Index/Digicam) az A70/80-ról:
a képminőség nagyon jó, abban sokan egyetértenek, de nagyon-nagyon sok dolog elég magas fokú kompromisszumot kíván meg a használóktól.

Azt hiszem, én inkább a Kodak/Minolta/Panasonic trióból választom ki azt, amelyiket magamévá teszem:)

Joule Creative Commons License 2004.02.07 0 0 37
-"képernyőn látható, hogy 5 értékre állítható a blende"

A képernyőn igen, a valóságban 2,4 és 2,2 is választható, igy már 7 érték.
A tele irányában ez még tovább változtatható.
6,7-13 ig még 5 lépés.

Előzmény: KublaKhan (32)
luppapa Creative Commons License 2004.02.07 0 0 36
68-ért nem rossz valóban egy S414.......csak állítólag lassú az optikája és túl nagy a shutter lag. Canonokra mondják, hogy ott is túl sok a shutter lag. Annak, aki nem szokik hozzá ahhoz, hogy előre fókuszál, annak lehet, hogy igen. Ha félig benyomom előre a shutter gombot és a megfelelő pillanatban teljesen, akkor úgy ok. a shutter lag.
Ha a pénztárcád többet nem enged meg, én mindenféleképpen az A70-et választanám. De ne felejtsd el, hogy az A70 bolti áráért kapsz kéz alól A80-at is, ami azért sokkal jobb szerintem.
95-ért láttam az aproneten hirdetni egy S45-öst, azt még erősen tudom ajánlani, nekem is volt hozzá szerencsém.
Előzmény: nord (35)
nord Creative Commons License 2004.02.07 0 0 35
"Ixus v3 is jó vétel, és az pici is."

Hát ez az, nekem inkább a méretesebb gépek tetszenek, de hát a pénztárca ezt sajnos nem veszi figyelembe...

"Kérdés, hogy boltban magyar garival vagy kéz alól akarsz venni."
Az az árkülönbözettől függ:)
Pl. 90-100ezer forintos gépnél 10% különbség esetén inkább a magyar garisat veszem meg.

Persze, ha a Dimage 414-et 68-ért én is megkanám, egyből rábólintanék.

A70/A80:
tényleg jónak tűnnek, bár az A80 már egy kissé drága a DX6340-hez képest.

Előzmény: luppapa (34)
luppapa Creative Commons License 2004.02.06 0 0 34
7Természetesen ha nem olyan szemmel vizsgálod a képeket, mint én, és a fő cél a papírkép, akkor megfelelő választás pl. egy Kodak 6340. Papíron valóban nem látszik pl. az a plusz zaj, ill. nem tűnik fel a részletszegénység. Tehát ha te nem vagy olyan "szőrszálhasogató" mint pl. én, és nem fogod vizsgálgatni a képeket a monitoron, akkor nyugodtan vedd meg a Kodakot.
Ebben a kategóriában - ki gondolta volna? :) - a legjobb vétel szerintem egyértelműen az A70/A80.
Persze ebben az árban nincs benne az akku és töltő. Pl. a Sony P72-eshez azt is adnak, már csak kártyát és tartalék akkut kell venni hozzá, így 100 körül mindennel az is kijön. De ha túl sötétek a benti képek, akkor ne mondd, hogy nem szóltam! :) 6340-nek elég jó a vakuja, az tetszik benne. Felbontása nem olyan jó mint a Sony-é, de ha kizárólag nyomtatásra/leképezésre használod fel a képeket, nem rossz vétel a Kodak - bár én személy szerint akkor is inkább a Canont ajánlom.
Itt nem az a lényeg, hogy úgysem tudom kihasználni a manuális beállításokat, minek nekem Canon, hiszen ugyanúgy megvan az automata mód is rajta. Ha van rajta plusz az miért baj? Ezt egy lentebbi hozzászólásra írtam (már nem tudom ki volt az....).
Ixus v3 is jó vétel, és az pici is. Nekem volt Ixus 400-am, hát mit mondjak.....maga volt a tökély. Képminőség, kezelhetőség, gyorsaság, minden terén. A v3 is jó teszteket kapott, és a képek amiket néztem is meggyőzőek. Ha érdekel egy kicsit is a fotózás, akkor A70/A80. Kérdés, hogy boltban magyar garival vagy kéz alól akarsz venni.
Előzmény: nord (33)
nord Creative Commons License 2004.02.06 0 0 33
Luppapa,

és ezek a különbségek vajon egy 10×15-ös papírképen is megvannak?

Mert ha nem, akkor szvsz ezek a különbségek csak elvi, a mindennapi életet tekintve lényegtelen dolgok.
(Mert ugyanis én azt tapasztaltam, hogy aki 100-120ezer forintig, max 3 mpixeles gépet vesz, az majd' 100%-ban 9×13, 10×15 papírképeket hívattat elő, és nem foglalkozik a 3 mpixeles kép teljes méretben történő szőrszálhasogató vizslatásával.)

Persze, ha már papírkép méreten is látszik a Kodak túltömörítése, az már tényleg rossz pont.

Amúgy szerinted ebben a kategóriában (100ezer Ft környéke, 3 mpixel, min. 3× optikai zoom) melyik a legjobb vétel egy kezdőnek / amatőrnek?

Üdv.

Előzmény: Luppapa (30)
KublaKhan Creative Commons License 2004.02.06 0 0 32
1.
Ha ezt a lapot megnézed (igaz a 6440 tesztje, de az szvsz ugyanaz) a "PAS" módot bemutató képernyőn látható, hogy 5 értékre állítható a blende.(gondolom az adott gyújtótávolságon elérhető tartományon belül)
2.
szvsz marketing. (a jpeg kép a végén 8 bit-es)
Előzmény: nord (29)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!