Keresés

Részletes keresés

HAME Creative Commons License 2004.01.30 0 0 35
van olyan W2000 install is, amelyik nem kér semmit, csak a végén az admin jelszót.
Persze nem ezt árujják a bótba.

Security hole meg van dögivel, hogy csak a múlt év két legnagyobb disznóságát említsem az IE5-ös hibáját, amin keresztül már akkor elindult a vírus, ha csak elolvastad a levelet, a másik meg a nyári msblast, ami a hálóra felcsatlakozás pillanatában megfertőzött, ha nem volt tűzfalad.
És nem megoldás az se, hogy kijönnek mindenféle peccsek, mert a juzerek 98 %-a nem az MS honlapját sasolja állandóan, az automatikus apgréd meg modemról használhatatlan.

Előzmény: Törölt nick (33)
HAME Creative Commons License 2004.01.30 0 0 34
No de ez jóformán minden részvénnyel így van. Hosszú távon, az inflációt is beleértve, melyik részvénnyel lehetett kaszálni azzal, hogy van?
Ha egy MATÁV részvényt a kibocsájtás óta 1000 eladtad/vetted és beérted kis, de biztos haszonnal, akkor már a részvény többszörösét is megkereshetted. Miközben a részvénynek ma kisebb az ára, mint a kedvezményes emissziónál. Mekkora volt az infláció 95 óta?
Előzmény: polites (30)
Muster Mark Creative Commons License 2004.01.30 0 0 31
De jó is lenne, ha úgy járna, mint az Enron.

Nem tenném fel rá az életemet, de ha a .net vagy a tcpa tönkreteszi, onnantól lehet, hogy igen.

Előzmény: polites (30)
polites Creative Commons License 2004.01.26 0 0 30
Ez tényleg érdekes, hogy az MS részvénytulajdonosok lényegében pilótajátékot játszanak, abban bízva veszik meg a magas értékű részvényt, hogy lesz még később is balek, aki magasabb áron megveszi.

Ez, mint tudjuk, az elején működik.
Eddig el tudták adni általában magasabb áron.
De minden pénz, ami az MS részvényekben benne van, kizárólag a részvénytulajdonosok pénze, mert a cég évtizedek alatt, vastag profit mellett sem fizetett osztalékot.
Tavaly jogi fenyegetések hatására fizetett, de azelőtt soha.

A részvényeknél mindig azt közlik, hogy mennyit ér ma az összes részvény, pillanatnyi áron. Ennek csak kis eladásoknál van értelme.

Azt nem közlik, hogy összesen mennyit fizettek a legutolsó tulajdonosok (esetleg inflációs hatást is fogyelembe véve). Pedig ez nagyon is érdekes adat lenne.

Csak túl kijózanító? :))

Előzmény: Törölt nick (28)
micu Creative Commons License 2004.01.26 0 0 29
Nem. Az elsõ legfontosabb a kliens oldali .NET appletek megjelenése lesz. Ha ezek elterjednek és leváltják a flash-t és a java appleteket akkor max. a mono-ban lehet bízni. Ráadásul a M$-nak van pár licensze a .NET-tel kapcsolatban amivel akár meg is ölheti a mono .NET kompatibilis könyvtárainak egy részét -> gyakorlatilag nem fogsz tudni webet böngészni csak windows alatt.
Előzmény: Muster Mark (27)
Muster Mark Creative Commons License 2004.01.25 0 0 27
Már csak azért sem kell tartanom, mert az általam felvázolt jövőhöz még akkor is kéne úgy 5-10 év, ha a m$ semmit sem inventolna. De sajnos azt teszi, és hát pont a longhorn a második legveszélyesebb dolog szerintem az opensource világra. A legveszélyesebb a TCPA. Az ugyanis nem csak az opensource világra, hanem úgy általában a világra is nagyon veszélyes. Ez utóbbinak köszönhető amúgy, hogy most már teljesen őszintén azt szeretném, hogy a m$ úgy, ahogy van, tűnjön el, pusztuljon ki ebből a világból és hát ahol lehetőségem van, a magam kis egyszerű módján, a kis mikrovilágomban, igyekszem olyan tetteket hajtani végre, amelyek ezt segítik elő.
Előzmény: Prunyicsek (21)
Prunyicsek Creative Commons License 2004.01.23 0 0 26
A helyzet az, hogy nem kotelezo, de az ember a fizetesenek egy bizonyos szazalekat microsoft reszvenyekbe fektetheti, amelyeket 15%-al olcsobban lehet megvenni. El lehet oket adni, de nem kotelezo, es en nem adom el, mert szerintem meg feljebb fognak menni.
Előzmény: Törölt nick (24)
Tamás Creative Commons License 2004.01.23 0 0 25
De, csak tudod, ha tönkremegy a MS, akkor a részvényei sem fognak sokat érni...

A MS dolgozók meg nyilván nem Sun-, vagy IBM-részvényeket kapnak fizetésként. :-DDD

Előzmény: Törölt nick (24)
micu Creative Commons License 2004.01.23 0 0 23
Jó neked. Itt meg csak az van :-(. Utálom az ékezetes billentyûzetet (másütt van a 0, z, y, [, ], \, stb. mint ahol a helye lenne, az ékezeteket pedig tökéletesen lehet használni a repülõ ékezetes kiosztással mind windows mind linux alatt.
Amúgy én sem hiszem hogy a W$ kipusztulna: .NET eléggé rulez, bár az ADO.NET-et szvsz egy picikét túlbonyolíották, bár lehet hogy csak még nem sikerült teljesen "belaknom", még csak most tanulom, de a Delphi dbExpress után picit macerásnak tûnik a dolog. Az meg pláne szuper hogy linuxon van hasonló nyílt forráskódú megoldás, így valamennyire még hordozható is a dolog.
Előzmény: Prunyicsek (22)
Prunyicsek Creative Commons License 2004.01.23 0 0 22
Sajnos nem ekezetes a billentyuzetem, es fogalmam sincs hol lehet ezt beszerezni erre fele. (nyilvan rendelhetnek egyet az interneten)

Amugy te elmeleti computer science-el foglalkozol?

(amugy en redmond west campus 113-as epuletben dolgozom - a theory group ban)

Előzmény: namármost (15)
Prunyicsek Creative Commons License 2004.01.23 0 0 21
Nem orulnek, ha tonkre menne a microsoft, mert a fizetesem egy jo reszet reszvenyekben veszem fel.

Ettol azonban nem kell tartanom, mert eleg jo projectek indultak az utobbi idokben. Gondoljunk csak a longhorn-ra.

Előzmény: Muster Mark (18)
Prunyicsek Creative Commons License 2004.01.23 0 0 20
Kedves namarmost,

eleg gyenge detektiv lenne veloled!! Az ELTE-n vegeztem matematikus szakon, utana a matematikai kutato intezetben helyezkedtem el, majd a microsoft-hoz mentem dolgozni. Mind a harom helyrol van e-mail cimem, amelyet ma is hasznalok.

Előzmény: namármost (12)
Muster Mark Creative Commons License 2004.01.23 0 0 19
Pont mint nazarene :-)
Előzmény: hamariberkenye (16)
Muster Mark Creative Commons License 2004.01.23 0 0 18
Meg kollégiumokban, meg otthon, meg néha egy kicsit nemlinuxos munkahelyeken is :-)

Azt hiszem hosszú távon az m$nek tényleg annyi. Ami nem jelent feltétlen összeomlást, inkább csak annyit, hogy nem fog már több nagy szoftvercsatát nyerni, és idővel elveszti jelentőségét, piaci részesedését és már csak egy lesz a számtalan világ-ismert cég közül...

És nem lesz utódja. Néha úgy érzem, a m$ot igazából az tartja életben, hogy nincs utódja. Mivel a m$ utáni sw-világ nem lesz ilyen halálosan monopól. És hát, reméljük, a GPL licensz-vírusa behatol szinte mindenhova és a legtöbb szoftver közkincs lesz.

Gondolj bele: akkor kezdődött az egész, amikor a jogászok elvették a BSD-t. Stallman pedig... ő programozó volt, tudta hekkelni a unixot, de nem tudta a jogot. Azért, kitalálta a GPL-t ami nem más, mint egy licensz-vírus. És nincsen ám rá vírusirtó! :-) És most terjed, halálosan terjed és a m$-nak egyre kevesebb lehetősége van az ellenállásra...

...DRRRRRRRRRRRRRRRR
CSörög az óra, kell menni munkába. Mert bár linuxos cég, a pénz kevés és a munka sok és szar. :(

Előzmény: Prunyicsek (11)
namármost Creative Commons License 2004.01.23 0 0 17
c programban értem.
Máshol nehezen.

nmm.

Előzmény: hamariberkenye (16)
hamariberkenye Creative Commons License 2004.01.23 0 0 16
Van aki akkor sem használ ékezeteket, ha megoldhatná. Ezzel én is így voltam évekig - megszokásból.
Előzmény: namármost (15)
namármost Creative Commons License 2004.01.23 0 0 15
Mert most en is a Berkeley (UCB) egyetemen dolgozom, a Computer Science Dep.en. (Evans bld.)
Ha a nagy Microsoft-nál nincs egy szerencsétlen magyar ékezetűs betűkészet, na, - akkor en kuldok egyet innen. (BSD Unix/Linux)

árvíztűrő tükörfúrógép
arvizturo tukorfurogep

Micsoda különbség!!!

nmm.

Előzmény: hamariberkenye (14)
hamariberkenye Creative Commons License 2004.01.23 0 0 14
Ilyen címem nekem is volt, és ebből csak az derül ki, hogy valaha megfordult az ELTE-TTK-n is. Miért ne dolgozhatna most a Microsoftnál??

Előzmény: namármost (12)
ex_lx Creative Commons License 2004.01.22 0 0 13
Igen és nem: a fejlesztés feltétele, hogy legyen egy géped, amin, és tudásod, amivel dolgozol. Hogy eszkimó vagy és jégkunyhóban teszed, vagy Lady Di árvája, és a királynő íróasztalán, azt senki nem firtatja.
namármost Creative Commons License 2004.01.22 0 0 12
Prunyicsek:
Hallottad már a mesét a sánta kutyáról?
Jó napot kívánok!

nmm.

Prunyicsek adatai
Felhasználónév: Prunyicsek
Email-cím: szegedy@cs.elte.hu
Homepage: http://
Üzenetek száma: 486
Státusz: Törzsvendég
Jogosultságok: Témanyitás és hozzászólás írása
Bemutatkozás: Jo napot kivanok!

Prunyicsek Creative Commons License 2004.01.22 0 0 11
Ezek szerint igaz hogy az egyetemeken fejlesztik a Linuxot. (Annyit tudtam hogy a pine levelezoprogramot itt fejlesztettek Seattle-ben a University of Washington-nal.)
Előzmény: Muster Mark (10)
Muster Mark Creative Commons License 2004.01.22 0 0 10
Hát a zsh-t például az eltén ;-)
Előzmény: Prunyicsek (8)
Prunyicsek Creative Commons License 2004.01.22 0 0 8
Az mit jelent hogy a linux-nal dolgozni? Nagyon kivancsi vagyok, hol fejlesztik ezeket a szabad forraskodu programokat.

Előzmény: Törölt nick (6)
ex_lx Creative Commons License 2004.01.22 0 0 7
Hmmm... az eset a Linux Journalban sem szerepelt. Lehet, hogy mégis kacsa. :)
Előzmény: Törölt nick (6)
Prunyicsek Creative Commons License 2004.01.22 0 0 5
Engem nem zavar hogy a microsoft-nal dolgozom, amugy a Seattle times-ot nem jaratom, es a microsoft news valoban nem reklamozta a dolgot.
Előzmény: Törölt nick (2)
ex_lx Creative Commons License 2004.01.22 0 0 4
Majd megtanulja a rács mögött, hogy mi a rivális elintézésének korrekt menete: be kell pereltetni egy harmadik féllel, és amíg kimossa magát a delikvens, tarolni.
Előzmény: polites (-)
TamasS Creative Commons License 2004.01.22 0 0 3
Mit gondoltál, majd büszkén kirakják a vállalati faliújságra, hogy a céges étkezde egy bronxi késdobáló kocsma szintjére züllött?? :-)))
Előzmény: Prunyicsek (0)
livefast Creative Commons License 2004.01.21 0 0 1
Seattle Times honlapján elolvashatod :-)
Előzmény: Prunyicsek (0)
Prunyicsek Creative Commons License 2004.01.21 0 0 0
Erdekes, en itt dolgozom a microsoftnal Seattle kornyeken, de 0 ilyenrol hallottam.
Előzmény: polites (-)
polites Creative Commons License 2004.01.21 0 0 topiknyitó
Késhegyre menő harc Seattle-ben ...

Ez sok mindent megmagyaráz a Windows lefagyásokból. Nehéz lehet úgy debuggolni, hogy közben azon jár az esze, hogy "Kinyírom ezt a szemetet!"

------------------
Microsoft employees in knife fight over woman

One stabs other in the leg

A man who works for Microsoft was arrested after he allegedly stabbed another employee of the software outfit over a woman.
The incident, according to the Seattle Times, happened last Friday when police were called to a mall.

The fight started in a restaurant where the two men and the woman were eating. The man who was stabbed suffered a wound to his femoral artery and was rushed to hospital, while the other man was arrested and charged with assault.

He's been released on bail pending further investigation.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!