Keresés

Részletes keresés

zöldkomcsi: Creative Commons License 5 órája 0 0 356455

.....majd 1956 amikorra az értelmiség és a fiatalság súlya annyira nőt a társadalomban, hogy véget vetett de nem a rákosinak hanem annak ami a rendszerváltáskor 1920 ban kezdődött. 

Előzmény: zöldkomcsi: (356453)
zöldkomcsi: Creative Commons License 5 órája 0 0 356454

Bocs... nekem is voltak arab évfolyamtársaim. Ezek a diákok jöttek abból a bizonyos 1%-nyi "krém"-ből, amit rávetít az EU a maradék 99%-ra, amelyik sajnos nem ilyen. A százalékokon vitázhatunk.

 

Igen de az régen volt, ami akkor krém az ma már átlag. ...na de az eu nagyon nagy többsége most az EP választáson hál' isnennek jól fenéken billentett benneteket a migránsok áradatával, a tüskés dróttal körbe kerítetett kereszténységetekkel, a soros tervetekkel együtt. ((((-:
A klíma változás, a szegényedő középosztály, minimálbérek, lakbérek miatt Hessenben, az eu talán leggazdagabb helyén tüntettek is és téma volt a bevándorlás IS. Na de esze áll meg az embernek, hogy a magyar választót meg az mozgósítja, hogy majd a migránsok leverik a templomról keresztet, de nem is it hanem pl Amsterdamban . (-: Mert ott meg 5% ot se érték el a migránsok áradatával meg a terroristáitokkal akik próbálkoztak. (-: ... még a swéd is csak úgy, hogy a programjában van a meleg házasság engedélyezése is.

Amúgy igen, megy a népvándorlás, itt most mint pl Németország 50 éve. először ide is a kelet európaiak nagyobb számban, de afrikai biztonsági őrt láttam már éppen egy oshanban is, ismerős kínai anyanyelvű óvodába járatja kisfiát csak a nyelvért (de kisebb lakótelepeik is vannak) moldáv, szerb, albán pék, török lett szinte pesti vendéglátás stb... szóval ugyan az, 50 év fázis késéssel. Csak éppen lényeges, hogy onnan kivándorlás nem nagyon volt akkor és a gyerek is sokkal több született mint itt és most. Ez hirtelen fog krízisbe fordulni.

ja... az világos, ahol növekedő népesség és csökkenő átlag életkor van ott persze, hogy más a hangulat mint ahol az ellenkezője,. itt a nyugalom biztonság alapja a folyamatosan csökkenő népesség és emelkedő átlag életkor. Ez téveszt meg. A félelem a migráns inváziótól valójában félelem a változástól a jövőtől, de a jövőtől nem az fél aki 20 éves hanem az aki vagy 70.

Előzmény: Pomber Béla (356446)
zöldkomcsi: Creative Commons License 5 órája 0 0 356453

Utoljára 1944 ben volt ez itt nyerő propaganda a kommunistázás mellett akkor megjelent a határok megvédése is a betolakodók ellen. Mert kellett, némi népszerűség nélkül a pár száz német katona kevés lett volna akikre szeretjük kenni az akkori gazemberségeinket. ami közös, az érdekes, hogy a rendszerváltás után 24 évvel volt az is és a fiatalság java akkor se tartózkodván az ország területén, nem vett részt közéletben, nem befolyásolta a politikai hangulatot.

Előzmény: advocatusdiaboli (356447)
zöldkomcsi: Creative Commons License 6 órája 0 0 356452

Vannak menekültek, pár százalékuk valóban európa felé próbálkozik. A statisztika szerint az idén eddig 7 millión veszítették el a házuk egzisztenciájuk időjárás, vihar, árvíz és 3 millióan háború miatt, mennyi volt eleve azt nem írta a cikk. De itt már nem feltétlenül az jelenik meg konkrétan akinek elvitte a víz a házát, hanem valaki más, akinek mindegy volt merre de ahol volt onnan menni kellett.
Egyedül Ugandában van egyébként annyi, 1.5 millió menekült mint az egész eu.-ban, de kerítés építéssel ott még se lehetne választást nyerni. Itt igen, legalábbis Magyarországon ez nyerő politikai propaganda, védeni a kölni dómot le ne verjék róla a keresztet a migránsok, érdekes, nem a Mátyás templomot féltjük hanem azt.

Előzmény: Pomber Béla (356451)
Pomber Béla Creative Commons License 6 órája 0 0 356451

a Földközi tengerben fuldoklo menekültet

 

Bocs, de ez oximoron...

 

Tudod mikor fuldoklott utoljára menekült a Földközi tengerben? Kb. Mózes idejében...

Előzmény: _Berci (356450)
_Berci Creative Commons License 6 órája 0 0 356450

Szerinted egy, a Földközi tengerben fuldoklo menekültet meg kell menteni, vagy követ kell dobni ra?

Előzmény: Pomber Béla (356446)
Pomber Béla Creative Commons License 6 órája 0 0 356449

Jézusom... hidegfront van vagy csak klímaxolsz?

Előzmény: advocatusdiaboli (356447)
,m,1710 Creative Commons License 6 órája 0 0 356448

Sedmi probléma, te a diákokrol mesélsz ami egésszen más dolog, mind a mai valosság

amúgy csak felhoztam egy problémát.

Előzmény: advocatusdiaboli (356445)
advocatusdiaboli Creative Commons License 6 órája 0 0 356447

Tudom macika, az ÖSSZES többi ebolás buzi emberevő, tudom...

 

Reménytelenek vagytok, vaskalapos, előítéletes, rasszista mesügék. Nem tehettek róla, ilyennek neveltek benneteket...

 

Szerencsére a gyerekeink talán már mások lesznek. Nekem mindháromnak voltak már "migráns" osztálytársai, mindnek, a legkisebbnek a legjobb barátnője egy kis vietnami csajszi. Nekik már hiába magyarázzátok, hogy minden idegen veszélyes, ellenség, káros, stb...

Ne, ne kezdd el kifejteni, hogy nem is ezt mondjátok - szerintem már magatok sem veszitek észre, miket írogattok minden fórumon... Te is, amikor elkezded kifejteni, hogy a Fidesz összes lopásáért az SZDSZ a felelős, hát a pofám leszakad, már nincs is kedvem hozzád szólni...

Előzmény: Pomber Béla (356446)
Pomber Béla Creative Commons License 7 órája 0 0 356446

Bocs... nekem is voltak arab évfolyamtársaim. Ezek a diákok jöttek abból a bizonyos 1%-nyi "krém"-ből, amit rávetít az EU a maradék 99%-ra, amelyik sajnos nem ilyen. A százalékokon vitázhatunk.

Előzmény: advocatusdiaboli (356445)
advocatusdiaboli Creative Commons License 7 órája 0 0 356445

Ja...

veszéjes agreszivok...

 

Szerintem nálad MINDEN arab diákom értelmesebb és civilizáltabb volt... Bocsi, de ilyen prosztó előítéletességre nem tudok másképpen reagálni...

Előzmény: ,m,1710 (356444)
,m,1710 Creative Commons License 7 órája -1 0 356444

Arabok keverik a párszázév elmaradott gondolkodsuk miatt a egészet

ott béke soha nemlesz a térségbe

europát is elárasszák a szerencsétlenek javarésze analfabéták vagy alulképzettek, meg a veszéjes agresziv fiatalok tömegei, a politikusok teljessen elvesztették a fonalat.

igy röviden

_Berci Creative Commons License 9 órája -1 0 356443

 

Ugyan már. A norvégok voltak, ki más?

 

Azé´ eleg kivancsi lennek, hogy ha "valaki" (legyenn a norvegok, vagy Island) ugyanezt tenne/tette_volna Pax1 ellen, ... akkor a magyar illiberalis kormany micsinálna ...

 

Előzmény: GPS (356434)
zöldkomcsi. Creative Commons License 11 órája 0 0 356442

hááát? .... amúgy a fne tudja? csak felszín, látszat ez a fész meg a net meg a stb... de az 1 világháború előtt is volt már globalizáció.

Előzmény: GPS (356441)
GPS Creative Commons License 11 órája 0 2 356441

 

nem érdemes már ezekben a nemzetállamokban gondolkodni.

 

Szerintem az, hogy még nem tartották (még) meg a VH 3.-ik, (javított) kiadását - az kizárólag csak a globalizációnak köszönhető !

 

Hiába szeretnének a politikusok meg a tábornokok már valami "maradandót" alkotni (világháborúilag) - mert mindig akad egy-egy karvajtőkés lobbi, amelyik kussba teszi őket, hogy:

 

"Nana, azt az országot azért ne - mert ott van tizen x milliárd dollár érdekeltségünk - ezért inkább szíveskedjenek az urak a pucájukkal a porban játszadozni - és ne a mi pénzünkkel".

.

Előzmény: zöldkomcsi. (356435)
zöldkomcsi. Creative Commons License 12 órája 0 0 356440

(-:.... vagy amerikaiak? ... a palaolajuk versenyképessége miatt? ..na, szóval ez a "kinek az érdekében?", klasszikus kérdésre itt most túl sok a lehetséges válasz. ....)-:
A végén kiderül, hogy ez valójában érdeke mindenkinek csak egyedül nekem nem aki 5000 ért szokott tankolgatni? ))-:

Előzmény: zöldkomcsi. (356439)
zöldkomcsi. Creative Commons License 12 órája 0 0 356439

Vagy a világ legnagyobb fegyverimportőre elfelejtette a saját légterét beradarozni?

 

...mondjuk a magas olaj árban elsősorban a szaudiak az érdekeltek, azt se kell elfelejteni! ...ha esik is a részvényeik árfolyama? A biztosító kárszakértő is mindég onnan indul, hogy önbetörés, ön felgyújtás, ami meg is dőlhet, de ez az alap helyzet. Öncsonkítás? Az már nem, az nem alap eset.

 

Ha tovább folytatják a harcot a jemeni felkelők ellen akkor tényleg gyanús, hogy ők voltak, mert tudják, hogy nyugodtan tehetik. Akkor is "ők" ha amúgy iráni eszközök onnan is indítva, de valamilyen szinten van azért kommunikáció.

Amúgy érdekes helyzet lenne, mert ha nem így van, akkor viszont tudva, hogy az olaj exportjuk milyen egyszerűen akár örökre le is nullázható, ki kell szálljanak jemenből. Akkor viszont az Irán barát lesz és szomszéd ország Szaudarábia olajban gazdag részével ahol a lakosság is Iránhoz húz valamelyest, mint síiták. Erre akkor már tényleg csak a totális háború lehetne a válasz.

Előzmény: szilvatövis (356417)
zöldkomcsi. Creative Commons License 12 órája 0 0 356438

....pl Irak valamikor régen is akarta elfoglalni Quvaitot de akkor 200 brit katona tudott intézkedni. Ahoz képest az első öböl háború már jó nagy felhajtással járt és ez a folyamat nem állt le.

Előzmény: zöldkomcsi. (356437)
zöldkomcsi. Creative Commons License 12 órája 0 0 356437

Ott nagyon nagy áldozatokkal tudna csak győzni az amerikai hadsereg is. Ui. az öböl vize nem nagyon mély és a tengerfenék közelében a mini tengeralattjárók felderíthetetlenek, tehát repülőgép hordozót csak nagyon messziről lehetne alkalmazni. Torpedó olyan is van szuperkavitációs, ami 100m/sec sebességgel megy a víz alatt.
Akkora felvonulás kellene oda, hogy Kína elfoglalná közben a csendesóceánt. A világ megváltozott, annyira feljöttek már sokan, nincs már az a lándzsás indiánok és hatlövetűk világa, hogy ma már az usa se elég erős mindenhol hatékonyan beavatkozni. Végül mint a szovjet, saját katonai erejétől roppan össze ez is.

Előzmény: szilvatövis (356423)
zöldkomcsi. Creative Commons License 12 órája 0 0 356436

Biztos, hogy van. Vagy legalábbis lehet. Nem lenne megfelelő védelme, már rég az iraki forgatókönyv lett volna alkalmazva.

Előzmény: GPS (356422)
zöldkomcsi. Creative Commons License 12 órája 0 0 356435

nem érdemes már ezekben a nemzetállamokban gondolkodni.

Előzmény: GPS (356434)
GPS Creative Commons License 15 órája 0 0 356434

 

Vagy Pakisztan volt ... es igy kivanja elerni, hogy India ne tudja az olajat megfizetni ... esetleg Madagaszkar ...

 

Ugyan már. A norvégok voltak, ki más?

.

Előzmény: _Berci (356431)
józsi24 Creative Commons License 15 órája 0 0 356432

mer koa delej a sok willanywerdaba...

Előzmény: _Berci (356427)
_Berci Creative Commons License 16 órája -3 0 356431

Vagy Pakisztan volt ... es igy kivanja elerni, hogy India ne tudja az olajat megfizetni ... esetleg Madagaszkar ... az allatai vedelmeben ... Nincs kizarva, hogy Magyarorszag igy kivanja egymas ellen ugrasztani az ott levö erdeklödöket ... vagy megiscsak Sziria, hogy elterelje a figyelmet belsö gondjairol ...

Előzmény: Shift14 (356430)
_Berci Creative Commons License 16 órája -2 0 356429
Előzmény: _Berci (356427)
_Berci Creative Commons License 16 órája -2 0 356428

Különben vannak kicsi dronok, amelyek ugyan nem gyorsan (mondjuk 100-120 km/h) sebesseggel repülnek (a kicsi, barkacsboltokban is kaphato  dizelmotorral 20-25) orat tudnak repülni ... ami mar >2000 km-t jelent.

 

Pl. ez egy ilyesmi lenne ... (amit közel barkacsanyagokbol is össze lehet rakni ...).

 

https://en.wikipedia.org/wiki/Boeing_Insitu_ScanEagle#Specifications

 

Előzmény: GPS (356422)
_Berci Creative Commons License 16 órája -2 0 356427

 

Közben a nagy cruise missile strategiak közepette ne feledkezzünk meg arrol, hogy Kina csendesen 226 GW szenerömüvet ohajt epiteni ...

 

China plans 226 GW of new coal power projects ...

 

SHANGHAI: China's total planned coal-fired power projects now stand at 226.2 gigawatts (GW), the highest in the world and more than twice the amount of new capacity on the books in India, according to data published by environmental groups on Thursday.

 

https://energy.economictimes.indiatimes.com/news/coal/china-plans-226-gw-of-new-coal-power-projects-environmental-groups/71199118

 

 

200 GW -> termeljen evente ~1200 TWh-t.

 

Monnyuk 1 TWh-hoz tartozik ~500 gramm CO2/kWh eseten ...  akkor 1 TWh termelesekor -> ~0,5 millio tonna CO2 keletkezik ...

 

~1200 TWh-hoz pedig akkor ~600 millio tonna CO2 tartozik ... ami nem piskota ...

 

_Berci Creative Commons License 16 órája -3 0 356426

Csak bele ne zakkanj ebbe a hiszteriaba. :-)

Előzmény: Salvor2 (356425)
Salvor2 Creative Commons License 16 órája 0 0 356425

Tudjuk, hogy az USA bizonyitekok mit jelentenek.

 

Előzmény: _Berci (356420)
Salvor2 Creative Commons License 16 órája 0 0 356424

Regardless, Hinz says, the direction of the impact doesn't necessarily indicate the launch point. Both cruise missiles and drones can take circuitous routes to their targets.

 

Still, says Hinz, "If we talk about the general balance of probability, it's much more likely they came from the north."

 

;-)))

Előzmény: _Berci (356418)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!