Semmi nincs elintézve. Nem történt még semmi, Irán hallatlanul türelmes. Igaz, a biden kormány meg is vonta Izraeltől azt a támogatást amivel neki mehetett volna Iránnak. Amiként az ukrántól is amivel háborút viselhetne Oroszország ellen. Most nem tudjuk mi következik.
Egyelőre úgy néz ki kár volt várni Donald Trumpra?
Egyelőre az orbán kormány egyik tagja be se léphet az usa területére!
Tehát azzal kellene kezdeni a kapcsolatok javítását, hogy azt a szényen foltot eltávolítani a kormányból. Trump biztos, hogy nem fogja törölni a kitiltást. Sőt, szerintem a pentagon feketelistáról se törli a ktl kínai akkumulátor gyárat. Netán vámot vet ki a kínai autó alkatrészekre is, az byd nak nem jó hír. Béke az lesz, ha a szigortott szankciókkal és Zelenszki további támogatásával kinyírta Putyint. (....ha csak neki nem ugrasztja Izraelt Iránnak? na, az viszont nagyon nagy háború lesz, 150 dolláros olaj és itt 1000 forintos üzemanyaggal )
hááát? nem tudom, egy lehetséges értelmezés. Amikor anektálta a Krímet még semmi probléma nem volt, azután még létesült az ns2. A probléma akkor lett amikor az ukrán nacionalizmus, nem csökkent vagy erősödött is az azov befolyása végül elzárták az észak krími csatornát. Akkor kötelező lett katonai műveletet lépni, első nap fel is robbantották az elzáró gátat. Putyin valószínűleg tudta, hogy európa ezt már nem nyeli le, ezért ki is jelentette, hogy a lngyel, magyar, román esetleges területi követeléseket tudomásul veszi. A gázt nem zárta el, először az únió szankciózott, aztán meg valakik fel is robbantották. az a hagyományos usa külpolitikába illeszkedne, a Friedmann féle elv, hogy a németet lehetőleg öszeugrasztani az orosszal, de legalább éket verni közéjük. Az világos, ha európa tényleg az uralig tart, az biztosan lelöki az usa-t a világ elsőszámúságról. Trump már nem így gondolta, szerinte már Kína az ellenfél ezért engedélyezte az ns 2 megépítését. Szerintem okosan úgy gondolta, hogy egy német-orosz közeledés kevésbé kártékony rá nézve mint az orosz-kínai. Gondoltam most ezt folytatja, helyreálltják a felrobbantott gázcsöveket. Egyelőre nem így történt.
Ha csak az ukrajna lenne a téma szerintem lengyel magyar román békefenntartók bevonulása ny-ukrajnába benyugtatózna mindenkit.
Egyelőre úgy néz ki, a trump védelmi miniszter személye is erre utaló jel, hogy
Trump ki akarja nyírni Putyint.
Az akkor következik be, ha leállítja a háborút és azzal együtt a hadi gazdaságot. Történelmi tapasztalat, hogy ha az hirtelen áll le, ipari és katonai vonatkozásban is, azt mindég politikai labilitás követi.
Soha semmi baja nem volt a Nyugatnak Oroszországgal a gázszállítás tekintetében.
A háború alatt sem az oroszok zárták el a csapot, hanem az EU vágta be a hisztit
Ez volt a probléma, pontosan ez!
Putyin nem engedélyezte, hogy az únió terjeszkedjen kelet felé. Megtámadta ukrajnát, nem éppen háború de katonai művelet. Igaz, kompromiszumra készen, mert elismerte, hogy Lengyelország és Magyarország vissza is veheti belőle a történelmi területeit. Az únió mutat fafejűséget ezzel, hogy az egész ukrajna kellene neki.
Ha lengyel és magyar hadsereg bevonulhatna mint nato ny-ukrajnába, mindegy milyen dumával propagandával, de azonnal béke lehetne.
Nem arról volt szó, hogy Donald Trump leállítja Ukrajna támogatását és
az 24 órán belül kapitulál
?
(én is úgy gondoltam, hogy mivel anno engedélyezte az északi gázvezetéket, most helyre lesz állítva, de nem úgy néz ki egyelőre, tán még a török is veszélyben van? )
Az előző ciklus folytatása pedig az lett volna ha Trump engedélyezi újra indítani a felrobbantott csöveket, hogy az orosz ne keresse a kapcsolatot Kínával szénhidrogén eladás ügyben. Nem a német-orosz közeledés már ami veszélyes az usa ra, hanem a kínai - orosz, az inkább. De úgy néz ki nem ez valósul meg, de nem tudunk még semmit.
De fog ez menni? Szigorít az orosz ellenes szankciókon, azzal határozottan Kínát támogatja.
Vajon miért zárta el Zelenszki az orosz gáz tranzitot? Már Trump súgott neki, hogy szigorítani fog az orosz ellenességen?
De ez így nem jó, ez nem békepártiság, ha csökkenti majd az ukrajna támogatását, de csökkenti annyival az oroszt is? az mindegy, ha az nem is támogatás.
A ember okozta koronavirus járnánynak vége a a ember legyözte
Igen, a karantennal legyőzta a himlőt és a pestist is. De most kínában nagon aktív kezd lenni a közlekedés. A globális is vissatért a 19 es szintre, akkor pandemia is lesz, de az ember legyőzi azt is, csak otthon kell paradni pár hónapig.
(velencébe, 1634 ha jól tudom az évszámot? TÜDŐ PESTIS, csk úgy tudták megállítani, hogy 1 évig!nem jártak kocsmába. )-: )
putyin sem él öröke, sem a udvari bolondjai. igy talán a orosz is meg Reformálodik, és béke lesz
Igen, akkor már kormány tag lesz az AfD is? (persze az már nem ez az AfD lesz és Putyint se egy medvegyev követi.
Igen, vitatkoztam vele eleget, hogy az olaj elfogyott pedig több van a termelés is növekedik. De hiánynak azt érzékeljük ami a növekedő szakasz képzeletbeli hoszabbtása és a tényleges köz van. Érdekes, hogy a kezdete és a vége között a csúcs kb az aranymetszés arányban osztja ketté az olajkorszakott. Én a covidhoz tenném most az korszak végét, kb azt jósolgattam is már előtte, járványról is írtam, még a borsőrmester kérte, hogy írjunk valamit hogyan képzeljük a világot 40 év múlva. olyasmit írtam, a jávány óta minden repülőtéren egy hét kötelező karanten.
Kiváncsi lennék Borsörmester elemzésére, hogy áll most éppen a Peak Oil igy 2025ben, miután 2013ban "megvolt" a csúcstermelés LOL, és már beindultak a law of the receding horizons törvényei, amit az excel tábláikból olvasnak ki a Peak Oil nagy bölcsei már 20 évvel ezelőtt.
A SZÉNHIDROGÉNfelhasználás NEM fog abbamaradni. A NYUGAT önkorlátozhatja magát, de a világ NEM hülye, és AFRIKA sem, így inkább a KÍNAI befektetőkhöz fordulnak, akik nem aljasul és alattomosan akarják legyarmatosítani az afrikai országokat mint a "DEMOKRATIKUS NYUGAT", az angolszász országok soha meg nem szűnő gyarmatosító szellemiségével: PÉNZrabszolgaságba való taszítással.....