Keresés

Részletes keresés

zöldkomcsi: Creative Commons License 2021.01.16 0 1 385291

Már van ellene oltás, és éppen lefojtás alatt van a járvány. Ez a tényállás.

 

A járvány magától lecsengett mire oltás kezdődött. Ez már másik járvány.

Mondtam, te lehet, oszd meg léci, én egyetlen konkrét hírrel találkoztam, hogy d-afrikában a gyógyultak antitest koktélja nem hatott a betegre. 

A pécsi virológusok facebook oldalára szoktam ránézni, de azok nem nyilatkoznak ilyen határozottan. Tehát az az oltakozás jelenleg a szentelvízzel egyenlő mert két lehetőséget enged meg, vagy betreg leszel vagy nem.

 

A világvégét itt húsz éve már vagy hússzor meghirdetted

 

 

Soha, minden esetben korszak végét emlegetek, az bejött.

(lehet belőle történelem végét csináljatok ha nagyon erőlködtök, de az se világvége, csak innen egy új időszámítás)

Előzmény: advocatusdiaboli (385289)
zöldkomcsi: Creative Commons License 2021.01.16 0 0 385290

Még csk 80 millió fertőzött van a világon, ha 800 lesz akkor mutáció is 10 szer ennyi (ha csak valami bolczman effekt nincs ebben? egy fordított harang görbe, akkor lehet valami megugrás is.

... de hát már kénye az új gyermekbénulás vakcina is, csak a covid védekezés tartja vissza azt is, legalábbis ha komolyan gondolnátok, hogy fél év múlva szállnak felefele a repülők indulnak a tömegek vírust keresni a nagyvilágba.

Előzmény: advocatusdiaboli (385287)
advocatusdiaboli Creative Commons License 2021.01.16 0 1 385289

Már van ellene oltás, és éppen lefojtás alatt van a járvány. Ez a tényállás.

 

Te meg szép csöndben beleőrültél a frusztrációidba és a világ gyűlöletébe - ez is tényállás. ;-)))

 

A világvégét itt húsz éve már vagy hússzor meghirdetted - majd amikor mégsem vette észre senki, akkor szépen megmagyaráztad, hogy eljött az, csak tudni kell észrevenni... Szerintem meg a valódi világvége pont arról ismerszik meg, hogy akkor is látni-hallani-érezni fogod, ha egyenesen befogod a szemed-füled-orrod...

Ehhez képest a te x. alkalommal bekövetkező píkolajodat mikroszkóppal kell keresni, és még akkor is úgy kell belemagyarázni, hogy a tárgylencsén látott kis pötty - na az az...

Előzmény: zöldkomcsi: (385288)
zöldkomcsi: Creative Commons License 2021.01.16 0 1 385288

Na? Befejezted? Van egy vírus, megjelent a világban, gyorsan terjed, oltás nincs ellene. Ez ma tényállás.

Mondják, könnyen lehet majd módosítani, rendben is van, decemberre lesz vakcina, majd 2022. ben -> goto 2019.

 De gazdaságilag nem, azt várhatjátok, az olajkorszaknak ott vége lett. A kapitalizmusból annyi lesz nektek meghagyva, hogy megnyugodjatok, hogy ez az. (((-:

Előzmény: advocatusdiaboli (385283)
advocatusdiaboli Creative Commons License 2021.01.16 0 0 385287

A mutációk minimálisak, a hatásmechanizmuson alig változtat, a vakcinák a mutálódott vírusokra is hatásosak lesznek, legfeljebb egy picit kevésbé - vagy éppen jobban.

 

Miközben maga a pandémia statisztikai kérdés - ha a népesség 60/70%-át immunissá sikerül rá tenni, akkor nem lesz képes újra járvánnyá válni, és hiába bukkan fel újra meg újra (mint a szezonális nátha meg influenza), mindig elhal.

Előzmény: zöldkomcsi: (385286)
zöldkomcsi: Creative Commons License 2021.01.16 0 0 385286

Ez hülyeség, te is tudod, végtelen számú változat van és a kutató is tudja, hogy minél elterjedtebb annál gyakoribbak lesznek a mutánsok, lehet majd olyan is, hogy naponta több tucat. Ha sokat erőlködik a végén tényleg csinál valamit amitől komoly baja lesz mindenkinek aki kap belőle.

Na de 1 konkrét hír azért van, a d-afrikaira nem hatnak a gyógyultaktól vett antitest koktélok. Több nincs, ez az egy a konkrét.  Szerintem egyszerűen meg lesz unva ez, rámondják, hogy oké, győztünk és onnantól nem mondják hány idős krónikus aznap és a kórházak fertőző osztályai nagyobbak lesznek ...esetleg egy egy kórháznak a fele, majd meg lesz szokva.

Előzmény: lahuba (385282)
zöldkomcsi: Creative Commons License 2021.01.16 0 0 385285

a járvány hatása csökkeni fog, majd kihal, a vakszina is bele fog  segit, de nemtudni, hogy mikor. egy vagy két év?

 

1 már eltelt, ahogyan mondtam akkor, ez 10 év lesz (a körül volt a 29 es gazdasági is) utána a világ nem más, hanem nagyon más

Előzmény: ,m,1710 (385284)
,m,1710 Creative Commons License 2021.01.16 0 0 385284

Dul egy járvány a világon amit a ember okozott alkalmatlan életmodjával, ez a alapja a mizériának

de ez kit érdekelt edig? senkit

pedig akkora károkat okozott a világgazdaságba, és még messze nemtuni, hogy hogy végzödik

a járvány hatása csökkeni fog, majd kihal, a vakszina is bele fog  segit, de nemtudni, hogy mikor. egy vagy két év? na és mitt tesz a ember ez ellen a jövöbe? komolyra veszi vagy áthalad rajta vagy megtanul járvánzveszélyekel  élni?

ha a ember nem respektálja a természetet, hanem kihasználja rövidtávu nyereségre, vagy a tudatlansága okoza, akor nemtudni, hogy alakul a jövöje, ma hét milliárd felet vagyunk és ha embert ember fertöz?.... akkor a klima mizéria csak "kismiska"

zagértettem ámen

 

 

advocatusdiaboli Creative Commons License 2021.01.16 0 0 385283

Még jó, hogy te ehhez is jobban értesz a virológusoknál...

Többféle hatásmechanizmusú vakcina létezik, és és elvileg létezik olyan hatásmechanizmus, amely a vírus bizonyos mutációi esetén valóban jóformán hatástalanná válhat. Viszont - pont a koronavírus-félék (náthavírusok...) nagy mutációs hajlama miatt nem ilyen vakcinákat fejlesztenek - mindegyik többféle receptorra hat, és a vírus mutációja ugyan statisztikailag kimutathatóan valóban változtathatja a hatásosságukat (paradox módon akár növelheti is !!), de nem fognak hatástalanná válni.

Egyébként meg semmilyen vakcina sem lesz/lehet 100%-os hatásfokú (ahogy semmilyen vírus sem lesz/lehet 100%-os mortalitású sem) - de a jelenlegi vakcinák a népesség kellő arányú végigoltottsága mellett ezt a járványt fel fogják számolni. Akármit is károgjon az iskolázatlan nappali portásunk...

 

Az más kérdés, hogy hosszú út még (év vége??), mire végigoltják a fél világot, a vakcinák mindegyike legalább két, 2-3 hét eltéréssel beadott oltást igényel, és utána újabb 2-3-5 hét, mire a teljes védettség kialakul, van, ami harmadik dózist is igényel, nem kis probléma ezt végigcsinálni, de akármennyire reménykedsz is abban, hogy "ebbe végre beledöglik a szemét emberiség" - nem fog összejönni... Tartok tőle, hogy gazdasági-idegenforgalmi szempontból ennek a nyárnak is vége lesz még, és például a Tokiói olimpia a II.világháborúshoz hasonlóan elmarad/kimarad - de szerintem a következő karácsonyra ez a járvány már nem lesz velünk.

 

Mellesleg elkezdhetsz azon fantáziálni, hogy nem baj, de akkor jön majd a következő, és az végre tutira kiirtja a kapitalista emberiséget, és csak a rendes kommunisták maradnak életben - de a valóságban rengeteg tapasztalatot-tanulságot hoz a mostani felfordulás, most tanuljuk meg/újra, hogy kell kezelni egy esetleges újabb világjárvány társadalmi és gazdasági következményeit - és a következőt (ha lesz) töredék problémával fogjuk tudni lekezelni.

 

Feltűnő, mennyire nem veszed észre, hogy a 2008-as válságot követő több éves huzavonában kitalált gazdaságélénkítő-mentő mechanizmusokat most milyen jól és mennyire gyorsan tudta mindenki alkalmazni - ennek köszönhetően annak ellenére nem csuklott össze a világgazdaság, hogy valójában a most tavaszi összeesés volt az emberiség történetében békeidőben átélt valaha látott legnagyobb kollapszus, a rettenetes következményekkel járó, végül világháborúban kulmináló 29-es válság fasorban nem volt hozzá képest.

Előzmény: zöldkomcsi: (385275)
lahuba Creative Commons License 2021.01.16 0 0 385282

Csak az a különbség a kutatók meg közted, hogy azok csak tartanak tőle, hogy befolyással lehetnek-e a vakcina hatékonyságára ezek a mutációk, te meg már biztosra állítod, hogy igen, ezek ellen nem fog hatni.

Legalább várjál egy kicsit...

Előzmény: zöldkomcsi: (385275)
zöldkomcsi: Creative Commons License 2021.01.15 0 0 385281

De onnan egyéb hír is van, mint az új kkumulátor, úgy látszik ez is már napi hír lesz az új mutáció. Tegnap még bosszús lettem egy új mutáns hírtől, de ma már csak fásultságot érzek. Te meg persze nyugodt leszel ha kaptál valami szurival valmit? 

viszont ezek esetében sem valószínűsíthető, hogy létrejöttük hatással lehetne a koronavírus elleni vakcina hatásosságára – írja a CNBC cikke.

https://infostart.hu/tudomany/2021/01/15/ket-uj-amerikai-mutacioja-is-felbukkant-a-koronavirusnak

 

Eddig még konkrétumot én csk a d-afrikairól olvastam, hogy a gyógyult betegektől vett antitest koktél nem volt hatásos.

Egyelőre azt látom megvalósulva, hogy minél elterjedtebb annál gyakoribbak a mutációk, amivel foglalkoznak is mert terjed. Majd meglátjuk lieáris e egyáltalán. 

Az világos, hogy majd könnyen lehet módosítani a vakcinát, oké, de 

a majd az nem éppen most van?

Előzmény: Salvor2 (385280)
Salvor2 Creative Commons License 2021.01.15 0 0 385280

Az USA-ban tegnap egyetlen nap alatt 800 ezer adag vakcinat adtak be (egy het alatt duplaztak a napi szamot). Kivancsi leszek, hogy meddig tudjak novelni.

 

Torokorszag egyetlen nap alatt rogton 340 ezerrel inditotta a tomeges oltasat.

zöldkomcsi: Creative Commons License 2021.01.15 0 0 385279

A pécsi virológusoknak van egyébként facebook oldala is, ha ezek neked nem kutatók nem tudósok akkor avass már be léci, hogy honnan tájékozódol? https://www.facebook.com/virologiapecs/ . Honnan a fnéből szedted te, hogy covid19 re van védőoltás? Sehol nem írják, csak ezt, hogy ami most csengett le járvány, arra van és, hogy azt majd könnyen lehet módosítani.

Előzmény: Salvor2 (385277)
zöldkomcsi: Creative Commons License 2021.01.15 0 0 385278

Nem én írtam a cikket, te! Éppen a tudósaidra hivatkozok, ha te belelátsz olyat ami szerint van jelenleg oltás ami véd a covid19 fertőzés ellen, akkor neked vannak fantazmagóriáid. De ha tényleg, csak megköszönném ha kimásolod a mondatot.

Előzmény: Salvor2 (385277)
Salvor2 Creative Commons License 2021.01.15 0 0 385277

Szerencsere a tudosok es kutatok nem ez alapjan, es foleg nem a te fantazmagoriaid alapjan alkotnak velemenyt.

Előzmény: zöldkomcsi: (385275)
szilvatövis Creative Commons License 2021.01.15 0 0 385276

kb. 110 km/h átlagról volt szó, 160 km/h maximális sebesség mellett.

Előzmény: Törölt nick (385245)
zöldkomcsi: Creative Commons License 2021.01.15 0 0 385275

80 különféle vakcina van jelenleg befejező fázisban. Gondolom lesz majd 800 is. Tényleg nem látod mekkora kamuság ez az egész? Egyik se írja le, hogy ez védettséget ad. Ami most legelterjedtebb változat arról szólnak a kísérletek. A mutációzás most itt tart, az infostart.hu cikkei alapján szeretek véleményt formálni:

https://infostart.hu/tudomany/2021/01/14/mutans-koronavirustorzsek-ezt-tudjuk-roluk-jelenleg

Előzmény: Salvor2 (385268)
zöldkomcsi: Creative Commons License 2021.01.15 0 1 385274

A magas hőmérséklet gondolom -200? Az a baj ezzel a magas hőmérsékletn szuravezetéssel, hogy lejjebb szál a mágneses tér tűrőképessége is, vagyis alacsonyabb áramerősség szünteti meg.

Előzmény: Salvor2 (385272)
advocatusdiaboli Creative Commons License 2021.01.15 0 0 385273

Sőt, a kínaiaknak CSÉB-jük is van... ;-)))

Előzmény: Salvor2 (385271)
Salvor2 Creative Commons License 2021.01.15 0 0 385272

Egy kinai ceg magashomersekletu szupravezeton alapulo maglev vonatot fejlesztett ki, 620 km/h maximalis sebessegre kepes.

Salvor2 Creative Commons License 2021.01.15 0 0 385271

A kinaiaknak mobil PCR teszt laborjaik vannak. Ezert tudnak napok alatt tizmillios varosakat letesztelni.

 

padisah Creative Commons License 2021.01.15 0 0 385270

kihúzni akartam a konnektorból, de aztán mire rászántam volna magam, megérkezett

Előzmény: FRANKYE (385269)
FRANKYE Creative Commons License 2021.01.15 0 0 385269

Nem lehetett volna ellopni? Akkor még nem is gyanakodott volna , hogy a szomszédok tették.

Előzmény: padisah (385267)
Salvor2 Creative Commons License 2021.01.15 0 2 385268

Torokorszag az egyik kinai vakcinaval kezdi el a tomeges oltast. 3 millio adagot mar megkaptak, es tovabbi 50 milliot varnak.

 

Ha valaki gyorsan le akarja zavarni az oltast , annak a kinaiaktol erdemes venni a vakcinat, mert mas nem szallit ilyen utemben. A torokok merese szerint 91%-os hatasfoku a vakcina (amit a magyar liberalmedia jelenleg pocskondiaz).

padisah Creative Commons License 2021.01.15 0 0 385267

egyik hétvégén a szőlősgazda szomszéd (néhai balatoni nyaraló) kitette a szőlőbe a rádióját, és hazament

full hangerő, Dankó rádió

 

köszönjük szépen!

éjjel is, ugye nem volt otthon hogy lekapcsolja

 

szerencsére a telek távolabbi végén volt, és az nagy telekkel

Előzmény: Kisfiatal (385264)
padisah Creative Commons License 2021.01.15 0 0 385266

megvan a szerződés, foglaló átutalva, kifüggesztés lejárt, a minisztériumra várok

most télen amúgy se nagyon mennék oda

Előzmény: Kisfiatal (385262)
GPS Creative Commons License 2021.01.15 0 0 385265

 

Én élőben hallottam a kis Hondát - 3-4 lépésről (valódi üzem közben, vagyis ránézésre olyan 3-400 Watt terheléssel rajta).


10 lépés távolságból azt se tudod, hogy megy-e, vagy áll.

.

Előzmény: Kisfiatal (385264)
Kisfiatal Creative Commons License 2021.01.15 0 0 385264

Engem amúgy a monoton gepzaj nem zavarna-feltebe ha nem az ablak alatt van.. :) ellenben a madarriaszto gazagyuzas az elég gàzos..

 

Előzmény: padisah (385258)
Kisfiatal Creative Commons License 2021.01.15 0 0 385263

Ne hidd, H ott nincsenek szomszéd gondok.. nekünk két közvetlen szomszéd van, idősek. Mellettün minden 7vegen nyáron fociznak a kolkok, rendszeresen átjön a labda, egyszer mar tört cserép is :) de velük jóba vagyunk. Tetmeszetesen minden csaladi ünnepet ott tartanak kint :)Mögöttünk szintén idősek, de állandóan nyuzsognek, de ez még a kisebbik gond. De voltak mar náluk olyan ordenáré házibulik(unoka..), H rájuk kellett hivnom a zsarukat, 3x is.. ezt tetézi H kb 1 km-re van egy "Vigadó", ahonnan nyaranta kb minden hétvégén jön a zene, a basszus.. de hétköznap még télen tényleg nyugi van.. na azt ezért is keresek Dunántúlon vmi kis vityillot, unom az alfoldet, meg erre drágábbak is..

 

 

Előzmény: padisah (385259)
Kisfiatal Creative Commons License 2021.01.15 0 0 385262

Végülis vettel vmit, és a kifuggesztesre vársz?

Előzmény: padisah (385258)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!