Keresés

Részletes keresés

'Quanon Creative Commons License 2020.07.19 0 0 375826

Vilmos császár idejében jók voltak az életfeltételek a Nématalföldön.

A zsidó kivándorlás nulla volt, aztán egyszerre csak a német náci és zsidó gyülölõ lett.

Akkortájt a Német Bírodalomnak egyetlen hadihajója volt, de az angolszász tartott töle, hogy ez változhat és következett két világháború.

 

A világot idõnként újra fel kell osztani. Úgy néz ki ez következik most ismét.

Előzmény: Omar Khajjám (375825)
Omar Khajjám Creative Commons License 2020.07.19 -1 0 375825

"Magyarország kb. a történelem egyik pontján sem járt jól a német szövetségi rendszerhez tartozással, mert rendre ezekbe az agymenéseikbe rángattak bele minket"

 

Ez igaznak tűnik, bár olyan sokáig nem is voltunk ízig-vérig szövetségesek, viszont az a németek egyéni balsorsa, hogy évszázadokig megelégedtek a NRCS által nyújtott gazdasági látszategységgel és a Habsburg vezetéssel, pedig pl. egy 1600-ban egyesült Németország egy közös uralkodó alatt jóval ütőképesebb hatalom lett volna, mint volt a NRCS, 1650 után mindenképpen (csak némi emlékezetfrissítés: Buda felszabadításához + a török kiűzéséhez is a német államok adták a fő zsetont, sőt még legalább fele részben a katonákat is). Mire a német egység létrejött, Franciao. újra megerősödött (a spanyol örökösödési háborúban elszenvedett veszteségek után) és Nagy-Britannia világhatalmat épített ki, tehát minden nagyon komplikálttá vált, ha európai dominanciára törekedtek a németek.

 

"a német befolyás eredménye, hogy kb nem létezik ma magyar tőkés osztály, a magyar tőkést Hans Jürgennek hívják, és Németországban él, a legtöbb értelmezhető profitot termelő magyar vállalkozás egy német cég itteni leányvállalata"

 

Hol voltak ezek a leányvállalatok a 90-es években? Ez úgy 2006 után igaz, amit leírsz.

És miért nem lett több Karsai Műanyagtechnika Holding Zrt. az országban, mint magyar nagyvállalat? Nyilván nem lehet mindenki Karsai Béla, de ezért ennél sokkal szerényebb képességekkel is lehetett volna cégeket alapítani és sikeresen menedzselni? Miért csak a Karsai Béláknak sikerült, akik nem voltak túl sokan? Nem lehet, hogy itt valami mással is gond van, mégpedig azokkal, akiknek ezt a hazai felsővállalkozói réteget kellett volna magukból kitermelniük, de a "szocialista" posványból nem tudtak felnőni a feladathoz? Mert szerintem egyértelműen erről van szó.

(Nemcsak csúcstechnikás iparágak léteznek, aminek a beindításához nagyon sok tőke kell, egy sor ágazatban lett volna ilyesmire lehetőség.)

 

"a balosok meg rázzák az öklüket meg oligarcháznak ha előkerül mutatóba 1-2 gazdagabb magyar"

 

Nem vagyok balos és még rajtam kívül nagyon sokan nem, de ezek az oligarchák mind NER-lovagok, ráadásul zömmel Orbán közvetlen udvartartásába tartoznak. Ha ez nem így volna, akkor talán a balosok sem ráznák az öklüket...

Előzmény: padisah (375822)
Salvor2 Creative Commons License 2020.07.19 0 1 375824

Ha Nemetorszag no, akkor mi is vele. Es penzugyi, gazdasagi szempontbol a nemetek az egyik legjobb allapotban levo orszag. Ok, a ritka kivetelek egyikekent, nem kovetik az "adosagbol GDP-t" modellt.

 

Szerintem az a nagy kerdes, hogy mi lesz az EU-val. Egyre inkab szetfeszitik az onzo, agressziv orszagok.

Előzmény: padisah (375822)
szilvatövis Creative Commons License 2020.07.19 0 0 375823

Az oroszok után?

Előzmény: Omar Khajjám (375821)
padisah Creative Commons License 2020.07.19 0 1 375822

a németek általában véve hajlamosak arra, hogy valamilyen ideológia mentén túlzásokba essenek

 

legyen szó a háborúzásról, a vallásól, vagy a szorgalmas munkáról, vagy most épp a zöld idiotizmusról

Magyarország kb. a történelem egyik pontján sem járt jól a német szövetségi rendszerhez tartozással, mert rendre ezekbe az agymenéseikbe rángattak bele minket

 

ha a német befolyás alatt maradunk - ami szerintem is várható egyébként - akkor már középtávon is egymást érő válságokra, és gazdasági stagnálásra számíthatunk, miközben a németek minden erőforrás tekintetében kizsákmányolnak minket

 

- odatalicskázzák az innen begyűjtött vállalati profitokat

- elhalásszák a tehetséges embereket, nem csak mint munkaerőt, hanem konkrétan állampolgárságot adva nekik, az egész vérvonalat viszik

- cserébe itt hagyják a salakot (cigókat, alkoholista fehéreket)

- ránk tolják a bevándorlók salakját (bűnöző vagy erre hajlamos feketéket, közel-keletieket)

 

a német befolyás eredménye, hogy kb nem létezik ma magyar tőkés osztály, a magyar tőkést Hans Jürgennek hívják, és Németországban él, a legtöbb értelmezhető profitot termelő magyar vállalkozás egy német cég itteni leányvállalata, és a profitot viszik ki -> ebből tudják fenntartani a centrum magasabb jövedelmeit

 

a balosok meg rázzák az öklüket meg oligarcháznak ha előkerül mutatóba 1-2 gazdagabb magyar

 

Előzmény: Salvor2 (375820)
Omar Khajjám Creative Commons License 2020.07.19 -1 0 375821

"A magyar történelem elég régóta arról szól, hogy perifériaként, és a vesztes oldalra kerülve, mindig az átellenes hatalmi centrum befolyása alá kerül."

 

Miután a Mátyás-kori középhatalmi státuszt és gazdaságot/haderőt nem sikerült még egy szerényebb formában sem átmenteni a következő évtizedekre, ez elkerülhetetlen volt. A 20. századi 2 világháború szintén, az adott szövetségi rendhez tartozás miatt, majd a potsdami konferencia eldöntötte azt, hogy a szovjet befolyási övezethez fogunk tartozni.

 

"Most nem látszik az átellenes hatalmi centrum ami átvenne minket, Kína túl messze van, esze ágában sem lenne megszállni minket."

 

Nagyon gyorsan fognak változni a dolgok, néhány év múlva eljöhet az a pont, amikor az EU annyira meggyengül és Kína annyira megerősödik, hogy akár még erre is tehetnek egy katonai kísérletet...

Előzmény: padisah (375819)
Salvor2 Creative Commons License 2020.07.19 0 1 375820

Jelenleg a nemet negyedik birodalomhoz tartozunk. Es ahhoz is fogunk a jovoben is, legfeljebb nem a jelenlegi formaban. Minden masnak nulla eselye van. A nemetek a 2. vh. utan vegre megtanultak a lecket, es azota annak megfeleloen mukodnek: ok a beket nyerik meg, nem a haborut.

 

Mennyire mashogy alakulhatott volna a tortenelem, ha ezt mar a 20. szazad elejen felismerik. Hihetetlen tudomanyos, technikai potencial volt ott jelen. Ha az kifutotta volna magat, akkor az egesz vilagot allva hagyta volna Nemetorszag. Ehelyett haboruztak.

Előzmény: padisah (375819)
padisah Creative Commons License 2020.07.19 0 0 375819

A Földön Filmekben a jó mindig győz, a diktatúrák mind elbuknak, szóval nem kell megint a rossz oldalra rántani az országunkat.

 

A baj csak az, hogy a rossz oldal, az a vesztes oldal, és általában csak utólag derül ki, hogy melyik fog veszíteni.

Meg olyan is van, hogy ugyan sejthető ki lesz a vesztes, de mégis az van itt és most közel a nyakunkon, és akitől félni kell.

 

A magyar történelem elég régóta arról szól, hogy perifériaként, és a vesztes oldalra kerülve, mindig az átellenes hatalmi centrum befolyása alá kerül. Most nem látszik az átellenes hatalmi centrum ami átvenne minket, Kína túl messze van, esze ágában sem lenne megszállni minket. Legfeljebb felhasználna minket egy európát gyengítő proxyháborúban

 

Az atlanti hatalmi centrum meggyengülésével itt leginkább a hagyományos európai erőtér kerül újra elő, vagyis elsősorban a német, és most oda is tartozunk kb. gazdaságilag feltétlenül

 

egy orosz előretörés teljesen valószínűtlen

egy török/balkáni előretörés ha be is következik, nagyon sokára

 

Előzmény: Future181 (375786)
Salvor2 Creative Commons License 2020.07.19 0 0 375818

Egy honap alatt tobb, mint tiz terrortamadast hajtottak vegre irani ipari, energetikai letesitmenyek ellen. Valoszinuleg Izrael, vagy az USA. Kepzelem, hogy mi menne a globalis propagandagepezetben, ha ezekben az orszagokban tortenne hasonlo.

jozsi245 Creative Commons License 2020.07.19 0 1 375817

Most pihen a globalvoming egy kicsinyeg...

 

Most kussolnak a vomingistak is...

 

Igaz, itta koronavirus meg a rasszista nuggerfekak blm hepajkodasa, most lehet ezen arenazni...

Előzmény: Tomsz85 (375814)
Törölt nick Creative Commons License 2020.07.19 0 0 375816

JuNius száraz volt itt.

Előzmény: FRANKYE. (375804)
zöldkomcsi: Creative Commons License 2020.07.19 0 0 375815

)-: Nem volt még egy rendes napsütés se, nem tudom tesztelni a tengervíz sótalanítóm. )-:

Előzmény: Platon (375813)
Tomsz85 Creative Commons License 2020.07.19 0 0 375814

Lehet. De ez akkor is csak egy év. 

Általában Anna napra (Juli 26.) sose végeztünk az aratással (ugye az eső erősen tudja hátraztatni ) de Peter - Pálkor még (jún 29) sose vágtunk búzát. Az utóbbi 40 évben egyszer húzódott el nagyon, akkor épphogy lement aug. 20-ra, akkor rengeteget esett közben. 

Aztán az elmúlt 10-15 évben általában lement Anna napra, de előbb is kezdtük. Az idén nálunk eddig úgy néz ki, most valahol a 2 között lesz. 

Nálunk mennyiségre sok eső nem volt, a földeken elférne bőven. Viszont több nap meleg az a kimondott nyári idő se igen volt. 

Írhatunk itt bármit, hol ilyen volt az időjárás, hol olyan, meg így is lesz az biztos. Alkalmazkodni kell, túl sokat bosszankodni nem éri meg, úgyse tudunk ellene tenni.  

Előzmény: Platon (375813)
Platon Creative Commons License 2020.07.19 -1 0 375813

Idén talán egy hetet ha tudtam használni a medencét. Maradjunk annyiban hogy Budapesten nagyon sokat esett idén.

 

A szőlőt is hiába permeztem, mert egyszerűen szinte nem is volt 4 olyan nap amikor egymás után ne esett volna.

Előzmény: Tomsz85 (375812)
Tomsz85 Creative Commons License 2020.07.19 0 0 375812

Karácsony egy politikus, és mint ilyen, kevés dolgot csinál politikai érdek, haszonszerzés nélkül.  

Budapest nem az ország. Vannak olyan ismerőseim, általában városiak, akik ha a betonon lesz egy tócsa, egyből mondják is hogy már megint mennyi eső esett. 

Előzmény: FRANKYE (375810)
FRANKYE Creative Commons License 2020.07.19 0 0 375811

Budapest azért lényeges ebből a szempontból mert Budapesten hírdette ki a vérprofi Karácsony a klíma vészhelyzetet. 

 

Előzmény: FRANKYE (375810)
FRANKYE Creative Commons License 2020.07.19 0 0 375810

Budapest és környéke

Előzmény: Tomsz85 (375805)
Salvor2 Creative Commons License 2020.07.19 0 0 375809

Nalunk az elmult 30 napos elteres a csapadekosszegben plusz 80-100 millimeter korul van. Az elmult 45 napos valoszinuleg meg tobb, de arrol nincs adatom.

Előzmény: Tomsz85 (375805)
Salvor2 Creative Commons License 2020.07.19 0 0 375808

Ujra elkovetjuk azt az ostobasagot, amit februarban: nem zarjuk le a hatarokat, amikor folyamatosan no az importalt fertozesek valoszinusege.

,m,1710 Creative Commons License 2020.07.19 0 0 375807

A bolygonk a mi kis naprendszerünk egyike ami létezik a világürbe,

 egy ezred másodperce él rajta emberi élölény és aztmondja, hogy Ö "megváltoztatta"

 

amiröl a hangya nemtud semmit. ha az ember eltünik a földünk észresem veszi

 

Előzmény: zöldkomcsi: (375806)
zöldkomcsi: Creative Commons License 2020.07.19 0 0 375806

olyan elmélet is van, hogy az időjárási jelenség ami a maya civilizációnak vetett véget, kb 30-40 éve elkezdődött.

Előzmény: ,m,1710 (375799)
Tomsz85 Creative Commons License 2020.07.19 0 0 375805

Egész júniusban esett az eső. 

 

Hol és mennyi? Én is Magyarországon élek, de a jelzett időszakban nálunk alig volt csapadék, többször csak olyan eső volt, hogy a betonjárda vizes lett, ez mérhetetlen. Vagy esett 1 mm, 2. Az ország másik felén meg van ahol áll a víz a gabona alatt. 

 

Előzmény: FRANKYE. (375804)
FRANKYE. Creative Commons License 2020.07.19 0 0 375804

Egész juniusban esett az eső. Alig volt meleg az idén Magyarországon . Nem a mostani pár nap esőre gondoltam  .

Előzmény: Törölt nick (375802)
Törölt nick Creative Commons License 2020.07.19 0 0 375803

Nagyon kemény küzdelem olyan helyre menni, ahol nem látni az emberi beavatkozás nyomát.

Előzmény: ,m,1710 (375799)
Törölt nick Creative Commons License 2020.07.19 0 1 375802

Felvették, eldobták. Grétát.

 

Ha olyan lenne az időjárás, mint Anatoliában, az szívás lenne. De igazából nem tudjuk, mi várható itt. Ez egy nagyon bonyolult és törékeny hely, mert több klímarendszer határvidéke.

 

Se nem atlanti, se nem mediterrán, se nem kontinentális.

 

Most Portugáliától Lettországig van egy napos sáv, Közép Európában meg egy óriás felhő kering.

 

Ez eseti helyzet, semmit se jelent önmagában.

Előzmény: FRANKYE. (375798)
lahuba Creative Commons License 2020.07.19 0 1 375801

Ő irányítja, de nem szándékosan, hanem az életmódja miatt.

A föld már régen nem az, ami az ember előtt volt, ha nem vetted volna észre.

Ha egy alien látta volna a földet az ember előtt, aztán meg ma, nem hinné el, hogy ez ugyanaz a bolygó.

Valamikor egy dzsungellel borított világ volt, ma meg nagy része mezőgazdaság által kialakított sakktábla...

Előzmény: ,m,1710 (375800)
,m,1710 Creative Commons License 2020.07.19 0 0 375800

Asztán jön egy kis járvány százévente amit Ö okoz alkalmatlan életmódjával, de klimázik ás azt hiszi, hogy ö "irányitja a bolygot"

Előzmény: ,m,1710 (375799)
,m,1710 Creative Commons License 2020.07.19 0 0 375799

A kis emberiélölény aki alig létezik a bolygon  huszezer éve megmondja, hogy a "klima változik" asztán felsem fog százéves ciklust, hehe

Előzmény: Törölt nick (375793)
FRANKYE. Creative Commons License 2020.07.19 0 0 375798

Ez mind igaz de miért Budapestnek kell foglalkoznia az Atlanti klímával?  És miért az első, hogy kijelentjük klímavészhelyzet van. ? Budapesten.

És hol van a beteg Gréta? Mostanában nem hallani róla. 

Előzmény: Törölt nick (375793)
zöldkomcsi: Creative Commons License 2020.07.19 0 0 375797

Nehéz elképzelni, hogy szén pillanatnyi halmazállapota nem befolyásolná az éghajlatot, változott is mindég, de ilyen gyorsan még nem.

Előzmény: Tomsz85 (375795)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!