Keresés

Részletes keresés

zöldkomcsi: Creative Commons License 2019.12.18 0 0 361547

Nézz utána kérlek ezeknek a dolgoknak, mielőtt ilyen hülyeségeket írsz... Az ilyen helyeken a leggyakoribb ez.

 

Ennek nehéz utána nézni. Az öngyilkosságnak lehet és az összefüggésben kell legyen azzal, ha az egyik elmeháborodás gyakoribb valószínűleg a másik is mert ugyan azok az okozói.

 

Az iszlám világban sajnos a családon belüli becsületgyilkosságok is a mai napig teljesen hétköznapiak, és sajnos az esetek többsége soha ki sem derül, simán megöli az apa a lányát, mert az nem akar hozzámenni az általa erőltetett effendihez, aztán leigazolja az egész szomszédság-rokonság, hogy baleset történt, eltemetik és még eljárás sem indul...

 

 

Személyiségzavar háterű gyilkosságokról beszélünk. Mint a norwég Breiwick, vagy a laswegaszi őrült, nem tudom a nevét. 
Amit írsz azt nem tudom, két személyes ismerősöm se tud róla, hogy ilyesmi náluk előfordult volna az elmúlt 30-40 évben, főleg nem, hogy a társadalom el is fogadná. Na de ebből a szempontból mindegy mert nem erről beszélünk hanem a fegyvertartásról.

Előzmény: advocatusdiaboli (361545)
zöldkomcsi: Creative Commons License 2019.12.18 0 0 361546

.... Alaszkában úgy tudom mindenhol lehet kapni a medvesprét, az valami paprika vagy ilyesféle kivonat aerosol. Ártalmatlanná teszi a legnagyobbat is egy időre.

Előzmény: advocatusdiaboli (361538)
advocatusdiaboli Creative Commons License 2019.12.18 -1 1 361545

"Saját családját lemészároló viszont a sötét Afganisztánban is ritkább mint a civilizált országokban. "

 

Nézz utána kérlek ezeknek a dolgoknak, mielőtt ilyen hülyeségeket írsz... Az ilyen helyeken a leggyakoribb ez. Csak a kutya nem foglalkozik itt ezzel, a hírek zöme el sem jut hozzánk, sőt, megdöbbentő bár, de számtalan eset még a saját/helyi hatóságok tudomására sem jut... Az iszlám világban sajnos a családon belüli becsületgyilkosságok is a mai napig teljesen hétköznapiak, és sajnos az esetek többsége soha ki sem derül, simán megöli az apa a lányát, mert az nem akar hozzámenni az általa erőltetett effendihez, aztán leigazolja az egész szomszédság-rokonság, hogy baleset történt, eltemetik és még eljárás sem indul...

 

Áltatod magad állandóan, idealizálod azt a világot - ami minden, csak nem erre méltó...

Előzmény: zöldkomcsi: (361542)
advocatusdiaboli Creative Commons License 2019.12.18 -1 1 361544

Gondolom az nem véletlen, hogy az illegális pálinkafőzést kihagytad...

Az LPG-t amúgy természetesen sehogy sem fogod tölteni a földház-hálózatról, az a CNG ugyebár...

 

És nem arról van szó, hogy mi mennyire könnyű, hanem arról, amiről korábban beszéltünk. Bizonyos adóbevételekre az államnak a működéséhez szüksége van, és slussz. Hogy ezt miként szerzi be - az lehet döntés kérdése (de nyilván oda kell figyelnie a külvilágra is ilyenkor, ki ne csússzon a végén aztán minden a markából). 

Döntés kérdése azt mondani, hogy miután áttértünk elektromos autókra, nem foglalkozunk többet azzal, hogy ki hol és milyen módon termelt/beszerzett energiával töltögeti azt - megtehető. Szólnak mellette és ellene is érvek, nem is vitás.

Ám azt a pénzt, ami így kicsúszik az államkasszából - azt akkor be kell szerezni más úton. Akár másoktól is - ez is döntés kérdése.

 

Van egy olyan érzésem egyébként, hogy ez nem a szorosan vett közeljövő problémája lesz, a hurráoptimizmusod ellenére szerintem az EV penetráció meglehetősen rövid időn belül bele fog ütközni a realitások falaiba. De ha nem így lesz, ha tévedtem - el fogom ismerni, előre megígérem. Amúgy magam is alig várom, hogy vehessen végre egy értelmes, használható elektromos autót - de egyelőre ilyet nem látok a kínálatban sehol sem, és biztos vagyok abban, hogy még egy ideig nem is fogok.

Előzmény: Auralianus (361539)
zöldkomcsi: Creative Commons License 2019.12.18 0 0 361543

hm...hm....  szerintem az az, csak olyan amit lehetetlen egyénileg létrehozni.

Előzmény: Törölt nick (361541)
zöldkomcsi: Creative Commons License 2019.12.18 0 0 361542

Ugyanakkor Mexikóban (meg általában sok harmadik világbeli lepukkantabb országban) ettől függetlenül borzasztó könnyű fegyverhez jutni, ugyanakkor a hatóságok meg (ellentétben az USA hatóságaival) elképesztő mértékben korruptak és inkompetensek

 

Na várjál! Saját családját lemészároló viszont a sötét Afganisztánban is ritkább mint a civilizált országokban. Ami olyan, hogy személyiségzavar sejthető mögötte olyan hírt leggyakrabban az usa-ból kapunk.

 

Megint jól érvelsz, de nincs most igazad.:

 

Azt is tegyük hozzá, hogy ahol legálisan is sok a fegyver - ott illegálisan is könnyű ahhoz hozzájutni (gondoljunk bele, ahol szinte minden betörésnél, de még akár kocsilopásnál is a zsákmány része lesz/lehet egy-két pisztoly-puska is, ott tele lesz a feketepiac is padlásig fegyverrel).

 

Egyszerűen arról van szó, hogy ahol van tömeges társadalmi igény akármire, drogra, prostitucióra, akármire, fegyverre is ott van is, vagy így vagy úgy vagy amúgy de van. Az usa szerintem okosan nem is próbálja visszaszorítani a törvény erejével, mert igény van rá. Itt azért tehető meg mert igény sincs rá.

 

Erre klickeltem a + -t. (-:

 

Én egyébként amúgy kedvelem (mint műszaki eszközöket, szépen megmunkált, masszív mechanikákat) a fegyvereket, de ettől függetlenül meggyőződésem, hogy egészséges, normális társadalomban semmi helyük, nincs szükség rájuk, ami önvédelemre mégis szükség van/lehet, azt igenis meg lehet oldani nem halálos traumatikus eszközökkel is.

 

Előzmény: advocatusdiaboli (361538)
Törölt nick Creative Commons License 2019.12.18 0 0 361541

Nem jó a párhuzam, a közlekedés nem termék.

Előzmény: zöldkomcsi: (361537)
Auralianus Creative Commons License 2019.12.18 -2 0 361540

+1 bocs a hibákért, de röhögve írva nehezebb :)

Előzmény: Auralianus (361539)
Auralianus Creative Commons License 2019.12.18 -2 0 361539

Az alapján amit ideírtál nem ugyanabban a valóságban élünk :)

 

 

Az én valóságomban az illegálisan beszerzett szivattyóval földgázhálózatról tankolni LPG-s autót vagy az otthoni, kertvégi szénbányából

bányászott kőszenet sufnifinomítóban ólmozott benzinné párolni nem csak értelmetlenül drága, de veszélyes dolog is.

 

Ellentétben a legalásan beszerzhető, legálisan üzemeltethető napelemekről legálisan történő elektromos áram saját célú fogyasztásával.

 

 

Nem fáj amikor ilyeneket írsz? Mert nekem fáj ám, mikor olvasom :)

 

 

 

 

 

Előzmény: advocatusdiaboli (361531)
advocatusdiaboli Creative Commons License 2019.12.18 -1 2 361538

A fegyverhez jutásnak sok útja van/lehet.. Mexikóban a fegyvertartási szabályozás tényleg szigorúbb, mint az USA legmegengedőbb államaiban - de nem szigorúbb, mint az USA keményebb szabályozású államaiban.

Ugyanakkor Mexikóban (meg általában sok harmadik világbeli lepukkantabb országban) ettől függetlenül borzasztó könnyű fegyverhez jutni, ugyanakkor a hatóságok meg (ellentétben az USA hatóságaival) elképesztő mértékben korruptak és inkompetensek - és ez sokkal, de sokkal fontosabb tényező, mint maguk a szabályozások... Mindegy, milyenek a törvények - ha úgysem tudnak/akarnak azoknak érvényt szerezni, vagy legalábbis elég nem is túl tetemes összegű kenőpénz, minimális helyi hatalom, és máris azt csinálsz, amit akarsz...

Szóval ez nem jó párhuzam így.

 

Azt is tegyük hozzá, hogy ahol legálisan is sok a fegyver - ott illegálisan is könnyű ahhoz hozzájutni (gondoljunk bele, ahol szinte minden betörésnél, de még akár kocsilopásnál is a zsákmány része lesz/lehet egy-két pisztoly-puska is, ott tele lesz a feketepiac is padlásig fegyverrel).

 

Én egyébként amúgy kedvelem (mint műszaki eszközöket, szépen megmunkált, masszív mechanikákat) a fegyvereket, de ettől függetlenül meggyőződésem, hogy egészséges, normális társadalomban semmi helyük, nincs szükség rájuk, ami önvédelemre mégis szükség van/lehet, azt igenis meg lehet oldani nem halálos traumatikus eszközökkel is.

Előzmény: zöldkomcsi: (361536)
zöldkomcsi: Creative Commons License 2019.12.18 0 1 361537


Eléggé érdekes jogrendszer lesz az, ahol saját célra termelt dolgokat tesznek jövedéki adókötelessé. 

 

Közlekedést hogyan termelsz saját célra? Viszed otthonról az utat?
Az még érdekesebb rendszer lenne ha a gazdagok mentesülnének pont ehez hozzájárulás alól mert nekik árammal megy a járművük.

Előzmény: Auralianus (361521)
zöldkomcsi: Creative Commons License 2019.12.18 0 0 361536

Nem gyakoribbak egyáltalán - csak sokkal könnyebben jutnak fegyverhez. 

 

Semmi köze hozzá, Maxikóban nagyon erősen szabályzott a fegyver tartás de többet használják mint az usa-ban.
Kereshetek forrást de szerintem köztudott, hogy az usa-ban legmagasabb az erőszakos bűncselekményért büntetést töltők száma a lakosságra vetítve. Napi hírekben meg aztán össze se lehet hasonlítani, szerintem legalább 5 ször gyakoribb mint európában.

 


Másrészt viszont az USA társadalma jobban van erre szocializálva, sokkal inkább elviseli, hiába áltatod magadat - nem fog emiatt a társadalom összeomlani, szétesni, fellázadni.

 

 

Az igaz, írtam is, ekkora különbségeket európa el se tudna viselni ezért lépett a magasabb adókkal járó útra.
Azt meg meglátjuk, az usa darabjaira esik. Megmondtam? A birodalom az már valóban széthullott, a törökkel bezárólag elmondható, hogy darabjaira esett. Maga az usa is? Meglátjuk, szerintem igen. Azt mindég írtam mondtam, hogy más opció is van, de az se ez az usa hanem ami lesz nem is más hanem nagyon más.

Előzmény: advocatusdiaboli (361534)
GPS Creative Commons License 2019.12.18 0 0 361535

 

Ízlelgessük csak ezt a részt a szabályzatból:

 

HÁT NEM TÚL DÍZEL-BARÁT HOZZÁÁLLÁS:

 

Magasabb adókulcsok

Az EU-országok magasabb adókulcsot léptethetnek életbe:

  • a tömegközlekedés,
  • a mentőszolgálatok és
  • a kereskedelmi felhasználású (nehéz tehergépjárművek üzemeltetésére használt) gázolaj esetében, valamint
  • az energiatermék minőségének, illetve összetételének (pl. az üzemanyag kéntartalmának) függvényében.

Tehát miről van szó?

 

 

A (tegyük fel főként városi közlekedésben használt) tömegközlekedési és mentőszolgálati célokra használt gázolaj még külön adóval (!) is terhelhető.

A nehéz tehergépjárművek esete végkép érthetetlen - egyrészt mert nem városi a használatuk, másrészt mijafasszal menjenek (egyelőre)?

.

advocatusdiaboli Creative Commons License 2019.12.18 -1 1 361534

Nem gyakoribbak egyáltalán - csak sokkal könnyebben jutnak fegyverhez. Nagyon más dolog ám puszta kézzel, doronggal-baltával-késsel ölni, mint lőfegyverrel - ez utóbbi könnyű, személytelen, "biztonságos", sokkal könnyebben elcsábul erre az, aki amúgy is bolond és ilyesmi jár a fejében.

 

Másrészt viszont az USA társadalma jobban van erre szocializálva, sokkal inkább elviseli, hiába áltatod magadat - nem fog emiatt a társadalom összeomlani, szétesni, fellázadni. Hüledeznek egy sort rajta, elmennek misére, elmorzsolnak sok könnyet az áldozatok miatt - aztán hazamenet vesznek még egy puskát, és otthon szépen átolajozzák a már meglévőkkel együtt. Az az ország így működik - és így is lehet működni...

Előzmény: zöldkomcsi: (361522)
Törölt nick Creative Commons License 2019.12.18 -1 0 361533

Akkor rossz volt a megfogalmazás -

 

Előzmény: advocatusdiaboli (361532)
advocatusdiaboli Creative Commons License 2019.12.18 0 0 361532

Akkor rossz volt a megfogalmazás - hiszen valóban, az EU-ban MINDEN energiahordozó jövedéki adó köteles már most is. A precíz megfogalmazás akkor az lett volna, hogy az üzemanyagoknál megszokott összegű jövedéki adó ráterhelésre fog sor kerülni.

Előzmény: GPS (361523)
advocatusdiaboli Creative Commons License 2019.12.18 0 1 361531

"Eléggé érdekes jogrendszer lesz az, ahol saját célra termelt dolgokat tesznek jövedéki adókötelessé."

 

Akkor Isten hozott a valóságban... Próbálj meg ott Németországban saját használatra pálinkát főzni vagy mondjuk kőszénből benzint párolni magadnak - bármiféle bejelentés nélkül... Rajta, próbáld meg, aztán számolj be róla, mi történt, amikor ez a hatóságok tudomására jutott... De akár csak próbáld meg a földgáz-üzemre átállított kocsidat otthon egy illegálisan beszerzett (mert legálisan nem tudsz regisztráció-ellenőrzés nélkül ilyet beszerezni !!) nagynyomású kompresszorral a normál háztartási gázhálózatról "tankolni".

Néha furcsán naiv vagy, régóta létező dolgokat vélsz lehetetlennek...

Előzmény: Auralianus (361521)
Törölt nick Creative Commons License 2019.12.18 0 0 361530

Te nagyon ostoba ökör, ez mi?

 

A 2017 évre vonatkozó jövedéki adó változás a földgáz és villamos energia energiaadó díját is érinti

 

A villamos energia esetében a jövedéki adó mértéke 310,5 Ft/MWh, azaz 0,3105 Ft/kWh, a földgáz felhasználás után 0,3366 Ft/kWh-ra határozták meg.

Előzmény: Rangun (361526)
Törölt nick Creative Commons License 2019.12.18 0 0 361529

Akkor ezt csak tévedésből tehették.

Előzmény: GPS (361523)
Auralianus Creative Commons License 2019.12.18 -1 0 361528

"a termékek megadóztathatók a környezet védelme céljából"


A saját felhasználásra, napelemmel termelt áram mióta szennyez környezetet? o.O

Előzmény: GPS (361523)
zöldkomcsi: Creative Commons License 2019.12.18 0 0 361527

A lövöldözés gyakoribb, mert bárkinek lehet fegyvere, de a sorozatgyilkosok, vagy a terroristák ritkábbak, csak ott fegyverrel ölnek, nem késsel, mint Európában.

 

Annak semmi köze a fegyvertartás jogához, hiszen Maxikóban az nagyon szabályzott de még az usa nál is sokkal több a lövöldözés.
Az erőszakos bűncselekménnyel börtön büntetést töltők száma se téged igazol, nem csak a napi hírek.
Szerintem trollkodás amit teszel, tudod jól, hogy nem így van.

Előzmény: Rangun (361524)
Rangun Creative Commons License 2019.12.18 0 0 361526

Jövedéki adó nincs az áramon, ha jövedéki termék, ha nem.

Előzmény: GPS (361523)
Törölt nick Creative Commons License 2019.12.18 0 0 361525

hm....szerintem az usa ban kb 10 szer gyakoribbak az ámokfutó lövöldözők és más személyiségzavaros sorozatgyilkosok.

 

Az a saját specialitásuk, de messze nem okoz nekik semmiféle társadalmi szétfeszítő feszültséget.

Azzal együtt élnek, berendezkedtek az elviselésére.

Emiatt pl. nem fog szétrobbanni.

Előzmény: zöldkomcsi: (361522)
Rangun Creative Commons License 2019.12.18 0 0 361524

A lövöldözés gyakoribb, mert bárkinek lehet fegyvere, de a sorozatgyilkosok, vagy a terroristák ritkábbak, csak ott fegyverrel ölnek, nem késsel, mint Európában.

Előzmény: zöldkomcsi: (361522)
GPS Creative Commons License 2019.12.18 0 0 361523

 

Ugyan már, amint az áram elterjed, mint "üzemanyag", rögtön be fogja az EU is sorolni a jövedéki termékek körébe.

 

Könyörgöm, az EU-n belül az energia (külön megjelölve a villanyáramot) és az energiahordozók (általában) - már régestelen rég jövedéki termékek.

 

Ezt az Európai Unió működéséről szóló szerződés (TEU)  50. cikkelye írja elő a tagországoknak.

 

Pár szemelvény a cikkelyből:

 

Energiatermékek és villamos energia

Az energiatermékek és a villamos energia után akkor kell jövedéki adót fizetni, ha azok:

  • üzemanyagként vagy
  • fűtőanyagként kerülnek felhasználásra.

Energiatermékek, melyekre nem vonatkoznak a jövedékiadó-szabályok

A nyersanyagként, kémiai redukció céljára vagy elektrolitikus és fémkohászati folyamatokban használt energiatermékek nem tartoznak a jövedékiadó-szabályok hatálya alá.

 

Magasabb adókulcsok

Az EU-országok magasabb adókulcsot léptethetnek életbe:

  • a tömegközlekedés,
  • a mentőszolgálatok és
  • a kereskedelmi felhasználású (nehéz tehergépjárművek üzemeltetésére használt) gázolaj esetében, valamint
  • az energiatermék minőségének, illetve összetételének (pl. az üzemanyag kéntartalmának) függvényében.

Kedvezményes adókulcsok

Az EU-országok adókedvezményt vagy adómentességet biztosíthatnak az alábbi termékekre vonatkozóan:

  • környezetbarát („zöld") villamos energia,
  • nagy hatékonyságú kapcsolt hő- és villamosenergia-előállításból származó villamos energia,
  • kapcsolt hő- és villamosenergia-előállításhoz használt energiatermékek,
  • belvízi hajózáshoz használt energiatermékek,
  • háztartások által használt villamos energia, földgáz, szén és szilárd tüzelőanyagok,
  • az energiaigényes vállalkozások által használt energiatermékek (bizonyos szabályok teljesülése esetén), 
  • bioüzemanyagok (bizonyos szabályok teljesülése esetén).

Adómentességek

Adómentességet kell biztosítani az alábbi termékekre vonatkozóan:

  • villamos energia előállításához használt energiatermékek és villamos energia (a termékek megadóztathatók a környezet védelme céljából),
  • a légi közlekedésben üzemanyagként használt energiatermékek, a magánjellegű, kedvtelési célú repülésben használt energiatermékek kivételével,
  • az EU felségvizein való hajózás céljaira üzemanyagként használt energiatermékek, a magánjellegű, kedvtelési célú hajózásban használt energiatermékek kivételével.

.

Előzmény: advocatusdiaboli (361504)
zöldkomcsi: Creative Commons License 2019.12.18 0 0 361522

hm....szerintem az usa ban kb 10 szer gyakoribbak az ámokfutó lövöldözők és más személyiségzavaros sorozatgyilkosok.
A fejlődés az nehézkesebb a magasabb adók miatt, de az működtet szociális rendszert nyugtatózza be a társadalmat. Mond inkább azt, hogy az usa így alakult ki, el is tud viselni nagyobb feszültségeket. Legalábbis a közel múltig, aztán meglátjuk.

Előzmény: Rangun (361520)
Auralianus Creative Commons License 2019.12.18 -2 0 361521

Ezt látod erőteljesen kétlem. 

 

Eléggé érdekes jogrendszer lesz az, ahol saját célra termelt dolgokat tesznek jövedéki adókötelessé. Ha az EU elkezdi jövedéki adóztatni az
önellátást, akkor a lakosság értelmesebbik fele nemzetközi vizekre költözik.

 

 

Előzmény: advocatusdiaboli (361504)
Rangun Creative Commons License 2019.12.18 0 1 361520

Európában nagyobbak a társadalmi feszültségek, több a terror támadás, lassabb a fejlődés, és egyre nagyobb a lemaradás, részben a túl sok adó miatt, na meg amiatt, amire költik.

Előzmény: zöldkomcsi: (361517)
Rangun Creative Commons License 2019.12.18 0 0 361519

Nálunk nagyobb a támogatás az EV-n, mint a németeknél.

Előzmény: advocatusdiaboli (361516)
Törölt nick Creative Commons License 2019.12.18 0 0 361518

Na, erre táncolhatsz egyet!

 

https://youtu.be/t7Auv1zsY5w

 

Előzmény: Rangun (361514)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!