Egyébként is nehéz elképzelni, hogy valaki hord a zsebében egy méretes Dávidcsillagos zászlót valamiért, majd spontán beletéved egy tüntetésbe és azt ott spontán felgyújtja...
valoban, bar epp annak kapcsan, hogy a rendorok milyen indokokkal vegzaljak a zaszloegetoket, tervezem, hogy beszerzek egy kozepes meretu izraeli zaszlot es a hatizsakomban fogom hordani.
Ezt előre, gondosan kitervelte a végrehajtója. Én csupán azzal szálltam vitába, hogy aki ezt tette, elbújt volna a kamera elől. Dehogy tenne ő ilyet.
lehet; egyelore a ket nyakoncsipett zaszloegeto azt vallja, hogy egy ismeretlentol kaptak a zaszlot meg a hozzavalokat, es ez az ismeretlen nincs rajta a fotokon.
Egy szóval nem mondtam, hogy spontán volt. Egyébként is nehéz elképzelni, hogy valaki hord a zsebében egy méretes Dávidcsillagos zászlót valamiért, majd spontán beletéved egy tüntetésbe és azt ott spontán felgyújtja...
Ezt előre, gondosan kitervelte a végrehajtója. Én csupán azzal szálltam vitába, hogy aki ezt tette, elbújt volna a kamera elől. Dehogy tenne ő ilyet. Ez az ő nagy pillanata, mindenkinek látnia kell...
Egy jó kis zsidózásnka meg mindig van apropója azok számára, akik ezt kedvelik (egy jó kis "nácizásnak" is van apropója mindig, az ellenoldalon).
szerintem a kep tartalmatol fugg. en mar csinaltam olyan fotot, amelyiken latszott, fujival, finom felbontasnal is. pl teli erdoben, ahol az egesz kep tele van finom reszletekkel. de (repeta) a binaris allomanyban latszik. persze nincs akadalya annak, hogy a fenykepezogepek buta tomoritesi algoritmusat szimulalo szoffert irjon valaki, amely hamis exif-et is general. azt irtam, egyszeru eszkozokkel.
saga
persze, lehet spontan is zaszlot egetni. de egyreszt nalunk ennek nincs hagyomanya (palesztinok szoktak zaszlot egetni), masreszt a konkret esetben apropoja sem volt. valamint erre keszulni kellett (izraeli zaszlot elore beszerezni).
de mondom, lehetett onallo felbuzdulas is, hujek mindenutt vannak, es ezzel most hagyomany teremtodott, a jovoben rendszeresekkel valnak majd a zaszloegetesek.
a rendorsegi felbuzdulas vicces. orizetbe vettek :-) persze, aztan majd kozteruletszennyezesert megbirsagoljak oket. esetleg kozveszely-okozasert (ha tenyleg volt benzin, az balesetet is okozhatott volna, mert a dzsekin is jol eg).
"z az ember, aki keszult az akciora, elore beszerezte a zaszlot, gyufat, esetleg benzint, az nyilvan gondosan ugyelt arra, hogy ne keruljon ra egy fenykepre sem."
Ezek szerint nem ismered az emberi természetet. Neki szent küldetése, hogy elégesse azt a zászlót, büszke rá, mert igaza van, hisz azok zászlaját égeti, akik bántják a nemzetet. Inkább arra ügyelhetett gondosan, hogy nehogy véletlenül megörökítetlenül maradjon igazságos, hazafias cselekedete...
arra akartalak rávezetni, hogy baromságot írtál.
itt van például egy kép, ezt én csináltam a saját kertünkben egy kompakt géppel (fuji finepix f601z), még az exif infókat se szedtem ki belőle. hol látsz rajta "szabad szemmel felismerhető cellákat"? :P
a jpeg modban a tomoritesi fokozat allitasatol fugg, hogy mennyire finom a kep; durva es kozepes modban jol lathato, bizonyos kepeknek finom modban is mert tudom mit kell keresni. de a lenyeg az, hogy a binaris allomanyban mindenkepp latszik, hogy "buta" jpeg algoritmussal tomoritettek. viszonylag jo es draga gepnel is. tiff plane vagy raw formatumon nem tudom van-e ilyen eszreveheto nyom (valoszinuleg nincsen). kivancsi vagyok, az index fotosa milyen gepet hasznal.
a digit kamerak hoditasa ellenere a profiknak szerintem kell egy filmes gep is -- a filmnek sokkal nagyobb a dinamikaja.
/off
a hamisithatosag kerdese nem a zaszloegetes tenye kapcsan erdekes. "elmoshato-e" a kepen lathatok csoportjaban valaki, hogy ne legyen felismerheto? de valoszinuleg nincs ertelme; az az ember, aki keszult az akciora, elore beszerezte a zaszlot, gyufat, esetleg benzint, az nyilvan gondosan ugyelt arra, hogy ne keruljon ra egy fenykepre sem.
egy photoshop-pal barmit megtehetsz, akar a kepen lathato arcokat is kicserelheted, ha megvan hozza a tehetseged...
nem erre gondoltam. a digit fenykepezogepek nem tul intelligens JPEG tomoritest alkalmaznak, ez latszik is a kepeken. az egyszeru kepszerkeszto programok (photoshop stb) viszont buszkek arra, hogy a kep tartalmanak elemzesevel lenyegesen kisebb file-meretet ernek el. a digit fenykepezogepek fix meretu, negyzet alaku jpeg "cellai" meg szabad szemmel is felismerhetok a konturok menten.
Kötelet nekik oszt jól van :)
Ők úgyse keresztények.
Azért észrevehetnétek magatokat, keresztényi szeretet tudod, amire emlékeznetek kéne.
Ha meg gyűlölöd a másikat akkor menjetek a fenébe ezzel a keresztes maszlaggal meg vallásgyalázással, OK???
Én legalább nem tagadom meg az elveimet, és nem álszenteskedem.
Keresztény/keresztyén hitünk szerint minden ember Isten képmása, vallásától, világnézetétől, cselekedeteitől függetlenül, ezért tiszteletet érdemel. Ez a tisztelet minden egyes embert és embercsoportot megillet. Egyházaink a múltban is kiálltak az üldözöttek mellett, s ma is elítélik az egyes emberek, embercsoportok olyan cselekedeteit, amivel mások személyi méltóságát, szabad vallásgyakorlását vagy más jogos érdekeit sértik. A szeretet nevében elutasítják a gyűlöletbeszédet, a gúnyt vagy megvetést, akár egyesek, akár csoportok ellen irányul. Ez alapján lehet válasz, csak akkor nem keresztény/keresztyén válasz.
feszület nélkül még csúnyábbakat mondtak,
ráadásul közszereplők, nemköznapi emberek:
- 23 millió román (Kovács, Keller)
-kamionok éj leple alatt a fidesz kampánysértésre
-(halott) Teller levelet irt a Fidesz gyalázására..(Népszabadság)
- a provokativ levélre rekeszd ki őket,mert kirekesztenek levéllel egy perifériás lapban válaszoló ifjú Hegedűsnek 2 évi zaklatást, esetleges börtönbűntetéssel kellett szembenéznie..
- ráadásul az édesapját megalázó, manipulált, szágyenletes cimlapfotón közölte a 168óra..
Borzasztó, sőt, elborzasztó volt látni, hogy emberek feszülettel a kezükben, fröcsögve skandáltak a gyűlölet ellen. Nem tudom elképzelni sem hová vezet ez az egész.
Hívő katolikuként csak sajnálni tudom őket és már nem tudok értük imádkozni sem (nem segít rajtuk).
A gyűlöletre csak gyűlölet a válasz!!!!
Vagy túl naív vagyok ...
Budapest, 2004. január 13. (MTI) - A rendőrség kedden elfogta azt a két férfit, akik megalapozottan gyanúsíthatók azzal, hogy a Tilos Rádió elleni vasárnapi tüntetésen elégettek egy izraeli zászlót - közölte Tóth Gábor ezredes, a budapesti rendőrfőkapitány bűnügyi helyettese kedd délutáni sajtótájékoztatóján.
Ismertetése szerint a közösség elleni izgatás miatt indított nyomozás során a rendőrség által beszerzett kép- és filmanyagok alapján megállapították, hogy a zászló elégetésében részt vett B. Miklós 40 éves budapesti lakos.
Ez a férfi gyanúsítotti kihallgatása során elmondta, hogy egy általa nem ismert személy hozta a helyszínre az izraeli zászlót, amelynek elégetésében mindketten részt vettek.
A másik férfi, M. Giorgo Richard 27 éves magyar állampolgár lakásán tartott házkutatás során több szélsőjobboldali és irredenta tartalmú könyvet és videókazettát foglaltak le.
Tóth Gábor arról is beszámolt, hogy a IX. kerületi ügyészség közösség elleni izgatás bűntett gyanúja miatt nyomozást rendelt el a december 24-én a Tilos Rádióban elhangzott kijelentés kapcsán a műsorvezető ellen, a nyomozás lefolytatásával a BRFK vizsgálati főosztályát bízták meg."
Szerintem keress egy a fotózás alapjaival foglalkozó könyvet és keresd meg a hosszú expozíciós idő melletti vakuhasználatról szóló részt. Meg fox lepődni. :-D