Keresés

Részletes keresés

semmiböllett Creative Commons License 2004.01.12 0 0 0
A benzin is drágul.Lassan eléri oz orbánkori csúcsot.
Előzmény: JOEKER (-)
JOEKER Creative Commons License 2004.01.12 0 0 topiknyitó
...A mai bonyolult világunkban - a történések és a történések között, - azt hiszem, - hogy: - már tudunk különbséget tenni...! Lassan mindenki - kezdi pozitivan értékelni - a rendszerváltozás utáni első legitim kormány ténykedését...!Jómagam is tiszteltem Antall József miniszterelnök úrat, - aki: - európai szempontból is kiemelkedő, nagyformátumú politikus volt...! Bölcsessége, higgadtsága, - nagymértékben hozzájárult ahhoz, - hogy: - békés körülmények között mehetett végbe - a hatalomátadás...!
Hogy ez bekövetkezhetett: - nagymértékben hozzájárult az ország gyalázatos gazdasági helyzete...! Kezelhetetlenné vált az ország gazdasága, és egyértelmüen megbukott a szocialista eszmerendszer...! Igy az MSZMP - a "gyeplőt a lovak közé" dobta...! A tapaztalatlan új kormány - tette - amit tehetett...! Próbálta biztosítani a mindennapi élet feltételeit...! A gazdaságot is - próbálta - mozgásba hozni...! Erőfeszítéseit - szerény eredmények demonstrálták...! Próbálták a Kádár által felvett -horribilis kölcsönöket - törleszteni, az ország adósság állományát csökkenteni...! A politikai élet demokratizálására, - már kevesebb energia maradt...! A Németh Miklós kormánya által meginditott privatizáció - az addigi ügyvezető igazgatókból - tulajdonos elnök-vezérigazgatókat csinált...! Ezeket is "megörököltük"...! Sajnos - a kárpótlási törvény is - úgy sikerült, - ahogy sikerült...! A gazdasági hatalom - nagyrésze - az elvtársak kezében maradt...!
A legnagyobb hibát - akkor követték el, - amikor:
- "elfelejtették" meghirdetni - a csehekéhez hasonló "szilenciumot" a régi nomenklatura részére...! Akkor kellett volna az elvtársakat _ egy kis "önmérsékletre" rávenni...! Azt kell mondanom, - hogy a "többségük" számított is valami hasonlóra...!
Nem akarok túl hosszú lenni...! Mindannyian ismerjük - országunk gazdasági helyzetét, - amely nagyon hasonlít az akkori - gazdasági helyzetre...! Ismét kellene - tenni valamit...!
A jelenlegi társaság, alkalmatlan a helyzet orvoslására...! Szükség van: - a gazdaság normalizálására és az igazi demokrácia kialakítására is...! A következtetáseket: - mindenkinek - magának kell megfogalmazni...!
A kétharmados többséggel - minden rendbehozható...! Úgy tudom: 2006-ban lesznek választások...!!!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!