Több írásban olyasmit vélek felfedezni, ami ha tudatos, akkor elég aljas; ha ösztönös ,akkor pedig nem nagy észre vall.
Kinek az érdeke és miért az, hogy a Közel-Kelet problémáiban való állásfoglalást összemossa a hazai zsidósághoz való viszonnyal.
Miért antiszemita az Magyarországon, aki Izrael állam konfliktusában középen áll, vagy ne adj Isten a palesztinoknak drukkol?
Mert ebből sok probléma keletkezik. Ha egy magyar médium bemutatja az izraeli hadsereg egyik barbár attakját, akkor azt leantiszemitázzák. Miért? Jön a palesztinok válasza (éppen olyan barbár!)arról pedig úgy kell írni Magyarországon, hogy terroristák, gonosztevők, gyilkosok. Akinek megölték a fiát, feleségét, és ő is visszavág ,azt elítéljük.
Én nem tudom kinek van igaza. nem is tudok állástfoglalni, de azt nem értem, hogy miért van hazánkban következménye annak, ha valaki nem az izraeli zsidóknak szurkol? Attól még magyarnak , barátnak, társnak tarthatja a zsidó honfitársait. Vagy tévedek? Luby, aki Gábor
Egy hires ember mondta aki kovetkezetesen kepviselte mindig azta mit mondott, szerintem adhatunk a szavara:
"A Pannon Rádiót nem bírom hallgatni. Több más rádiót sem bírok hallgatni egyébként. Jobban esne a szívemnek, ha azt mondhatnám, hogy na végre, megmutattuk, hogyan kell egy tisztességes informatikai rádiót csinálni. Fordítva történt. Ezen az oldalon utánozzák a másik oldalt. A Pannon Rádió éppen olyan elfogult, éppen olyan inkorrekt, éppen olyan manipulatív, csak jobban észrevehető módon, mint a másik oldal. Abból csinál elvet, hogy ha ti megengedhetitek magatoknak, akkor mi is megengedhetjük. Ez egy rossz pálya. Engem nem a tulajdoni viszonyok érdekelnek. Nem kell a tulajdoni lapokat megnézegetni, meg kell hallgatni a rádiót, és ki fog derülni egy fél óra alatt, hogy ez egy MIÉP-es pártrádió. Szűk, MIÉP-es pártrádió."
"Megkérdezném, hol zsidózott, szlovákozott, románozott?"
2001.10.26
Gyűlöletet kelt a Pannon Rádió
A Pannon Rádióban rendszeresek a zsidó kisebbséget kifejezetten hátrányos megvilágításba helyező kijelentések. Sokszor durván megsértik a roma és a homoszexuális kisebbségeket is áll a médiahatóság által elrendelt vizsgálat összefoglalójában. Az ORTT mai ülésének előzetes napirendjén szereplő tervezet kétmilliós, az első alkalommal adható legmagasabb összegű kötbér kiszabását javasolja a Pannonra.
Az ORTT irodája szerint számos, gyűlöletkeltésre alkalmas beszélgetés hangzott el a Pannon Rádió műsorában a médiahatóság mai ülésén tárgyal az e tárgyban általa elrendelt vizsgálat megállapításairól. Az előterjesztés szerint a fővárosi adó rendszeresen megsérti a médiatörvényt.
A különböző műsorokból vett idézetekkel bőségesen ellátott dokumentum szerint a Pannon folyamatosan negatív színben tünteti fel, illetve szándékosan hátrányos megvilágításba helyezi a zsidó, a roma és a homoszexuális kisebbségeket, számos alkalommal megalázó és durva kifejezéseket használva irányukban. Ilyen kijelentések a vizsgált hét nap (két áprilisi, két júliusi és három szeptemberi) mindegyikén elhangzottak. A tücsök és a hangya meséből kiinduló, A nap hordaléka című, áprilisban sugárzott jegyzet az előterjesztés szerint a cigányság faji alapon történő bemutatására, elítélésére és megsértésére irányult, valamint kétségkívül alkalmas volt a kisebbség elleni gyűlöletkeltésre.
A jegyzet végén felvázolt szcéna megoldóképletet is kínált a többségnek a kisebbséggel kapcsolatban. A jegyzet szerint a vezérhangya a semmirekellő, élősködő tücsköket felrakta egy nagy hajóra, amit elküldtek Indiába. A hajót félúton a Hapci és Vidor gyorsnaszádok megtorpedózták. A kapálódzó fuldoklókat a cápák felfalták. És ettől kezdve a tücsök csak a tücsökpecsenye, tücsökmuzsika, tücsökmeggy és a tücsökútra ment a falat szavakban fordult elő.
A Pannon műsorai leggyakrabban a zsidósággal és az izraeli eseményekkel foglalkoznak. Ezekből számos részletet idéz is a dokumentum, ám Chrudinák Alajos szeptember 7-i jegyzetével kivételt tesz. Annak ugyanis egésze alkalmas a zsidó kisebbség elleni gyűlöletkeltésre, ezért nem is idéz belőle részleteket. Viszszatérő megállapítás, hogy a műsorban a legszélsőségesebb megnyilvánulásokat sem utasította vissza a kommunikátor. Közülük Nagy Ferót és Franka Tibort említi meg név szerint az előterjesztés. Az izraeli retyerutyájukkal betelepülni igyekvő újkori merániak figyelmét arra hívta fel egy hallgató: a magyarság nem tehet arról, hogy az Ígéret Földjeként kijelölt Palesztina nem vált ígéretessé. Ezért talán Jehovát vonják felelősségre vagy Mózest. Franka megköszönte a hozzászólást. A műsorvezetők számos alkalommal idéztek olyan művekből, melyek igazságtartalma és etikai megalapozottsága erősen vitatott (A zsidó terror Magyarországon vagy a Cion bölcsei), mégis megkérdőjelezhetetlen igazságként kerülnek a közönség elé. A Pannon meg sem kísérli, hogy alkalmat adjon vélt vagy valós ellenlábasainak a felhozott vádak megcáfolására fogalmaz a dokumentum. Egyértelműen megállapítja és veszélyes tendenciának nevezi, hogy a Pannon szoros kapcsolatban van a MIÉP-pel.
Az előterjesztés az először adható kötbér maximumát, 2,3 millió forint kiszabását javasolja és figyelmeztetést is a médiatörvény sorozatos megsértése miatt. Ezt a véleménynyilvánítás- és a sajtószabadsággal szemben a kisebbségek alkotmányos alapjogainak védelmében látja indokoltnak, akik nem kapnak lehetőséget a reagálásra. A figyelmeztetés olyan súlyú, hogy akár a következő szabálytalanság megállapításánál felmondhatják azt a frekvenciahasználati engedélyt, amelyet tavaly februárban hét évre adott a Pannonnak az ORTT.
A Pannont kommadósok Mszp-s módszerek segítségével tiltották be, teljesen indokolatlanul. Nem zsidóztak ott, de ha mégis zsidóztak volna nem akarták őket kiirtani, vagyha mégis akkor is teljes joggal. Vissza a Pannont, de azért a Tilost tiltsuk be. Mér ha a Pannon nem lehet akkor ezt se mán!
Kábé ezt szűrtem le a topikból. A Pannont nem kellett volna bántani, de most a tilost kell hozzáállással van itt a gond. Nem veszitek észre, hogy ugyanolyanok vagytok mint akiket szidtatok? Én nem tudom, hogy mi lett a Pannonnal, mi ment benne de nem is akartam soha betiltani. Ez a bajom a tilos ügyben. Sose hallgattátok, nem is tudjátok mi is az, de tiltsuk már be. Ahogy a Fidesz írta: A gonosz megmutatta arcát. Ja gondolom ők is állandó hallgatók.
Holstein Fríz!
Semmi köze a topichoz, csak felsoroltam néhány híres embert, akinek valamilyen írásában olvastam a kitartás szót. Ezzel is bizonyítani akartam, hogy magyar szavakat nem lehet kinevezni nyilasnak, vagy kommunistának Ilyen egyszerű. Remélem elfogadható a válaszom. Luby, aki Gábor
kéremszépen !
Igazad van , tényleg két ékezethiba volt az írásomban.Sajnálom, a gyorsaság, a tartalomra való összpontosítás ide vezetett. Igérem, hogy jobban fogok vigyázni.
Ha arra gondoltál, hogy a két ékezettel tartalmilag is lesöpörted a véleményemet, akkor tévedtél.
A stilusról, a helyesírás rejtelmeiről, egyáltalán az íráskészségről nem kellene velem ujjathúznod. Én sem kifogásoltam, hogy még a neved is egy helyesírási hiba.
Javaslatom: ha nincs problémád a szövegértelmezéssel, akkor koncentrálj a tartalmi kérdésekre. Ha viszont a konfrontációt keresed, akkor közlöm: édesanyám neve Ilona és kérlek, hogy az anyázást nagyobb betűkkel írd, hogy Ő is el tudja olvasni. Üdv.: Luby ,aki Gábor
Pontos leírata a Fidesz stílusnak, aminek láttán, v hallatán viszketni kezdek.
Ők ilyenek, és már remény sincs, hogy majd csak kinövik.
De nem hiszem, hogy megér 1 újabb topikot.
Vannak magyar közmondások is : Okos enged, szamár szenved.
Edward Bendick!
Elkövettem egy technikai hibát ,nem ide küldtem a válaszom, hanem egy nevesincs topicot nyitottam. Nem mentség, de közben megleptek a rokonaim.Megteszed, hogy átnyúlsz a Nincs címe topicra? Luby, aki Gábor
őként a magyar nyelv és értelem védelmében, senkit sem szeretnék megbántani, de ha szószerinti a begépelt szöveg, akkor annyira sikerült már tönkretenni a nyelvünket, hogy nettársaim többsége szövegértelmezésből nagyon gyenge.
Ezzel egyetértek. :)
Mert mit mondott Kövér? Mit is mondott?
Valakikazt súlykolját belénk évtizedek óta, hogy TEHETSÉGTELEN, ALKALMATLAN,KÉPESSÉGNÉLKÜLI nemzet vagyunk./Ők a mi ellenfeleink, már ha valaki számára eddig nem volt világos./Ha ( feltételes mód!) ezt elhisszük, akkor nem érdemes élni. (érdemes?)Persze, hogy nem hisszük. Ezért sokkal jobb lenne, ha helyettünk az ellenfeleink kötnék fel magukat, mert nélkülük többre mennénk
Orbán kitartása tényleg műbalhé volt, de Kövér eléggé elgaloppírozta magát. Akasztással, halállal tréfálkozni felelős pozícióban csúnya hiba.
Szerinted engem egy lábbal, vagy párossal rúgnának ki innen, ha valami olyat írnék le, hogy "megdöglök Luby szövegeitől, de jobb lenne, ha inkább ő dögölne meg"? Pedig itt a fórumon nem is öljül egymást, viszont a politikai életben gyakran előfordult már, hogy az ellentéteket kötél, golyó, stb. segítségével oldják fel.
Ilyet politikus nem mondhat. Egy sebésznek sem illik úgy tréfálkoznia műtét előtt, hogy "Na bátyám, műtét után vagy itt találkozunk újra, vagy a boncasztalon".
Főként a magyar nyelv és értelem védelmében, senkit sem szeretnék megbántani, de ha szószerinti a begépelt szöveg, akkor annyira sikerült már tönkretenni a nyelvünket, hogy nettársaim többsége szövegértelmezésből nagyon gyenge.
Mert mit mondott Kövér?
Azt súlykolját belént évtizedek óta, hogy TEHETSÉGTELEN, ALKALMATLAN,KÉPESSÉGNÉLKÜLI nemzet vagyunk. Ha ( feltételes mód!) ezt elhisszük, akkor nem érdemes élni. (érdemes?)
Akik ezt súlykolják...( tehát nem ért egyet velük, ezért a felvázolt következménnyel , vagy lehetőséggel sem!)
Mind ebből következik, hogy főként az életre, az önbizalomra, a magabiztosságra búzdít szemben az önfeladással, a megalázottsággal, az öngyilkossággal.
Miről beszélnek itt sokan? Kit akart felakasztani Kövér?
Ez egy ocsmány, nem a netről elindult csúsztatás.
Csak azok ,akik keresik az alkalmat, hogy bármibe belekössenek, meghallották a kötél szót és örömünnepet ültek annak reményében , hogy sokan vannak ,akiket meg lehet vezetni.
Hasonlót mondok , a könnyebb érthetőség kedvéért. Orbán egy beszédében használta a kitartás szót.Jó magyar kifejezés.A magyar irodalomtörténetben, a politikai irodalomban több százszor előfordul.(Kossuth, Deák, Arany, Ady, Nagy László; hogy ellenpéldák is legyenek Kun Béla ,Stromfeld Aurél)Már egyszer hívatkoztam arra, hogy egy akasztott nyilas szóhasználata, nem tud egy magyar szót törölni a szókincsünkből.
Aki pedig keresi a konfrontációt, aki véglegesen meg akarja osztani az országot, akinek az az érdeke, hogy ilyen és ehhez hasonló dolgokról szóljon a közbeszéd, mert akkor nem a bűnök és hibák vannak közszájon, az legalább legyen képes a szövegeket értelmezni. Önmaga. Luby, aki Gábor
Ó, ismerem én őket. Régi kuncsaftjaim. :)
Hidd el, csak álca rajtuk a látszólagos offolás. Ők véresen komolyan vesznek mindent, tehát a topicoddal a lelküket tapostad sárba. Ezt próbálják műheherészéssel /nyihihivel :)/ elfedni, de idáig csikorog a foguk. Már tövg kophatott.
Nincs is jobb biznisz manapság, mint a vérjobbos fogorvosoké. :)
A fidesz mindenre lő, ami mozog, hiszen befrusztrálódtak a nem várt választási bukfenctől. És ahogy Megyóékat úgy meglepte, hogy ők kormányoznak, hogy máig nincs semmi felismerhető kormányzási stratégiájuk, a fidesznek sincs semmi ellenzéki stratégiája azóta sem, legfeljebb a foci őskorából ismert kick and rush.
Az mdf meg ugyanakkora gyökerek gyülekezete, mint mindig is volt. Mostanra már Ibolyka hetyke kalapja sem tudja elérni, hogy ókonzervatív, buta, szőrös bölények helyett modern középpártot lássunk. Mindig kibukkan vagy a szarvuk, vagy a farkuk, vagy a hóbaglyuk. És mint kérődzők, buknak a szent tehenekre, amik közül a kereszténység nevű a kedvencük.
Kedves Edward Prendick!
Egyetértve a radikális kijelentésektől való tartózkodásra intéseddel csak csendben megjegyzem, hogy ez csupán mellébeszélés.
Egy csapat fidesznyik már évek óta azért van jelen 0-24-ig a polfórumon, hogy a nekik kényes kérdéseket agyonoffolják, a vitát más irányba tereljék és romboljanak, romboljanak, romboljanak.
Az eszköztáruk nagyon szegényes, de tetten érhető benne az ország kettéosztására irányuló orbáni törekvés, minden kérdésnek a végletekre történő kihegyezése.
Valami
jó, vagy rossz,
fekete, vagy fehér
jobbos vagy balos
keresztény vagy zsidó
kommunista vagy polgári
harmadik, esetleg huszonnegyedik megoldás nincs.
Nézd meg, lenyomták maguk körül az összes jobboldali pártot, a még valamennyire működő MDF elnökét, Dávid Ibolyát baloldali téglának bélyegezték, és mindent elkövetnek, hogy az országnak most a lehető legrosszabb legyen minden, vagy ha valami véletlenül jó, akkor megmagyarázzák, hogy az miért rossz.
Megígérték, hogy a hideg lehelletüket a mostani kormány végig a tarkóján fogja érezni, és ezt az ígéretüket tartják is. Kár hogy a többit, mondjuk a 98-as kampányígéreteiket nagy ívben leszarták.
Ezt a topikot azért indítottam, mert álságosnak tartom a fidesz és az MDF egyes képviselőinek követelését, ami jogsértésre buzdítja az ORTT-t.
Nézd meg, mivel foglalkoznak a téma helyett.
Még mindig ugyanott tartasz: velem foglalkozol, nem a témával.
Sehol nem írtam, hogy bármit magamra vettem, sehol nem véleményeztem kövér kötelezését, pusztán azért említettem meg, mert valaki lejjebb megkérdőjelezte, hogy kövér kötelezett.
Én nem felejtettem el sem ezt, sem azt hogy kövér elismerte, amikor a pokorni még mimndig tagadta.
De egy aljas hazug bagázstól sem az akasztásra buzdítás, sem a konok tagadás nem meglepő.
Mi a baj az öngyilkossággal? Hisz Ti nem vagytok hívők, titeket nem izgat, hogy Isten miként áll majd az öngyilkossághoz, hisz a Ti világképetekben se Menyország, se Purgatórium, se Pokol nincs.
Akkor meg mire föl ez a nagy para?
Mi a baj a keresztények kiirtásával? Ha téged kifejezetten keresztény mivoltodban a szakálladnál fogva fellógat a Barangó, a hited szerint vértanúként az isten bal lábánál ülhetsz feltámadásig. Nyugodtan vehetjük úgy, hogy léted egyébként elérhetetlen csúcspontjához segítene, így nagyobb jót tenne, szintén a hittételeid szerint, mint bárki más a világon.
Akkor mire föl ez a nagy para?
/Óvatosan a radikális megállapításokkal, mert örök törvénye a világnak, hogy egyszer te vagy a galamb, egyszer meg a szobor. :)/
Ha én elhinném, amit te itt "idézet nem szószerinti, de a lényege ez volt" címszóval előadsz, akkor akár le is mehetnék a pincébe, kereshetnék egy erős kötelet és felköthetném magam...:)))
De én erős vagyok. És (valamiért)nem hiszem el.
Viszont ha te továbba is szeretnéd ezt velem elhitetni (és ezáltal elérni hogy ÉN emiatt felkössem magam), akkor inkább azt ajánlom, kezdd el magadon...:)))
Majd végignézem és utána eldöntöm, jó-e a példád és érdemes-e követni..:)))