Keresés

Részletes keresés

Repkény Creative Commons License 2004.01.27 0 0 72
fucsa h Bencsik bebörtönzését a "tásaira vallott" kitételért kifelejtette Eörsi..
igy hitelét is tovább veszíti Eörsi..(nem mintha eddig lett vola,..))
Előzmény: Törölt nick (71)
Törölt nick Creative Commons License 2004.01.27 0 0 71
És akkor lássuk:

1.
"Az Európai Néppárt osztja az említett határozatban foglalt aggodalmakat, és felhívja a figyelmet saját 15. kongresszusán Estorilban 2002. október 18-án elfogadott határozatra, amelyben az EPP aggodalmát fejezte ki a magyarországi MÉDIA FÜGGETLENSÉGÉT illetően, elítélte a fennálló helyzetet, és felhívta a magyar kormányt, hogy tegyen erőfeszítéseket a független és kiegyensúlyozott média helyreállítására."

2.
"Az Európa Tanács elé viszi a Tilos Rádió ügyét Eörsi Mátyás szabaddemokrata képviselő. A politikus szerint az Országos Rádió- és Televíziótestületnek (ORTT) az adót sújtó szankciói a VÉLEMÉNYSZABADSÁGOT VESZÉLYEZTETIK, ezért arra kéri a testületet, készítsen jelentést a magyarországi sajtóviszonyokról."

-----

No kérem. Látszólag az Európai Néppárt és az SZDSZ/Eörsi Mátyás egyertértenek abban hogy Magyarországon veszélyben a független , véleményszabadságot biztosító média...:)))))

Szegény H.Kovács, vakarhatja a fejét az újabb "hazaárulás" és nemzetközi összeesküvés láttán...:))))

Nahát:)

Előzmény: Törölt nick (51)
Törölt nick Creative Commons License 2004.01.27 0 0 70
leírnád nekem, hogy mi az az ORTT ?
(csak, hogy lássuk, hogy tudd)

és hogy van-e benne FIDESZ tag, van-e benne MSZP tag, van-e benne SZDSZ tag ?

Előzmény: Törölt nick (69)
Törölt nick Creative Commons License 2004.01.27 0 0 69
„A rendszerváltás óta példátlan, hogy egy párt saját hazáját elítélő határozatot kezdeményezzen nemzetközi fórumon” – méltatlankodott Kovács László külügyminiszter.
----------------

MSZP Internetszerkesztőség
2002. február 22. 13:10

A politikai béke nem jelentheti azt, hogy az ellenzék feltartott kézzel, tétlenül elfogadja és támogatja a kormány hibáit, tévedéseit, vitatható intézkedéseit — jelentette ki Szili Katalin, az MSZP elnökhelyettese pénteki budapesti sajtótájékoztatóján. A béke méltósága nem azonos a hallgatás cinkos hazugságával, s az MSZP békét akar. Az MSZP-t a kormányzásban hibát hibára halmozó Fidesz hamis vádakkal illeti, ezért felszólítjuk Orbán Viktor és Csurka István pártját, hogy térjen vissza az emberi és politikai méltóság, illetve tisztesség talajára.
Elutasítjuk a vádat, mely szerint a kormány kritikája a nemzet elárulása lenne, HISZEN A KORMÁNY KRITIKÁJA NEM AZONOS A NEMZETÉVEL. Éppen ez a gondolkodás és az erre épülő politika okozta az elmúlt száz év tragédiáit, mert olyan politikai erők kerültek hatalomra, amelyek ÖNMAGUKAT AZONOSÍTOTTÁK AZ EGÉSZ NEMZETTEL, ebből fakadóan megvonták ellenfeleik jogát a nyílt kritikához, valamint a szabad és nyilvános vitához.

Nyihihi:)))))))
Szegény H. Kovács most höröghet Eörsi Mátyás és
az SZDSZ "hazaárulásért"...:))))))))

Donneck fikanick meg mosdathatja tovább a 23 millió beözönlö románt...:)))))))

Előzmény: Törölt nick (67)
Törölt nick Creative Commons License 2004.01.27 0 0 68
Eörsi lépése teljesen felesleges és időelőtti.
Egyrészt nyilvánvalóan nem jogi védelmet kér, hiszen az EP politikai testület és nem azonos a Strassbourgi bírósággal.
Másrészt ezutóbbi csak akkor (lenne) hajlandó egyáltalán foglalkozni az üggyel, ha az adott országon belül a törvényes lehetőségek már kimerültek (nb. itthon még a közig bíróság I. fokú döntésére várunk)
Harmadrészt az ilyen típusú - nyilvánvalóan politikai - nyomásgyakorlás hatékonysága legalábbis kétséges. Még ha Eörsi az EP kereszténydemokrata pártjainak pozitív (támogató) hozzáállására is számít egy ilyen (EP szempontból) pitiáner ügyben, akkor sem hiszem, hogy ezzel az itthoni ügyek menetére döntő befolyást lehet gyakorolni.

Az viszont elgondokodtató, hogy ha már megtörtént az eset, akkor mit kellet volna még tennie a Tilosnak, hogy a barangó nevű sz@rjancsi cselekményének következményeitől mentesüljön ?

Előzmény: figyelő (66)
Törölt nick Creative Commons License 2004.01.27 0 0 67
H. Macisajt bevette a reggeli giorgio-cukorkát :-)

egy párt saját hazáját elítélő határozatot kezdeményezzen nemzetközi fórumon”

neked az ORTT a hazád ?

(ha Lisszabonig eljutsz, menj tovább Orbán listájáig )

Előzmény: Törölt nick (65)
figyelő Creative Commons License 2004.01.27 0 0 66
Én vagyok az utolsó, aki kifogásolni fogja ügyeink "kiteregetését".
Orbán esetében is csak (szinte csak) azt kifogásolom, hogy hazudott.

Szvsz el kell jönnie annak az időnek, amikor az európai néppártokat hitelesen kell tájékoztatni a "polgárok" és a szélsőjobb sajátosan magyar, perverz kapcsolatáról. Már csak azért, hogy ne hozzunk komoly politikusokat hülye helyzetbe: ne támogassanak olyan pártot, amely azt nem érdemli meg.

Előzmény: dekóder (60)
Törölt nick Creative Commons License 2004.01.27 0 0 65
"A Strasbourgban tartózkodó képviselő ( Eörsi Máyás)hétfőn a liberális frakció ülésén összegyűjtötte a szükséges számú aláírást ahhoz, hogy az EU döntéshozó szerve tárgyalhassa a kérdést, de állítása szerint a liberális mellett a szocialista frakció is a javaslat támogatását élvezi. Az Európa Tanács legközelebb pénteken tűzheti napirendre a témát."

Nocsak...:)))
Mingyá elökeresem a lisszabonozást...:)))) "

No kérem.
MTI

CDI-határozat Magyarországról - az EPP elnökének nyilatkozata

Wilfried Martens, az Európai Néppárt (EPP) elnöke pénteken kiadott nyilatkozatában emlékeztetett arra, hogy az Európai Néppárt, amely a legnagyobb frakcióval van jelen az Európai Parlamentben, már tavaly ősszel hasonló tartalmú nyilatkozatban bírálta a magyar kormányzatot, mint a Kereszténydemokrata Internacionálé (CDI) végrehajtó bizottsága a napokban.
Martens Brüsszelben kiadott nyilatkozatában közölte, hogy ismeri a CDI végrehajtó bizottsága június 4-i ülésén kiadott nyilatkozatot, amely a szabadságjogok magyarországi állapotával foglalkozott.
"Az Európai Néppárt osztja az említett határozatban foglalt aggodalmakat, és felhívja a figyelmet saját 15. kongresszusán Estorilban 2002. október 18-án elfogadott határozatra, amelyben az EPP aggodalmát fejezte ki a magyarországi média függetlenségét illetően, elítélte a fennálló helyzetet, és felhívta a magyar kormányt, hogy tegyen erőfeszítéseket a független és kiegyensúlyozott média helyreállítására. Az Európai Néppárt úgy ítéli meg, hogy estorili határozata azóta sem vesztette el érvényét."

A bagoly meg a veréb

NSZ • 2003. június 12. • Szerző: Révész Sándor

A Kereszténydemokrata Internacionálé végrehajtó bizottsága a múlt héten Lisszabonban Orbán Viktor jelenlétében, a Fidesz javaslatát magáévá téve, megállapította, hogy a kormányváltás óta romlott Magyarországon az emberi jogok helyzete, és felszólította a magyar kormányt, hogy tartsa tiszteletben az alapvető emberi, polgári és politikai jogokat.

„A rendszerváltás óta példátlan, hogy egy párt saját hazáját elítélő határozatot kezdeményezzen nemzetközi fórumon” – méltatlankodott Kovács László külügyminiszter.
----------------

Nyihihi:)))))))
Szegény H. Kovács most höröghet Eörsi Mátyás és
az SZDSZ hazaárulásért...:))))))))

Előzmény: Törölt nick (58)
Fulika Creative Commons License 2004.01.27 0 0 64
Lelki szemeim előtt megjelent, hogy a hithű keresztények otthon reszketnek karácsony óta a kiirtástól. Be vannak deszkázva az ablakok, és konzerven élnek. Csak meg kell számolni a bedeszkázott ablakokat, és megtudjuk a magyarországi valódi keresztények számát. Persze az írásom úgy kerek, hogy ez egy hülyeség, csak a helyzet fonákságát akartam a túlzásommal érzékeltetni, és azt, hogy fel kellene hagyni a hangulatkeltéssel!
Előzmény: Törölt nick (58)
Törölt nick Creative Commons License 2004.01.27 0 0 63
Az SZDSZ azonosul Barangóval
hazudsz.
az SZDSZ nem Barangóval azonosul hanem a Tilos Rádió büntetését (annak a rádiónak amely felfüggesztette, elhatárolódott és kirúgta Bajtait) tartja túlzottnak.
Előzmény: Törölt nick (1)
vízöntőő Creative Commons License 2004.01.27 0 0 62
te is móricka vagy? Mindenről Orbán Viktor jut eszedbe? No comment...
( De sebaj, a negativ reklám is reklám:)))
Előzmény: figyelő (59)
vízöntőő Creative Commons License 2004.01.27 0 0 61
1. A részegség mindenhol súlyosbító körülmény.
2. "Egy rádióműsorban pedig évek óta vasárnap reggelenként -ISTEN SZENT NAPJÁN- (minden tiltakozás ellenére!) JÓZANUL és megfontoltan(!) -nem részegen mint ez a pali tette- egyfolytában uszítás folyik... "
Pontosan mire is gondolsz? Az ilyen tipusú álításokat illik alátámasztani példákkal.
Mikor, hol, ki, és miről?
Év, hó, nap, óra perc+idézetet!

Enélkül ezt rágalmazásnak nevezik.

Előzmény: Uránusz (3)
dekóder Creative Commons License 2004.01.27 0 0 60
Viszont nem találta fel a spanyolviaszt. Hiszen az SZDSZ is (nem egyszer) hasonlóan járt el az LI-nél. A tzörténet így kerek, dír figyelő. ;-)
Előzmény: figyelő (59)
figyelő Creative Commons License 2004.01.27 0 0 59
Bizony, hozzá kell szoknotok, hogy ügyeink jelentős része az EU illetékes fórumain is tárgyalhatók.
Lisszabon egészen más téma: a Magyar Köztársaság volt miniszterelnöke "testvértpártjai" előtt följelentette a kormányt, hamis vádakat hangoztatva. S rábírta őket, hogy ostobaságokat nyilatkozzanak.
A lényeg: Orbán hazudozott.
Előzmény: Törölt nick (58)
Törölt nick Creative Commons License 2004.01.27 0 0 58
"az SZDSZ volt egyedül annyira egyenes, hogy nagyjából a korábbi elvei mentén ítélte meg az ügyet,"

Tényleg?:)))))
Ezek az elvek?:

"A Strasbourgban tartózkodó képviselő ( Eörsi Máyás)hétfőn a liberális frakció ülésén összegyűjtötte a szükséges számú aláírást ahhoz, hogy az EU döntéshozó szerve tárgyalhassa a kérdést, de állítása szerint a liberális mellett a szocialista frakció is a javaslat támogatását élvezi. Az Európa Tanács legközelebb pénteken tűzheti napirendre a témát."

Nocsak...:)))
Mingyá elökeresem a lisszabonozást...:))))

Nahát:)

Előzmény: Fulika (57)
Fulika Creative Commons License 2004.01.27 0 0 57
Most ezzel mit akartál írni? Én nem a provokálásra írtam amit írtam, hanem arra, hogy egy részeg balf@x böfögésén lovagol az egész jobboldal már egy hónapja. Ebben a dologban az SZDSZ volt egyedül annyira egyenes, hogy nagyjából a korábbi elvei mentén ítélte meg az ügyet, pedig tudható volt, hogy még "atomot" is bevetnek ellene.
Előzmény: Törölt nick (56)
Törölt nick Creative Commons License 2004.01.27 0 0 56
" Ez egy álbalhé, amit a jobboldal gerjesz, hogy olyan nagyot rúgjon a másikba amekkorát tud."

No igen...:))))))

2003-02-18/Magyar Hírlap

Kiabáló provokátorok, tehetetlen rendezők

A hét végi fővárosi demonstrációk némelyike nem a rendezők eredeti szándékai szerint végződött, miután a tüntetésekhez radikális csoportok is csatlakoztak. Mint kiderült, az ilyen esetek ellen nehéz védekezni: a szervezők nem tudtak fellépni a hívatlan vendégek ellen, a rendőrök pedig nem avatkoztak közbe.
Mit tehet egy demonstrációt szervező csoport a provokátorokkal, nem várt vendégekkel szemben? Úgy látszik, jószerivel semmit sem. Szombaton a Kossuth téren a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) szándékai szerinti néma, csöndes demonstrációt egy tőlük független társaság ökölrázós, kiabálós incidenssé változtatta.
A szervezők a Vér és Becsület Kulturális Egyesület – magát neohungaristának mondó – szerveződése és demonstrációi ellen éppen nem kiabálós, izraeli zászlót lobogtató ellenprovokációval akartak reagálni. Ám a Mazsihisz szervezői kevesen voltak ahhoz, hogy megakadályozzák a hívatlan vendégek akcióját.
-----

Itt , alig egy éve még milyen világos volt minden..:))))
A franc essen azokba a mércékbe...:))))

Nahát:)

Előzmény: Fulika (54)
nehazudj fidesz Creative Commons License 2004.01.27 0 0 55
Petőfi egyik versében írta, hogy akinek a magyarság állandóan a száján van, annak semmi magyarság nincs a szívében.
Ugyanez igaz a kereszténységre is.
Előzmény: Fulika (54)
Fulika Creative Commons License 2004.01.27 0 0 54
Szerintem ezek a nagy álhiszti hadjáratok járatják le a legjobban a jobboldalt (a szememben legalábbis). Pedig mindig próbálom magam meggyőzni, hogy rájuk kell majd szavazni. Azért megkérdezném, hogy akik most verik a nyálukat a tilos ellen, azok milyen keresztények? Járnak templomba? Tudják egyáltalán miről szól a vallás, a biblia? A botrány előtt egyáltalán foglalkoztak a vallással? Ez egy álbalhé, amit a jobboldal gerjesz, hogy olyan nagyot rúgjon a másikba amekkorát tud.
nehazudj fidesz Creative Commons License 2004.01.27 0 0 53
legalábbis nagy általánosságban! :))))))))
Előzmény: BaSand (52)
BaSand Creative Commons License 2004.01.27 0 0 52
"Az SzDSz az egyetlen párt, amelyik nem nyilvánított véleményt a Tilos-ügyben.

Tartva magát ahhoz a demokratikus szabályhoz, hogy - legalábbis nagy általánosságban - nem jó, ha egy párt médiaügyekkel foglalkozik. Legalábbis olyan országokban, ahol demokrácia van, és független a sajtó, ez a divat. "

Hmmm. Már megint igazad van!

Előzmény: acontrecourant (34)
Törölt nick Creative Commons License 2004.01.27 0 0 51
"Az Európa Tanács elé viszi a Tilos Rádió ügyét Eörsi Mátyás szabaddemokrata képviselő. A politikus szerint az Országos Rádió- és Televíziótestületnek (ORTT) az adót sújtó szankciói a véleményszabadságot veszélyeztetik, ezért arra kéri a testületet, készítsen jelentést a magyarországi sajtóviszonyokról.
Mint arról korábban beszámoltunk, az ORTT múlt szerdán az adó műsorszolgáltatási jogának harmincnapos felfüggesztésével, a műsorszolgáltatási alap pályázataiból való féléves kizárással, valamint az adó műsorszolgáltatási szerződésének felbontását megelőlegező utolsó figyelmeztetéssel büntette a médiumot az adó egyik műsorvezetőjének szenteste elhangzott "Kiirtanám az összes keresztényt" kijelentése miatt. A szabaddemokrata politikus lapunknak elmondta: a harmincnapos felfüggesztés – bár példátlanul szigorú – önmagában nem lenne aggályos, az adónak szóló utolsó figyelmeztetés azonban meglátása szerint a véleményszabadságot veszélyezteti.
E büntetés az SZDSZ strasbourgi megfigyelője szerint túlzott nyomás alá helyezi a szerkesztőséget, ami egy közösségi rádió esetében megengedhetetlen. "A véleményszabadságba igenis beletartozik, hogy az ember néha hülyeségeket beszéljen. Pláne egy olyan adó esetben, ahol a műsorokat nem profi újságírók szerkesztik, ahol rengeteg az élő adás, s amely számos marginális kérdéssel is foglalkozik" – mondta lapunknak a politikus. A képviselő szerint a médiahatóság az ügyben egyértelműen a politikai nyomásnak megfelelő döntést hozott, az ET állásfoglalása azonban véleménye szerint rábírhatja a testületet, hogy legközelebb higgadtabban ítélje meg a helyzetet. A Strasbourgban tartózkodó képviselő hétfőn a liberális frakció ülésén összegyűjtötte a szükséges számú aláírást ahhoz, hogy az EU döntéshozó szerve tárgyalhassa a kérdést, de állítása szerint a liberális mellett a szocialista frakció is a javaslat támogatását élvezi. Az ET legközelebb pénteken tűzheti napirendre a témát. "
( Magyar Hírlap)
---------

Nahát:)

Előzmény: Törölt nick (50)
Törölt nick Creative Commons License 2004.01.20 0 0 50
Az ORTT szakértői nem tiltanák be a Tilost
2004. január 20., kedd, 16:19

Az ORTT által felkért jogászok szerint nem kellene a testületnek megszüntetnie a Tilos Rádiót. Az ORTT több eredménytelen forduló után szerdán ismét tárgyal arról, hogy milyen büntetést kapjon a keresztényellenes kijelentés miatt vizsgált adó.

Az ORTT szerdán próbál negyedszer dönteni arról, hogy milyen büntetést kapjon a Tilos Rádió, egy karácsonykor elhangzott keresztényellenes mondatért. Eddig a testület tagjai nem tudtak megegyezni a büntetésben. Az ellenzéki pártok által kijelölt tagok a rádió műsorszolgáltatási szerződésének felbontását követelték. A Fidesz és az MDF politikusaik révén is jelezték, hogy a rádió végleges elhallgattatását tartják a megfelelő büntetésnek. Az ORTT múlt szerdai ülésén két jogászcsoportot kért fel, hogy véleményezze ezt az ötletet, az ORTT saját szakkollégiumát és egy ORTT-s ügyekkel régóta foglalkozó ügyvédi irodát. Hajdu István, a testület elnöke kedden közölte, hogy egyik vélemény szerint sem kell véglegesen elhallgattatni a rádiót.

A testület elnöke és a szocialisták által delegált tagja azt javasolta, hogy az ORTT a maximálisan kiróható, 30 napos adásfelfüggesztéssel büntesse a Tilost, és egy utolsó figyelmeztetéssel tegye még szigorúbbá a büntetést. Utóbbi azt jelenti, hogy egy újabb vizsgálat esetén már könnyen el lehetne venni a rádiótól a 2007-ig odaítélt frekvenciát. Az SZDSZ által delegált ORTT-tag azt javasolta, hogy 24 órás adásszünettel büntessék a Tilost, utolsó figyelmeztetés nélkül.
---------

"Az ORTT múlt szerdai ülésén két jogászcsoportot kért fel, hogy véleményezze ezt az ötletet, az ORTT saját szakkollégiumát és egy ORTT-s ügyekkel régóta foglalkozó ügyvédi irodát."

Netán az Eörsi és tsait, hogy ennyire szemérmesen nem említik a véleményezőt?:))))

Na , holnap újra nekifutnak a döntésnek, de már "megfelelően előkészitve"...:))))

Nahát:)

U.I. Jut esze,be, az SZDSZ "elhatárolodott" a Tilosban történtektől?:))))

figyelő Creative Commons License 2004.01.10 0 0 49
szakáll: egyszemélyes hibbanda.
Előzmény: Törölt nick (44)
lajafix Creative Commons License 2004.01.09 0 0 47
En nem emlekszem ra,hogy az szdsz valaha is foglalkozott volna a Pannonnal,de ha talalsz rola a part vagy valamelyik vezetoje reszerol valamifele kinyilatkoztatast amiben eliteltek akkor gyere elo vele. Passz azért kérdeztem.

Nem volt egyseges allaspont.Se kotelezoen eloirt.Volt aki tamogatta,volt aki ellene volt ,eszerint is szavaztak Volt akinek még számított a szólás szabadság, s akinek nem.

Előzmény: obszidian (41)
lajafix Creative Commons License 2004.01.09 0 0 46
Ha jól emléxem az, hogy az ellenzékkel karöltve nem szavazták meg*, mert szerintük a szólás szabadsága előrébbvaló.

Csúnya-csúnya SZDSZ!
Ha meg még jobban emlékszem akkor egy része megszavazta, másik fele meg nem:

"A törvénymódosítást az ellenzék mellett az SZDSZ-es képviselők egy csoportja is elutasította. A szabaddemokraták eredetileg nem támogatták a szólásszabadságot, az egyik liberális alapelvet korlátozó javaslatot. A "galíciai jöttmentek" kirekesztésére cikkben szólító ifj. Hegedűs Lóránt református püspök felmentése után azonban változott a párt hivatalos álláspontja. " Forrás: index. Azért van akinek nem annyira fontos a szólás szabadsága...Asszem Fodor és néhány társa nem szavazta meg.

Tényleg más kérdés, hogy az ellenzék vakarózott.

Előzmény: Youme (43)
Törölt nick Creative Commons License 2004.01.09 0 0 44
SZDSZ = az MSZP PR és Agitációs Főosztálya, a média maga!
Előzmény: acontrecourant (34)
Youme Creative Commons License 2004.01.09 0 0 43
"A gyűlöletbeszéd elleni törvényszigorítással pl mi volt a helyzet?"

Ha jól emléxem az, hogy az ellenzékkel karöltve nem szavazták meg*, mert szerintük a szólás szabadsága előrébbvaló.

Csúnya-csúnya SZDSZ!

*Az más kérdés, hogy az ellenzékből nem voltak elegen ott a parlamentben, és a törvény végül elfogadásra került.

Előzmény: lajafix (39)
kéremszépen Creative Commons License 2004.01.09 0 0 42
tudják ezt ők is, csak más feladatot kaptak
Előzmény: sashimi (38)
obszidian Creative Commons License 2004.01.09 0 0 41
"ezen jót röhögtem. a Pannon ellen sem szóltatok?"

En nem emlekszem ra,hogy az szdsz valaha is foglalkozott volna a Pannonnal,de ha talalsz rola a part vagy valamelyik vezetoje reszerol valamifele kinyilatkoztatast amiben eliteltek akkor gyere elo vele. Vagy ahol betiltatni kvantak volna. Semmi gond,csak elo a vbizonyitekkal.A szadi egyes politikusai valoban kikeltek a a VAU ellen, de az egy allami ,kozszolgalati ado es nem magantarsasag

"A gyűlöletbeszéd elleni törvényszigorítással pl mi volt a helyzet? "

Nem volt egyseges allaspont.Se kotelezoen eloirt.Volt aki tamogatta,volt aki ellene volt ,eszerint is szavaztak

Előzmény: lajafix (39)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!