Keresés

Részletes keresés

Wic Creative Commons License 2004.04.29 0 0 30
stpmod Creative Commons License 2004.01.12 0 0 29
Hát látod hogy mondom :D
Előzmény: NeTie (28)
NeTie Creative Commons License 2004.01.12 0 0 28
Nem mondod! :)
Előzmény: stpmod (26)
Egoist Creative Commons License 2004.01.12 0 0 27
Ha valóban az adatbázis kezelés miatt ilyen csiga néha, akkor millió lehetőség lehet a gyorsítására. De pontosabbat lehetne mondani, ha ismernénk az adatbázis jelenlegi felépítését :). Ha ezt valaki megadná (miért tenné? :)), akkor építő jellegű hozzászólások is jöhetnének.
Másrészt tényleg érdekes lenne, hogy milyen DBMS áll a forum mögött.
Harmadrészt a cgi-k milyensége is érdekelne. Nyelv és megoldás szempontjából is. Bár azért remélem nem olyen primitív a készítő, hogy minden kérés újabb processzt indít :(, de azért megerősíthetné ezt is valaki.
stpmod Creative Commons License 2004.01.12 0 0 26
Hőnnye ! Azért mert SQL, attól még indexek mentén rohangászik :D
Előzmény: NeTie (24)
WiNTeRMuTe Creative Commons License 2004.01.11 0 0 25
http://airsoft.kerekperec.hu, a közösség menüpontban van egy fórum, bár nincs kipróbálva közel ekkora terhelésre sem, mint ez, meg jóval egyszerűbb is. Nem nagy durr összehajítani egy fórumot, csak az a nagy durr, hogy szép, kényelmes, ÉS gyors legyen :)

w

NeTie Creative Commons License 2004.01.11 0 0 24
Én nem használnék például SQL-t, semmilyet se. Szerintem a lekérdezésekhez egész egyszerűen nincs rá szükség, viszont ISAM-osan sokkal gyorsabban tudok végigszaladni egy táblán.
Lehet mosolyogni :)
stpmod Creative Commons License 2004.01.11 0 0 23
És azt mondta hogy milyen régen áll ilyen jól ? :D
Előzmény: Wic (22)
Wic Creative Commons License 2004.01.10 0 0 22
nyert.
nemrég írta a Wágner, hogy egész jól áll az új szoft. még képet is linkelt a polmodis topicba :)
Előzmény: stpmod (21)
stpmod Creative Commons License 2004.01.10 0 0 21
Az lehet hogy te nem vagy biztos benne, én azonban egy mysql-re tippelek, szerintem 100%-os találattal :D
Előzmény: Butch Cassidy (20)
Butch Cassidy Creative Commons License 2004.01.10 0 0 20
Én abban sem vagyok biztos, hogy adatbázis van mögötte...
Előzmény: Wic (16)
stpmod Creative Commons License 2004.01.09 0 0 19
Ezek mind klasszak, de pont nem ezek azok, amik látható gyorsulást eredményeznének. :D De lehet bonyolítani az életet.

Ami az auditot illeti, arról van egy érdekesnek tűnő gondolatom. Fejtegetve: Az index auditálásáért ugye fizetnek, amit az auditor jól magára költ, miközben a "szolgáltatásának" jelentős ktg-e - sávszélesség formájában - ránk van terhelve. Mi lenne ha az auditálás díjából részt követelnénk, mert a tevékenység elvégzéséhez a saját, pénzért vett sávszélességünk egy részét rendelkezésre bocsájtjuk ? :D

NevemTeve !

Ne aggasszon, de a jelenség nálam is előjön. Gondolom sokaknál előfordul ez mostanság.

Előzmény: NeTie (18)
NeTie Creative Commons License 2004.01.09 0 0 18
Hát igen, az auditálás kellemetlen kérdés, ez tagadhatatlan. Én többek között az olvasói szokásokra bazíroznék, jelesül hogy valószínűleg érdemes mesterségesen a memóriában tartani az első x topicot, mert azokra tuti több a hit, mint a többire. A másik, amire tuti bazíroznék, a burst-ösödés, mert bizonyos dolgokat nem végeznék el azonnal, hanem félretennék, és ha relatíve alacsony a terhelés, akkor állnék neki feldolgozni. Fogadni mernék, hogy vannak tipikus hullámok, például ebédidő környékén nyilván csökken a terhelés, munkakezdés körül meg nyilván sokkal nagyobb, mert mindenki azzal kezdi a napot, hogy megnézi, mi a stájsz.
Az audittal meg az alábbi ötleteim lennének:
vagy 'közelebb hozni' valahogy, tehát valahogyan elérni, hogy ne kelljen a világ végére elmennie a szerencsétlen kérésnek,
vagy valami késleltetést és gyűjtést használni, hogy ne azonnal kelljen auditálni, hanem érjen az rá akkor, amikor nincs jobb dolgunk,
vagy azon gyúrnék, hogy az auditálás lassúsága ne hátráltassa az oldal megjelenését, szélsőséges esetben még azt is megkockáztatnám, hogy valami frame-es trükkel vagy JavaScript-es balhéval beszélném rá a böngészőket, hogy ugyan rendereljenek má' hamarabb, és ne várjanak. (Aki meg 2004-ben még se frame-eket, se JavaScript-eket nem tud kezelni, az meg nézze a lassút.)
A fejléceket meg egyértelműen mesterséges cache-be tenném, mint a zállat.
Na mindegy, csak hangosan gondolkozom :D
NevemTeve Creative Commons License 2004.01.09 0 0 17
Mindjárt ott van elsőnek az audit.median.hu trágyalassú szervere, de hivatkozik minden index oldal a sher.index.hu traffic.index.hu szerverekre.

Jelentem ezek hozzám nem jönnek (junkbuster), mégis gyakran megesik, hogy a hozzászólások nem jönnek le, csak a "fejrész" az SMSFAL-lal bezárólag...

Előzmény: stpmod (15)
Wic Creative Commons License 2004.01.09 0 0 16
nem homályos.
csak nem árt hozzá ismerni az adatbázist. (egyesek szerint az illető kókler és nem ő csinálta a fórumszoft (mivel automatikus ragozású szóról van szó :) ), tehát kétségek támadtak....
érthető voltam? :)

Előzmény: stpmod (15)
stpmod Creative Commons License 2004.01.09 0 0 15
Akkor kifejtem mert látom hogy homályos. :D

A hozzászólások és egyéb "adatok" valószín egy mysql vagy postgresql vagy oracle adatbázisban van. egy ilyen adatbázist más szerkezetűre alakítani adatvesztés nélkül alapvető dolog manapság, ehhez a fenti adatbázismotorok gyártói eszközöket is biztosítanak.

A cgi.ket pedig mindegy hogy alakítod, azok az adatbázisból nyerik ki azt, amit a képernyődre hánynak körbeszemetelve a html és java elemeivel.

Amúgy a fórumsoftnak szerintem semmi baja, nem az az, ami lenyomja a válaszidőt. Elemezzed a forgalamat, amit egy topic behívásánál generálsz a neten. Mindjárt ott van elsőnek az audit.median.hu trágyalassú szervere, de hivatkozik minden index oldal a sher.index.hu traffic.index.hu szerverekre. Talán ezeket a ping-pong-okat kéne optimalizálni, hogy egy topic lehívása során ne dolgoztassuk meg a fél hazai netet audit cégek hasznára a saját költségünkön, stb. :D

Ha fentiek után is lassú, akkor lehet egy adatbázis optimalizáláson gondolkodni.

Előzmény: Wic (14)
Wic Creative Commons License 2004.01.09 0 0 14
csak kérdeztem. arra kívántam célozni, hogy felülről kompatibilis legyen :)
Előzmény: stpmod (13)
stpmod Creative Commons License 2004.01.08 0 0 13
Miért okoz nehézséget hogy megőrizzünk egy adatbázist ?
Előzmény: Wic (4)
sin x Creative Commons License 2004.01.08 0 0 12
Hát, ha lehet hinni a szoftnak, akkor kb. 2,5 éve. :)
De előtte már jó ideje olvasgattam, szóval, azért emléxem a 3 évvel ezelőtti időkre. ;PP
Előzmény: Wic (11)
Wic Creative Commons License 2004.01.08 0 0 11
na ja. mikor regisztráltál az indexre? :)
Előzmény: sin x (10)
sin x Creative Commons License 2004.01.08 0 0 10
Nem emléxem, hogy valaha is hasított volna, de mind1.
Flame befejezve, parancs értettem. :)
Előzmény: Wic (8)
Wic Creative Commons License 2004.01.08 0 0 9
Szolgálati közlemény:

NAGYON nem szeretném, ha ez a topic netán átmenne flame-be.
Szigorúan tartsuk magunkat ehhez.

O.K.?

Wic Creative Commons License 2004.01.08 0 0 8
kyu kartácsnő!
gonosznak teccik lennie!
a régi fórumszoft nem ekkora terhelésre lett írva!

3 éve hasított. :)

Előzmény: sin x (7)
sin x Creative Commons License 2004.01.08 0 0 7
Te írtad a mostani fórumszoftot? És gondolod, hogy ez jó referencia??
Előzmény: NeTie (0)
Törölt nick Creative Commons License 2004.01.08 0 0 6
Hic Rhodus, hic salta.
Előzmény: NeTie (5)
NeTie Creative Commons License 2004.01.08 0 0 5
:) Értem én a tréfát, elvtársak... csak nem szeretem ;) Gondolkoztam ezen, és nem látom okát annak, hogy ne tudjam úgy lecserélni az index jelenlegi fórummotorját egy újra, hogy ebből az userek semmit nem vesznek észre, csak annyit, hogy a válaszidők drasztikusan lerövidülnek. A hardverigény minimálisnak nevezhető, és csak PC-kre lenne szükség hozzá. Lenne benne pár barbatrükk, de hát annyi baj legyen :)
Előzmény: Wic (4)
Wic Creative Commons License 2004.01.08 0 0 4
úgy sem lenne nehéz, hogy a hozzászólások megmaradjanak?
Előzmény: NeTie (0)
moga Creative Commons License 2004.01.08 0 0 3
Ha a felvetés komoly, akkor esetleg jelentkeznék én is a team-be.

moga

stpmod Creative Commons License 2004.01.08 0 0 2
Én szivesen részt veszek egy ilyen project meeting-jein mint kreatív és sörissza munkatárs.
Előzmény: csendes ateista (1)
csendes ateista Creative Commons License 2004.01.08 0 0 1
3

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!