Keresés

Részletes keresés

mr_ricsi Creative Commons License 2004.01.08 0 0 4
A FAT32 tudja kezelni, csak a windowsnak vannak gondjai vele.
A M$ üzletpolitikájához tartozik, hogy szándékos korlátozásokat rak a programjaiba, hogy hamarabb avuljanak el.

Egyébként ha Maxtor a vinyód, ahhoz van gyári particionáló-formázó progi is. (Maxblast3)

Előzmény: Mazdálkodj Okosan (3)
Mazdálkodj Okosan Creative Commons License 2004.01.07 0 0 3
Hali! Köszi a tippeket, végül egy partition nemtommi nevű progival tényleg sikerült megoldani a problémát, miután az oprendszert felraktam egy kisebb partícióra. Az MS-es új fdisket azért még majd letöltöm, hogy meglegyen. Csak tudnám, miért azzal kezdi az MS a FAT32 ismertetését, hogy 2 terabyte-os vincsiket is kezelni tud, ha egyszer... no de mind1.:)
mr_ricsi Creative Commons License 2004.01.07 0 0 2
Töltsd le a M$-tól a 263044HUN8.EXE nevű patch-et. Ha gondolod, telepítsd, de ha nem bízol a M$-ban, akkor pl. a winrarral nyisd meg, és a becsomagolt fájlok közül az fdisk.98s fájlt csomagold ki, nevezd át fdisk.exe-re és írd felül a régit. (Windows\Command\ mappa)

Ettől kezdve tudja kezelni a nagyméretű meghajtókat. Annyi hibája van, hogy 100G-tól nem tudja kijelezni a méretet, mert nincs erre elegendő karakter, de ha 100G-nál kisebb particiókra osztod, akkor ez nem probléma, ill. a %-os szétosztás is tökéletesen működik.

Ha nem találod a patch-et, akkor dobj egy mailt, és holnap este elküldöm az fdisk progit. ~65kB

Előzmény: Mazdálkodj Okosan (-)
Törölt nick Creative Commons License 2004.01.07 0 0 1
Win98 fdisk-kel valóban nem fog menni, más program szükséges. Az természetes, hogy törölni lehet vele sokmindent, de a létrehozásnál már korlátozott használhatóságú, más szempontból is.

Úgy is lehet, hogy egy kisebb partíció az oprendszernek, majd a többi rész telepítés után egy Windows programmal is partícionálható, persze kivéve, ha nem is lesz oprendszer egyáltalán a vinyón.

Nym Creative Commons License 2004.01.07 0 0 0
probald meg a partition magic-kel szvsz azza sikerülne.nekem a "98 edition" a gyanus akkor valszinü nem rohangaltak meg ekkora hdd-k :-)
vagy akar egy szimpla win me boot diskröl formazni. (le tudod ezt tölteni a hwhunware vagy valami hasonlo nevü siteröl-ird be egy search engine-be hogy win me boot disk download)
regards
nym
Előzmény: Mazdálkodj Okosan (-)
Mazdálkodj Okosan Creative Commons License 2004.01.07 0 0 topiknyitó
Szóval az a helyzet, hogy az fdisk (win 98 second edition) egy 120 gigás vincsit 51704 megásként, azaz 51 gigásként lát. Akár egybe particionálok, akár külön, összesen ennyi helyet tudok igénybe venni a meghajtón. A bios az elején szépen felismeri rendben, akkor mi lehet a baj?

A legszebb az, hogy korábban az egész meghajtó (mind az 120 giga) egybe volt particionálva, csak szét akartam szedni részekre. Kitöröltem az elsődleges dos partíciót (az egyetlent, ami volt), és amikor visszatettem volna, már nem látta az egész vinyót ez a kis szutyok.

Valaki segítsen!:)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!