Direkt azért írtam feltételes módban, hogy általánosságban előnyt jelenthet mert csak az esetek kis százalékában teszi, ezért én sem tartom annyira fontosnak mint amennyire belegondolod.
10 éve még igaz volt, hogy nem sok TTL-es stúdióvaku van, viszont már évek óta egyre több gyártó készít ilyeneket ahogy a nagy sebességű szinkron is általános igénnyé vált. Pl. a Flashpoint XPLOR 600 az átcímkézett Godox AD600 PRO: tudom mert mindkettőnek a típusbeteg akkuját hozták már újraindításra amikor nem töltöttek. Ebben is alkalmazkodtak a stúdióvakuk a felhasználói igényekhez, hogy már nem kell külön generátort vagy UPS-t vinni az üzemeltetésükhöz mert saját akkujuk van amivel akár mobilizálhatók is.
Láttam már belülről stúdiókat, és többet mint ötöt. :)
Akkor minek kavarjuk ide? De menj már be 4+1 stúdióba és nézd meg mik vannak, vagy a piacon mik vannak. 98%a manuális, TTLt sem tud, mert minek. De ezt is írtam.
Előnyt jelenthet, meg blábláblá. Abban az 1-2 százalékban, vagy még annyiban sem. Felesleges az egész és beledumálni, hogy ilyenről is hallottál. Tudjuk, nem mérvadó. Főleg ha a kérdezőnek meg végképp nem kell az egész és még vakut is mutattam annyiért, amennyi.
Az, hogy "előny lehet" nem azt jelenti, hogy én ragaszkodom hozzá, viszont általánosságban, bizonyos helyzetben előnyt jelenthet (valakinek, valahol, nem pont ennél a szelfigépnél).
Igen, tudom, hogy kivillantja, meg, hogy nem pontszerű fényforrás és Bowens.
Szintén általános értelemben írtam, az összes stúdióvakura vonatkoztatva (nem kifejezetten erre).
Felőlem kötekedhetünk, de pont a stúdióvaku aminél teljes manuális módszertan szokott lenni és nem ragaszkodunk a HSShez meg hasonlókhoz, mert minek. Legtöbb még TTLt sem tud, mert minek. Neked az, világpiac 98%a meg nem olyan.
Az alábbiak kivillantják, nem pontszerű fényforrás és mellékesen miért ne lenne bowens? Az legalább szabványosabb és megfizethető. Sok másra is jó végül is stúdiók pontosan ilyenekkel vannak tele.
Általánosságban elemeztem, hogy mitől stúdióvaku számomra a stúdióvaku (főleg attól, hogy a rá tett fényformáló teljes felületét kivillantja, nem pedig pontszerű fényforrás mint egy rendszervaku).
De300 az fém házas. Többi meg olyan, hogy egy szelfimasinához semmi szükség rá, még beállítófényre sem, felesleges gittrágás a HSS meg minden is, mert egyrészt minek, másrészt occsó legyen. Semmilyen beállítást nem kell átvinni ráión, mert fix érték, F8, katt, profit. Van pár DE300as opciósan beautyval a tetején és pont jó.
Nálam egy stúdióvaku ott kezdődik, hogy fém házas, ventilátor hűti, minimum 1/64-ig leszabályozható plusz a beállítófénye használhatóan erős és független a villanásétól.
A 10W-os LED beállítófény nem tűnik túl acélosnak.
Bowens bajonett még létezik? Mert a cég már nem. :)
Előny lehet a beépített rádiós vevője ha beállításokat is átvisz, nem csak buta elsütős. Valamint, hogy 1/2000-ig tud nagy sebességű vakuszinkront.
DE300as Godoxok pld. pár hónapja 25-28ezer körül mentek el. Nem biztos, hogy könnyű menet lesz, mert ilyen kis stúdióvaku és a jó állvány szerintem az, amit nagyon ritkán hirdetnek nagyobb csoportokban is.
Betettem most oda 2 db SB-700-ast, ha valakit érdekel. :)
38e Ft/db
2 db hibátlanul működő SB-700, a hozzájuk tartozó eredeti diffúzorkupakkal, és színhőmérsekletmódosító szűrőkkel (izzólampa illetve neonvilágításhoz hangoláshoz).
Említésre érdemes talán:
1. A fej vízszintesen jobbra és balra is 180°-ban forgatható. (Ennek indirekt vakuzásnál lehet nagy hasznát venni, mindig be lehet célozni a vakuval a megfelelő visszaverő felületet.)
2. Wireless vezerlőként is tud működni, saját magán kívül további két csoport expozícióját lehet vele állítani (TTL és manual mód is van).
3. Kisebb, kompaktabb a 900-as sorozatnál, ugyanakkor fényerőben alig marad el mögöttük.
Helyileg Dunaharaszti. Esetleg Dél-Pest (Csepel, Soroksár, Erzsébet), vagy időnként Kőbánya-Kispest (KÖKI kozelében).
GODOX XT 16 (Mikrosat vásárlás 2022 májusi) Minden olyan Godox stúdióvakuval kompatibilis, melyen USB port van (MS, SK, DP ... sorozat) 1X használt... de igazából tartalék volt az X Pro mellett.
Ára: 9.000 Ft
Sn: nincs
Eladó ezen felül egy sosem használt (de kibontott... stúdióba pluszban vásárolt)
SONY GODOX X PRO kioldó. (2022 novemberi Mikrosatos vétel) Hibátlan állapot, gyári dobozzal.
Cakk-pakk 9000 forintért viheted a vakut a rádiós adó vevővel együtt!
Szabadon villanthatsz mennyezetre-falra szinte bármelyik filmes vagy digitális géppel.
Eladó egy Yongnuo 560II vaku, és a hozzávaló rádiós vezérlők, 1db. RF603N (vevő) 1db RF603NII (adó).
Bármilyen filmes vagy digitális géppel működik.
(ha a van vakupapucs és középérintkező)
A vaku manuálisan szabályozható az 1 - 1/128 teljesítmény tartományban.
A vaku külsőleg újszerű, hibátlanul működik. A beépített derítőlap hiányzik, a látószög a motoros zoommal 24-105mm tartományban állítható. A 14mm-es nagy látószögű feltét és a tokja is megvan. Beépített fényszinkronja van (S1, S2), de a mellékelt két adó-vevő egységgel rádiós kioldással is működik.
Sziasztok! Kihasználatlanság miatt egy keveset használt, tökéletesen működő, hiba- és karcmentes Metz mecablitz 52 AF-1 (NIKON) vaku minden tartozékával és gyári dobozában eladó. Csere nem érdekel. Érd.: kernergabor79KUKACgmailPONTcom. SN: 24021419. Ár: 35.500 Ft.
A vaku külsőleg újszerű, hibátlanul működik. A beépített derítőlap hiányzik, a látószög a beépített motoros zoommal 24-105mm tartományban állítható. A 14mm-es nagy látószögű feltét és a tokja is megvan. Beépített fényszinkronja is van (S1, S2), de az alábbi két rádiós adó-vevő egységgel is működik.
Ára: vaku 8 ezer, Két hét garancia Budapesten.
A két rádiós blokk együtt 5 ezer Ft.
Ezzel az adó és vevő egységgel bármely középérintkezős vaku távolról vezérelhető.
Eladó egy Yongnuo 560II vaku, és a hozzávaló rádiós vezérlők, 1db. RF603N (vevő) 1db RF603NII (adó).
Bármilyen filmes vagy digitális géppel működik.
(ha a van vakupapucs és középérintkező)
A vaku külsőleg újszerű, hibátlanul működik. A beépített derítőlap hiányzik, a látószög a motoros zoommal 24-105mm tartományban állítható. A 14mm-es nagy látószögű feltét és a tokja is megvan. Beépített fényszinkronja van (S1, S2), de a mellékelt két adó-vevő egységgel rádiós kioldással is működik.
Ára: vaku 11 ezer, a két rádiós blokk együtt 5000Ft.
A Godox ennyivel jobb márka? Sajnos nincs tapasztalatom benne. A Yongnuot áprilisban vettem egy meike helyett, semmi gondom nem volt vele egy hónappal ezelőttig, azóta egyszerűen nem villan, egyébként ETTL módban használtam canon vázon. Ezek szerint jól ráfaragtam, 41 ezer Ft volt.