Keresés

Részletes keresés

Ferifan Creative Commons License 2012.02.07 0 0 380

Hogy barna-e a nyelve...

Előzmény: bőrösnikk (379)
bőrösnikk Creative Commons License 2008.04.03 0 0 379

Ti mit kérdeznétek Tamástól? :)

 

Ostobán politizáló törpepárt politikai ámokfutása   szerző: Mészáros Tamás  forrás: 168 Óra

 

 Bár meggyőződésem, hogy Gyurcsány Ferenc eddigi pályafutása legjobb beszédét mondta el szombaton a szocialisták pártértekezletén – olyan politikai argumentációt, amelyet több mint másfél órás, tehát a média számára nem éppen felhasználóbarát terjedelme ellenére igazán érdemes volna elemezni –, a két nappal későbbi események ezt a produkciót kétségkívül zárójelbe tették. A kormányfői elmélkedésen egyszeriben túllépett a hirtelen felgyorsult idő, minthogy a liberálisok hétvégi szabadidejükben az egész előadásból annyit fogtak fel, hogy amikor Gyurcsány a plénum előtt bejelentette Horváth Ágnes menesztését az Egészségügyi Minisztérium éléről, egyszersmind „felmondta a közös, kompromisszumos reformprogramot”.

if(!window.goAdverticum)document.write(''); if(window.goAdverticum)goAdverticum.addZone(32532); if(!window.goA)document.write(''); if(window.goA)goA.addZone(23735,{displayOptions:{bannerhome:'http://ad.adverticum.net'}}); on error resume next ShockMode = (IsObject(CreateObject("ShockwaveFlash.ShockwaveFlash.7"))) Sub banner_256157_FSCommand(ByVal command, ByVal args) call banner_256157_DoFSCommand(command, args) end sub


A szabad demokraták sértettségét előbb Kóka János tolmácsolta a parlamentben, majd Fodor Gábor társaságában – demonstrálandó a pártegységet – sajtótájékoztatón is sietett azt kifejezni. Ugyanis a miniszterelnök – úgymond – nem tárgyalt koalíciós partnerével a tervezett lépésről; Kóka elnök urat meg a miniszter asszonyt mindössze pár órával a döntés nyilvános bejelentése előtt értesítette telefonon. Az „egyeztetés hiányát” hétfőn este már az SZDSZ ügyvivői testülete is a koalíciós szerződés megszegésének értelmezi, és arra adott válaszként visszahívja a párt minisztereit a kormányból. Ami de facto azt jelenti, hogy vége a liberálisok és a szocialisták szabályozott kormányzati együttműködésének: ha április 30-ig nem tudják újratárgyalni a megállapodást, borul a koalíció.

Gyurcsányt láthatóan meglepte a váratlan fordulat. Igaz, kissé kurtán, mondhatni empatikus gesztusok mellőzésével állította fel a székéből Horváth Ágnest, de hát egyrészt joga volt hozzá, másrészt itt legfeljebb az utód személyéről lehetett volna egyeztetni a liberálisokkal – amit a kormányfő természetesen fel is ajánlott nekik. Nem kétséges persze, hogy a miniszteri menesztés rapid módjával Gyurcsány egyszersmind a saját hátországa kedvében is akart járni; a szocialisták köreiben egyre erősödött az igény Horváth elmozdítására. De tegyük mindjárt hozzá: legkevésbé a népszavazási vereség hatására. Molnár Lajos utóda tudvalevően megörökölte az orvostársadalom pártszimpátiától független elutasítását. Magyarán semmiféle tekintélyt nem élvezett azok körében, akikkel a kormányzatnak egy új helyzetben kényszerűen ki kell egyeznie, mégpedig éppen a reformok továbbvitele érdekében. A szabad demokraták makacsul nem akarják tudomásul venni, hogy mindazért a „káoszért, rendetlenségért és minőségromlásért” (Gyurcsány részben önkritikus jelzői az egészségügyi ellátórendszer állapotának leírására), amellyel ma a kórházakban küszködnek, a szakmabeliek elsőrenden a minisztériumi reformvégrehajtók alkalmatlanságát okolják. Horváth Ágnes visszavonása minden konszolidáció minimális politikai előfeltételévé vált.

Felállítása józan ésszel nem lehetne koalíciós casus belli. Az SZDSZ ügyvivőinek hadüzenete aránytalan reakció: egy hosszú idő óta következetlenül, iránytűjét vesztetten, mondhatni ostobán politizáló törpe párt kormányzati ámokfutásának különös felelőtlenségben fogant betetőzése. Ezzel a színpadias és álságos felháborodással a szabad demokraták a párt több mint kínos válságáról, a választási csalásokról, a lelepleződés nyomán kialakult totális bizalomvesztéséről próbálják elterelni a közfigyelmet. És ami a legvisszataszítóbb: a cirkuszt összekötik annak a Gyurcsány Ferencnek a megtámadásával, aki „tiszteletbeli liberálisként” eddig a legtöbbet kockáztatta reformnak álcázott, erőszakos és valójában kiérleletlen koncepcióik képviseletében. Ha a kormányfő elkövetett komoly hibákat – és tudjuk, hogy elkövetett –, akkor azok jó része éppen abból fakadt, hogy szabad utat engedett a szakmailag kimunkálatlan, hevenyészett liberális „politikának”.

És most az SZDSZ megzsarolta a szocialista pártot. Amennyiben az MSZP leváltja a miniszterelnököt, a szabad demokraták hajlandóak új koalíciós szerződést kötni. Másodszor lépnének ugyanabba a folyóba – ez a megoldás Medgyessy Péter 2004-es leváltásának repríze volna. Csakhogy attól eltérően a jelek szerint ezúttal a manőver mögött nincs kész alku, és nincs azonnal a kormányfő helyére állítható utód. Most nem vár ugrásra készen az új Gyurcsány, mint annak idején, átveendő a hatalmat. Az MSZP pedig amúgy sem engedheti meg magának a saját fogyatkozó választói előtt, hogy diktátumot fogadjon el a liberálisoktól. Ellent fog állni a revolverezésnek; még nincs felkészülve a Gyurcsány utáni életre, viszont nagyon elege van az SZDSZ arroganciájából. Ha Kókáék kilépnek a koalícióból, abból a szocialisták azonnal profitálni fognak a támogatottsági mutatókban.

De mi lesz a liberális párttal? Hová távozik? A Fidesz és az MDF melletti űrbe? Eddig a koalíciós lét tartotta vissza a politikai megsemmisüléstől. Ha egyedül marad, legfeljebb kívülről támogathatja a kormányt. Vagy hozzásegíti Orbán Viktort az előrehozott választásokhoz? Mert nagyjából ez a választék.

Az SZDSZ végképp elvesztette a mértéket. És ennek következményei azért drámaiak, mert a liberálisok nemcsak önmagukat őrlik fel, hanem a kurzus hátralévő két évében a kormányzás minden lehetőségét is. Miközben Kóka és elszabadult ügyvivői azt hiszik, hogy politikai presztízsüket mentik, igazában annak a társadalmi progressziónak az utolsó esélyeit nullázzák le, amelynek védelmében folyvást szónokolnak.

A dolgok mai állása szerint az esztelen magyar liberális párt a maga részéről megkezdte a végelszámolást.

Rohadt Dög Creative Commons License 2007.09.16 0 0 378
Mi van, ki van adva, hogy folytatni kell a fikázást, akár rágalmazással is?
Előzmény: Törölt nick (376)
Törölt nick Creative Commons License 2007.09.16 0 0 377
Aha. Gáz.
Előzmény: Törölt nick (376)
Törölt nick Creative Commons License 2007.09.16 0 0 376
igen lopott, Rákóczi emléktárgyakat a 70-es években
Előzmény: Törölt nick (374)
Törölt nick Creative Commons License 2007.09.16 0 0 375

A magyar baloldal hazugok, lopótökök, beteg elmék hevenyészett, inkoherens, ostoba halmaza.

 

Ez most már kezd mindennél világosabb lenni.

Törölt nick Creative Commons License 2007.09.16 0 0 374
Ez igaz ? A Mészáros lopott ?
Rohadt Dög Creative Commons License 2006.06.05 0 0 373
Ugye nem gondolod komolyan, hogy le fog ereszkedni a trágyalelketekkel vitázni?
Előzmény: Törölt nick (372)
Rohadt Dög Creative Commons License 2006.06.04 0 0 371
Ha azt te tudnád, hogy mennyire, kivált te...
Előzmény: Törölt nick (370)
Rohadt Dög Creative Commons License 2006.06.04 0 0 369

Persze, okostojás, sőt, még a súgólyukat is hazavitte.

 

Milyen szánalmasak vagytok...

Előzmény: Törölt nick (368)
gibra6 Creative Commons License 2006.06.03 0 0 367
Én aztán nem vitatkozok vele. Nem merek az olyan felsőbbrendűekkel vitázni, akik orvosomnak képzelik magukat. Kivéve ha tényleg ő Adél néni, az orvosom :)
Előzmény: Geyza (366)
Geyza Creative Commons License 2006.06.03 0 0 366
Szerintem ti (gibra6 meg te) ugyanazt mondjátok - min vitatkoztok?
Előzmény: résanyádpajzsán (364)
gibra6 Creative Commons License 2006.06.03 0 0 365

rendben, kedves fikanick. Ezért regisztráltál, hogy tanácsot adj?

:)

Mellesleg nem OJ ölte meg a feleségét, hiszen felmentették

Előzmény: résanyádpajzsán (364)
résanyádpajzsán Creative Commons License 2006.06.03 0 0 364
Ha esetleg újra elolvasod és ismét találsz benne utalást arra vonatkozóan,hogy nem is lopott,akkor máról-holnapra kéne leállnod a cuccal,mivel ezek súlyos jelek lehetnek.Már hogy olyan dolgokat látsz meg olvasol,ami nincs.

Üdv.:Az orvosod
Előzmény: gibra6 (363)
gibra6 Creative Commons License 2006.06.03 0 0 363

Szóval nem is lopott?

:))))))

Van esetleg forrásod ezügyben vagy csak simán higgyük el neked?

Előzmény: Doppelstangel (360)
résanyádpajzsán Creative Commons License 2006.06.03 0 0 362
SZörnyű ez az egész,emberek!..Hogy megbélyegeznek egy embert,csak azért mert lopott.Büszkén kéne vállalnunk,hogy a magyar valóság azon kis halmazába tartozik mi édes Mészáros Tamásunk,aki ahhoz is béna volt,hogy elfedje a bünösségét.Mennyivel károsabb a figura,akit csak odafenn tudnak majd elszámoltatni,és idelent,a földi életében meg vígan csinálja az üzelmeit!Glorifikáljuk Mészáros Tamást és a hozzá hasonlókat-az ő botlásaik nyilvánvalóvá teszik,hogy rájuk nem szabad hallgatni!Aki sose bukik meg,az pedig egy országot is vezethet,he?!Nem jól van ez így:ide kell egy jelenkori Zrínyi,írjon eposzt az M.T.félékről,imát,himnuszt,hogy kioltotta saját fényét,nem vakít már naiv sokakat!Egyébként nem kell azt gondolni,hogy nincs büntetése annak,hogy sokan tudják,ő egy rohadt tolvaj volt.Javaslom,aki nem csak a dolgok mögé akar látni,mert érdeklik a következmények,az valahogy lopakodjon be az ATV székházba,menjen a szerkesztőségi szintre és nézze meg Mészáros Tamás szobáját-segítek,Felkészülő-Mészáros Tamás-és jöjjön tisztába vele,hogy egy széken és egy asztalon kívül semmi sincs odabent.Az asztal odafúrva az aljzatbetonhoz,a szék odaláncolva az asztalhoz.Toll,ceruza szintén láncon rabja az asztalnak.És ha az ember még mindig nem hisz a látványnak se,maradjon kicsit ott,nézzen bele a szerkesztőség magánéletébe.Tapasztalja meg a gyanakvást,ami körülveszi Tamás munkáját kollegiális részről,nézze meg a padlószönyeget,nézze meg a kopáscsíkot rajta,ami a leltározási szobától ered és tart Tamás dolgozócellájáig.Az,hogy rajta keresnek mindent,szörnyű.Az hogy papírt visz róla,hogy szedi a gyógyszereket,szörnyű.Az,hogy ezek után se hisz neki senki,még szörnyűbb.De az,hogy még a közéletben sincs meg a bizalom iránta,az hogy a kínaiak még mindig nem gyártanak Mészáros Tamás szuperhős figurákat öntapadós tenyérrel,na az az igazán szőrnyű!Mészáros Tamás For Sooperhero!He Aint Just A Zero!MÉTA4SH-HAJAZ!
Geyza Creative Commons License 2006.06.03 0 0 361

Érdekes módon ismerőseim közül senkit sem vádoltak meg annak idején lopással. És nem írtak erről cikket!

 

Hogy Mészárost megvádolták, annak két oka lehet:

1) tényleg lopott

2) valamilyen politikai okból be akarták sározni - ebben az esetben viszont annál fontosabb, hogy bebizonyítsa, hogy el akarták lehetetleníteni és kicsoda is tett ilyet.

Ebben az esetben ő erkölcsileg csak nyerhetne vele.

 

Te tudsz erről valamit?

Miért és ki vádolta meg ártatlanul?

Írd ide!

Előzmény: Doppelstangel (360)
Doppelstangel Creative Commons License 2006.06.03 0 0 360
Hülye is lenne egy ilyen mocsokkal leállni, és megint elkezdeni bizonygatni egy korabeli kommunista rágalom hiteltelenségét.
Előzmény: Törölt nick (359)
ovomaltine2 Creative Commons License 2006.06.03 0 0 358
Éppen most megy. Nem cáfolja, tehát igaz!! :)
Előzmény: ovomaltine2 (357)
ovomaltine2 Creative Commons License 2006.06.03 0 0 357
Érdekes cikk. Vajon ma a Nap-keltében beszélt erről?
Előzmény: Törölt nick (356)
majom13 Creative Commons License 2006.06.01 0 0 352
És Mészáros Tamás cáfolata hol van? Egy pár szót szólhatna a szokásos Fidesz-Orbán mocskolódás inditása előtt az ATV-n.
tevék bocija Creative Commons License 2005.09.11 0 0 351

"Mészáros Tamás magánvádló 1969. januárjától 1969. május 23-ig a Magyar
Televíziónál rendező-asszisztensként állt alkalmazásban. A munkaköréből
adódó lehetőséget kihasználva különböző felvételek alkalmával több – főleg
művészi értékű – tárgyat eltulajdonított. Ezért 1969 októberében lopás
bűntette miatt nyomozást rendeltek el vele szemben. A Magyar Rendőr című
újság 1969. november 27-i számában az ügyről „különös hobby” címmel a
magánvádló fényképével egy egész oldalalas cikk jelent meg. A magánvádló
személyére M. T. monogrammal is utalt a cikk írója. A magánvádló ügyét a
Pesti Központi Kerületi Bíróság tárgyalta. A 3.P. 113./1971/4. számú,
1971.március 15-én kelt ítéletével a magánvádlót többrendbeli lopásban
mondta ki bűnösnek és halmazati büntetésül 6 hónapi szabadságvesztésre
ítélte. Az ítélet tényként állapította meg, hogy a magánvádló olyan
szorongás okozta kóros tudati állapotban követte el a cselekményeit, amely
őt cselekménye társadalomra veszélyességének a felismerésében súlyos
fokban korlátozta."

 

nemcsak lopott de még a tudata is kórós állapotban  volt:-)))

 

ezek után mint nagytudású embert emlegetni hát mint mongyak enyhén szólva is  igen csak röhejes:-))))

Előzmény: Lopótök (10)
FREEDOM OF PRESS Creative Commons License 2005.05.12 0 0 350
Szerencsétlen hazudozók, néha beköptök ide, hogy fenn legyen a téma, de mondanivaló nuku, mi? Idétlenek...
Ditel Creative Commons License 2005.05.12 0 0 349
Lopós nem kell a jobboldalnak....régi kunci...(:-)
Előzmény: Printsch (343)
fanyűvő Creative Commons License 2005.05.12 0 0 348
Eddig még nem jelentkezett.
cserép virág Creative Commons License 2005.04.22 0 0 347

Na most tényleg! Ez az a Mészáros, aki drágabolgárúrral, az avarban üdögel?

Ez egy lopós ember? Akkor meg minek hirdeti az igét a TV-ben?

Hogy bugázzunk mi is?

Nahát!

Előzmény: Printsch (343)
Messire Creative Commons License 2005.04.22 0 0 346
Vajon most hol bugázik jó Tamás?
Rohadt Dög Creative Commons License 2005.01.05 0 0 344
Na, testvérek! Eltelt egy fél év, és sehol semmi?
Printsch Creative Commons License 2004.05.31 0 0 343
ha csak egy hozzá hasonló újságírója lenne a jobbnak, már örülhetnétek. Persze ilyen lovasbayerbencsikkel csak tátoghattok.
Előzmény: colonel cortez (342)
colonel cortez Creative Commons License 2004.05.31 0 0 342
Múltkor láttam Bugást az Oktogonon!

Egy virgáüzletből jött ki néhány virággal. Remélem nem felejtett el fizetni.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!